Homepage Jolie


   juni 2009

   Goede Doelen als middel binnen de netwerk- en social media industrie

   3 juni 2009 01:02


   Voor de mensen die het nog niet moe zijn, beschouwend proza over content, connectivity en collaboration, alias concurrentie, commercie en closed.
   reacties ]

   ekster jaagt kat weg

   3 juni 2009 01:02   Edwin filmde dit indrukwekkende tafereeltje: hoe een ekster een kat, de cyperse kat rechts in beeld, wegjaagt [mp4, 4.1 mb].

   P.S., Hier hetzelfde filmpje nog eens in AVI-format [AVI, 23,9 mb] voor mensen met oudere Codec's :-) Onderaan de Support-pagina over Multimediabestanden van Microsoft las ik dat Microsoft deze Codec Installation Packages for Windows Media Player 7.1 and later aanbiedt om MP4 te kunnen afspelen.
   P.P.S., ook K-lite is een goede oplossing om MP4 te kunnen bekijken.. Met dank aan Xiwel :-)
   reacties ]

   wonder: het kwam weer uit de neus..

   11 juni 2009 00:01   De edelsteen is in mijn neus weggegaan... Zoiets zei Rosalie, naast me op de bank. Een paar vragen verder leek ze ècht iets in haar neus gestopt te hebben, dat er diep ingeschoten was. Onzichtbaar in haar neusgat elk geval.

   Gelukkig was Rosalie een klein beetje verkouden: ik heb haar goede neusgat dichtgehouden en haar laten snuiten door het neusgat waar het dingetje inzat. En wonder boven wonder kwam na een keer of 4 à 5 snuiten het rode plastic plaksteentje weer uit haar neus.

   Gelukkig. Want ik herinner me nog als de dag van gisteren dat zulk snuiten bij mijn zusje-als-peuter geen effect had, en ze met een blauw raamplakkertje in haar neus naar de KNO-arts in het ziekenhuis moest. Ook dat plakkertje kwam er uit, niet waar ik bij was trouwens, want de aardige buren (de ouders van Ebo) die mijn moeder en zusje destijds naar het ziekenhuis brachten, brachten mij eerst naar de kleuterschool, naar de klas van juffrouw Boertien. Enfin, dat terzijde ;-) Gelukkig is Rosalie zo'n tocht bespaard gebleven.
   reacties ]

   over de neus uit gesproken: SME9 (wat? smeg?)

   11 juni 2009 11:28   Ook mij komt iets de neus uit. De hedendaagse webcultuur.

   Nieuw dieptepunt is het Social Media Event 09, dat de eigen sponsors nomineerde voor haar prijzen. Het Event (‘sociale media gebruiken om klanten te krijgen!’) werd in 2008 bedacht door Enthousiaste Erno, —zoals hij zich hier op de reactiepagina noemde, eind 2006.

   Op Twitter komen SME9heads als Enthousiaste Erno je al snel de neus uit door overenthousiast taalgebruik vol hype-termen, smurfentaal, ongewenste uitleg (‘wat is een retweet’) en zaken die je niet wilt weten (‘10 dingen over het orgasme’).

   Gelukkig schoot de Grote Leider te hulp, en Erno Hannink verruilde zijn Ning voor Mindz. Handig: die extra content en zelfgegenereeerde publiciteit, voor het moment van waardebepaling van het Mindz-project.

   We zullen zien wie de prijs pardon, award vandaag wint. Onze goede vriendin Anna-Maria Mantel. De Grote Leider alias Event-Sponsor en Koning van de Belangenverstrengeling, het Zingende Zeemonster uit Breskens of het stukje lijstvulling naar het publiek toe. Gelukkig hebben er wel 308 mensen op deze 4 genomineerden gestemd!

   Voor wie 'm volgend jaar wil winnen, hier is het recept. Je papt aan met mensen die zich opwinden over onrecht op het web, over Cozzmoss bijvoorbeeld. Je laat die mensen een forum voor je maken. Je papt aan op een medium waar genoeg alcoholisten samenschuilen om je noodlijdende slijterij vlot te trekken. Je sluit een deal met een horecaman (als de tv-deal mislukt is) en zodra het Kim Jong il's megalomane projectjes beter uitkomt, sluit je je eigen achterban af van het democratische discussieforum dat je gekregen had. Vervolgens trap je iedereen die je op de indruk van belangenverstrengeling wijst je buurt uit, terwijl je roept: Complotdenker! En dan.... ben je Social Media Star van het jaar!

