Homepage Jolie


   september

   wasmachine resistent

   3 September 2007 16:37:   In de haast halfzevenop - richtingschool - verven schuren schoonmaken - naar (ander) huis terug - schoonmaken - wasmachine-aan heb ik dit horloge (€2,50 Mosveldmarkt, het zat aan een kettinkje maar dat brak in de Efteling) met broekzak en al ...in de wasmachine gedaan....

   De volgende dag was het gedroogd en... Het loopt vandaag al de hele dag gelijk. Kortom: niet alles uit China is van slechte kwaliteit :-)
   reacties ]

   bakfiets

   5 September 2007 21:44:


   Edwin crosste er meteen mee door de buurt.....mij kostte elke hobbel in de weg aanvankelijk veel moeite om bij te sturen ;-)

   De laatste maanden hebben Leora en ik heel veel bouwmarktfolders verknipt ‘wat vind jij mooi, díe kleur, dat behang?’ en in een boekje geplakt, ook om haar vertrouwd te maken met het idee renovatie en verhuizing.

   Inmiddels bekijkt ze elke Praxis-folder zodra hij op de mat valt. Zo kwam ze een paar weken geleden met een foto van deze bakfiets aanzetten. Uit de Praxis-folder. In de aanbieding. Het bleef een heel bedrag vond ik— al hebben we iets nodig om elke dag mee naar school te fietsen. Twee fietszitjes leek me een oplossing die maar beperkt houdbaar is: aan het stuur mag tot maximaal 15 kilo. En een rijbewijs heb ik niet, waaraan Edwin me graag herinnert ;-)

   Tenslotte maakten we een proefritje in de Praxis, met kraaiende kinderen in hun veiligheidsgordeltjes. En..... opperde een allervriendelijkste bedrijfsleider dat we dat showroommodel met korting mochten laten thuisbezorgen. Het is een schitterende fiets. Het stuurde over hobbelige wegen met verkeersdrempels wel heel wat onhandiger dan over de egale Praxisvloeren met keurige gangpaden — maar na heel wat ritten van en naar school en winkels ben ik er inmiddels helemaal aan gewend. Zonder blikschade ;-)

   Nu nog hopen dat het went om iets te doen dat de bladen gesignaleerd hebben als ..yuk... trend ;-)
   reacties ]

   overlevingspakket

   7 September 2007 14:27:


   Samen stenen verven...Leora doet een dansje voor...Rosalie's lol met een pannelap...Overlevingspakket met de beklemde zenuw..

   Hoeveel ik me ook probeer te concentreren op de prachtige dingen in het leven: Leora die het Tsjoe-tsjoe-wa-dansje van haar oude school voordoet*), Rosalie's melige lol met een pannelap*) of de dametjes samen die zich vermaken met stenen verven*) in het nieuwe huis— nu de kou weer terug is, lijkt alle voortuitgang met de beknelde zenuw verdwenen, foetsie, gone: de pijn is minstens zo hels terug als in de regenkou van begin juli. Pijn als blootliggende tandhalzen in vrieskou, zwermen horzels in je kaak, roestig ijzerdraad in je tandvlees. Mijn overlevingspakket klinkt als een spamreclame: ik bid dat ik dit ooit door de wc kan spoelen. Nahja: kan wegbergen voor noodgevallen — die hierna (zou er ooit een 'na' komen?) graag lang mogen wegblijven :-]
   Oh en stuurt u sterktewensen vooral naar Yukiko, die deze week vreselijk nieuws heeft gekregen over de overlevingskansen van haar ongeboren babietje..
   *)In sommige browsers vertonen de AVI's pas na 2 x starten het beeld.
   reacties ]

   tribute to nine eleven

   11 September 2007 20:45:   Ze was nog maar drie dagen bekend als embryo, toen ik na een gek telefoontje van mijn zwager naar de televisie liep, en vervolgens urenlang niet meer van de bank te bewegen was. Vandaag riep ze ‘Mijn hart! mijn hart!’ bij beelden van de herdenking, waarin ze het ‘hart’ herkende dat ik onlangs op haar ‘te saaie’ spijkerjurkje genaaid had. Ik hoop dat ze nooit enige andere associatie bij sterren en strepen hoeft op te doen ;-]
   reacties ]

   cars auto!

