Homepage Jolie


   maart 2008

   kiekjes, niet meer gelukt om...

   3 maart 2008 18:26:


   De snackbar met het Caroussel-paardje, daar MOESTEN we naartoe...De snacks smaakten... Zeker als je net van een schoolverkleedfeestje komt.. Wat doe je als je je verveelt, wachtend op de Wegenwacht..?
   Foto's maken van je knappe man.....en kinderen, al wilde Leora niet op de foto..Daar is de wegenwacht...
   De sleutels inleveren op 29 februari is gelukt...eindelijk weer tijd voor werken in het nieuwe huis...Doet Leora een Anna-Maria-heeft-Gelijk ;-)?
   Leora gebaart heel lief een hartje..De vreselijke berg met dozen staat eindelijk in een schappenkast.....er is weer loopruimte.. Nu nog (muren bouwen boven en en en) sorteren en uitpakken...

   Vóór mijn verjaardag (morgen) had ik het huis graag in een enigzins toonbare staat willen hebben. Een klein etentje, een gezellig avondje met vrienden en familie, het leek me leuk iets (kleins) te kunnen organiseren. Jammergenoeg staat het huis nog te vol met dozen. (Het lijkt me een leuk plot voor een horror-thriller: mensen die elkaar gèk maken met telkens een nieuwe lading rommel uit een oud huis, aan het eind van elke keihard-opruimweek... ;-) Gek zijn we nog niet ;-) Maar letterlijke ruimte voor een feestje blijft er ook nog niet over. Dat stel ik gewoon nog even uit!
   reacties ]

   foto's van ...Rosalie

   3 maart 2008 18:26:


   Leora tekent..Een portret van Leora door Rosalie...Rosalie fotografeert haar speelgoedje
   Nòg een portret van Leora door Rosalie...Pappa doet een dutje op de bank..Zip de kat...
   Mamma met crème...De keukenvloer met Leora's voeten op het trapje...Nòg een portret van Leora door Rosalie...

   Rosalie wilde graag foto's maken, met het kleine Canon-cameraatje. Zijn ze niet verrassend leuk voor een kind van 2 jaar en 9 maanden..?
   reacties ]

   4 maart

   6 maart 2008 12:56:   Met onverwacht bezoek, mijn klasgenootje (Hend)Rik en later op de avond ook Jeroen werd het toch nog een feestelijk avondje :-) Het nieuwhuisfeestje laat nog even op zich wachten. Nog ...91 dozen, om precies te zijn. De boeken-dozen niet meegeteld... ;-] Iemand nog op zoek naar... you name it, Kant-en-klare kunstgeschiedenislessen voor Havo4/5? Een paar oude PC's, model Linux- of FreeBSD-router? Babykleertjes? En nog 88 dozen waarvan ik GEEN IDEE heb wat erin zit? ;-)
   reacties ]

   hush

   7 maart 2008 23:10:   Bij de nieuwe Jaguar-commercial begrijp ik weer even dat Rosalie (‘Autooooo! Autoooooo! Autoooooo!’) het niet van een vreemde heeft ;-) OK, als ik omkijk naar een Jaguar is het eerder naar een XJS dan naar zo'n poenig model voor bejaarde jongens met een vrouw van veertig jaar jonger ;-)

   Nooit geweten dat Deep Purple —de song in de commercial is de eerste hit van Deep Purple— nummers zònder het krijsgeluid van Jan Gillen Ian Gillan heeft uitgebracht. Mja, de doelgroep van de Jag XF weet dat waarschijnlijk wel ;-)

   De clip bij het origineel van Joe South & Billy Joe Royal is trouwens ook leuk.

   Got a certain little girl she's on my mind
   No doubt about it she looks so fine
   She's the best girl that I ever had
   Sometimes she's gonna make me feel so bad

   Hush, hush
   I thought I heard her calling my name now
   Hush, hush
   She broke my heart but I love her just the same now
   Hush [...]

   reacties ]

   zei ik auto?

