Homepage Jolie


   augustus 2006

   waterpistool

   2 Augustus 2006 17:42:


   Leora spuit de ramen nat.. (let niet op de leuke HEMA-pyama die ze als truitje aan wil)..en sponst ze (niet streeploos, maar wat maakt het uit ;-))

   Weinig tijd voor een echt stukje..
   reacties ]

   niet helemaal geslaagd

   2 Augustus 2006 23:18:



   Een tijd geleden heb ik bij het maken van een offerte sterk laten doorschemeren dat ik geen tijd voor de betreffende opdracht had. Ik heb daarbij tegen de opdrachtgever gezegd, het enige wat ik wil, is dat het een goede site wordt. Dat ik straks niet E. zie werken aan iets waarvan ik denk, Ohjee, wat vreselijk..... Daarom maak ik voor de vorm een offerte, maar ik zal blij zijn als een ander het doet... En zo geschiedde.

   U begrijpt wat er gebeurde: de site die ik zag groeien werd met de week <^H^H^H>. In het begin hoopte ik nog dat de Anti-alias-functie van Photoshop ontdekt zou worden: dat zou alle ronde hoeken even rond maken. Helaas. Het bleven trapgevels. Ohwell, heel typerend voor Amsterdam.

   En ja, die kleuren, achja, er is hoop klaarblijkelijk? En ja, smaken verschillen zei ik tegen mezelf.

   Vervolgens kwamen de ikonen. <insert silence here> Eén tekenstijl, was dat teveel gevraagd? Ja? Ok. Eén schaduwrichting dan? Ook teveel gevraagd. Nouja, goed, het moest maar: ikonen tekenen is klauwen vol werk weet ik uit ervaring. Als ze dan tenminste maar één samenhangende knoppen-navigatiebalk vormen.

   Inmiddels is alle samenhang in die knoppen-navigatiebalk weer doorbroken door textarea's en rommelige Google-items. Is de hele interface volgeplempt met lelijke knipperende advertenties, alsof Steve Krug en Jakob Nielson nooit bestaan hebben.

   Gelukkig, we kunnen nog beweren dat we voor de content gaan.... Toch, niet dan? Geslaagde site, want hij heeft dat handige woordenboekje, bijv. Lang klikken en zoeken... (de zoeken-knop werkt niet, maar dat is niet erg, na enig klikken merkt u vanzelf (?) dat return de truuk doet.) Truuk, zei ik truuk? Zoek levert vanalles: artikelen over woordenboekjes, maar niet het woordenboekje zelf. Het linkje daarnaartoe staat ergens verstopt tussen de reclame. En als je daarop klikt, krijg je de mededeling dat je ingelogd moet zijn. Yeah right. Om een woordenboek te lezen. I rest my case.

   U begrijpt wat ik van deze site vind. Niet helemaal geslaagd voor een site van 1996 2006, zegmaar.
   reacties ]

   kleurplaat-brief

   4 Augustus 2006 15:50:



   Vandaag weer een kleurplaat-brief voor de Opa's & Oma's en de Neefjes.
   reacties ]

   nieuw neefje

   6 Augustus 2006 22:10:



   Vandaag hebben Leora en Rosalie een nieuw neefje gekregen! Hij heet Micah en is de gezonde zoon van Marlous en Mark. Leora wilde het liefst meteen bij Marlous langs, maar die wilde vanavond graag vroeg slapen... :-) Feliciteren mag hier al wel.
   reacties ]

   nieuw neefje [2]

