Homepage Jolie
portretje jolie

     Reacties op Jolie's Weblog


     21 januari 2017: ik heb hier, op deze pagina, de reactie-optie UIT moeten zetten, i.v.m. meer dan 1000 spamberichten per dag :-/ Reageren kan nu alleen nog onder de berichten.


     groep 1/2c3 obs de achtbaan: [kalender_2022] 16-12 14:29: Hopelijk komt er weer een prachtige kalender Jolie. Iedere dag kijken we er samen naar en bespreken we de dag, datum en de feestdagen

     Bart: [KB-webcollectie_Unesco] 01-12 20:34: Ik wist niet dat je Jamal Ouariachi persoonlijk kende.

     Chantal: [kalender_2022] 10-11 17:06: Hi Jolie, Komt er weer een kalender voor het jaar 2023? Ik heb deze in de klas hangen en gebruik ik elke dag met de kinderen. Groetjes!

     Ximaar: [KB-webcollectie_Unesco] 07-11 10:56: Ben ooit ook benaderd door KB, maar weet niet wat daarmee is gebeurd. Hoeft ook niet, want zelfs mij prille myweb-script uit 2000 werkt nog in webarchive. Zou die nog eens naar blogspot kunnen kopieren aangezien ik 'm in wordpress.com niet aan de gang krijg. Ik begon net voor 2000 met een 33k6 modem (heb nu 70.000+70.000 kbps). Belde uiteindelijk gratis in met 1601. Voor die tijd was het duurder dan mijn huidige abonnement.

     Ximaar: [aanhoudende_errors] 06-11 22:53: Zie dat hier weer iets te lezen valt. Vervelend dat het probleem niet goed te vinden is. Zelf zit ik niet met bloggen onder een pseudoniem op wordpress.com. Heeft nadelen, maar ook voordelen. Veel schrijvers deden het ook. Van de 27mc (een soort audio twitteren) was ik het al gewend.

     Bertie: [KB-webcollectie_Unesco] 06-11 13:59: Reactie is weg....

     Rob: [groot_vertelboek] 02-05 11:57: Hoi, dit bericht is van 2011 zie ik. Zojuist (mei 2022) heb ik dit boek te koop gezet op Marktplaats. Het boek in in zeer goede staat. Mocht er iemand interesse hebben.....

     Marion: [kalender_2022] 29-03 20:25: Lekker rustig toch :-) Ik keek net even naar het plaatje van de kalender. Erg leuke illustraties! Heb je die allemaal zelf gemaakt? En de week van de teek. Oei.

     Jolie: [kalender_2022] 16-03 11:31: Ha Marion, Dankjewel..! Ja, gelukkig wel, al zijn het vréémde tijden... :-} (Waarin ik het onderwerp "blogsoftware" ook af en toe noem... en maar genoegen neem met een miniem uithoekje op twitter ;-})

     Jolie: [gewoon_gecondoleerd] 16-03 11:27: Ha Dhyan, Treffend! Een seconde dacht ik "Papa en Petra...? Hoe komen ze..." *Dankjewel*, zo'n bijzondere blijk van medeleven!

     Het gekke is, ik volg die interessante Buurtaal-Blog ook, en deze post was me helemaal ontgaan! :) (kBen ook nog steeds bezig de 'digitale haperingen' in huis op te lossen met nieuwe hard/software ;-})

     Dhyan: [gewoon_gecondoleerd] 14-03 14:47: Hoi Jolie ik kijk wel eens op een buurtaal een blog van een Nederlandse vrouw in Duitsland en kom bij Vaderdag een foto tegen waarbij ik altijd aan jouw vader en zijn twee dochters moet denken. Het staat hier: https://www.buurtaal.de/blog/vatertag-niederlande

     Marion: [kalender_2022] 26-01 17:14: Hopelijk gaat het goed met je Jolie. Groetjes.

     groep 1/2c3 OBS de Achtbaan: [kalender_2022] 24-01 12:36: Yes! we zijn super blij met deze prachtige kalender Jolie. Iedere dag kijken we er samen naar en bespreken we de dag, datum en de feestdagen. Heel leerzaam! nogmaals bedankt!

