Homepage Jolie
portretje jolie

     Reacties op Jolie's Weblog


     21 januari 2017: ik heb hier, op deze pagina, de reactie-optie UIT moeten zetten, i.v.m. meer dan 1000 spamberichten per dag :-/ Reageren kan nu alleen nog onder de berichten.


     thiết kế nhà đẹp: [stemschroef_viooltje] 15-02 21:20: I think this is an informative post and it is very useful and knowledgeable. therefore. I would like to thank you for the efforts you have made in writing this article.

     thiết kế nhà đẹp: [stemschroef_viooltje] 15-02 21:20: I think this is an informative post and it is very useful and knowledgeable. therefore. I would like to thank you for the efforts you have made in writing this article.

     Marion: [trollenleger_ik] 05-02 23:24: Uiterst.

     Marion: [trollenleger_ik] 05-02 23:24: Ben ook weleens geblokkeerd op twitter, toen in in discussie ging met iemand. Kijk er vooral voor sommige grappige sites. Politieke discussies vermijd ik. Alhoewel ik weleens behoorlijk scherp tegen Wilders ben ingegaan, heeft hij me niet geblokkeerd. Misschien omdat ik u zeg en kattenfilmpjes like. Maar hem vermijd ik ook tegenwoordig. Vind hem ergens sneu. Denkt dat hij de beste partij van NL gaat krijgen enz. Ik volg Guus Kuijer bijv. Die’s leuk :-) En soms is het leuk te lezen hoeveel mensen uiterts scherp Trump op zijn twitter-account aanvallen. Maar voor je het weet ben je uren verder, dus lees ik liever een boek ofzo.

     Marion: [bakwerk_keramiek] 05-02 23:16: Heel mooi dus :-)

     Marion: [bakwerk_keramiek] 05-02 23:16: Mooi zeg!

     Marion: [bakwerk_keramiek] 05-02 23:16: Mooi zeg!

     Marion: [Scherven_cover] 05-02 23:14: Oeps, hij weigerde mijn url. Toch niet dus.

     Marion: [Scherven_cover] 05-02 23:13: Sorry, ik kijk ook niet zo vaak hier. Overigens geweldig hoe je die pop zo mooi hebt gemaakt. Terecht op de cover.

     Marion: [Scherven_cover] 05-02 23:13: Sorry, ik kijk ook niet zo vaak hier. Overigens geweldig hoe je die pop zo mooi hebt gemaakt. Terecht op de cover.

     Jolie: [Het_water_komt] 01-02 14:56: Ha Mack, Ja, precies, die onvoorspelbaarheid: Hitte, Droogte, dan weer storm met 'moessonregens'...:-} 'Te laat om de klimaatverandering volledig tegen te houden' zegt mijn vader ook, als ik erover begin, "Maar de aarde heeft miljoenen jaren de tijd". Zwemvliezen kunnen we vast in die tijd ontwikkelen ;D (De eerste menselijke eend loopt al rond, hij heet Wierd Duk ;-)) Ha Hilda, wat een goed artikel in de PZC! Zeeland lijkt me nu inderdaad niet het gebied is met het meeste risico, eerder gebieden als Gouda en Dordrecht. En het risico is er ook, dat mensen door doemdenken zeggen "ik kan toch niks doen." Al biedt Bregmans boek wel wat (kleine) tips. En grote maatregelen, bijv. extra grote gemalen en een baggervloot. In 2013 besloot het toenmalige kabinet nog om t/m 2028 te bezuinigen op het Deltafonds. Of dat ooit is teruggedraaid kan ik niet vinden, maar hier lees ik er nog over... https://www.bd.nl/binnenland/schultz-deltafonds-ook-voor-waterkwaliteit~a0f91f56/ Ik hoop in elk geval dat we dàt soort bezuinigingen niet meer maken, als voldoende mensen zich het belang gaan beseffen.. Ha Ximaar, ja, de bodem-inklinking, goed punt! Speelt zeker mee! Helemaal eens dat de (populistische) methode van "overdrijven, dan krijg je aandacht" zeker hier contraproductief is. Dan komen mensen met berekeningen die positiever uitvallen, en zeggen ze "ziejewel, leugens." Terwijl er sowieso veranderingen gaande zijn. Ik las dat het "globale gemiddelde" misschien nog niet eens zó rampzalig is, maar dat het op locale plekken kan leiden tot enorme verwoestijning (70% van Spanje dreigt te verwoestijnen), en andere plekken tot overstroming, ook door meer orkanen e.d. Het is inderdaad een heel ingewikkeld samenspel; misschien is het een idee om de 35 jaar oude reader van mijn vader helemaal te scannen, en er een PDF van te maken...:-) Is natuurlijk 35 jaar oud, maar de processen zijn actueel. Nu even "de stad" (*kuch* "dorp" zeg ik altijd) in met kind... :)