   Dear Steve Wozniak, breng ons die speld, om die tweede Internetbubble die je voorspelde door te prikken.
   reacties ]

   dat rode is het t-shirt van de buurman

   13 juni 2009 16:31   Dat rode wat u door de kier tussen de stenen ziet, is het t-shirt van de buurman. Die in zijn keuken met een pneumatishe hamer tegels van de muur stond te boren.

   Eigenlijk zat ik vandaag te aarzelen tussen een stukje over Leora's avond4daagse-medaille en, compleet aan de andere kant van het spectrum: de zorgen die ik me om mijn ouders maak. De dood van mijn zusje blijft een zeer groot dieptepunt in hun leven — waarmee ze me beiden krampachtig niet proberen lastig te vallen. Desondanks, als ik af en toe de poëzie van mijn moeder lees (het zou m.i. publiceerbaar zijn, desnoods alhier, maarja, u kent mijn moeder, retorisch gesproken) dan ...uhm, bedenk ik me wel eens, in tranen op de wc, hoe ik mijn zus uit haar graf ros om haar eens goed inelkaar te trimmen ter verantwoording: ze heeft een misdadig groot verdriet achtergelaten toen ze zichzelf tot haar dood wierp. Maar zoals Edwin dan zegt: zij heeft zelf al de ergste straf.

   Enfin, die avond4daagse-medaille houdt de lezer te goed. Eerst de keukenkastjes uitruimen voor de muur instort.
   reacties ]

   zwaaien door de keukenmuur

   14 juni 2009 23:04   In een prent van Anton Pieck zou zulk gebarsten stuc niet misstaan ;-) Of de muur genoeg draagkracht heeft, is eigenlijk een nijpender vraag dan hoe krijgen we dit weer mooi. Als het cement tussen de bakstenen zó slecht is, zou de muur dan niet -bijvoorbeeld- kunnen instorten onder het gewicht van de bovenkastjes? Uit voorzorg heb ik die leeggehaald.

   We waren overtuigd dat er een spouw tussen zat, maar dat bleek slechts de schoorsteen in de buurkeuken geweest te zijn. Nu blijkt het gewoon een half steens muurtje, waar, hoogstwaarschijnlijk, de buren ook weer kastjes aan willen hangen.
   reacties ]

   medaille

   17 juni 2009 00:24   Ze typte het zelf al op twitter, nu ook nog een kiekje van de trotse avond4daagseloopster ;-)
   reacties ]

   van bes tot jam (een hele maand eerder..?)

   20 juni 2009 23:15:


   Rosalie heeft gelijk, hele trossen zijn meer dan rijp, op 18 juni......Leora (Rosa roept je, of je) komt helpen met plukken......vervolgens worden de bessen gewassen, dan ontdaan van steeltjes...
   alle bessen in de pan, gelei-suiker erbij en al roerend aan de kook brengen......4 minuten laten doorkoken, als de lepels te heet worden, geef je ze aan mamma......en (pas) als de lepels afgekoeld zijn, kun je ze aflikken - de volle jampotten blijven nog wel even heet...

   Beide bessenstruiken hebben hun verhuizing goed overleefd, de oogst is zelfs vertwaalfvoudigd, vergeleken bij 3 jaar geleden. Ook lijkt de oogst een hele maand eerder te vallen dan 3 jaar geleden. Nu kan het zijn dat ze dat jaar gewoon laat geoogst waren, en dit jaar vroeg: bessen blijven wel een tijdje rijp. Begin juli tot half augustus, meldt wikipedia. Maar ruim 2 weken vroeger rijp dan dat? Verschil in zonlicht kan het niet zijn: deze struiken stonden in Amsterdam juist op het zuiden, en hier op het oosten.
   Geleisuiker blijkt in dit dorpje geen gangbaar product. De ene supermarkt heeft het niet in het assortiment en de andere had nog welgeteld 1 pak. OK, mijn Oma gebruikte het ook niet: stuurde me naar de drogist voor citroenzuur en pectine. Maar ik durf te wedden dat geen drogist dat nog verkoopt. Bovendien zou ik niet weten hoeveel pectine en citroenzuur er in jam moet; hoe je roest verwijdert met wat opgeloste korrels citroenzuur heeft Oma me beter uitgelegd ;-) Enfin.

   In de foto's is te zien hoe de zwartebessenoogst dit jaar is verwerkt tot 4 flinke potten jam :-)
   reacties ]


     RSS  php-icon © Jolie, 2002, 2009