     Jolie: [kalender_2022] 13-01 17:08: Ha Yukiko, Dank je! Het zit zo, de CMS/blog-software is 'stuk'. (Systeem-updates etc, en dan werkt het niet meer samen, kort gezegd.) We hebben óók Wordpress geprobeerd, maar dat gaat weer niet samen met de beveiligingseisen op de server. Ik heb hier keer op keer zitten (stukjes) tikken, zwoegen, debuggen, en loop alleen maar tegen ERRORs aan. Ontelbaar veel/vaak. Als ik iets wil plaatsen hier, moet ik 36 workarounds aan Edwin vragen, dan kan het héél even, en gaat de boel weer op slot vanwege de errors :-( Echt... diep frustrerend. Ik kan HELAAS niet anders dan het even 'laten voor wat het is'. Super jammer....

     Jolie: [kalender_2022] 13-01 17:01: Dankjewel Dhyan!

     Yukiko: [kalender_2022] 10-01 10:06: En natuurlijk een mooi 2022 gewenst!

     Yukiko: [kalender_2022] 10-01 10:05: Ik vroeg me af of je weer actief blogde. Ik zag de datum en dacht yeah! Maar het was een eenmalige aanbieding zie ik. Of ga je weer beginnen?

     Dhyan: [kalender_2022] 06-01 21:09: Een gelukkig en gezond nieuwjaar Jolie ook voor je gezin.

     Jolie: [kalender_2022] 23-12 22:36: Dankjewel Sjoerd!

     Sjoerd: [kalender_2022] 23-12 21:06: Hij is weer erg leuk geworden. Ik wens jullie ook een paar fijne dagen op weg naar het nieuwe jaar.

     Jolie: [IM_WouterAbell] 23-12 01:37: "Och jolie blijf in je fantasme"..... Tja, Anouk, hoe moet ik DAAR nu op reageren? Klaarblijkelijk wil jij maar 1 ding zien in mijn woorden: dat ik jou wil overtuigen je vader 'leuk te vinden.' Daar ben ik helemaal niet op uit, Anouk. Integendeel, ik heb genoeg van jouw vader gehoord om te begrijpen dat jij hem haat. Ik had je hier een langer antwoord geschreven, over de parallellen in jouw/mijn levensverhalen, maar heb het weggehaald. Je bent er niet aan toe om de mens achter je vijandbeeld te zien.

     Jolie: [groot_vertelboek] 22-12 23:50: Hoi Marga, zo leuk om te horen dat er nog meer liefhebbers van dit boek zijn! Mòcht je er iets aan hebben, dan kan ik je wel een hoge-resolutie-foto van de kaft sturen..? Stel dat je die print en op karton plakt...? Aan de andere kant, de sporen van het veel-gelezen-zijn horen eigenlijk óók bij een geliefd boek.. Misschien wel méér dan een (latere) foto van de kaft.. :-)

     Jolie: [gewoon_gecondoleerd] 22-12 23:27: Dankjewel Laurent, voor je sympathieke reactie..! Ja, dat is het precies: zo moeilijk om te helpen, dat heeft inderdaad iedereen rond mijn vader zo ervaren. (Sorry dat mijn weblogtechniek zo rammelt (ik krijg bijv. geen notificaties van reacties meer ;-} ik ben onderhand zelf wat blog-ontmoedigd door onze rammelende techniek ;-})

     a. abell: [IM_WouterAbell] 20-12 00:16: Och jolie blijf in je fantasme, ik ben zijn dochter en zus +nicht van broer die tot bloedens gevochten heeft voor zijn aandacht. Zo ook mevrouw Wang, ergens waar ik troost vond maar voor altijd verpest blijft.