     Ximaar: [Het_water_komt] 01-02 10:05: Ik heb de luisterversie opgehaald en ga die eeravonds beluisteren. Nederland is een beetje maf. In 1000 jaar is het westen van ons land zo'n 4 meter naar beneden gepompt. En het zakt nog steeds. Dat ging vele malen sneller als de zeespiegelstijging. Kortom met een balk in ons oog hebben we het over toekomstige splinters. Dat we op moeten passen beaam ik, maar ik heb ook m'n bedenken aan de methode om maar alles te overdrijven om zo aandacht te krijgen in de media. Als ik nu naar Antarctica kijk, dan is het centrum -40 en aan de randen gemiddeld -8. En dan te bedenken dat het daar nu hartje zomer is. Het zal toch echt daar boven nul moeten komen om er meer af te laten smelten. De opwarming zit echter aan onze kant, waar 85% van de mensheid woont en een nog hoger percentage van de zware industrie zit. Het weer is tussen het noordlijk en zuidelijk halfrond vrijwel gescheiden. Als op het noordelijk halfrond troep de lucht in gaat, dan blijft het op het noordelijk halfrond in de lucht en valt het op dat halfrond op de grond of in het water. We kijken heel vreemd naar Austalie waar het 40 graden was. Als je bedenkt dat Australië gemiddeld net zo ver van de evenaar ligt als de Sahara, waar het regelmatig 50 graden kan worden, dan is 40 graden zelfs koud te noemen.

     Hilda: [Het_water_komt] 01-02 01:52: 'Niet doemdenken over zeespiegelstijging, Zeeland is veilig'. https://www.pzc.nl/zeeuws-nieuws/niet-doemdenken-over-zeespiegelstijging-zeeland-is-veilig~aa679aa7/ Een artikel dat ik las op dit late uur in de PZC. De tijd zal het leren...

     Hilda: [Het_water_komt] 01-02 01:29: 'Het water komt', vanavond heb ik het gelezen, een boekje dat iedere Nederlander zou moeten lezen. Wellicht zijn er dan mensen die zich bewust worden dat een ramp zoals in 1953 zich kan herhalen en wellicht nog met veel grotere gevolgen. Als ik wandel op het strand in Domburg en naar de duinen kijk dan denk ik wel eens, wanneer gaat dit een keer fout. Dan vertrekken we naar het oosten, de Veluwe...

     Mack : [Het_water_komt] 01-02 00:26: Grondwater staat hier altijd nog te laag, er geldt nu nog een sproeiverbod iets verder naar het oosten. Ik denk dat ik het met je vader eens ben, enerzijds de mens die van de natuur een zootje heeft gemaakt, met klimaatverandering tot gevolg, en aan de andere kant zijn we nu te laat om de temperatuur nog naar beneden te krijgen. We zullen waarschijnlijk zwemvliezen ontwikkelen door evolutie :)

     Jolie: [Het_water_komt] 31-01 20:54: Ha Sjoerd, het zijn gelukkig maar 5400 woorden, incl. voetnoten... :) Geen 80.000, zoals bij een roman :)

     Sjoerd: [Het_water_komt] 31-01 19:50: Nu moet ik eerst het boek gaan lezen...

     Jolie: [trollenleger_ik] 31-01 17:23: Ha Mack, een grappige film over Kim Yung Un - Dàt zouden meer mensen moeten doen! ;) (Ondanks de flauwe rijm: Titel?) Soms blijf ik ook MAANDEN uit de buurt van Twitter. Het liefst zou ik er een analyse-programma op los kunnen laten ;-} "Hoeveel haat" "Hoeveel leugens" etc. Ik vrees dat de software van vandaag zo'n analyse nog niet kan maken. Ahja, ik schreef dat hierboven ook al, ik val in herhaling ;) Je hebt gelijk dat Twitter de energie nauwelijks waard is. Zelfs zèlf iets schrijven op Twitter ervaar ik al jaren als zinloos. Wat mijn —klaarblijkelijk buitennissige— geest boeit, boeit maar erg weinig mensen ;-} En ik heb gewoon geen zin om me telkens "buitennissig" te voelen ;-] Daar is het Twitter-algoritme (?) héél erg goed in. "Dit boeit niemand. Dat geschreeuw daarentegen, dat gaan we eens even ENORM promoten! Dacht u dat u eraan kon ontkomen? Ja? Nou, hierrrr zijn ze weer!" Met mensen die we (m.i.) onterecht (proberen te) weren, bedoel ik mensen als Daniël Buter en Lili & Howick. Terwijl we ondertussen mensen die aan omgekeerd racisme doen, niet uitleggen dat èlke vorm van kleurhaat er 1 teveel is. Over het klimaat heb ik nèt een stukje geschreven :) (Ik kan al wel onthullen dat ook mijn vader nauwelijks gelooft dat mensen nog in staat zijn om iets tegen de opwarming te doen, al was het maar omdat we mensen (met alle gebreken van dien ;}) zijn ;-})

     mack: [trollenleger_ik] 30-01 22:25: Ik doe niet aan Twitter. Ik zou er niet tegen kunnen. Er staan een aantal interessante dingen in je logje. Zoals dat je je niet laat wegzetten dat is dapper. Als het maar niet ten koste gaat van jezelf, dat is het niet waard. Ik schat zo in dat jij hier last van hebt. En verder over asielzoekers die hier willen bijdragen of Nederland bij voorbaat al haten. Daar heb ik nooit over nagedacht. Waarom zouden we mensen die willen bijdragen weren? Ik geloof ook niet zo in dat wij mensen de temperatuur naar beneden kunnen krijgen eerlijk gezegd. Sorry, voor deze onsamenhangende reactie maar er staat een grappige film over Kim Yung Un aan.

