Homepage Jolie


   mei

   één van de 50 manieren om je vrije zaterdagmiddag door te brengen... ;-)

   1 Mei 2007 11:50:


   De auto start niet...dat is wachten op de wegenwacht, en ondertussen snoepen...

   Wennen.... zo'n Renault. De Megane heeft een vreemde startonderbreker, en of het nu aan onze (nieuwe 2ehands) wagen ligt of aan de onbekendheid ermee... Het kreng start een enkele keer niet. En dan bedoel ik ècht niet: zoals afgelopen zaterdag. JngJngJngJngJngJngJgn. Stilte. JngJngJngJngJngJngJgnJgnJgnJgn. Stilte. Hele Renaultboekje gelezen, alle tips opgevolgd en uitgeprobeerd. Stilte. En na uren wachten op de Wegenwacht, een Zen-oefening bijna.... Als een zonnetje startte de motor zodra het gele vehikel van de ANWB op het parkeerdek verscheen.

   Laat onze Renault dat niet te vaak doen... Het is goed als geduldsoefening maar slecht voor onze lijn (en voor onze agenda's) ;-)
   reacties ]

   en nog wat zondagavondfoto's

   1 Mei 2007 11:50:

   foto's rechts en midden gemaakt door Leora
   foto rechts gemaakt door Leora

   reacties ]

   jeugdzorg heeft weer iets uit te leggen

   3 Mei 2007 21:54:

   Leora heeft een klasgenootje dat een naamgenootje is van het (in dit stadsdeel) vermoorde kind. Zodoende zocht ik even naar meer gegevens (het blijkt een ander kind) maar in wat ik las, schuilen hele drama's:“Daarna kreeg ik een stiefmoeder, die nog gemener was dan die uit een sprookjesboek,” schrijft de moeder op haar site. Natuurlijk kun je niet iedereen met een jeugdtrauma gaan volgen, maar Jeugdzorg heeft weer iets uit te leggen, als het oudste kind hen werkelijk gewaarschuwd heeft.
   reacties ]

   juichen durf ik niet meer

   3 Mei 2007 21:54:


   Foto is eigenlijk alleen interessant voor studenten tandheelkundeEdwin heeft n paar foto's gemaakt als bewijs dat ik er niet meteen anders uitzie (ook niet met open mond)

   Zou er een eind aan zitten? vraag ik me dagelijks angstvallig af. Ik heb niet eens elke kies die ik de laatste weken verloren heb hier gemeld (het wordt zo eentonig ;-}}}}}) Maar laat dit alsjeblieft de laatste zijn, desnoods: voorlopig de laatste. Eigenlijk kan ik het woord kies of kaak niet eens meer horen...
   (De huisarts stelt dat er een verband kan zijn tussen Rosalie's drinkgedrag [AVI 3,8MB] van liefst elke twee uur aan de borst (weigeren leidt vooral tot het steeds correcter uitspreken [AVI 3,8MB] van het b-woord [AVI 1,4MB] ;-}}}) waarbij ze liever vocht-tekort heeft (de fles aan Dipsy geeft [AVI 4,1MB]) en alleen met héél veel moeite iets ànders [AVI 3,8MB] drinkt.... :-} Enfin, zo heb ik nog 28 filmpjes.)
   Ik hoop dat ik ooit mijn conditie en het vertrouwen terugvind. Misschien als ik elke wortel heb laten vervangen door een implantaat ;-}
   Als ik OOIT een maand geen kiespijn heb, stuur ik een taart naar mijn Tandartsenpraktijk.
   reacties ]

   weer up!

   6 Mei 2007 01:53:

   Tegen alle verwachtingen in is deze webserver weer up. Eerder vandaag (en gisteren) werkte niets meer: fatsoenlijk inloggen kon niet, zelfs iets eenvoudigs als een directory listing werkte niet meer. Uiteindelijk heeft Edwin een reboot geprobeerd (iets wat bij eerdere crashes weinig succesvol gebleken was) en..... De server kwam weer up. Alles werkt weer, voorzover we kunnen zien.