     Laurent: [gewoon_gecondoleerd] 03-12 11:03: Dag Jolie, ik lees niet vaak weblogs meer maar zag nu dit staan. Wat is het toch moeilijk als mensen geestelijke problemen hebben, het kan zo moeilijk zijn te helpen. Dat is bij "gewone" dementie al het geval. Prachtig gedicht, op het einde.

     Marga: [groot_vertelboek] 27-11 17:24: Hoi Jolie, Ik heb het boek nog wat ik als kind had, kaft is stuk aan de voorkant en alleen de achterkant zit er nog aan. Zo zonde dat het stuk is en ik zou zo graag dit boek in goede staat nog hebben! Het brengt mooie herinneringen terug aan mijn jeugd. Heb het zoo vaak gelezen en vind het zo'n mooi boek dat ik ook al is de kaft van mij eigen boek stuk het niet weg kan doen!

     Jolie: [tijdperk_RonaldEnSuzette] 08-11 10:35: Ha Terrence, toch zie ik jou ook wel als een pionier van de eerste tijd :) Maar ja, wie had voorzien dat Het Grote Geld internet zou opslokken, compleet met influencers, deep fakes, fraude, politieke beinvloeding, trackers, browser fingerprinting en you-name-it :( Suzette heeft voor haar dood wèl een https://www.stichtingmagenta.nl/RoSuzAward.html ingesteld uit hun erfenis, de allereerste prijs ging naar Jean-Hubert Bondo (Congo-Kinshasa), inderdaad een pionier van de jongere generatie... Dat we allemaal maar alert mogen blijven...

     Terrence: [tijdperk_RonaldEnSuzette] 05-11 23:34: Jeetje, Jolie. Heb zelf maar zijdelings iets meegekregen van die begintijd van het internet en de waarschuwingen tegen de gevaren ervan. Maar het verhaal raakte me. Ongetwijfeld zijn er ook nu jonge pioniers goed bezig. Wellicht om ons te waarschuwen voor de gevaren van A.I., 3D printen, V.R., I.O.T. of wat voor afkorting dan ook die nog bedacht moet worden. Maar toch, he. Maar toch...

     Jolie: [tijdperk_RonaldEnSuzette] 03-11 11:52: Dankjewel Marion, ja, het is overweldigend, eigenlijk zelfs zes overlijdens van dierbaren in relatief korte tijd... Het is een vreemde tijd...

     Marion: [tijdperk_RonaldEnSuzette] 14-10 19:34: Heb het laatst gelezen, mooi eerbetoon. Droevig dat je dit allemaal achter elkaar aan verlies moet verwerken, in een tijd waarin je ook aan je zus extra zult denken.

     Marion: [gewoon_gecondoleerd] 10-10 19:19: Dank Jolie. Mijn moeder overleed in juli vorig jaar;-) Ja, helemaal eens met wat je zegt.

     Jolie: [gewoon_gecondoleerd] 09-10 23:39: Ha Marion, Dankjewel voor je reactie.. wat een hartverscheurend droevige geschiedenis maakte je moeder (en jij) mee...:( Zeker de laatste maanden, met de covid-opsluiting, bezoekbeperking, gedwongen terugkeer.. en ook in de periode ervoor, heupen breken, meer verpleging dan je lief is, —het lijkt mij ook heel zwaar en zwaar om mee te maken als kind. Ja, mijn vader kende inderdaad verhalen als van jouw moeder, van voormalig medebewoners in zijn seniorencomplex.. het is vast ook de keerzijde van modere medische wetenschap, soms kan overlijden aan griep of verkoudheid, zoals in vorige eeuwen, een einde maken aan lijden — maar voor elk individu ligt de grens anders, dat maakt het ongetwijfeld zo lastig om er 'protocol' voor te maken (en alles moet in protocollen, helaas.) Ik hoop dat er meer ruimte komt voor individuele keuzes, per moment, per situatie, per persoon. Misschien zal dat situaties schelen van langer leven in lijden, en van korter leven dan 'nodig' uit angst om het moment van wilsbekwaamheid te passeren. Maar het blijft (helaas) staan dat er heel veel lijden is..:( Jij ook veel sterkte met het verlies van je moeder op deze manier.. Al is het al even (nouja, 4 a 5 mnd is eigenlijk ook nog maar kort..) geleden, ik kan me voorstellen dat er tijd nodig is om het allemaal te verwerken.. Hartelijke groetjes (en ik zag met 2 leesbrillen tegelijk geen foutjes hoor :))