   8 maart 2008 23:42:


   mooie wieldoppen..kijk Papa!moeten we echt gaan?

   Zei ik Auto en Rosalie in het vorige stukje? Vandaag bij de bouwmarkt stond er een auto met een EXTRA WIEL.... Ach, de foto's vertellen het verhaal zèlf ;-)
   reacties ]

   kattenlogjeluikje

   10 maart 2008 23:03:   Het hoort eigenlijk niet tot de goede weblogzeden: een kattenlogje tussendoor ;-) Maar het BEWIJS dat katten DOMME wezentjes kunnen zijn, vráágt natuurlijk om een stukje ;-)

   Edwin heeft een prachtig kattenluikje gemaakt. In de muur notabene, met lichtdoorlatend klapdeurtje en ingebouwde tochtstrip.

   Alleen wie blijft er amechtig loenzend voor het luikje wachten tot het ....raam erboven opengaat? Onze Zip. Wàt de dametjes ook aan lokmiddelen bij het luikje neerleggen: kattenvoerbakjes, bontmuisjes, kerstkaarten met hondjes (?!) puzzelstukjes, kabouters, —verzin het maar. Het gat naar de Kuipruimte van de Buurvrouw kan niet klein genoeg zijn, maar een ècht kattenluikje herkent meneer niet. Hij wacht liever vóór het luikje tot ik het raam boven opendoe.

   Tuurlijk, op de bank is 'ie ook welkom. We dachten hem alleen een plezier te doen met een eigen luikje naar de vrijheid. Overigens.... heeft Rosalie niet haar linkervoet rechts en haar rechtervoet links: ze heeft in de foto haar laarsjes verkeerd om aangetrokken ;-)
   reacties ]

   12 maart

   12 maart 2008 11:14:   Op deze dag condoleer ik mijn ouders met wat had moeten blijven de verjaardag van mijn zusje.

   De foto is uit de serie waarvan we er in 1987 eens een aantal in spiegelbeeld hadden afgedrukt.
   reacties ]

   even wat snelle kiekjes

   13 maart 2008 23:38:   In de foto's zijn wat werkzaamheden van de laatste dagen te zien... Om te voorkomen dat de oude inbouwkast een ‘wekenproject’ zou worden (beschadigd stucwerk opnieuw stuccen, lagen isolatieverf om onderliggende vlekkerigheden weg te werken) heb ik 'm uiteindelijk in een marmerstijl beschilderd. Er komt een glazen deur in, (niet in beeld) één die we al hadden laten maken voor het vorige huis. Het antieke PTT-kastje, met logo uit betere KPN-tijden, was te leuk om weg te halen ;-) Net als het doorgeefluik naar de keuken. Jammergenoeg zijn de oude jaloezieën net iets te kort voor het raam.

   Leora is verschrikkelijk blij met de 15 smurfen. Heel apart hoe kinderen daarmee bezig zijn. Ik begreep dan ook niet meteen wat ze bedoelde dat we (Hend)Rik, Nirvana en Pappa's collega uit Bussum kaartjes moesten sturen... (‘Of hebben jullie nog meer collega's die geen kindjes thuis hebben Mamma?’) ....ze bedoelde kaartjes om te bedanken voor de Smurfen!

   In de foto is trouwens weer een moment te zien waarop ze precies zo lacht als mijn nichtje Sophie als kind lachte. Het viel m'n moeder ook al op. Enfin, een paar snelle kiekjes dus.
   reacties ]

   black

   14 maart 2008 23:17:   Vast iets foutgedaan, dacht ik bij het eerste kopje: de thermoskan niet lang genoeg omgespoeld ofzo. Maar ook het tweede kopje, handmatig gezet, zònder thermoskan direct in de mok, smaakte naar kantoorkoffie die uren op een warmhoudplaatje gestaan heeft.

