Homepage Jolie
portretje jolie

     Reacties op Jolie's Weblog


     21 januari 2017: ik heb hier, op deze pagina, de reactie-optie UIT moeten zetten, i.v.m. meer dan 1000 spamberichten per dag :-/ Reageren kan nu alleen nog onder de berichten.


     Jolie: [Omas_tiener] 17-08 21:10: Thanks Mack! Gaaf, zoveel overeenkomsten, wonderlijk toeval...! :-)

     mack: [Omas_tiener] 17-08 11:22: We hebben een aantal overeenkomsten. Oudste kleinkind, herinneringen vanaf mijn tweede (ik was bijna 3) opa en oma die een boot hadden... Sterkte met het verlies.

     Jolie: [Omas_tiener] 13-08 10:30: P.S,. hij is vannacht overleden... Wat een sloper, is kanker als de behandeling niet kan starten. P.P.S: ik noem bewust geen naam, want ik vernam al enige boosheid dat 'zijn dood al op Facebook stond' — Nogmaals, voor de goede orde, op deze website zijn, anders dan op Facebook etc, geen Marketeers, Analytics, Trackers & Tracers actief.

     Jolie: [Omas_tiener] 12-08 23:00: Ha Bertie, dank je! Wat leuk dat je het kent 'van de andere kant' :-) Van die "bijna-leeftijdsgenootjes" die eigenlijk "tante" moeten zeggen. Hopelijk zaten ze niet, zoals wij, liedjes in te zingen op je cassette-recorder, over je favoriete top100-radio-opnamen heen ;-) ;-) (Ja, mooie herinneringen! ;-))

     Bertie: [Omas_tiener] 11-08 22:07: Wat een prachtig verhaal heb je van deze herinneringen gemaakt ondanks het trieste einde. Of het geheugen van een twee/driejarige wel of niet werkt maakt in wezen niets uit, ze nemen je de beelden niet meer af. Ik heb ze ook maar dan anders: ik was de (bijna-)jongste mijn ouders zelf ook.

     Jolie: [Uithoek] 10-08 23:34: Zeker Sjoerd! Op (waarschijnlijk) diezelfde manier, schrijf ik in mijn weblog nooit over mijn moeder, zij is een van de grootste op-de-privacy-gestelden, en heeft me dat al heel lang geleden nadrukkelijk gevraagd, en dat respecteer ik. Edwin zei ± al: de disclaimer hoeft er eigenlijk niet bij... Dat weten mensen toch... En dat is eigenlijk ook zo :-)

     Jolie: [Omas_tiener] 10-08 23:30: Wat vreselijk Sjoerd, zo'n jeugdig verlies, ook voor je hele familie, en dan twee keer nog wel. Ik heb wel 'ns het idee dat broertjes en zusjes van ouders ook belangrijk zijn voor opvoeding,en dan niet in corrigerende zin, maar in vriendschappelijkheid, humor, een beetje plagen, en tegen ze op kijken. Dingen die je altijd meeneemt, — ook als ze er niet meer zijn :-/ (Al verloor jij ze wel héél jong al.)

     Sjoerd: [Uithoek] 10-08 22:52: Je hebt mijn verhaal ook gelezen neem ik aan. Ik heb daar het verhaal van mijn opa uit weggelaten. ik ga er ook vanuit dat mensen die hier lezen dit doen zoals het hoort, met respect.

     Sjoerd: [Omas_tiener] 10-08 22:48: Ik ben geboren en getogen bij mijn Opa en Oma. Dit verhaal maakt wel wat los, maar op een andere manier. Als klein kind sliep ik in bed bij mijn jongste tante. Maar de liefste oom had een scooter, een Heinkel. Ik mocht altijd mee met ome Koos. Totdat ik op een ochtend mijn moeder aantrof aan de keukentafel. Koos had een ongeluk gehad en had het niet overleefd. De familie heeft vele jaren nodig gehad om hier bovenop te komen. De tante waarbij ik in bed sliep stierf op jonge leeftijd aan kanker...