   Wijs geworden uit eerdere ervaringen, had ik al een Jolie Crash Blog aangemaakt. Eigenlijk was ik best gecharmeerd van het systeempje. Dus meteen killen zal ik dat blog niet ook weer niet....
   reacties ]

   herdenking

   6 Mei 2007 01:52:   Onderhoud, zo hebben we 4 mei vertaald dit jaar.. (Het blijft leeg hoor, al stort je er alle blauwgetinte knikkers op die je (samen) vanaf je kindertijd verzameld hebt; geplante rozen gaan alle veertien op 1 na dood; letters van andermans gedichten vervagen, net als foto's en door onbekenden achtergelaten knuffels; en op geen enkele foto staat meer dan het gras, de bomen en het marmer, niets van het immateriële laat zich vastleggen)
   reacties ]

   antwoord op verkapt economisme

   7 Mei 2007 09:52:

   Zo'n server-crash heeft altijd als nadeel dat er ideeen voor blogstukjes onuitvoerbaar raken. Zo had ik een stukje willen schrijven over het ideale antwoord aan Heleen Mees (masculinist, economist en voorvechtster van fulltime-banen, lange schooldagen, kookhulp en kindermeisjes) dat het opiniestuk van Nausicaa Marbe, Deeltijdbaan, geen bezwaar volgens mij is.
   Zo beperk ik me nu maar even tot het opniniestuk van Marbe. Want met haar conclusie, dat deze vrouwen geen feministisch ideaal maar juist collectivistische dwang realisteren, ben ik het helemaal eens.
   reacties ]

   cartoonrel

   7 Mei 2007 11:38:   Voor de omslag van een jaarverslag, kreeg ik een leuke opdracht om een cartoon te maken. Het idee was om te verwijzen naar 2006 als het jaar waarin Geert Wilders regelmatig het debat zocht en het nederlandse politieke klimaat polariseerde.

   Ik pak zoiets altijd vrij serieus aan, tenminste, ik ga dan eens lezen wat zo'n Geert Wilders eigenlijk allemaal beweerd heeft.

   Hoe meer ik las, hoe meer ik tot de conclusie kwam dat mijn tenen een stuk korter zijn dan die van de mensen die zich bij voortduring beledigd voelen door Wilders. Ik hoef het niet met hem eens te zijn, maar op andersdenken of religie barbarij noemen staat geen straf. Niet in dit land althans. Naast Wilders kwam ik nog een hoop anti-Wilders-fulminerenden tegen, die evenhard bezig zijn met het polariseren van het politieke klimaat.

   Ik kwam een SP tegen die een pact probeerde te sluiten met Wilders. Ik las over een SP die Moskeeën wil sluiten. Ik kwam een SP tegen die stelselmatig meningen die niet overeenkomen met het SP-gedachtegoed, van SP-webfora verwijdert —prima hoor: gezellig, zo'n gemodereerd webforum— maar daarentegen antisemitische stukjes doodleuk op haar Anja Meulenbelt-site laat staan.

   Achja, joden, jehova's getuigen en zevendedagsadventisten zijn vogelvrij in Nederland, dat is al jaren zo: een sikkepit die daar nog over zeurt.

   Ik ben niet iemand die voor een karretje past. Kritiek op Wilders, prima. Maar niet zonder kritiek op polarisanten als Meulenbelt die geen haar beter zijn dan Wilders. Sterker nog: die dolblij zijn met Wilders, omdat zij dan weer hun zogenaamde morele gelijk kunnen uitdragen.

   Ik walg daarvan. En Wilders zou er goed aan doen om daar eens rékening mee te houden: Wilders is pokon op tomatenplantjes.

   U begrijpt natuurlijk dat mijn cartoon niet geplaatst zal worden. Niet als ik Anja Meulenbelt niet uit de etalage van Geert Wilders haal. U begrijpt vast ook dat dàt niet in mijn karakter ligt ;-)

   Het is èrg jammer dat de critici van deze tijd, zoals de organisatie van dit jaarverslag, niet willen inzien dat zij hun pijlen niet selectief moeten richten op één persoon of slechts één politieke kleur. Tenminste, niet als ze wèrkelijk willen optreden tegen dit klimaat van polarisatie.
   reacties ] [ permanente link ]

   vuilnisgraaien

   9 Mei 2007 00:07:   In mijn vorige huis paste mijn archief onder mijn bed. Nu, zeven jaar later, hebben we een archief met de afmetingen van een hele kelder. Een kelder van vier bij negen meter ;-( Onze toekomstige kelder wordt drie bij drie. Vandaag moest mijn collectie agenda's (vanaf 1977) en knipsels (de verzamelde columns van Renate Dorrestein, kunstgeschiedenis en feminisme) eraan geloven. Net als alle vertalingen Latijn, Grieks (toch op internet te vinden) en notities lithograferen (over greinen, salpeterzuur, gom en asfalttinktuur.)

   Daar vul je dus zo drie vuilniszakken mee. (Zeker als je dat verdraaide Onderwijskunde & Vakdidactiek er ook bijpropt.)

   Ik heb een paar agenda's bewaard. En Leora vond ze ZO mooi: “Is dat je vriendenboek mamma?” Eh, ja, sommige leken er wel op, met al die plaatjes. “Mag ik die boekjes bij m'n bed zetten mamma?” Nou, laten we nu maar éérst verhuizen... De zakken moesten dus ook snel weg: ben ik zelf een keer niet degene die erover twijfelt, dreigen m'n kinderen de vuilniszakken weer uit te pakken ;-) Gillend van de lach.