   Er zijn mensen die het héérlijk vinden — neem het ze 'ns kwalijk als ze gewend zijn aan asfalt- of automaat-koffie op die kantoren. Maar ik heb vandaag meteen een ànder pak koffie gekocht ;-)
   reacties ]

   eierverf en calamari

   16 maart 2008 23:34:   De laatste maanden waren de feestjes die ik bezocht vaak klein. Klein in de zin van: het aantal gasten was op een hand te tellen. Nou, het gezegde meer zielen meer vreugd mag naar het bakje verlegenheidsdiagnoses. Juist die kleine feestjes waren nl. de leukste feestjes..!

   De foto's verwijzen vandaag naar Marina's flickr-page.
   reacties ]

   de toestand in de wereld aldus Rosalie

   18 maart 2008 00:16:   Drie uitspraken van Rosalie (2 jaar, 9 maanden) in volgorde van optekening ;-) Rosalie ziet:
   Cup-a-Soup: Thee van de Tomaat!
   IJsblokjes: Voor alle pijn!
   K3: Kindjes doen net zo gek als Mamma.....!

   Die laatste kan ik uitleggen ;-) Ja, nee, echt ;-) Dat komt door mijn Luv-immitatie waar L. en R. altijd vreselijk om moeten schateren ;-)
   reacties ]

   dromen van examens

   19 maart 2008 00:22:

   Eigenlijk had ik vandaag mijn Wildersstandpunt willen formuleren. Iedereen heeft these days een Wildersstandpunt, tenslotte ;-) Maar mijn beperkte vrije tijd heb ik vannochtend verdaan met googlen naar droombetekenissen: wat betekent het als je keer op keer over examens droomt? Ik grossier namelijk in dat soort dromen. De ene keer is alfa niet genoeg, en moet ik, desnoods 20 jaar na dato, óók bèta doen om een diploma te krijgen. Of schilderen (aanv.: link voor Redstar ;-)) alleen blijkt niet genoeg voor een lesbevoegdheid: beeldhouwen blijk ik er nog bij te moeten doen. (Terwijl In Real Life ‘ruimtelijk’ niet eens meer bestaat als afzonderlijk vak.) Of ik ben voor de praktijkvakken wel geslaagd maar voor de theorievakken niet, of omgekeerd. Ondertussen blijken in mijn dromen -zeg gerust nachtmerries ;-) de scholen reusachtige torengebouwen geworden te zijn, met labyrinth-achtige trappenhuizen.

   De droom van vannacht week op een klein punt af: ik zakte niet gewoon, nee: ik mocht niet eens examen doen, want ik zou niet in het kunstenaarscultuurtje en status van de school passen. Waarop ik de hekserige docent verweet dat zij chagrijnig gekeken had bij elk antwoord dat ik tegen haar verwachting goed gegeven had. Enfin.

   Wat leerde Google mij als uitleg van deze dromen? Faalangst. Hallo, vertel me iets nieuws. Ik had kortom, vandaag net zogoed mijn Wildersstandpunt kunnen formuleren ;-)
   reacties ]

   waarom Wilders hele filmpje overbodig is

   20 maart 2008 00:08:


   Het gevaarlijkste aan Wilders is misschien wel, dat hij het tegenovergestelde zal bereiken van wat hij wil.

   Wilders beweert dat hij man en paard noemt. In werkelijkheid komt hij met algemene, vage termen. Tegen de Islamisering van Nederland. Hij komt met brede, bizarre oplossingen: de Koran verbieden.

   Wilders standpunten zouden minder kwetsend en meer realistisch zijn als hij zou stellen: ik wil voorkómen dat shariawetgeving in Nederland ingevoerd kan worden. Dat zou een heldere mening zijn: ‘elk geloof is welkom, maar we houden vast aan de scheiding kerk—staat.’ Dàt zou een standpunt zijn waarin veel Moslims zich prima zouden kunnen vinden.