     Jolie: [Boom_Bijlsma] 22-07 23:22: Ha Bertie, ja, het is een reus! Het was net een acrobaten-act! Gelukkig kan dit type iets langer blijven staan, de "gewone" vallen makkelijker om ;-}

     Bertie: [Boom_Bijlsma] 17-07 09:28: Populieren kunnen breed uitpakken, weet ik uit ervaring. Maar dit is wel een bijzonder brede, moet een grote (en voorzichtige)klus zijn geweest.

     Jolie: [Boom_Bijlsma] 13-07 18:57: Ha Sjoerd, ja, dat gaat wel een stuk sneller, snoeien met een kettingzaag :-) Het zijn vaak dankbare klussen. En ik ben blij dat deze gedaan is :-)

     Sjoerd: [Boom_Bijlsma] 11-07 20:40: Dat is inderdaad het klusje wel. Ik loop ook al de hele dag met een kettingzaag en een snoeischaar in de rondte...

     Jolie: [kalenders_2019_(3)] 10-07 19:31: Ha Dhyan, Zo wordt het toch een weblog-in-dialoog-vorm, thanx voor je bijdrage eraan! :-) ik heb het gekke malware-ding bewaard! ;-) Het gaat door de drukte even duren, maar ik kom er op terug, beloofd & lieve groet terug

     Dhyan: [kalenders_2019_(3)] 08-07 08:37: Leuk om van je te horen en over die malware had ik wel willen horen. Lieve groet.

     Jolie: [kalenders_2019_(3)] 07-07 18:04: Ha Dhyan, sympathiek dat je het vraagt! tZijn hier de gebruikelijke zomer-bezigheden, zegmaar, luxe-drukte, als "alle gedichtjes van Groep 8 bundelen voor hun afscheid", even een website voor iemand maken, even (niet/wel/niet) helpen met huiswerk... ik ontdekte vandaag wel een "aardige" (not) malware-mail, en dacht nog... "zal ik een stukje schrijven?" En denk dan.. "man man man, dat is toch booooooring voor de lezer, die weet allang.." ;-) ;-) ;-)

     Dhyan: [kalenders_2019_(3)] 05-07 10:16: Ha Jolie alles goed? Je schrijft maar weinig.

     Jolie: [kalender_2019_(2)] 02-06 13:44: Hoi Bianca, Dankjewel! Zeker, ik ben er druk mee bezig, zie hier: Alle dagen zitten er al in, alleen nog niet alle FEEST-dagen... :-) Die wisselen per jaar en dat is een heel uitzoekwerk.. :-) Maar JULI, AUGUSTUS en SEPTEMBER zijn er al!

     Bianca: [kalender_2019_(2)] 31-05 10:08: Hoi, Wij wachten ook vol spanning op de nieuwe maanden. Mijn dochter is in juli jarig, en kan niet wachten om de dagen af te tellen en af te strepen. Zien ze graag tegemoet.

     Jolie: [kalender_2019_(2)] 21-05 16:26: Dank je voor de vraag Esther! Er wordt hard aan gewerkt :) Precies zeggen gaat niet, ik ben elke dag veel tijd kwijt aan spam e.d. ;-} Maar ik doe m'n best!

     Esther: [kalender_2019_(2)] 20-05 14:14: Hoihoi, Wanneer komen de maanden juli tot en met december 2019 op de site. We willen deze heel graag uitprinten.

     Marion: [Leaving_Neverland] 15-05 10:18: Heb het deels gezien. Geloof de slachtoffers wel. Teveel details om allemaal verzonnen te zijn. Het standbeeld van Jackson is weggehaald hierna bij de Mc Donalds in...(ergens hier in NL). De grote kindervriend is niet meer. Vond het altijd al een eng mannetje, maar sommige songs wel goed.