   Trouwens, de harddisk van deze webserver kan het elk moment begeven. Vanavond was 'ie ook weer gecrashed :-| Als hier op een zeker moment geen .php meer werkt (dus ook reageren onmogelijk is) dan wijk ik uit naar m'n Crash Blog.
   reacties ]

   geconfisceerd

   10 Mei 2007 21:40:


   Wie zitten daar achter mijn computer...?...en kijken filmjes van zichzelf als baby, sponsbob en mickey mouse?

   Alsof we niet genoeg computers hebben, moeten ze uitgerekend achter de mijne zitten... ;-] Het is ook niet zo heel erg: energie heb ik eigenlijk niet over...
   reacties ]

   waar is het cadeautje nou?

   11 Mei 2007 22:31:   Nog nèt geen vijf en de vergeetachtigheid slaat al toe.... :-) Waar heb ik nu het moederdagcadeautje verstopt....?

   De webserver is trouwens ook weer uren down geweest vandaag. Eigenlijk had ik al het idee dat ik op het Crash Blog moest blijven tikken tot Edwin een nieuwe disk geinstalleerd heeft. Maar goed, wonder boven wonder is 'ie weer even up... Voor zo lang het duurt natuurlijk ;-}
   reacties ]

   Dat heb ik niet gemaakt hoor mamma..

   15 Mei 2007 19:05:   In het pakje (dat in èlke kast in huis gelegen heeft en dat ik al eens helemaal had moeten uitpakken en weer inpakken omdat Leora de spanning niet aankon ;-)) zat een armbandje van macaroni.

   "Dat heb ik niet gemaakt hoor mamma," vertelde Leora, "dat heeft de juf gemaakt omdat ik ziek was." (Ze is nl. thuisgeweest met oorontsteking begin vorige week.) Conclusie: moederdag is het allerleukste als je kleuters in huis hebt :-)
   reacties ]

   jarige

   15 Mei 2007 19:05:


   De foto's zijn laat door de gecrashte server: Zondag was Leora jarig... Van Oma kreeg ze een poezenpak (zelfgemaakt!) en ook een leuk serviesje
   en Maandag mocht ze op school uitdelen.... van de juf kreeg ze een mooie muts en een cadeautje

   Ondertussen werkt Edwin hard aan de installatie van een nieuwe disk in de webserver.. Zodra die online is, kan ik mijn 1gig-website terugplaatsen ;-}
   reacties ]

   nieuwe harddisk

   15 Mei 2007 23:42:   Edwin heeft een nieuwe harddisk in de webserver geplaatst en we hebben de bestanden van 9 mei j.l. en ouder teruggezet. Sommige dingen, zoals scripts en mail-accounts werkten niet meteen. Laat gerust weten als je iets geks tegenkomt dat nog aangepast moet worden.
   Eigenlijk.... had ik een foto van onze Vandaag Gekregen huissleutel willen plaatsen... :-) Daar was geen tijd voor. We zijn dan ook nù pas toen aan het stukje taart en de wijn ;-)
   reacties ]

   voor en na

   18 Mei 2007 21:39:


   De gang en (kast- en aanrechtsloze) keuken oogden ‘netjes maar oubollig’ fineerplaten en dan mist u nog de retro-bordeau-relieftegeltjes rechts buiten beeld......dàt kun je er nu in elk geval niet meer van zeggen ;-)

   De plastic lambrisering (*ril*) in de foto rechts is inmiddels ook verdwenen. Wel begrijp ik inmiddels waarom mensen plastic schrootjes nemen: het moet héél makkelijk te plaatsen zijn: lichtgewicht en klik-klik-klaar.

   Ôh, en de (over-)buren zijn ook zò aardig :-) En een paar straten verderop wonen ook zùlke leuke mensen die spontaan langskwamen met-peuter. Èn oùders, Leuke! ;-)

   Kortom: het wordt krankzinnig veel werk, maar we hebben wel mazzel. By the way, hier kwamen we vandaag ook nog langs, voor de medehuizenzoekers: schattig -klein- huis maar wèl een bouwval. Van binnen vast ook zoiets als foto's boven. Maar nu eerst.... naar de digitale verjaardag van Mack's Hans..!
   reacties ]

   hulptroepen

   21 Mei 2007 00:03:


   Af en toe kunnen ze zich heel behulpzaam tonen... ;-)...maar morgen niet, want dan vieren we Rosalie's verjaardag

