Homepage Jolie


   augustus

   even stoer doen

   4 Augustus 2007 23:02:   Met de excuses voor de afwezigheid hier.. :-) We zijn telkens druk met renoveren of inpakken. Het is vaak heel verleidelijk om nèt even langer door te gaan dan kan. Al loop je dan het risico dat op een onbewaakt moment je hand tussen een trapje komt, of erger, zoals Edwin vandeweek heeft meegemaakt toen hij onze ingehuurde vakman bewusteloos op ons terrasje aantrof.

   De man had even iets willen afmaken, maar had geen lunchpakket dat was afgestemd op zijn suikerziekte. Ook was hij zo beleefd om niet in onze keukenkastjes te kijken, waar hij een liter limonadesiroop zou hebben aangetroffen. Van Petra's praktijkverhalen herinner ik me dat zo'n suikergebrek-coma levensbedreigend kan zijn — en dat veel diabetici worden aangezien voor dronken. En daardoor te laat hulp krijgen.

   Gelukkig was die gedachte niet bij Edwin opgekomen en was hij zo wijs om het aanhoudend rinkelende mobieltje van de man op te nemen: de ongeruste vriendin die telefonisch Eerste Hulp-instructies gaf en meteen op de fiets sprong.

   Kortom: vakmanschap is een kunst, op tijd stoppen evengoed... Al ben ik ook oh zo bekend met het ach dat kan óók nog wel even ;-]
   reacties ]

   kleine update

   11 Augustus 2007 09:40:


   De grootste zachtboard-kamer werd twee gipsplaat-kamertjes...Plafondbalken: 4 x, plafondplaten 2 x, schoorsteen 3 x, wanden tig keer met goudband en fix-en-finish...De keuken is zo perfect & strak gestuct, zonder groothoeklens kan ik die niet tonen..
   ..crème uit Spanje van mijn schoonouders.. handig als je nek vastgeraakt is richting plafond ;-)Tussen het gang-stuccen door, is knippen en plakken met L. en R. een leuke afwisseling, zeker met de enige kaartjes die Oma meebracht..Het aantal dozen in de foto, kun je met 11 vermenigvuldigen.. het is alleen nog lang niet alles ;-]

   Met het gevaar dat ik als een LP-met-een-barst klink.... ;-) We vertrekken zo weer met de koelbox naar het huis. En weer thuis: weer naar de kelder om dozen in te pakken... De resterende tijd (eh, welke? ;-)) steek ik in het schrijfwerk dat u kent als het Petra-boek-in-wording. Proeflezers mogen zich vast melden, zo'n 30.000 van de 140.000 woorden hebben een leesbaar stadium bereikt ;-) [Naschrift.. hier is bijvoorbeeld een oude naast een nieuwe versie te zien.]
   reacties ]

   zelf je eigen kamer verven

   12 Augustus 2007 23:25:   Het kost waarschijnlijk iets meer verf en iets meer tijd, badzeep (eerst zalf dan scrubcrème...) maar je hebt dan wel twee Heeeeeele Trotse kinderen ;-) En één wit kamertje. Èn drie kleine AVI-filmpjes: Mamma òf Pappa helpen, Jij Knoeit Ook Mamma ;-) en Rosalie Kwast Leora Roller. Nu het kamertje van Leora nog.
   reacties ]

   weken in bad..?

   16 Augustus 2007 06:37:

   Zegt Leora na een verfavontuur als onderstaande: Mamma ik wil eigenlijk toch ècht niet een hele week in bad.... En toen ik in de lach schoot: (Boos:) Maar Mamma je hebt het zèlf gezegd, “Weken in bad, dan gaat de verf er zo weer af..”
   reacties ]

   eerste renovatie-slachtoffertje?

   21 Augustus 2007 22:55:   Dagelijks trekken mensen uit ons woonblok. De 85-jarige dame van om de hoek vertrok (zonder afscheid, dat vond ze misschien te moeilijk :-}) en ook het sanitair van haar buren verdween vandaag in de container.