     Terrence: [Scam_Baiting] 28-04 13:14: Een vriend van mij trapt er helaas regelmatig in: 'Click here for FREE anti virus filter and NUDE pics of Bridnie Spiers!' en dan mag ik zijn computer weer even opschonen. Heb ook wel eens zo'n nummer gebeld en kreeg een zeer slaperige student aan de lijn. Na een kwartiertje gezellig babbelen ('So for only $199 I get a free cruise? Can I pay in cash if I come to your office?') was 'opeens' de verbinding verbroken.

     Bertie: [Scam_Baiting] 14-04 13:03: Lachen met Edna :-D ondanks de jammerlijke oorzaak. De oplichterij is en blijft een ramp, ik durf van mezelf niet te zeggen: daar zou ik nooit in lopen. Slecht spellende schrijvers zijn te herkennen maar de precieze namaak van bijv. banklogo's en providers is eng.

     mack: [Scam_Baiting] 13-04 11:58: Ze bellen jou toch? Bovendien, het was op mijn werk. Je laat ze even begaan, je doet precies wat ze zeggen totdat je denkt: tot hier en niet verder, en dan zeg je gewoon dat het niet werkt wat ze zeggen. Dan kunnen ze niet beter dan herhalen wat ze al zeiden. Yes, I did that, but nothing happens?

     Jolie: [Scam_Baiting] 10-04 13:12: Haha, wat goed Mack! Volgens mij zou het een hele goede "stalen smoel training" zijn, —maar ik zou waarschijnlijk meteen bang zijn dat ik er "internationale telefoonkosten" aan over zou houden ;-}

     mack: [Scam_Baiting] 09-04 08:51: Ik heb dat ook wel eens gedaan. Niet zo uitgebreid en niet op film, maar ik heb ze ook wel eens aan de praat gehouden en me van de domme gehouden.

     Jolie: [Scam_Baiting] 05-04 17:11: Ha Ximaar, haha, vreselijk, die nep-telefoontjes, goeie reaXi! :-) Ja, popup-blockers gebruik ik ook, super handig. Vermoedelijk zijn het ook geen "echte" popups, maar een script dat iets weet te genereren dat je niet wegkrijgt — behalve als je de browser met force-quit stopt.. (ik zou er bijna even opzettelijk naar gaan zoeken om een voorbeeld te kunnen laten zien ;-) ;-) ;-)) Als dáár nog eens een extra blocker voor gemaakt wordt.. Hier las ik net een heel interessant (en lang) artikel over de Indiase scam-bedrijven...: https://www.theguardian.com/news/2018/jan/02/the-scammers-gaming-indias-overcrowded-job-market

     Jolie: [Leaving_Neverland] 05-04 10:06: Ha Dhyan, oops, je bericht had ik even over het hoofd gezien (waarschijnlijk al spamverwijderend op oude blogposts ;-}) Ja, helemaal eens.... Waarschijnlijk ook voor beide partijen (al is 1 ervan dan niet meer aanspreekbaar ;-})

     Jolie: [Scam_Baiting] 04-04 22:40: Ja, ik zie deze (? of vergelijkbare) popups zelf ook regelmatig Sjoerd, Google zou bij z'n searches (na doorkliks kom ik ze vaak tegen) ook nog best wat meer checks kunnen inbouwen. Op een Mac is (klop hout) force-quit-browser genoeg, maar voor Windows is helaas meer malware. De haat van de scammers is ook ontnuchterend (ik heb zeker 10 van die filmpjes bekeken, hij gaat er soms gesprekken mee aan.) Van die rotopmerkingen van "jullie westerlingen zijn zo stom, en wij verdienen daar gewoon aan." Dat ik mezelf betrap op gedachten als "Wie heeft die hele globalisatie bedacht? Weg ermee!" Maargoed, dat is een gedachte waar ik niet teveel in mee moet drijven ;-)

     Sjoerd: [Scam_Baiting] 04-04 22:17: Klik en het is vaak te laat... Je kunt er zelfs onbewust intrappen. Het is inderdaad schandalig dat deze praktijken gewoon plaatsvinden en door kunnen gaan zonder dat iemand daar daadwerkelijk tegen optreedt.