     Jolie: [bakwerk_keramiek] 29-01 11:49: Ha Ochrid, Dankjewel, wat een leuke vraag! Ik heb in al mijn "wat-kan-ik-vragen-twijfels" nog maar 1 ding berekend, "hoeveel was de electra van deze stook, gedeeld door het aantal werkstukken?" (€1,80 ;-)) Nu nog de klei en het glazuur ;-)) En "bedenken wat normaal is" ;-)) De maten liggen zo rond de 15 cm (tot de waxinebranders ± 30 cm)) Al jaren heb ik een 'slapende site' waarop ik ooit van plan was, wat keramiek en restauraties te beschrijven en aan te bieden, https://www.tumtumtina.nl/ Maar ik heb zo'n aarzel-kronkel in mijn hoofd ;-} en dan lukt het me (al die jaren......;)) maar niet om een zinnige prijs te bedenken. Gevolg: de site slaapt nog steeds (en oudste dochter, die heel enthousiast was over dit site-idee, is teleurgesteld in mijn gebrek aan ondernemingstalent ;-}) Een goed ding: Je vraag herinnert me er weer aan!! (Oh en ik had zelf ook het idee: "Hmm, het moet niet te zoet worden, met die waxinelichtjesgezichtjes" ;-))

     Ochrid : [bakwerk_keramiek] 25-01 00:13: Dank voor het wissen. En dat kerststalletje-idee slik ik bij deze weer in. Was weliswaar mijn eerste reactie, maar die zijn per definitie niet goed doordacht. Iets anders: kun je een idee geven van de grootte van de figuren? En de prijs?

     Jolie: [bakwerk_keramiek] 24-01 23:46: Ha Ochrid! Ja, er is e.e.a. mis aan het comment-ssyteem ;-} Misschien werkt het als je er "https" voor zet? Mogelijk is dat een truuk om lansgs "het zelf//denkende" systeem te komen :-) Hihi, ja, ik snap wat je bedoelt met Rooms. In 2018 rond de kerst geboetseerd, geloof ik. Idee om er een waxinelichtje in te zetten. Ik had ze op nòg hogere temp moeten bakken, dan hadden ze goed buiten gekund :-) De dubbele heb ik gewist, en ik geef het aan Edwin door...! (Er komen ook veel spammers door, helemaal op Edwins blog, daar haal ik er dagelijks een stuk of 120 weg, we moeten echt nodig aan de slag om dat te verbeteren...)

     Ochrid : [bakwerk_keramiek] 24-01 22:07: Sorry! Nu floepen de eerdere pogingen ook opeens in beeld. Kan iemand ze aub wissen? Dank!

     Ochrid : [bakwerk_keramiek] 24-01 22:06: Ontzettend leuk, en knap. Maarruhh het doet wat Rooms aan. Dat is niet erg, maar ik ben er wat allergisch voor. @Edwin De url is optioneel, maar als ik keurig www.spinsister.nl invoer komen er als vanzelf twee // voor. Ik heb het een paar keer geprobeerd, maar het gebeurt steeds weer. Ik kan ze niet wissen. Bovendien kan ik het formulier niet versturen omdat de url ongeldig is. Ja, haalt je de koekoek.

     Jolie: [trollenleger_ik] 24-01 20:31: Heel slim Ximaar! Ik ben uiteindelijk toch maar gaan blokkeren.Twitter laat tegenwoordig berichten van "volgers van volgers" zien ("Klaasje wordt gevolgd door 20 van je volgers, en Klaasje zegt....") En als "Klaasje" dan iets zegt als (sorry voor de grove woorden, maar dit is een citaat) "Zal ik als heteroman jou eens lekker komen p**pen?" (etc etc etc, puur om een meningsverschil op politiek vlak.) Dan verschijnt het bij mij ook in beeld. Dan kan ik "Klaasje" beter blokkeren, want, zulk taalgebruik, dat verwacht ik gewoon niet. Dus staat niet in mijn negeerlijst. (Als ik het er wel in zet, komt iedereen die het over zijn schoorsteen of broek heeft, ook niet meer door ;-}) En dit soort woorden zijn m.i. ook minder onschuldig dan ze (mogelijk) lijken, het heeft verwantschap met intimidatie. (Sorry voor de late reactie, ik was bezig met een deadline ;))

     Jolie: [trollenleger_ik] 24-01 20:19: Ja, de idolen van rechts, Bertie... :(( Als ik het roepen van hun aanhang lees, ben ik wel 'ns benieuwd wat een analyse als deze zou opleveren https://earlywarningproject.ushmm.org/public-opinion-pools :(

     Jolie: [bakwerk_keramiek] 24-01 20:04: Dank je Hilda en Sjoerd! (ik was weer even druk met de deadline voor het poppenblad ;) En was hier even afwezig ;-))

     Hilda: [bakwerk_keramiek] 22-01 22:55: Mooi resultaat, de fluitspeler is goed gelukt.

     Ximaar: [trollenleger_ik] 21-01 17:44: Ik blokkeer vrijwel geen accounts, maar negeer bepaalde woorden. Dus ook als jij zo'n woord gebruikt, dan krijg ik zo'n tweet niet te zien. Heerlijk rustig dus.

     Bertie: [trollenleger_ik] 21-01 16:34: Ha. Lang niet geweest en ik val meteen met mijn neus in de boter.In een heus eenpersoonstrollenleger. 😆 De haat is ellendig en de stompzinnigheid nog groter, f andersom. Wat wil je ook met idolen die door rechts aanbeden worden.