     Marion: [gewoon_gecondoleerd] 08-10 14:27: p.s. sorry voor de foutjes

     Marion: [gewoon_gecondoleerd] 08-10 14:26: Had al op Twitter gereageerd. Ik snap wel dat je moeite ermee hebt, ondanks dat je de keuze respecteert. Met pijn en moeite kon ik mijn moeder afgelopen voorjaar/mei twee weken uit de opsluiting in het tehuis naar mijn huis halen. Ze takelde steeds verder af en na veel gedoe en geregeld werd het toegestaan. En toen, na twee weken waarin ik soms wenste dat ze in de nacht vredig hier zou inslapen, werd ik met oneigenlijke redenen gedwongen haar weer terug te brengen naar het tehuis (ik zal de details besparen, maar pressie dat ze haar kamer/appartement niet mocht houden etc, terwijl laten bleek dat ze helemaal geen nieuwe mensen mochten inhuizen in corona-tijd, dus ze hield geen kamer bezet voor iemand om de wachtlijst). Terug in opsluiting met verder aftakeling en steeds meer verzet van haar tegen bepaalde zorgmedewerkers. Tot ik met pijn en moeite voor elkaar kreeg dat ik haar ieder dag mocht opzoeken. Ze was al zover afgetakeld dat het de tweede avond misging bij een zorghulp, ze zich verstapte bij het in de stoel zitten, been geblesseerd en bedlegerig raakte. En zo 10 dagen nog een flinke lijdensweg had in bed, ook al kon ik erbij zijn, wat ik ook deed (meer dan het toegestaan uur per dag). Later heb ik weleens gedacht: had ik niet meer werk moeten maken van haar euthanasieverklaring (waar het verpleeghuis niets mee doet als mensen verward raken) toen ze nog bij me was? Het blijft heel dubbel. Ik had haar de ellende willen besparen van de laatste 1,5 maand. Tegelijkertijd ben ik toch opgelucht dat ik nog tijd met haar heb kunnen delen. Dat is dus het moeilijke als iemand, die ook nog veel goede periodes heeft (wat bij mama minimaal was, ook al was ze redelijk helder bij vlagen en goed aanspreekbaar). Je gaat als kind juist je richten op wat nog allemaal wel goed en leuk gaat en dan is euthanasie zo een plotseling, onherroepelijk iets. Maar ik heb er ook wel begrip voor. Mijn moeder heeft in 8 jaar tijd heupen gebroken, pols, veel ziektes moeten doorstaan, is geestelijk en lichamelijk verder afgetakeld. Ze knokte steeds terug, maar het beleid in een tehuis is echt erop gericht levensverlengend te werken. Op een nacht dat ze heel slecht was, dreigde de avondarts me zelf dat als ik haar geen antibiotica liet toedienen ze mogelijk zou sterven. Ik heb toen gezegd dat dat mijn verantwoording was, en omdat ze diep in slaap was gevallen zag hij af van verder behandeling. Daarna krabbelde ze toch weer op. Ik voorzie dat je vader zulke verhalen ook kende, dat geef je ook al aan. En het hem een gruwel was. Mijn moeder heeft in de 8 jaar in het tehuis té vaak gezegd dat ze het vreselijk vond er te zijn. Terwijl ze ook heel goede dagen had en zich prettig kon voelen. Ik denk dat ik, net als je vader, ook zou willen sterven als ik weet dat ik verder achteruitga met uitzicht op permanente verpleging en einde zelfstandigheid. Maar goed dat we niet alles tevoren weten. Naar ook dat ze huisarts zich terugtrok, wat me niet correct lijkt na een eerdere toezegging. Het blijft een vreselijk moeilijk dilemma. Nogmaals veel sterkte Jolie.