     Jolie: [kalender_2019_(2)] 02-04 09:23: Dankje Marcel, en je dochter veel plezier gewenst met invullen/afstrepen! Zo leuk om te horen dat ze gebruikt worden!!

     Marcel: [kalender_2019_(2)] 01-04 21:46: Hartelijk bedankt voor de nieuwe 3 maanden, mijn dochtertje vroeg er alweer om. Ze is er heel erg blij mee!!!

     Dhyan: [Leaving_Neverland] 28-03 22:58: De man heeft de schijn tegen maar het is nogal wat zo'n beschuldiging.

     Jolie: [kalender_2019_(2)] 21-03 22:30: Dankje Sjoerd! Ja, dat lijkt me een handige optie.. Hier in huis is ook iedereen daar voorstander van :-) Maar ik twijfel daarvoor teveel aan mijn eigen telefoon-oplaad-vaardigheden ;-) Zal je nèt zien dat ik dan ergens sta, met een leeg digitaal apparaat ;-}

     Sjoerd: [kalender_2019_(2)] 21-03 20:45: Je doet een hoop werk in deze digitale werk. Leuk zijn ze zeker. Wij hebben in Google een gedeelde agenda gemaakt voor de familie. Dat bevalt uitstekend.

     Jolie: [Printbare_kalender_2019] 20-03 20:36: Ha Manon en groep 1/2c1, dankjewel voor je / jullie leuke, lieve bericht! De kalenders staan op nummer 1 op m'n to-do-lijstje :-) Ik zal ontzettend m'n best doen om ze zo snel mogelijk te uploaden! Hartelijke groetjes, Jolie

     Manon: [Printbare_kalender_2019] 20-03 13:37: Ha Jolie, Ik gebruik jouw kalenders al jaren in mijn kleuterklas. De kinderen vinden ze fantastisch. Vandaag bekeken we de maand maart en kwamen de kinderen tot de conclusie dat we al over de helft zijn en dat we de nieuwe maanden nodig hebben. Toen ik de kinderen vertelde dat jij de kalenders altijd zelf tekent en dat de nieuwe maanden nog niet af zijn, moest ik je een berichtje sturen. Dus bij deze, namens alle kinderen van groep 1/2c1 van obs de Achtbaan; lieve Jolie wil je alsjeblieft de nieuwe maanden tekenen. Wij vinden ze zo mooi en we leren heel veel over de feestdagen. Bedankt!

     Jolie: [Leaving_Neverland] 20-03 11:32: Volgens mij luister ik nu voor het éérst naar zijn muziek ;-) Hier bijv, geweldig interview met Quincy Jones, https://www.youtube.com/watch?v=EK6M5jPsolQ&feature=youtu.be&t=8m1s over Jackson die Jones vroeg om "de violen eruit te halen" ;)) Allemaal van die dingen die me nooit zijn opgevallen ;) Best goeie muziek ;) Waarschijnlijk maakt dat het ook zo lastig te geloven...

     mack: [Leaving_Neverland] 19-03 22:15: Ik blijf wel gewoon naar zijn muziek luisteren. Ik geloof trouwens niet dat ik het wil geloven.

     Jolie: [KPN_wil_XS4ALL_liquideren] 16-03 23:39: Ha Xi, ja, we gaan zoiets installeren, zoals het nu werkt is het veel te lastig, ik zit continue met een database-progje open, om de spam letterlijk te zien binnenkomen, en vervolgens als "spam" te markeren... ;-] Beetje zonde van de tijd ;-)

     Ximaar: [KPN_wil_XS4ALL_liquideren] 16-03 23:18: Akismet is ook handig.

     Jolie: [Leaving_Neverland] 15-03 23:14: Haha, ja, da's (zeker voor nuchtere mensen) helemaal waar Sjoerd! :-)

     Sjoerd: [Leaving_Neverland] 15-03 20:36: Eigenlijk wil ik niet alles weer horen wat iedereen al wist.