   11 September 2007 20:45:


   De eerste keer dat haar Cars-shirtje in de was gaat, is een ware tragedie —volgens Rosalie.....gelukkig kan het Cars knuffelkussen mee naar bed ;-)

   Edwin bracht downloadde ooit Cars-video van Joox.net mee.**) Voor zichzelf zijn dochtertjes, geloof ik ;-) Want TopGear is leuk, maar om nu anderhalf uur naar een pratend speelgoedautootje te kijken...... ;-) [**)Doorhalingen na ernstige protesten van Edwin ;-)]

   Rosalie denkt daar héél anders over. Ze was al dol op auto's, maar in korte tijd zijn Cars en Kleine Rode Tractor haar absolute favorieten geworden. Overal, in winkels, in De Volkskrant, Blokker-blaadjes ziet ze ‘Cars-Auto!’ Haar Cars-trui, van H&M, wist ze in tien dagen compleet te verbleken (en dat al zònder wassen: het ding mocht nauwelijks uit [AVI 5.3MB*)] - ik heb dus sterk mijn twijfels bij de kwaliteit ;-)) Haar Cars-knuffel-kussen (Disney weet het wel te verzinnen... ;-}) wijkt sindsdien niet van haar zijde. Je zou soms denken......: Is Rosalie soms (een) stiekem (verwisseld) dochtertje van Mack? ;-)
   *)In sommige browsers vertonen de AVI's pas na 2 x starten het beeld.
   reacties ]

   sluitende winkels

   13 September 2007 22:56:


   Ooit speelgoed-winkel...Ooit computer-winkel...Tabak-, tijdschriften en drogisterij...Tot voor kort Stripwinkel, vervolgens hair-extensions..

   Leora maakt op haar nieuwe school een versierde schoenendoos voor Edukans. Daar moeten allerlei schoolspulletjes in en die wilde Leora vanmiddag graag gaan kopen. Ik moest haar teleurstellen. In onze toekomstige woonplaats bestaan dat soort winkels misschien, maar in onze huidige buurt...

   Amsterdam-Noord kan dan een stadsdeel zijn dat geweeeeeeldig in de lift zit, in deze —qua architectuur oorspronkelijk bijzonder fraaie— buurt is die lift nog altijd op weg richting souterrain.

   In de vijf jaar dat we hier woonden sloot de ene na de andere winkel. Wáár die zo vurig gewenste ‘yuppen’ hun buurtopvijzelende boodschappen zouden moeten doen, is mij een raadsel. Op loopafstand van ons huis verdween: een warme bakker, een slager, een postkantoor, een stripwinkel, een speelgoedwinkel, een sigarenman, een computerwinkel, een drogist —de lijst van niet-opgeheven-winkels is waarschijnlijk korter.

   Het enige dat de buurt rijker werd is een broedplaats vol autistische kunstenaars die 's ochtends omzichtig over de hangjongeren stappen om met zo min mogelijk buurtcontact aan het werk te gaan. Die wegduiken zodra de buurt ze vraagt iets te betekenen voor de buurt (maar daarover moet ik nog eens een apart stukje schrijven: ik woon er tegenover, mijn schriftelijke contactpoging namens de tot renovatie gedwongen straat is in Oostblokbewoordingen weggewimpeld. Stel je voor. Ik zou maar eens een hangjongere, bootwerker of zoiemand met een zwaar lokaal accent zijn.) Maargoed ;-) dat terzijde: afkomstig van een kunstopleiding, ben ik natuurlijk dol op kunstenaars.