     Jolie: [trollenleger_ik] 21-01 12:55: Ha Ximaar, Tot nu toe deed ik (bijna) niet aan blokkeren. Hooguit wat Links-identitaire twieters die in elke straatnaam/schoolnaam/cafénaam een "wit complot" zien, zette ik in een blocklist. Zeker 10, 13 jaar heb ik gedacht: 'ik wil weten wat er leeft en als ik tweeple blokkeer zie ik dat niet." Maar de HAAT is zoooooo groot geworden. En zo irrationeel, van die mensen die tegelijk "Fortuynist, 'Anti Vaxxer', ProNexit, Anti-wetenschappers" zijn, en/of "trotse boreale mevrouw" of "Geen racist maar realist met feiten herkenning" (sic) en maar Haatwoorden, Haatwoorden en Haatwoorden de wereld inslingeren. En alles wat ook maar een héél klein beetje naar links neigt moet, aldus deze mensen, "worden uitgeroeid", quote: 'Als je een rattenplaag wilt voorkomen zul je het nest moeten uitroeien, te beginnen bij groen links graag..' (En zoiets wordt niet maar 1 keer gezegd, maar komt terug in verschillende bewoordingen, hier reageert iemand er ook al op: https://twitter.com/chrisklomp/status/1154082107863552000 ) Ik vraag me serieus af of er wetenschappers en politici zijn die hier samen onderzoek naar doen. Er is héél veel van de ergernissen die de populisten van rechts opvoeren waar ik de bron van snap. Maar als het enige antwoord dat ze er op hebben "links (en nog wat bevolkinsggroepen) uitroeien" zijn ze niets beter dan wat ze "links verwijten" "hun (sic) willen ons" (meestal bedoeld: blanke mensen) "uitroeien." En wat betekent het, als bevolkingsgroepen onderling openlijk op een nieuwsmedium over "uitroeien" (in vele bewoordingen) roepen? (Identitair links heb ik niet voor niets óók geblockt.) Wat zal de vonk zijn die dit kruitvat ontploft? Helaas helpt factchecken, precies die dingen die je ook opnoemt Ximaar, maar zo weinig :( Op zich kom ik deze mensen maar weinig tegen: de mensen die ik volg zijn of ze nu links of heel rechts zijn, allemaal vriendelijk. Genuanceerd, zelfs in weinig karakters. Maar ik heb enkele volgers/mensen die ik volg die er op reageren, en, door de nieuwe techniek van Twitter, verschijnt het dan óók in mijn tijdlijn.

     Ximaar: [trollenleger_ik] 21-01 10:12: O ja en als er een groep zich in Alkmaar en Heerhugowaard zich niet aanpast, dan zijn het wel de gevluchte Amsterdammers die 40 jaar geleden onze goedkope woningen inpikten en vervolgens in Amsterdam bleven werken. Je hoort het niet alleen, maar ook hun voortuintjes zijn betegeld en vaak rijden ze op zo'n k*t-holleedertje.

     Ximaar: [trollenleger_ik] 21-01 10:10: Ik heb het niet gezien, maar blokkeer veel woorden als widm, die vreemde eend of pvv. In Alkmaar wonen meer mensen die in Duitsland zijn geboren t.o.v. alle mensen die in Afrika of het Midden-Oosten zijn geboren.

     Sjoerd: [bakwerk_keramiek] 17-01 10:38: Dat ziet er helemaal niet verkeerd uit... Ik vind die fluitspeler ook heel leuk.

     Jolie: [trollenleger_ik] 16-01 21:47: Haha, dankje @ Sjoerd :-D Ximaar heeft het misschien wel zien "ontrollen", hij post tegenwoordig leuke cartoons (en zijn blog) op Twitter :-) Ik heb inmiddels een berg accounts geblokkeerd, je krijgt het er koud van als je ziet hoeveel haat er (Rechts en Links) heerst.

     Sjoerd: [trollenleger_ik] 15-01 20:50: En zo ter kennisgeving aangenomen...

     Jolie: [Scherven_cover] 14-01 20:01: Dank je Marion! Hihi, ik maak het poppetje met alle liefde voor je :-) En dan krijg je het terug! Want ik probeer telkens 'minder poppen' in huis te houden ;-) Zo'n hobby moet niet uit de hand lopen, dus ik geef graag gemaakte poppen terug aan hun eigenaar! :-) (Sorry voor de late reactie, ik ben telkens bezig met spam opruimen, vandaag ook weer 2 rondes, 407 spamberichten in totaal, en dan laat ik de blog zelf veel te veel zitten... ;-})

     Marion: [Scherven_cover] 16-12 13:14: Geweldig Jolie! Vakmanschap is meesterschap. Met mij alles oké hoor. Als ik ooit in Hilversum kom krijg je het kleine oude poppetje met een Tiroler kostuum en scheve hoofd van me. Kun jij vast repareren. ooit in een kringloopwinkel gekocht. Hij zoekt een nieuwe mama die zijn hoofd recht kan zetten ;-)