     Jolie: [KPN_wil_XS4ALL_liquideren] 13-03 15:22: Ha Mack en Dhyan, ja een stuk bijdetijdser, zoals je het bij Wordpress kunt instellen... Dit systeem hier werkt andersom, 1 x aangezien als spam, is daarna geband. Dat geeft de spammers per IP-adres een nieuwe kans ;-} Er zijn dagen waarop ik denk... " Een YouTube-video plaatsen is sneller" ;-) Maarja, dat kost me vaak ook een halve dag ;-]

     Dhyan: [KPN_wil_XS4ALL_liquideren] 06-03 09:00: Spam tegenhouden niet gelukt.

     mack: [KPN_wil_XS4ALL_liquideren] 28-02 21:11: Bij wordpress heb ik het zo ingesteld dat iemand een keer een toegelaten reactie moet hebben gegeven. Dan kan hij daarna ongehinderd reageren. Dus ongewenste eikels komen er niet door.

     Jolie: [KPN_wil_XS4ALL_liquideren] 27-02 14:39: Ha Mack, ja suf is dat hè... :( Niks houdt de spammers nog tegen.... .....En wat zie ik nu:?? ik word ZELF (wel...) als spammer tegengehouden....!! *grrr* (ALLEMAAL DE SCHULD VAN KPN) *grapje* ;) (De schuld van Het Grote Geld, dat het internet overnam, dat wel... ;-})

     mack: [KPN_wil_XS4ALL_liquideren] 25-02 18:12: Je sommetje werkt niet meer :(

     mack: [KPN_wil_XS4ALL_liquideren] 05-02 21:57: Ik las in de krant dat de KPN CEO niet onder de indruk was van mijn handtekening. Wie zegt dat dat allemaal XS4all klanten zijn, was zijn commentaar. Hmm, daar had hij een punt.

     Jolie: [Jenneke] 28-01 09:55: Ha Marion, Dank je wel!

     Marion: [Jenneke] 27-01 14:13: Tijd niet hier gekeken. Sterkte Jolie, erg mooi geschreven In Memorian.

     Jolie: [KPN_wil_XS4ALL_liquideren] 27-01 00:38: Ja, dat zou je zeggen hè Sjoerd... Toch weet ik niet anders dan dat XS4ALL echt winstgevend is, al is zo'n goede helpdesk best een kostenpost, ondanks dat zijn ze winstgevend. De overname/KPN-fusie was m.i. wel een must... De oude FAQ daarvan is nog online :-) https://blog.xs4all.nl/overname-faq/ XS4ALL werd te groot voor de oprichters, mensen met een karakter om ondernemingen op te richten en nieuwe wegen te zoeken. Juist het succes vroeg om professionele zakenpartners :-/ Ik ben heel benieuwd wat "men" nu gaat doen... Een zelfstandig XS4ALL? Een nieuwe Hacktic? Helemaal niets...? Een politieke partij? Een omroep? Ja, dat (duurderworden) is echt jammer Ximaar — en wat krijg je voor die KPN-prijzen ;-/ Ook zonde van de merkinvestering en de Gouden Loeki die Telfort kreeg. En ik hoef ook niet per se een service level agreement, zolang ze de service (redelijk betrouwbaar internet) maar leveren.. :-) (Wij hebben ook "internet elders" geprobeerd, maar het was toch vrij slecht... :-})

     Ximaar: [KPN_wil_XS4ALL_liquideren] 26-01 23:43: Zelf zit ik bij Telfort en die kan minstens de helft duurder worden als het KPN-prijzen gaan worden. Hoef geen goede SLA, kan best een weekje zonder. Maar tot nu toe weinig te klagen. Als KPN het in mijn ogen verkeerd doet schuif ik door naar iets anders.

     Sjoerd: [KPN_wil_XS4ALL_liquideren] 26-01 21:46: Als het echt winstgevend zou zijn stoot je zoiets niet af. Ik heb niets tegen xs4all.nl, maar dat het bedrijf te manipuleren was bewees het door op te gaan in KPN en te kiezen voor het grote geld. Voor een zelfstandig xs4all.nl zou ik tekenen...