     Jolie: [gewoon_gecondoleerd] 04-10 21:22: Dankjewel Renate, voor je hartelijke en zorgvuldige, ware woorden! Je vat de kern precies samen! <3

     Renate : [gewoon_gecondoleerd] 04-10 19:48: Welke keuze’s heb in je het leven. Precies die. Zijn het wel keuze’s? Feit blijft dat jij (en andere) nu verder leven zonder je vader. Dat is iig geen keuze, maar een feit. Gecondoleerd met het het verlies van je vader. Liefs.

     Jolie: [gewoon_gecondoleerd] 03-10 00:11: Dankjewel Terrence!

     Terrence: [gewoon_gecondoleerd] 02-10 23:24: Een ouder verliezen is altijd pijnlijk. Gecondoleerd, Jolie.

     Jolie: [gewoon_gecondoleerd] 02-10 19:25: Dank je Hans, voor je reactie. Jammer dat de ervaring en feiten die ik beschrijf, je het gevoel geeft dat ik mijn vader's keuze niet respecteer en accepteer. Het leek mij niet eerlijk om iets anders op te schrijven. Mijn vader heeft deze keuze gemaakt vanuit wie hij was als mens, hij kòn niet iemand anders zijn, niet kiezen voor andere gedachten of een andere ziekte. Ik heb juist groot respect voor hem en voor alles dat hij was. Maar fijn dat je je visie deelt, ook dàt is respect voor mijn vader. Dankjewel daarvoor.

     Jolie: [gewoon_gecondoleerd] 02-10 19:15: Dankjewel Dhyan, óók voor je reactie op het Vleermuis-stukje! (ik had niet goed gekeken en het gemist ;-}) Ja, ik zie het vaak ook als een talent, Asperger (het komt best veel voor in m'n familie.) Maar het is tegelijk inderdaad ook een extra opgave voor wie het heeft, en het zou m.i. best te doen zijn er meer (school, werk, zorg etc) op af te stemmen, mensen meer keuze en regie bieden. Dankjewel voor je sympathieke reactie Dhyan, ik waardeer je altijd zeer!

     Jolie: [Vleermuis] 02-10 19:04: Dankjewel Dhyan! Sorry dat ik de reactie nu pas zie.. wat ontzettend sympathiek dat je naar mijn vader vroeg, zijn ziekte was inderdaad 24uur per dag in mijn gedachten die dagen.. De vleermuisjes zien we gelukkig nog steeds vliegen, en als we de dakpannen laten vervangen, zorgen we dat ze hier kunnen blijven wonen :-) Ze vangen muggen voor ons :-) Nogmaals dankjewel voor je condoleance!!

     Hans Oudesluijs: [gewoon_gecondoleerd] 01-10 21:08: Beste Jolie, Hierbij nogmaals gecondoleerd met het verlies van je vader. Toch heb ik een vraag aan jou. Zou het niet beter zijn de keuze van je vader te accepteren en respecteren ? Want je verhaal geeft mij absoluut het gevoel dat je dat nu niet doet. Mij hebben ze altijd geleerd dat je voor de overleden mensen en hun keuzes respect moet hebben. Met vriendelijke groet, Hans Oudesluijs (Zoon van Hilda, de partner van Piet)

     Dhyan: [gewoon_gecondoleerd] 01-10 20:21: Goh 15 september vroeg ik in mijn reactie nog naar je vader. Je hebt geen makkelijk leven met ASS/Asperger, daar weet ik alles van. Ze sommen altijd de voordelen er van op maar ik zou ze graag ruilen voor een leven zonder. Ik wil maar liever niet denken aan de tijd dat ik intensieve zorg behoef en hoop maar dat het voor die tijd afgelopen zal zijn. Verdrietig voor de nabestaanden maar aan alles komt toch wel een keer een end. Sterkt Jolie.