     Jolie: [Roetzwart_Piet] 03-12 10:49: Ha Dhyan, slim idee, zo'n uitgeschreven vraagstuk! (ik krijg meteen de neiging het te googlen ;) Om te zien waar Het Enigma Dhyan's :) ;) forum te vinden is en over gaat ;)) Ja, vertaalmachines, ook weer zo'n mooie uitvinding die misbruikt wordt om te spammen :-/ Ik denk dat ik ook weet hoe echte reacties in de spambox terechtkomen: dagelijks geef ik van die database-opdrachten van "alles na Bericht-nr. 1.074.046 is spam". (=Op de berichten die door het spamfilter onterecht goedgekeurd zijn.) En als iemand dan nèt op dat moment een bericht verstuurt, staat het ook als spam genoteerd ;-} Zodoende kijk ik nu óók of er in tussentijd een nieuw bericht is binnengekomen ;-) (Terwijl ik dit typ, is er 1 bericht onterecht door het spamfilter binnengelaten ;)) Man man man. (Of, om het op z'n D66's te zeggen 'mens mens mens' ;-0)

     Dhyan: [Roetzwart_Piet] 03-12 08:27: Jolie ik kan er wel inkomen dat je veel spam krijgt. Ik heb zoals jij vragen gemaakt voor mijn forum zoals "wat is de wortel uit 25 in hoofdletters" dat soort vragen en nog krijg ik spam. Het euvel is dat Google alles kan vertalen zodat Chinezen en Russen (off all people) ze ook vertaald krijgen. Dus je moet iets puur Nederlands verzinnen dat niet makkelijk te goochelen is.

     Jolie: [Roetzwart_Piet] 28-11 18:40: Ha Margarita! haha, ja, ik twijfelde, je tweet was in het engels, dus ik koos die maar :) Hier alles goed! We zijn in Cádiz geweest vandezomer :) Hoe is het bij jou?! xxx

     Jolie: [Soot_face_Piet] 28-11 18:35: Ha Margarita, Great to hear from you! I so much hope the discussion will reach "a point in the middle" soon, a situation that "both sides" can agree with. Some years ago I thought an orange Piet would be a nice idea, here you can see him, https://jolie.nl/weblog/2013-11/kalender_november_2013.html Orange as the national colour of the Netherlands, and whatever someones skincolour is, we all can paint our faces orange, if we want. When I studied the religious almanacs and art, I found out the blackness referred to death and demons before Schenkman created his book. It is sad that Schenkman gave up that link, en re-linked it to slavery (every new edition of his book got more links to slavery in its illustrations.) I do not see why we could not go back to the situation before Schenkman's book, when every region had its own "Saint-companion" (or no companion at all) and afro-wigs or earrings were not part of it. Pete was wearing a high hat, long dark coat, and had some soot on his face. Can you send me links of the 'chained Pete'? I would like to study these images too, after all I was once an art-(history)teacher :) Studying the evolvement in the pictures, may provide more insight into the ideas of the ppl that created them. An hour ago I talked to a lady in a shop, who has to fight the "Zwarte Piet"-naming daily; her son has a dark skin, and like in Rosalie's old school, his school does not do enough against this bullying. This bullying should stop. And it should not stop around December 5 only, it should stop on any day of the year.

     Margarita: [Roetzwart_Piet] 28-11 14:35: Haha en hier staat alles gewoon in het Nederlands. Ik ben lang niet wezen kijken. Beetje vergeten. Hoop dat alles goed gaat met jullie. xxx Afzender een ant ZP ;)

     Margarita: [Soot_face_Piet] 28-11 14:13: As a respons of your reply on Twitter. ;) For me personally the lack of knowledge is mainly on the pro side. I agree that at this point in the discussion there is only a pro or contra. There is no “in the middel” no more. At first I was like, well it doesn’t affect me but when abolishment of black face will be the cause of a reduction of bullied children, then why won’t we make black face a caricature with all colors of the rainbow? I am now an anti blackface,big time. The history of our black Pete is not a nice one. I saw drawings of the tradition with black Pete with a chain around his neck or foot. Old songs that prove black Pete is not black from the ashes of the chimney but really was a black person. And so much more….. So except the fact I think we should change this tradition to eliminate bullying, for me there is no good argument to hold on to this caricature. Because I do think it is racist. a Skin color is no longer a carnival costume. It can no longer be explained to the world. Only we should continue to communicate as adults. And obviously we can’t.

     Jolie: [Scherven_cover] 27-11 18:17: Ha Sjoerd, dank je!