     Jolie: [KPN_wil_XS4ALL_liquideren] 26-01 19:03: Ha Ochrid! Collectors item :-)! ik moet 'ns goed zoeken tussen Edwins shirts.... (had het mooie shirt ooit aan Edwin gegeven :-)) Patrice Riemens stuurde net een achtergrond-artikel in The Guardian: Shoshana Zuboff over "surveillance capitalism" dat ons met "prediction products" manipuleert om "behavioural futures markets" te scheppen... https://www.theguardian.com/technology/2019/jan/20/shoshana-zuboff-age-of-surveillance-capitalism... Binnen die ontwikkeling zou een vrij-internet-bewakend XS4ALL hard nodig zijn — en is tegelijk een bedreiging van dat stadium van kapitalisme... :-/

     ochrid@xs4all.nl : [KPN_wil_XS4ALL_liquideren] 26-01 18:46: Ik heb dat gele T-shirt nog om de barricaden op te gaan!

     ochrid@xs4all.nl : [KPN_wil_XS4ALL_liquideren] 26-01 18:45: Ik heb het gele T-shirt nog. Daarmee kan ik op de barricaden!

     Jolie: [KPN_wil_XS4ALL_liquideren] 26-01 18:08: Hihi, wie snapt het wèl Mack?? :-) Waarom moet een winstgevende bedrijfstak weg?? Het is ongetwijfeld nog maar het begin. Over een paar decennia (??) wandelt er een afgezant van 习近平 alias Xi Jinping Nederland binnen en koopt de complete Telecommarkt — hoe die tegen die tijd ook heet. KPN-Ezeltje-Prik-Internet, o.i.d. Dat wordt lachen. https://www.amnesty.nl/encyclopedie/internetcensuur

     mack: [KPN_wil_XS4ALL_liquideren] 26-01 17:09: Omdat ik je volledig vertrouw, heb ik hem ondertekend. Niet dat ik verder snap waar het over gaat.

     Jolie: [Jenneke] 24-01 09:30: Ha Marjan, inderdaad.. dat klopt.... :-/ Dankjewel voor je reactie! <3 (ik ben de laatste tijd aan het spam-wissen tegen de klippen op... Sorry dat ik je reactie nu pas ontdek.. Het web is wat dat betreft helaas overgenomen door de spam en het grote geld... (Zou ik een nieuwe blog over kunnen/moeten schrijven, maar... ;-})

     Marjan: [Jenneke] 14-01 20:37: Gecondoleerd Jolie, ik lees het bericht nu pas. Jenneke had geen makkelijk leven, begrijp ik uit je verhaal.

     Jolie: [Printbare_kalender_2019] 14-01 09:56: Sorry Dhyan, de techniek hapert wel 'ns.. :-} Soms onthoudt 'ie volgens mij een ouder sommetje :-} Dank je Irene! ik zal m'n best doen om de overige maanden ook af te maken.. :-)

     Jolie: [Jenneke] 14-01 09:54: Dank je Dhyan...

     irene: [Printbare_kalender_2019] 11-01 10:50: Hoi Jolie, Was alweer hard aan het zoeken naar je kalender. Elk jaar moet ik m voor mijn dochter uitprinten. Ze gebruikt je kalender al jaren om de dagen af te strepen totdat we op vakantie gaan (zomer).

     Dhyan: [Printbare_kalender_2019] 10-01 10:24: Het sommetje werkt kennelijk niet.

     Dhyan: [Jenneke] 10-01 10:21: Een mens krijgt (kennelijk) betekenis doordat anderen er over verhalen. Daarna voel je het gemis ook mee.