   Komt Beatrix met een Kerstboodschap, dan zegt Wilders niet: Hee! Fijn dat iemand het eindelijk met me eens is: ook ik strijd tegen intolerant gedachtengoed! Néé, dan is alles wat Wilders eerder riep —‘Vrijheid, Trouw aan de vlag, trouw aan Nederland’— ineens een holle letter, want wil hij Beatrix uit de regering zetten. Mij best hoor: vrije meningsuiting immers, maar tactisch, laat staan inzichtrijk, komt het niet over.

   Dat hele filmpje is ook overbodig. Wàt Wilders er ook van maakt. Er zijn ZOveel filmpjes, websites, boeken die uitwassen van religies en zo je wil de Islam aankaarten. Ook zonder geluid of ondertiteling helder en duidelijk. (Met dank aan Mannie voor deze horror-link.) Religiekritiek: graag Geert. Maar Satire en Wetenschap zijn niet je sterkste punt— en dat hoeft ook niet als politicus. Waarom zou jij slapjes overdoen wat anderen al deden? Je kunt beter de fatwa's tegen die kunstenaars en wetenschappers aankaarten, dan er zelf een over je afroepen. Als je tenminste wèrkelijk iets wil bereiken.

   Wilders bereikt dus niets. Het tegenovergestelde. Religiekritiek raakt in kwaad daglicht. Mensen die zich nooit afvroegen of ze Moslim-genoeg waren gaan zich ineens Moslim voelen. Hirsch-Ballin breidt het blasfemie-wetje uit. De gewone man-in-de-straat mokt ziejewel, onze vrouwen mogen ze hoernoemen maar zelfs als ‘wij’ vuilspuien op de Telegraafsite worden we gewist. Kortom: Onvrede! Haat! Polarisatie! En ondertussen gaan alle dingen waar Wilders zogenaamd, licht gratuit, stelling tegen nam, gewoon door.

   Dat Fitna-filmpje zal de aandacht alleen afleiden van de werkelijke problemen en richten op het ego van Wilders... En dan te bedenken dat ik dit niet eens schrijf als de klakkeloze, linkse Wildershater...

   Eigenlijk moet ik dit standpunt inspreken en YouTuben met mijn dweil of cavia in beeld. Bij gebrek aan cavia en aangesloten camera voldoe ik aan de oproep van Mediamatic om mijn Sorry (??) Wilders Standpunt gewoon te typen ;-)
   reacties ]

   het y

   21 maart 2008 10:51:   Leora maakte een briefje voor Papa, zodat hij niet zou vergeten wat ze mee naar school wilde nemen... Met de eerste drie woorden wilde ze spelhulp, het laatste woord wist ze zelf... Tot mijn verbazing :-)
   reacties ]

   komt er eindelijk jurisprudentie in een Cozzmoss-claim?

   21 maart 2008 15:39:   Cozzmoss, tegenwoordig NostraVerus, —ja, dat is die mevrouw die geld verdient aan het opsporen van ongeoorloofd tekstgebruik— heeft een nieuw slachtoffer gevonden. Opnieuw is het niet een grote partij als Web-log.nl waar duizenden weblogs vol staan met ongeoorloofd gekopieerde nieuwsjes.

   Joffrey Vermeule had op zijn website Weerspiegeling.nl een artikel uit BN-deStem geplaatst, een artikel zonder visuele Copyright-clausule.

   Het artikel mag doorgestuurd worden, ook naar del.icio.us, e-kudos allemaal toegestaan, maar uiteraard: iets zonder toestemming overnemen op je privee-weblog mag eenvoudigweg niet. Enfin.

   Lees het artikel van Petra de Boevere, Meisjevandeslijterij.nl, op Marketingfacts.nl over de zaak van Irene van den Berg & De Gier versus Joffrey Vermeule.