     Jolie: [Roetzwart_Piet] 27-11 18:02: (Ben ik weer.... Alle spam van het afgelopen jaar gechecked, pffffffw, en nog 2 èchte berichten gevonden.... Het 'zit in de planning' een ander systeem te installeren, maar eh, met zo'n handgeprogrammeerd blog 'duurt dat'... ;-}) Ja, dat opgelegde consumeren, of het nu met Sinterklaas of Kerst is, voor mij hoeft dat ook niet Ximaar :-) Hihi ja, de discussie genereert wel meer aandacht... Maar of kinderen er nu méér plezier aan hebben... Wij (als zussen) vierden nog tot ver in de 20 sinterklaas, met gedichten en lol, maar hier thuis hebben de dochters er genoeg van. Volgens mij als gevolg van de "rellen." Ik las net de tekst op "change.org" van de internationale anti-ZP-petitie. We worden daar als NLers allemaal voor "white supremacists" uitgemaakt: "And when we say white supremacist, we mean everyday white Dutch citizens who favor the tradition over the impact of blackface, the government at large who fails to condemn blackface, and the masses who continue to insist that it is a benign and harmless children’s holiday with no real consequences." Daar krijg ik het koud van. Inderdaad, wat je zegt Dhyan: wanstaltige proporties. Ja, foto's van Pest-slachtoffers, Dhyan, heb ik ook overwogen om hierbij te plaatsen....*) De slachtoffers van 'Yersinia pestis' kregen ook zwarte handen en gezichten, en dat zal zeker bijgedragen hebben aan het "angstaanjagende, beroete" uiterlijk van de 'mummers' en 'guisers' die door heel Europa voorkwamen bij feesten gerelateerd aan de herfst/winter. *) waarschuwing, nare pest-slachtoffer-fotos bij cbsnews.com Wie wil nou de impact van discriminatie ontkennen, of de impact van schelden? Ik heb nota bene mijn kind ooit op een andere basisschool gedaan, mede naar aanleiding van het über-lakse aanpakken van 'geen schminck-nodig'-piet-noemen. En dan word ik nu een "white supremacist" genoemd omdat ik wil erkennen dat de traditie verder terug gaat dan 1850 en ik rode lippenstift, oorringen en afropruiken zou willen afschaffen, maar roet niet? Let wel: ik ben opgeschoven: toen ik ooit begon met mijn jaarlijkse kalender, was mijn Piet .....oranje. Dat was voor de discussie begon. Nu, na al mijn onderzoek, (en die hele krankzinnige discussie, gescheld, geweld en vernielingen over en weer) denk ik: "doe maar gewoon roetvegen. Niks oranje." Met "asiel aanvragen" bedoel ik mensen die nu iedereen "white supremacist" of "iedereen schuldig" noemen, de nuance is zoek: iedereen scheert iedereen over 1 kam. Als je doorvraagt, zouden die mensen het prima eens moeten kunnen zijn met mensen zoals ik. Mensen die al jaren een genuanceerd standpunt innemen, die de zaak onderzoeken en die actie ondernemen tegen pesten en discriminatie. Maar toch, kennelijk willen ze ook mij graag "schuldig" noemen. De agressie, het doorslaan, dat maakt dat zelfs de medestanders van de na-1850-piet-tegenstanders, zoals ik, zich afkeren.

     Jolie: [Roetzwart_Piet] 27-11 10:57: (ik ga even alle reacties checken, of er méér in de spambak zitten.. be right back.... :))

     Jolie: [Roetzwart_Piet] 27-11 10:55: (SORRY XIMAAR! Je was, samen met mijn reactie, in de spambak terechtgekomen ;) ;) Elke dag een diepe treurnis, die spambak, zitten er al meer dan een miljoen in ;})

     Dhyan: [Roetzwart_Piet] 26-11 13:00: Omdat het onder het vergrootglas wordt gelegd neemt het wanstaltige proporties aan. Leg de oorsprong van zwarte Piet gewoon bij de middeleeuwse pest en het euvel is verholpen. Pesten moet sowieso rigoureus worden aangepakt en aan slachtoffers kan een andere inhoud dan discriminerend worden voorgehouden (minimale 'tekortkomingen' worden nou eenmaal door de wrede mens uitvergroot). Overigens kun je als Nederlander nergens in de wereld asiel aanvragen hoor. Een ander nationaliteit krijg je nergens zomaar. Als je geluk hebt kun je emigreren.

     Sjoerd: [Scherven_cover] 22-11 19:43: Whow, dat is eer naar werken. Schitterend zo'n hobby.

     Ximaar: [Roetzwart_Piet] 21-11 19:06: Ik sta er wat 2-slachtig in. Allereerst heb ik niets met Sinterklaas en lijkt me dat 'feest' vooral bedoeld om te consumeren. 20 jaar geleden was er een flinke discussie of Sinterklaas afgelost zou worden door de Kerstman. Men kocht met Kerst steeds meer en vooral steeds duurder. Ook iets waar ik niets mee had. Vier het beide al geen 40 jaar meer. Door de aandacht voor Zwarte Piet lijkt het Sinterklaasfeest weer aan belangstelling te winnen. Vraag me dus af of de anti-zwarte Piet-club stiekum bedacht is door Diewertje Blok en consorten. ;-) Los daarvan heb ik als kind zwarte Piet nooit aan slaven gekoppeld. Wel aan de Moren, want die kwamen net als Sinterklaas uit Spanje. De Moren zijn teruggedrongen tot Mauretanië. Zo ver ik weet maken zij hier geen bezwaar tegen Zwarte Piet.

     Jolie: [Roetzwart_Piet] 21-11 10:52: Elke verdieping van dit onderzoek, in kunst, cultuur en oude tekst, levert inzicht dat de zwartgemaakte gezichten/maskers, verder teruggaan dan het boekje van Schenkman, dat als eerste het Afrikaanse uiterlijk opvoert. Kijk bijv. ook naar de Angelsaksische Mummers / Guisers, die ook in (bijv.) de Up Helly Aa parade lopen, https://en.wikipedia.org/wiki/Mummers_play Ook daar komen de zwartgemaakte gezichten voor, en ook daar wordt opgeroepen het te verbieden. Terwijl daar de link met de Bonfires en de Geestbezwering veel helderder is, omdat er daar nooit een Schenkman is geweest die een Afrikaan of Moor in zijn boekje zette.