   7 Augustus 2006 23:53:



   Inderdaad, een reusje, lijkt de één-na-jongste baby vergeleken bij de nieuwste jongste. Gelukkig maar, ook :-) Leora liep de hele dag te popelen om bij Mark en Marlous langs te gaan om haar jongste neefje te bewonderen, cadeautjes heeft ze ingepakt (en voorzien van extra plakband en strikjes voor Mateo die nu broer geworden is) de tas tien keer ingepakt en aan de deurknop gehangen (en gevraagd naar de tas die ze bij Oma was vergeten) tot Papa thuis kwam zodat we eindelijk konden gaan.. Het was wel een beetje eng toen het babietje ging huilen [filmpje 30 sec. AVI 5,2 MB] maar daarna heeft Micah toch nog het hele bezoekuur bij Leora op schoot geslapen.
   reacties ]

   kleuren en namen spellen

   10 Augustus 2006 14:03:



   Je vraagt je af in wat voor wereld onze kinderen opgroeien, met al die terreurdreiging. Gelukkig gaat het nieuws aan kinderen voorbij, en is de enige terreurdreiging in huis die van op de muur en vloer krassen: er MOEST gekleurd worden! Ieder met een eigen karton kleurpotloden, compleet met naam —want namen kan Leora lezen: geen onbelangrijk detail voor Oma's en Opa's.

   Zo stuurde mijn moeder laatst een stapeltje kaarten voor Leora, en één kaart voor Rosalie. Alleen... Op die laatste kaart stond wèl Rosalie, maar op het stapeltje geen Leora... U begrijpt het: tranen met tuiten want: Oma is mij vergeten..... We hebben het begeleidende briefje moeten spellen tot aan de naam Leora als vorm van bewijs dat het stapeltje ècht voor Leora was.

   Enfin, het resultaat van al dat kleurwerk is een nieuwe kleurplaat-brief voor de Opa's & Oma's en de Neefjes.
   reacties ]

   voor Fausto

   13 Augustus 2006 15:53:


   A J op de Haar, 151205, Volkskrant

   Moet je als schrijvende tits, ass en heels (pumps, peroxide, penestrelende pijpscenes) in de strijd werpen? Sinds 15 december j.l. beweert dit knipsel naast mijn bureau van niet. Voor Fausto die een Klapstoel vol Noort citeerde heb ik de speld even losgehaald: Arnold Jansen op de Haar, Volkskrant 15 december 06. Gevaarlijk knipsel: ik kreeg een schok van de scanner ;-)
   reacties ]

   stickers tellen

   14 Augustus 2006 22:23:


   Samen iets doen (valt niet altijd mee) In dit filmpje [AVI 3,8 MB] lijkt Leora trouwens nèt mijn nichtje SophieRosalie ‘telt’ Leora's stickers [AVI 3,6 MB] klimt de trap op, en telt weer stickers

   Voor goede daden krijgt Leora al een tijdje stickers. Bij tien stickers mag ze een ingepakt cadeautje uitkiezen. Zo staat ze een paar keer per dag te tellen en berekenen (!) hoeveel stickers ze nog moet verzamelen — met opruimen, bordje leegeten, haarwassen of wat ook van de lijst met zo'n twintig goede daden. Het leek ons beter om de aandacht te verleggen naar haar goede daden, dan de halve dag te vitten op haar creatieve scala ondeugendheidjes en Zusje-wegduw-acties [AVI 1,4 MB]. Het is natuurlijk lastig, zo'n dreumes die zo'n toetsenbord ook van dichtbij wil bekijken [AVI 4,3 MB], of samen op het toetsenbord wil slaan [AVI 3,8 MB] als je net lekker een knikkerspelletje zit te doen, Po een jurkje aantrekt of een racebaan maakt.

   Inmiddels heeft Rosalie door dat dat stickers tellen iets belangrijks is :-) Dus lopen we de trap op- of af, dan moet ook Rosalie even stilstaan bij de stickers ‘Daa, taa, daa, vaa [AVI 1,4 MB]
   reacties ]

   kauwgom

   15 Augustus 2006 22:19:


   kauwgom

   Serieuzere stukjes —zonnepanelen; fontrendering van OSX; herinneringen aan Borstlap en Streefkerk; babyboterhammetje in een telefoonétui; BBedit 8.2 met sftp; bloedstollende avonturen van de familie Kooi; of Netwerk onder de verwoestende invloed van de EO-journalistiek: Vindt u ook niet dat ...? ‘Nou, nu u het zegt...’ Beste kijkers, a-lar-me-rend! het lijkt wel of...! terwijl een ernstig onderwerp als kloof tussen burger en rechtspraak van vanavond, niet gebaat is bij die aanpak — afijn, dit soort onderwerpen dus, sneuvelen vaak onder tijdsgebrek.