   Ik ben blij dat mensen met hart voor het web, als Ronald van den Hoff Joffrey Vermeule steunen. Op de Ning kun je erover meediscussieren. Let wel: ook Cozzmoss, Irene van den Berg volgt alle bijdragen ‘anoniem’ op de Ning.
   permanente link ] [ reacties ]

   en wat hebben ze in hun hand...?

   25 maart 2008 13:39:   Over de Witte Paasdagen is vast al genoeg gezegd, vandaar alleen een kiekje en een zoom-in op het kiekje (met daarin het antwoord op de vraag ;-))
   reacties ]

   travo-smurfen met gehaakte pruikjes

   26 maart 2008 22:48:   We hadden bij hoog en laag gezworen niet om te smurfen voor die verdraaide actie van de grutter-die-op-de-kleintjes-let. Uiteindelijk ben ik toch nog met de dametjes in de bakfiets langs deze supermarkt gefietst om wat spaarpunten in te ruilen (en uit te delen aan een moeder met vergelijkbare smurfbezwaren en een vergelijkbaar niet-weg-te-slaan zoontje.) De Smurfinnen waren op, maar gelukkig had ik nog wol om Smurfinnenpruikjes te haken. Met die O-benen en die grote neuzen blijven het wel een beetje Travo-smurfen, maar de dametjes zijn er niet minder blij mee ;-)
   reacties ]

   zomaar een brief aan mijn zusje

   29 maart 2008 00:04:

   Je kent hem wel
   de oude reus bracht rozen

   Eerst alleen
   voor jou en elke week

   Met jouw recept
   op zak, het handschrift
   van een kind
   dat levens redde

   Het zijne zeker
   want je maakte
   ruzie met zijn internist

   Zo vertelt hij
   graag opnieuw
   en ik
   weet hoe dat
   geklonken heeft


   Je kent hem wel
   de oude reus bracht rozen

   Eerst voor jou alleen en
   na een jaar ook
   voor zijn zoon

   Die ken je vast want hij
   koos
   dezelfde methode
   die hem doodde

   Hij weet dat niet ik
   heb het hem maar
   nooit verteld
   want jij zijn held
   hij houdt zich doof
   zodra ik me
   verspreek


   Je vraagt me na
   een lange week

   Je oude reus
   de lange man die rozen bracht
   en altijd aan je
   woorden dacht

   Ik had hem zoveel
   meer gegund
   een nieuw epoche
   een lentepunt

   Oh Petra
   ik denk dat hij daar in
   onze geboorteplaats
   vastzit tot zijn dood

   meer dichtwerk ] [ reacties ]

   de witte hadji - en doodslag in de polder

   29 maart 2008 00:04:   De hele dag spookt een vreselijk bericht door mijn hoofd. Kan ik er eigenlijk wel over schrijven? Het liefst wilde ik het beschijven in een gedicht: een brief aan mijn zus in dichtvorm.

   Een goede vriend van ons, en van mijn zus, had zijn neef in huis genomen. De neef leed aan iets dat zijn eigen zoon fataal geworden was: om het drama sec en kort te omschrijven. De laatste weken was de vriend ineens ‘zoek.’ Nummers afgesloten, telefoons continue uitgeschakeld.

   De vriend is al grootvader, en heeft een levensbedreigende ziekte. Des te langer ik hem niet kon bereiken, des te groter mijn omineuze gevoel werd. (Lezer Ochrid weet nu meteen waarover ik het heb, want ik mailde terloops al over mijn zorgen.) Enfin. Niemand nam op, wederzijdse vrienden hadden ook geen contact en zijn zus belde me niet terug. Dat laatste stelde me wel weer gerust: want als je broer in het ziekenhuis ligt, dan bel je vast terug met een adres. Stelde ik me zo voor.