     Jolie: [Soot_face_Piet] 21-11 10:34: More photo's: https://beeldbank.spaarnestadphoto.com/search.pp?specialid=491

     Jolie: [Soot_face_Piet] 21-11 10:31: P.S., Photo's of this tradition all through Europe at SpaarnestadPhoto's: https://spaarnestadphoto.nl/december-de-lange-traditie-van-sinterklaas-in-europa-2

     Jolie: [Roetzwart_Piet] 21-11 10:29: Ja, dat ben ik met je eens Sjoerd. Als zoveel elementen uit het feest al teruggaan naar Samhain en andere 1000+jaar oude feesten, dan moet er toch wel een vorm binnen de traditie zelf te vinden zijn, waarin we "de kool en de geit kunnen sparen." Ik erger me aan zo'n Kim Kardashian, die zonder enige achtergrondkennis de voor- en tegenstanders nog verder de loopgraven in drijft: https://nos.nl/artikel/2310826-ook-kim-kardashian-keert-zich-tegen-zwarte-piet.html

     Sjoerd: [Roetzwart_Piet] 20-11 20:32: Het komt er wel op neer dat het sinterklaasfeest helemaal kapot is gemaakt. We zijn een stelletje muggezifters aan het worden. Je snapt, ik ben voor zwarte piet.

     Jolie: [Rogier_Syrie] 19-11 23:58: Ha Marion, ja, die vrees deel ik :-/ Het rechtssysteem hapert op dit gebied (al wil ik die film die erover gemaakt is, nog gaan bekijken; die belicht ook de andere kant — daar zijn onze filmers wel goed in :-) ;-)) Hoe is het met jou? Hier alles goed, gelukkig! :-) Al kostte die Zwarte-Piet-discussie (Kim Kardashian...? Waar bemoeit ze zich mee....!) me de laatste dagen wel (nergens toe leidende, vrees ik) energieverlies, zie laatste stukje ;-} Die tijd had ik beter kunnen besteden, maar ja..... ;-) ;-} ;-)

     Marion: [Rogier_Syrie] 16-11 20:21: Geloven=religies

     Marion: [Rogier_Syrie] 16-11 20:19: Heel mooi verwoord, kan me er helemaal in vinden. Alleen ben ik ook bang dat ons rechtssysteem niet toereikend, is op dit moment, extremisme de kop in te drukken. Het is erg lastig. Jammer dat geloven, die in de kern allemaal iets goeds hebben, zulke uitwassen tot gevolg kunnen hebben. Maar dat is iets van eeuwen, het Christendom zelf maakte zich ook schuldig aan moorden. Alles goed met Jolie? Hoop dat je fijn creatief bezig kunt zijn :-)

     Jolie: [Rogier_Syrie] 10-11 11:31: Ha Marion, ja, die vraagtekens bij de NL-vrijwilligvertrokkenen-naarIS heb ik ook, ook vraag ik me af of ons rechtssysteem voldoende uitgerust is om de bevolking in NL te beschermen, sowieso, tegen extremistisch gedachtengoed. Als je bedenkt dat die boeken in gevangenisbibliotheek ruim voorradig zijn.... :-/ https://www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/andere-boeken-in-vughtse-bajesbieb-moeten-terroriste... Dat dit gedachtengoed überhaupt niet strafbaar is... Aan de andere kant zou het getuigen van "in de praktijk brengen waar we voor staan" als we ze wèl terughalen, berechten en begeleiden (de kinderen). Bovendien kan het zo zijn, als je niets doet, dat de afgereisden die vasthouden aan hun gedachtengoed, via een andere weg terugkeren (zeg: door Turkije op een vliegtuig gezet worden) — en hier een bedreiging vormen voor de veiligheid, in welke vorm dan ook. Ik zou graag zien dat onze overheid (desnoods EU-overheid) sowieso meer optreedt rond radicalisering. Aan de ene kant in het verbieden van extremisme, aan import van extremistisch gedachtengoed, en aan de andere kant in het méér steunen van groeperingen als deze: https://www.trouw.nl/opinie/101-linkse-moslims-in-frankrijk-tekenen-een-pamflet-tegen-de-hoofddoe... Daarmee geef je extreem rechts ook veel minder grond om te radicaliseren, zoals je nu overal in Europa ziet, — niet dat ik extreem rechts wil goedpraten, maar het is alsof men geenandere mogelijkheid (meer...) ziet dan vluchten in populisme en radicalisering. Ik zou willen pleiten, kortom, dat onze overheid een alternatief daarvoor biedt. En daar hoort m.i. (kunnen) geloven in een betrouwbaar rechtssysteem dat extremisten berecht, bij. Maar goed, misschien denk ik teveel in 'het veranderen van traag-werkende instanties' (iets wat in de praktijk te lastig / ingewikkeld / langdurig is) waardoor het alleen maar nòg negatiever uitpakt.... :-}

     Marion: [Rogier_Syrie] 06-11 11:35: En de kinderen die in die Griekse kampen zitten!

     Marion: [Rogier_Syrie] 06-11 11:34: Hoe ik kinderen ook een goede toekomst gun, heb vraagtekens bij de ouders van die kinderen (en nu heb ik het over voormalig IS-strijders). Dat lijkt een rechts standpunt, maar het lijkt me geen goede zaak als dat allemaal meent hier opgevangen te kunnen worden. Laten we dan eerst de vele bootvluchtelingen in Griekse kampen, die onder erbarmelijke omstandigheden daar zitten, een plek geven in Europa.

