Homepage Jolie


   september 2008

   zinkende ogen

   2 september 2008 12:53:   Eén van de meest interessante objecten in de ijskast vond ik zelf altijd dat citroentje. OK, wat erin zat was rijp voor de gootsteen. Ook Rosalie wil af en toe uitvinden wat er in het plastic citroentje zit. Ze heeft zelfs een eigen term voor het zure smaakje: Mijn ogen gaan ervan zinken!
   reacties ]

   stil en saai

   14 september 2008 13:21:   Heel lief en hartelijk, de vragen waarom mijn en Edwins weblogs zo stil zijn. Niets bijzonders, niets aan de hand. Integendeel, nieuws uit dit huis zou al snel als herhaling klinken: een LP met een barst. Uit de 289 ongepubliceerde kiekjes kies ik dan ook even deze. Vandaag gemaakt. Al lijkt ie uit dezelfde serie als die van 17 augustus ;-]
   reacties ]

   proefdruk

   14 september 2008 13:21:   De proefdruk is hier blij ontvangen. Dat boek heb je met de vader-van-Guus gemaakt hè, herinnerde Leora zich Arnoud als de vader van een klasgenootje, "Kijk! Daar staat Jolie!" wees ze op pagina iv.

   Het proef-exemplaar is prachtig —al zeg ik het zelf <blink> :-) </blink> Bij zo'n project spelen ook dingen waar je geen grip op hebt: hoe wordt de gelijmde rug en zal de kwaliteit het papier wel goed zijn..? Ik zie in het zetwerk nog een paar kleine schoonheidsfoutjes, die ik er vandaag nog uit kan halen. En dan is het afwachten welke kwaliteit de nederlandse drukker (dit is de amerikaanse) aan zijn drukgang zal meegeven...

   De software waarmee ik aan Arnouds boek werk, staat op een andere computer... Bij gebrek aan toetsenborden en monitoren, kan ik dan niet bij mijn eigen computer: waar mijn weblog-data op staat.. En mijn weblog is een handmatig project... Edwins weblog-CMS is na zes jaar in het eindstadium, maar nog niet installeerbaar ;-/ Dus... even snel een ideetje-met-een-kiekje-erbij online gooien is er helaas niet bij ;-/ En al helemaal niet vanaf de Drukwerk/DTP-machine. Als ik ooit rijk ben, koop ik een nieuwe Mac ;-} Waar alle software op past. En een CMS waarmee ik 24 uur per dag mijn weblog in 2 seconden kan updaten ;-)
   reacties ]

   Strata3D CX 5.5 tutorial

   22 september 2008 01:56:   Het was een heidens heidens heidens heidens (zei ik al heidens?) karwei, waar ik in juni aan begonnen ben. En het is vandaag eindelijk af: de update van m'n Strata3D CX 5.5 tutorial. De oude Strata-tutorial begon, net als de rest van mijn site ernstige tekenen van veroudering te vertonen ;-/ Geen wonder voor een site met wortels in 1995. Wèl lastig.

   Wie broncode kan lezen, kan zien dat mijn plannen aanvankelijk groter waren: ook ingewikkelder licht-instellingen als lightdome had ik in de Strata Tutorial willen bespreken. Maar het schoot z'n doel voorbij. De Tutorial is puur enthousiasme, commerciele banden met Strata heb ik niet, ik ben zelfs geen affiliate. Zo is de Tutorial bij de grote lijn gebleven.
   reacties ]

   recycle papier

   23 september 2008 17:46:   Op de reactiepagina vroeg Alfred of we geen proefprints hebben gemaakt voor Arnouds De wet op internet. Zeker, de wet voor drukwerk is nog altijd printouts maken van zetwerk. Van het stramien, de bladspiegel, de gekozen fonts, dat alles laat zich niet beoordelen op het beeldscherm alleen.

   De proefprints voor Arnoud zijn hier inmiddels hersneden tot papier voor boodschappenlijstjes :-)
   reacties ]


     RSS  php-icon © Jolie, 2002, 2009