   Gisteren kreeg ik een brief van de verdwenen vriend. Bij P.I. denk ik nog altijd aan Planet Internet (waar ik ooit werkte.) Maar het bleek ook de afkorting voor ....Penitentiaire Inrichting.

   Iets bleek enorm uit de hand gelopen. Eenvoudiger, minder schokkend kan ik het niet zeggen: ...de vriend heeft zijn eigen neef vermoord. Het kleinkind van zijn ouders, dat hij had willen helpen.

   Moord is misschien niet het juiste woord. Zelfverdediging is, schaarse verhalen over de neef kennend, goed mogelijk.

   Maar lieve lezers, moord zal vast de uitkomst van het politie-onderzoek zijn. Vrouwe Justitia kan dan misschien blind zijn, ons politie-corps is dat niet. Twee mannen met wortels in een voor-oorlogse kolonie? Daar hoeft onze politie geen ingewikkeld CSI-team op te zetten.

   Vergeef me mijn ironie, mijn gebrek aan vertrouwen in Blind Justice. Hoe wit iemands moeder of vader ook is: heeft een verdachte een kleurtje dan is hij al snel een stuk schuldiger. Ja, ook in dit beschaafde land. Zeker in Zwolle, waar ik als kind de scheldkoren aan de Indische kinderen met eigen oren heb kunnen aanschouwen.

   Het enige goede nieuws is dat de ouder van de omgebrachte jongen onze vriend regelmatig opzoekt. De tragedie heeft broers en zussen dus niet uit elkaar gedreven.

   De titel van het stukje is ontleend aan de term die vaak viel in onze gesprekken, als we elkaar weer tegenkwamen op het graf van mijn zusje. Als ik dit later ooit overlees, dan denk ik vast: W A A R heb ik me druk om gemaakt? Het liep immers met een sisser af..? Ja, ik hóóp het ;-}
   reacties ]

   japanse gaai

   30 maart 2008 22:57:   Zo'n Vlaamse gaai in een bijna-bloeiende prunus doet denken aan een kleurrijke Japanse prent. Het schijnt een bosvogel te zijn, in Amsterdam zagen we ze niet zo vaak. Vandaar dat ik nog even snel naar het raam ren met een cameraatje :-)
   reacties ]

   zelfgeverfd smurfvehicel

   30 maart 2008 22:57:


   Met alle aandacht werd gisteren een race-auto en helicopter geverfd...Een close-up van het resultaat.....en vandaag zijn kleine figuurtjes door het huis gereden en gevlogen

   Het was het laatste houten bouwpakketje, anders was ik gisteren opnieuw naar de winkel gegaan om zo'n doosje met twee zelfbouw-voertuigjes te kopen. De verf is trouwens porseleinverf van de HEMA: de plakkaat die erbij zat had maar vier kleuren.
   reacties ]

   op last van auteursrechtenschending....?

   31 maart 2008 16:30:

   Wat lees ik nu op Lucaswashier.nl, de site die CiNNeR bijstaat in een vreemde claim? “Op last van auteursrechtenschending door [...] vertegenwoordiger in rechte [...] gesloten. Probeer het over 2 dagen nog eens. Dank u voor uw begrip.
   in opdracht van [...]


   Ik mag hopen dat dit een één-april-grap is. Want degene die hier achter zit als het géén humor is, maakt zich volslagen belachelijk.

   Of mag ik dat niet zeggen, wil ik ook zo'n claim als CiNNeR heeft gekregen (die helemaal niet om vermeende auteursrechtschending maar om vermeende smaad ging) voorkomen?

   Waar gaat dit naartoe? Is Nederland een humorloos land met genetisch bepaalde ultralange teenlengte aan het worden, waar iedereen continue beledigd of gedemoniseerd is?

   [ Naschrift: het laatste is inderdaad het geval: vlak na plaatsen van dit bericht vond ik in een discussiegroep het missende puzzelstuk ;-) ]
   reacties ]


     RSS  php-icon © Jolie, 2002, 2009