   Uiteindelijk heb ik Leora beloofd morgen naar de markt te gaan. Hopelijk staat er op het Mosveld een kraampje dat schoolspulletjes verkoopt. En anders doen we deze Edukans-inkopen in onze toekomstige woonplaats. Al ben ik een beetje bang dat Edwin daar ZOOO veel werk heeft / aangenomen, dat er daar geen gelegenheid is om nog iets anders te doen ;-}

   Eén troost: als er èchte ‘yuppen’ in ons tzt-gerenoveerde huisje komen wonen, wordt het hier in Amsterdam-Noord allemaal vàst veel beter. Toch. Niet dan.
   reacties ]

   klein filmpje

   18 September 2007 19:00:   Stel dat je een klein AVItje uit je oude PowerShot S40 wilt editten. Je wilt een tekstje toevoegen ofzo.

   En je hebt alleen After Effects 4.0 Classic uit 1999. Dat niet alle AVI's kan openen. Dan heb je een conversie-programma nodig. The Exporter van Major-K bijvoorbeeld. De juiste conversie-instellingen voor zo'n oude After Effects zijn niet makkelijk te vinden.

   Kies in The Exporter achter Export... de button Opties in plaats van Bewaar. Achter Opties vind je het dialoogvenster Filminstellingen. In dat venster kies je bij Video de button Instellingen... In het daarop volgende dialoogvenster ‘Standaardinstellingen Videocompressie’ kies je bij Compressietype: Animation. After Effects 4.0 Classic kan dan de beelden uit het Canon S40AVIbestand inlezen.

   Om óók het Audio-spoor toegankelijk te maken voor After Effects 4.0, moet je in het dialoogvenster Filminstellingen de optie Geluid aanvinken èn de Geluidsvoorkeuren aldaar achter de button Instellingen op 16 bits ‘geheel getal’ Big Endian Stereo 22khz zetten. Dat doe je door in de Geluidsvoorkeuren ‘Structuur: Lineaire PCM’ te kiezen.

   After Effects 4.0 uit 1999 is ook niet zo geschikt voor het hedendaagse web :-} Voor hedendaagse Videoblogs en Operator11 kun je zo'n oude After Effects de Output Module het beste instellen op Video-compressie. Filmpjes die je met deze methode comprimeert, kun je prima uploaden naar Operator11. Zoals dit filmpje.... :-)

   En waarom schrijf ik dat nu allemaal op? Is er behoefte aan 'n handleiding voor antieke software? Ik denk het niet, het is wel een erge niche market ;-) Alleen ...ik vergeet het zèlf, en heb geen zin het volgende keer opnieuw uit te zoeken ;-)
   reacties ]

   restanten uit vorige levens

   24 September 2007 23:44:   Je ziet de interieur-geschiedenis aan je voorbijtrekken als je met de schuurmachine in de hand staat. Zelfs al zouden beide witte lagen grondverf zijn, dan nog tel ik vijf lagen: (wit,) mosterdgeel, groen, (wit,) beige, donkerbruin, crèmewit.

   Het leuke is dat onze aanstaande buurvrouw ruim zeventig jaar in haar woning woont, vanaf haar negende; en over bijna al die verflagen nog kan vertellen. Zelfs over mijn verre familie, die schuin tegenover heeft gewoond.

   U begrijpt: ik kan bijna niet wachten, maar het is een geduldsoefening. Net als bij een bevalling denk ik wel eens: we bereiken het nooit, komt dat kind er nog wel ;-)

   Het goede nieuws: de verf op de (meeste) plafonds en muren zit er op. Op de gang en één kamer na. We hebben nog steeds geen warm water, verwarming of wasbak, laat staan keukenkastje aan de muur — maar ik hoef Edwin nog niet aan te melden bij Mijn man is klusser. Want we hèbben nog een ander huis, OK: met stapels dozen en opgerakeld stof, (dus stofmijtallergie) maar het regent niet in, (meestal niet) er is een kachel en, het belangrijkste: er is een internetconnectie ;-) Dat láátste is in elk geval een nieuw hoofdstuk voor ons toekomstige huis. Al beginnen wij van voor af aan met een nieuwe witlaag op blankgeschuurd hout :-)
   reacties ]


     RSS  php-icon © Jolie, 2002, 2009