   Zo beperk ik me weer tot een klein filmpje [AVI, 3.9 MB] van Rosalie die veel plezier heeft met kauwgombellen doorprikken :-)
   reacties ]

   fruitwijn

   17 Augustus 2006 11:12:


   kauwgom

   Ze zijn niet te koop, maar ze zien er wel heel dorstwekkend uit: de zelfgemaakte wijnen van Berend Peter. Voor geheelonthouders valt er trouwens ook veel te genieten op de site van Berend Peter, zelfgekweekte groenten, pluimvee, en zijn atelier vol beeld- en meubel-werk. In de linklijst hiernaast staat zijn site onder de naam Timberman.
   reacties ]

   babyschilderen

   17 Augustus 2006 12:19:



   Het klinkt even gek als dwergwerpen of eierverven, maar het kàn: schilderen met een kind van ruim 14 maanden [AVI, 6.2 MB]. OK, het glaasje water valt wel eens om [AVI, 6.1 MB].

   In elk geval heb ik bij Leora's rapportbespreking vorige maand, nog maar eens vriendelijk geglimlacht toen de juf zei dat Leora de kwast verkeerd vasthield... Bij kinderen die al kunnen verven voor ze twee zijn, hoef ik me geen zorgen te maken over hun ‘kwastgreep’ ;-) En zo'n lieve juf, van 22, waarom zou ik die tegenspreken.
   Nee, dan Leora's nieuwe woorden —lame? [AVI, 6.2 MB]— die je tijdens het schilderen hoort ;-]
   reacties ]

   zei ik eierverf?

   19 Augustus 2006 00:34:


   Zei ik gisteren eierverven? Het is compleet toeval: Leora vroeg vandaag of ze haar ei mocht verven...ohwell.. waarom niet.... En dit is haar favoriete snapshot van vandaag ;-)

   Verder vandaag alleen twee stellingen:

   • Een geloof met geloof in de eigen geloofskracht, is meer gebaat bij godsdienstvrijheid, dan bij ikonen die als een bedreigde diersoort bescherming behoeven tegen de eventuele spot van ongelovigen. N.a.v. de discussie of Madonna zich nu wel of niet mag laten kruisigen — gelezen bij Renesmurf
   • Feesten waar je gewoonlijk dezelfde gezichten ziet, zijn zalf voor de ziel — vandaar een wat laat logje ;-)

   reacties ]

   een compliment

   21 Augustus 2006 21:23:


   Mijn bureau-hoek, met het live-gemaakte en onaffe portret van Petra die belt èn het rommelige prikkleed......waarop de vormgeving van deze weblog gebaseerd is

   In maart schreef ik dat ik nog een nadere uitleg bij m'n nieuwe vormgeving zou maken. De plaat die je hier op de achtergrond ziet, bestaat nl. eigenlijk uit 38 lagen. Allemaal losse foto's en scans, die tot 1 geheel met schaduw gemonteerd zijn.

   Het idee daarachter was dat ik voorwerpen van m'n bureauhoek en prikkleed — met knipsels die ik hier wel eens plaats — in mijn weblog-vormgeving wilde verwerken. Om wat van de prikkleedspulletjes als roosje, ketting, briefje te maken, had ik Photoshop, en vooral de maskeerfunctie om vervolgens eigen schaduwen te kunnen toevoegen, nodig.

   Nu blijkt dat ik daarmee een trend heb gezet ;-) Tenminste, ik had even het gevoel dat ik naar mijn eigen site zag, toen ik Sara's Stukjes zag ;-) Handgetekende marge-lijnen, een houten pen — OK, geen loeischerpe etsnaald zoals rechts hiernaast ;-) — ketting, dagboekpagina, ov-kaartjes. En dan uiteraard, Sara's eigen varianten daarvan.