   Achter de fineerplaten komen keukenwanden tevoorschijn die je best beschadigd kunt noemen. Een allegaartje van beschadigde tegels, bontgeverfde muren met diepe gaten. C. (C. van de lagere school) kwam langs met een berg gereedschap, waaronder een koevoet en een soort beeldhouwersuitrusting: moker en reuzebeitel. Daarmee zijn er weer heel wat tegels (links) weggehakt. En het gat (rechts) in de muur is alweer dichtgemetseld.
   We twijfelen nog, of de tegels rechts in beeld willen (kunnen) repareren, zo nee, dan moeten die er ook allemaal af. Het meeste werk zal neerkomen op de weekeinden, avonden en vrije dagen - vrijnemen is zowel voor Edwin als Leora moeilijk ;-}
   Morgen (vandaag!) gaan we er in elk geval niet aan verder: want dan mag Rosalie eindelijk haar cadeautjes uitpakken.
   reacties ]

   kiekje

   21 Mei 2007 23:21:


   De jarige moest even wennen aan het jolige bezoek.. ... maar brengt aan het einde van de dag geroutineerd een taartdoos naar de keuken [AVI, 30 seconden, 3.5 mb]

   Van harte bedankt voor alle verjaardags-felicitaties!
   reacties ]

   kinderwijsheid

   23 Mei 2007 21:15:   Leora vandeweek, toen ik terloops het verschil tussen spelen en werken uitlegde, zei:
   «Maar láter word jij ook weer een kindje en dan mag jij altijd spelen..»
   Jolie —denkt aan verschijnselen als dementie:
   «Hmm... hoezo dan?»
   «Later, als jij héél oud bent en je wordt dood..» legt Leora uit, «dan ga je uit de hemel weer in een buik en dàn ben jij weer een kindje Mamma..»
   Jolie: «Heeft de júf dat verteld?»
   Leora: «Neuh.. Dat heb ik gedroomd.»
   :-)
   reacties ]

   wat ik zal missen [1]

   25 Mei 2007 12:52:


   Echte F-side-pet op de hoedenplank van een auto....... onze huidige zestig vierkante meter groen... (en andere kleuren)

   Welgeteld één F-sider ben ik tegengekomen in de jaren dat ik lesgaf in onze aanstaande woonplaats. Bavo, heette hij, en met zijn verhalen uit het stadion (« Juf juf! Wat ik gisteren zag op de tribune...! ») heb ik me destijds scheelgelachen. Hopelijk woont hij er nog, hij zou wat mij betreft de ideale buurman geweest zijn. De pet op de foto, is van onze goede buren. Die zullen we missen.

   En zo'n tuin die groter is dan het héle huis... ;-) Die zullen we ook moeten missen. Al zullen we straks kunnen genieten van een overzichtelijke voortuin, een betegelde patio èn een dakterrasje. Ik kijk er nu al naar uit om een paar mooie potten en pergola's uit te kiezen en straks te plaatsen!
   reacties ]

   hulptroepen [2]

   27 Mei 2007 12:14:


   Onze hulp bij het tegelverwijderen (de laatste tegels zitten muurvast, daar moet een drilboor bij komen.. )Het behang verwijderen is met deze hulp een peuleschil

   Even alleen een paar fotootjes...
   reacties ]

   ontkurken

   28 Mei 2007 10:35:   Op de wanden rond de raamkozijnen heeft kurk gezeten. Het kurk was geplakt met bobbelig behang. Als proef heb ik een stuk schoongekrabd, maar de gipsplaat die onder het kurk en de lijm vandaankwam, bleek niet zo goed dat het eenvoudig overschilderbaar zou zijn.
   Nu hebben we gewoon de gipsplaten weggehaald. Gelukkig is het frame dat eronder zit, opnieuw bruikbaar om gipsplaten tegenaan te zetten. De plastic vensterbank (met houtnerf!) is nu ook weg ;-)
   reacties ]

   wat ik zal missen [2]

   30 Mei 2007 23:20:


   Leora stept langs de bloemenkraam - het jurkje rechtsboven, onder de grote gele 7.......is het jurkje (mijn lievelingsjurk Mamma!) dat ze in deze foto aanheeft

   Amsterdam heeft leuke markten. De Dappermarkt, Albert Cuyp en het Mosveld zijn daar voorbeelden van. Op woensdagmiddag is de Mosveldmarkt niet zo druk als op zaterdag. Dan is een ijsje eten en langs de kramen slenteren iets dat ook Leora en Rosalie kan boeien (tot Rosalie in haar wagentje in slaap valt.)

   De dames hebben een pet en een jurkje gekozen en een armbandje met bedeltjes, glazen kralen èn een horloge (zoiets waarvan je later denkt ik had er vijf moeten kopen voor alle jarige vriendinnetjes.)

   Achja, met de trein ben je in 20 minuten weer in die stad met 38 markten ;-)
   reacties ]


     RSS  php-icon © Jolie, 2002, 2009