     Jolie: [fijmelaar] 28-09 10:14: Dankjewel Mack! ick kon het niet laeten, ghelesen hebbende eenige oude gescriften ;)

     Jolie: [gewoon_gecondoleerd] 28-09 10:07: Dank je Mack!

     Mack : [fijmelaar] 26-09 23:21: Wat knap!

     mack: [gewoon_gecondoleerd] 26-09 23:16: Het is nu tijd om verdriet te hebben en te rouwen. Je verliest een lieve vader, en nee, 82 is niet oud. Gecondoleerd en sterkte.

     Jolie: [gewoon_gecondoleerd] 26-09 20:54: Hihi, ja, mee eens hoor Micheline, 't is soms een (zeg ik dat goed?) verlegenheids-term.. En dankjewel....! we zullen inderdaad zeker de mooie herinneringen koesteren, net als zijn mooie werk en schrijfsels!

     Micheline: [gewoon_gecondoleerd] 26-09 18:03: Ik weet niet waarom maar ik heb een ongelooflijke hekel aan het woord gecondoleerd. Ik vind het een leeg woord. Ik wil jullie wel heel veel sterkte wensen in deze moeilijke tijd en hoop dat jullie heel veel mooie herinneringen hebben en kunnen vasthouden. Omhelzing voor jullie allemaal!

     Jolie: [gewoon_gecondoleerd] 26-09 12:57: Dank je Ximaar!

     Ximaar: [gewoon_gecondoleerd] 26-09 12:39: Sterkte met het gemis.

     Jolie: [gewoon_gecondoleerd] 26-09 10:20: Dankjewel Sjoerd!

     Jolie: [fijmelaar] 26-09 10:14: Dankjewel Sjoerd! Het journaal van W.Y.Bontekoe en de 'kort-spraecke' van Cats waren inspiratiebron voor de taalkeuze :)

     Sjoerd: [fijmelaar] 26-09 08:26: Heel mooi, ik word er even stil van.

     Sjoerd: [gewoon_gecondoleerd] 26-09 08:24: Het is en blijft een verlies, hoe dan ook. Ik wens jou en jouw familie veel sterkte om dit te dragen.

     Dhyan: [Vleermuis] 25-09 18:50: Eindelijk weer logjes. Ik heb ook wel eens (vooral jonge) vleermuizen van de zolderverdieping moeten halen maar dan wel met dikke werkhandschoenen aan. Hoe is het met de Parkinson van je vader?

     Jolie: [BackUp_Papa] 24-09 11:23: Dankje Mack! Ja, zo fijn om te kunnen teruglezen...

     mack: [BackUp_Papa] 21-09 19:49: Belangrijk om het te bewaren.

     jasa seo: [deurterreur] 21-09 11:56: Heel erg bedankt

     jasa seo: [schaatsen] 21-09 07:36: - Briljant Jolie. Dat moet lukken zonder dat we in de gaten lopen.

     Jolie: [Vleermuis] 16-09 10:48: P.S: het CMS doet het dus niet echt.... ;'-/ Er is een onbekend proces dat maar actief BLIJFT.... En continue de website terugdraait naar 2010. We hebben het proces niet kunnen opsporen, heel suf, ik weet het... WP draait niet binnen Edwins beveiliging, dus dat is ook geen optie. Het is moedeloos-makend. Ik heb alles bekeken, de cron-jobs, de logfiles, en kan het proces niet terugvinden.

     Jolie: [BackUp_Papa] 16-09 10:43: Dankje Micheline! Dit bestand staat nu op "Read Only" ;-} Dus of ik er nog iets kan bijschrijven......;'-/ Er is een onbekend proces dat het vaak al binnen een paar seconden terugschreef naar 13 maart 2010 ;-} We hebben het niet kunnen opsporen ;-} Ook niet met een logfile.

     Micheline: [BackUp_Papa] 15-09 22:35: Mooi dat je dit doet (en fijn dat je weer stukjes schrijft) :-)

     Jolie : [BackUp_Papa] 15-09 20:06: Zeker! Dankjewel Sjoerd!