   Voor ik dat een compliment noem, wil ik niet uitsluiten dat het compleet toeval is, —maar ik dènk dat ik deze trend een compliment aan mijn barokke vormgeving kan noemen ;-)
   reacties ]

   het valt te proberen....

   22 Augustus 2006 14:53:


   Leora heeft haar schoen vast gezet (en die van ons :-))

   Leora trekt zich weinig aan van mijn antwoord dat ‘Sinterklaas nog in Spanje is, waar hij woont, net als Opa Agustin vroeger.’ Tja, als je mag eierverven in augustus, waarom dan niet ook je schoen zetten?
   Het blijft maar leeg, verzuchtte Leora vanochtend... Gelukkig maar, van mij mag het nog even zomer blijven.
   reacties ]

   reptiel in riool?

   23 Augustus 2006 21:26:

   U kent Edwin, héél nuchter type. Hij is er van overtuigd dat hij vanavond minstens een halve minuut lang een bewegende staart in de WC-pot zag. Een centimeter of 12, zelf bewegend. Alsof de staart vast zat aan iets groters onder het vlakspoel-plateau. Op het moment dat ik aangerend kwam zag ik nog net een puntje verdwijnen, 5 x 5 milimeter —het had ook een deinende drol kunnen zijn, sprak ik poëtisch ;-] Maar ik zag het met eigen ogen: er bewóóg iets in de WC.

   Ik dacht altijd dat die verhalen van reptielen in het riool —vakantiegangers die hun boa constrictor doorspoelen omdat niemand hem wil voeren als ze naar de Costa Dorada zijn— broodje-aap-verhalen waren. Maar nu twijfel ik daar een beetje aan... Wat is het beste?

   Behalve natuurlijk een webcam installeren, ware het niet dat wij maar één WC hebben, en Leora nu al niet meer naar de WC durft ;-)
   reacties ]

   rat

   24 Augustus 2006 12:39:


   de keldercam stond even op de wc-bril ;-)

   We gaan ervanuit dat de staart van een rat was. De reacties van DePrima en Eufrasieke waren zeer overtuigend. Naschrift: net als de video's op deze pagina... En we hebben in de tuin immers ook ratten die zich een weg door de vuilnisbak vreten. We hebben er één dood gevonden, en de stoepen voor worden regelmatig gerepareerd als de rattenpopulatie de kans heeft gekregen hem te laten verzakken.

   In mijn vorige buurt bestreed het stadsdeel de ratten met gif. Dat kon natuurlijk niet meteen. Want “Een doowje ratj isj nog geen bewijs datt er ook léfende ratte sitte Mefrouwtje.... Ja u ken se wel gesien hebbe.... Maar hoe komme se u huis binne? Misschien sijn se gewoon uit u tuin binne komme lope.... Nee Mefrouwtje wij motte seker wete of dat er een gat in de floer sit... Dan pas kenne we langskomme.” Dat gat vond ik destijds in een gangkast. Het muizige meneertje van de Gemeente moest meerdere keren langskomen, op zijn scootertje vol gifkoffers, zo hardnekkig was de populatie daar.

   Ik ben benieuwd hoe ze het hier aanpakken. We houden de lezer op de hoogte ;-)
   reacties ]

   later

   25 Augustus 2006 12:20:



   Buiten giet het als een tierelier, maar wij vertrekken opgewekt naar een camping op de Veluwe ;-) We laten Zip —en alle overige huisdieren— over aan de Oppas. M'n weblog wilde ik eigenlijk ook uitbesteden aan de Oppas (die hier ook regelmatig reageert ;-)) maar realiseerde me ineens mijn Verschrikkelijke Weblogscript Dat Veel Handmatig Werk genereert. Zoveel kun je een ander niet aandoen ;-) Enfin. Ren ik nu naar de in te pakken weekendtassen en wens ik iedereen veel zon!
   Tot Later! ]


     RSS  php-icon © Jolie, 2002, 2006