     Jolie: [Printbare_kalender_2019] 03-01 11:03: Ha, da's ook handig Sjoerd! Ha Di Mario, tip: op mijn kalender staan al jaren óók de ימים טובים ;-) De boedhistische en hindoeistische feesten staan er meestal ook op, als ik ze gemakkelijk kon terugvinden of bij plaats (sommige feesten vallen met z'n allen op 1 dag, zo eens in de zoveel jaar, ook heuglijk, maar soms krijgt één van de feesten dan geen eigen "plaatje" ;-)) Dankjewel lieve Maninne! Dat is een extra motivatie om de andere maanden ook af te maken! Liefs, Jolie

     Maninne: [Printbare_kalender_2019] 03-01 10:58: Lieve Jolie, superfijn dat je de kalender weer maakt. Ik gebruik hem nu al een paar jaar, vind hem zo gezellig! Liefs Maninne

     די מריו: [Printbare_kalender_2019] 02-01 22:34: Ik heb ook nog geen kalender. Misschien moet ik er toch nog maar eens ééntje bestellen. Ik ben hem vergeten mee te nemen afgelopen vakantie. Love As Always Di mario


       F.A.Q.

       Eindelijk! Jolie.nl heeft een echt CMS!
       Klopt! Na 8 jaar, waarin andere projecten voorrang kregen, heeft Bitstorm, Edwin Martin in 2010 het Bitstorm-CMS op deze server geinstalleerd. Tot die tijd draaide hier een eenvoudig CMSje dat ik in 2002 eens voor een les webscripting basics had gemaakt. Een backup van alle reacties uit vroeger tijden (3,81 MB) is bewaard. Ook zijn alle oude weblogstukjes in hun eigen stijl —aanvankelijk linkdumplog, later lifelog- gebleven.

       Babbel praat reactie? Babbel praat? Huh?
       In het vroegere systeem stonden alle reacties op alle stukjes onder elkaar. Twittergoeroe Anna-Maria, alias @puur, noemde deze pagina ooit de oerversie van twitter :-) ;-) Zoiets complimenteus kun je natuurlijk niet uit de lucht halen. Vandaar dat je nu kunt reageren op elk blogje afzonderlijk, èn op deze babbelpraat overzichtspagina. Ook handig als je alleen even alle reacties wilt lezen, zonder geclick. Betoogden lezers, bij de installatie van het nieuwe Bitstorm-CMS.

       Beveiliging? Sommetje maken?
       Tegen comment spammers is nu eenmaal een vorm van beveiliging nodig. We hebben op dit moment voor het sommetje gekozen. Mensen kunnen rekenen, in tegenstelling tot bots :-) Voorheen was alleen javascript-aan in de webbrowser voldoende.

       Kan ik een url in mijn reactie opnemen?
       Jazeker, dat kan! Typ of plak je url, het systeem maakt 'm aanklikbaar.

       Kan ik dat CMS ook gebruiken?
       Edwin kan het CMS toepassen op andere websites. Zoiets kost wel minimaal een paar dagen. Ook het afstellen van de vormgeving op je huisstijl kan tijd kosten, maar het ìs mogelijk. Meer over Edwins ervaring als webontwikkelaar sinds 1994, kun je lezen in zijn curriculum. Waar je ook kunt lezen welke webwinkels, VPRO-systemen, portals, content managementssystemen, ministerie-intranetten, etc. hij ontwikkeld heeft.

       Wie is die Jolie? Is dat een naam van een persoon?
       Jahoor, zo heet ik sinds mijn geboorte, ik heb het ook niet zelf bedacht ;-) Veel te lastig, altijd je naam spellen. Enfin, mijn eerste eigen homepage opende ik in 1995. Dit domein, jolie.nl was eigenlijk een cadeautje van mijn toenmalige sales-collega's. Heel lief. Op mijn site-map vind je een overzicht van alle onderwerpen op deze site.
       php-icon © Jolie, 2002, © Bitstorm, 2010

       Bij misbruik kan de Apache access.log opgevraagd worden met het IP-adres van de misbruiker. Het systeem plaatst een koekje om de gegevens die je invult, als naam en URL in je browser te bewaren. Wij zullen zelf echter onder geen beding iets met dergelijke gegevens doen.