     Sjoerd: [BackUp_Papa] 15-09 17:54: Mooi toch dat je dit weet te behouden...

     Sjoerd: [test1024] 15-09 17:52: Ik zit in 2021 op 14 september

     Jolie: [test1024] 15-09 10:30: En.... even later verscheen weer .............13 maart 2010.... En dan kan ik het script 100 x opnieuw runnen: BLIJFT ie in 2010... De volgende dag: idem, TOT 'het script 'm weer even naar 2021 weet te halen.... ZO VREEMD.

     Jolie: [Vleermuis] 15-09 00:14: Na 13 maanden.... ik begon al moedeloos te worden van de weblog-crashes, maar.... hij doet het weer...

     Jolie: [test1024] 14-09 22:49: Het lijkt te werken... Geen schoen uit 2010 in beeld....

     Jolie: [test1024] 14-09 22:49: Nog een test... je weet maar nooit


       F.A.Q.

       Eindelijk! Jolie.nl heeft een echt CMS!
       Klopt! Na 8 jaar, waarin andere projecten voorrang kregen, heeft Bitstorm, Edwin Martin in 2010 het Bitstorm-CMS op deze server geinstalleerd. Tot die tijd draaide hier een eenvoudig CMSje dat ik in 2002 eens voor een les webscripting basics had gemaakt. Een backup van alle reacties uit vroeger tijden (3,81 MB) is bewaard. Ook zijn alle oude weblogstukjes in hun eigen stijl —aanvankelijk linkdumplog, later lifelog- gebleven.

       Babbel praat reactie? Babbel praat? Huh?
       In het vroegere systeem stonden alle reacties op alle stukjes onder elkaar. Twittergoeroe Anna-Maria, alias @puur, noemde deze pagina ooit de oerversie van twitter :-) ;-) Zoiets complimenteus kun je natuurlijk niet uit de lucht halen. Vandaar dat je nu kunt reageren op elk blogje afzonderlijk, èn op deze babbelpraat overzichtspagina. Ook handig als je alleen even alle reacties wilt lezen, zonder geclick. Betoogden lezers, bij de installatie van het nieuwe Bitstorm-CMS.

       Beveiliging? Sommetje maken?
       Tegen comment spammers is nu eenmaal een vorm van beveiliging nodig. We hebben op dit moment voor het sommetje gekozen. Mensen kunnen rekenen, in tegenstelling tot bots :-) Voorheen was alleen javascript-aan in de webbrowser voldoende.

       Kan ik een url in mijn reactie opnemen?
       Jazeker, dat kan! Typ of plak je url, het systeem maakt 'm aanklikbaar.

       Kan ik dat CMS ook gebruiken?
       Edwin kan het CMS toepassen op andere websites. Zoiets kost wel minimaal een paar dagen. Ook het afstellen van de vormgeving op je huisstijl kan tijd kosten, maar het ìs mogelijk. Meer over Edwins ervaring als webontwikkelaar sinds 1994, kun je lezen in zijn curriculum. Waar je ook kunt lezen welke webwinkels, VPRO-systemen, portals, content managementssystemen, ministerie-intranetten, etc. hij ontwikkeld heeft.

       Wie is die Jolie? Is dat een naam van een persoon?
       Jahoor, zo heet ik sinds mijn geboorte, ik heb het ook niet zelf bedacht ;-) Veel te lastig, altijd je naam spellen. Enfin, mijn eerste eigen homepage opende ik in 1995. Dit domein, jolie.nl was eigenlijk een cadeautje van mijn toenmalige sales-collega's. Heel lief. Op mijn site-map vind je een overzicht van alle onderwerpen op deze site.
       php-icon © Jolie, 2002, © Bitstorm, 2010

       Bij misbruik kan de Apache access.log opgevraagd worden met het IP-adres van de misbruiker. Het systeem plaatst een koekje om de gegevens die je invult, als naam en URL in je browser te bewaren. Wij zullen zelf echter onder geen beding iets met dergelijke gegevens doen.