     Jolie: [kalender_2020] 15-10 09:34: Ha Marcel, leuk om te horen! En zo'n wereldwijde actie (mèt een leuk logo...!) past goed in de kalender, —voor 2022 was de datum nog niet bekend :-) Anders had ik die er ook meteen ingezet ;-) :-) Groetjes ook aan je dochter!

     Marcel: [kalender_2020] 13-10 20:43: Geweldig, we kijken er nu alweer naar uit, bedankt voor het toevoegen!! Echt super!!

     Jolie: [Rogier_Syrie] 13-10 11:19: Helemaal eens Sjoerd... Het lef (en rechtvaardigheidsgevoel) van Rogier bekeek ik destijds al met veel respect...

     Sjoerd: [Rogier_Syrie] 12-10 22:26: Je moet het lef maar hebben...

     Jolie: [kalenders_2019_(3)] 11-10 10:32: Graag gedaan An, dank je voor je reactie! Haha, nee gelukkig, de "Spam-flag" heb ik ongedaan gemaakt @ Marcel :-) Er liggen hier plannen voor een "Re-captcha", maar in het verleden werd ik daar zelf ook "robot" van ;-} ;-} Enfin, graag gedaan en ik vind het èrg leuk om te weten dat je dochter er plezier in heeft!! Groetjes, Jolie

     Jolie: [kalender_2020] 11-10 10:27: Ha Marcel, Graag gedaan!! en... Goeie tip!! Guess what... Worldcleanupday staat er nu in :-) (ik heb de kalenders voor 2021 en 2022 inmiddels ook gemaakt, alleen de dagen dan, nog geen feesten, maar dit is nu de eerste:) Zie https://jolie.nl/weblog/images5/WCUPD2021.gif

     Marcel (V.): [kalender_2020] 09-10 22:31: Net even bekeken en alvast familie verjaardagen ingevuld, het ziet er weer erg leuk uit, hartelijk bedankt!!! Misschien een tipje voor een dag in 2021 worldcleanupday in september. Groeten, Marcel (V.)

     Marcel (V.): [kalenders_2019_(3)] 09-10 21:27: Weet niet of ik nog Spam ben, maar toch weer hartelijk bedankt voor de laatste 3 maanden van het jaar. En ik zag 2020 ook al, zal hem vast vooruit uitprinten. Geweldig hoor!!! Kunnen we weer een heel jaar vooruit met deze geweldige en unieke kalender. groeten Marcel


       F.A.Q.

       Eindelijk! Jolie.nl heeft een echt CMS!
       Klopt! Na 8 jaar, waarin andere projecten voorrang kregen, heeft Bitstorm, Edwin Martin in 2010 het Bitstorm-CMS op deze server geinstalleerd. Tot die tijd draaide hier een eenvoudig CMSje dat ik in 2002 eens voor een les webscripting basics had gemaakt. Een backup van alle reacties uit vroeger tijden (3,81 MB) is bewaard. Ook zijn alle oude weblogstukjes in hun eigen stijl —aanvankelijk linkdumplog, later lifelog- gebleven.

       Babbel praat reactie? Babbel praat? Huh?
       In het vroegere systeem stonden alle reacties op alle stukjes onder elkaar. Twittergoeroe Anna-Maria, alias @puur, noemde deze pagina ooit de oerversie van twitter :-) ;-) Zoiets complimenteus kun je natuurlijk niet uit de lucht halen. Vandaar dat je nu kunt reageren op elk blogje afzonderlijk, èn op deze babbelpraat overzichtspagina. Ook handig als je alleen even alle reacties wilt lezen, zonder geclick. Betoogden lezers, bij de installatie van het nieuwe Bitstorm-CMS.

       Beveiliging? Sommetje maken?
       Tegen comment spammers is nu eenmaal een vorm van beveiliging nodig. We hebben op dit moment voor het sommetje gekozen. Mensen kunnen rekenen, in tegenstelling tot bots :-) Voorheen was alleen javascript-aan in de webbrowser voldoende.

       Kan ik een url in mijn reactie opnemen?
       Jazeker, dat kan! Typ of plak je url, het systeem maakt 'm aanklikbaar.

       Kan ik dat CMS ook gebruiken?
       Edwin kan het CMS toepassen op andere websites. Zoiets kost wel minimaal een paar dagen. Ook het afstellen van de vormgeving op je huisstijl kan tijd kosten, maar het ìs mogelijk. Meer over Edwins ervaring als webontwikkelaar sinds 1994, kun je lezen in zijn curriculum. Waar je ook kunt lezen welke webwinkels, VPRO-systemen, portals, content managementssystemen, ministerie-intranetten, etc. hij ontwikkeld heeft.

       Wie is die Jolie? Is dat een naam van een persoon?
       Jahoor, zo heet ik sinds mijn geboorte, ik heb het ook niet zelf bedacht ;-) Veel te lastig, altijd je naam spellen. Enfin, mijn eerste eigen homepage opende ik in 1995. Dit domein, jolie.nl was eigenlijk een cadeautje van mijn toenmalige sales-collega's. Heel lief. Op mijn site-map vind je een overzicht van alle onderwerpen op deze site.
       php-icon © Jolie, 2002, © Bitstorm, 2010

       Bij misbruik kan de Apache access.log opgevraagd worden met het IP-adres van de misbruiker. Het systeem plaatst een koekje om de gegevens die je invult, als naam en URL in je browser te bewaren. Wij zullen zelf echter onder geen beding iets met dergelijke gegevens doen.