   De baas van deze kat, die zo uitgehongerd is dat 'ie brood eet (de kat, niet de baas ;)), kan ‘gewoon’ (eh..) op vakantie zijn. De kans is onderhand ook groot dat de eigenaar verhuisd is, en de kat gewoon heeft achtergelaten. Voorlopig kan het katje nog bij ons (lees: Leora en Rosalie) komen bedelen, maar daarna... Hopelijk komen er kattenliefhebbers in de panden die als wisselwoning zullen dienen.
   reacties ]

   een AT5je

   29 Augustus 2007 06:43:   Tijd voor fotootjes en filmpjes plaatsen is er zo weinig, het begint hier op AT5 te lijken ;-} Dat is de lokale zender, die op het moment suprême herhalingen uitzendt —wàt er ook afbrandt of wìe er ook vermoord is. Dagen later kun je dan elk uur beelden van een verwarde man een Paleisdak zien, als je naar een ‘nieuwsuitzending’ van AT5 kijkt.

   Zo is dit filmpje van brandweerwagen met blusboot alweer helemaal een AT5je geworden ;-)

   Ik had het gemaakt om Leora - die in slaap gevallen was - te laten zien. Zodra ze een sirene hoort, wil ze dat ik van deze pagina voorlees waar de brand is: met een geruststellend “Dat is vàst heel ver weg” neemt ze geen genoegen. Zo gek is dat ook weer niet als je ziet (aan de sirenes hoort ;-)) hoeveel wagens er soms uitrukken: volgens mij waren het er hier wel tien. Allemaal op weg naar een klein brandje op een boot met een kraan, 22 augustus was dat, bij het Van Hasseltkanaal. Gelukkig had AT5 er op 23 augustus een nieuwsberichtje over ;-)

   Zo staan er op ons cameraatje hier ook nog een hoop AT5jes ;-}
   reacties ]

   bamboeparket (en verlenging...)

   31 Augustus 2007 23:47:


   Edwin en (schoon)vader Martin [Filmpje AVI*) 4 MB] leggen het bamboeparket.....zo zien twee kamertjes er inmiddels uit ..

   Het schijnt heel oerwoud-vriendelijk te zijn, omdat er geen hardhout voor gekapt wordt: bamboe-parket. Ik was in elk geval erg verguld met deze vondst, het ziet er ook prachtig uit.

   Het zal alleen wel even duren voor de hele bovenverdieping zo compleet is... Edwin heeft nl. wéér een verlenging van zijn opdracht aangenomen. De opdracht die in mei zou eindigen — toen we de huissleutel kregen — was al verlengd naar augustus en nu weer tot... (iets met pasen en pinksteren ;-)) Daar ben ik aan gewend hoor, dat heb ik ook meegemaakt bij de vorige verhuizing en bij beide bevallingsperiodes ;-) Voor ik hem aanmeld bij ‘mijn man is klusser’ ;-) zal ik eerst zoeken of ik externe klusjesmensen kan inhuren. Want in ons huis kamperen (desnoods met het aanhouden van onze huidige woning tot ècht verhuizen kan) kan pas als de verwarming is heraangesloten en de keuken enigzins functioneert.

   Tot die tijd reist Leora op en neer: elke ochtend om half acht de file in. Gelukkig was ze vanochtend bijzonder boos dat ik haar met keelpijn anderhalf uur had laten uitslapen: ze vindt de school nog leuk ondanks de reis. En gelukkig helpt Rosalie nog altijd enthousiast [Filmpje AVI*) 4.9 MB] en heel precies in de randjes [Filmpje AVI*) 5 MB] met schilderen ;-)
   *)In sommige browsers vertonen de AVI's pas na 2 x starten het beeld.
   reacties ]


     RSS  php-icon © Jolie, 2002, 2009