Homepage Jolie


   oktober

   black hawk down

   1 Oktober 2006 16:48:   Gisterenavond volgden we black hawk down, de film over de UN-vredesmissie bedoeld om de Somalische hongersnood te beëindigen, die uitliep op een slachtpartij. Fouten eerder in de missie, waarbij vreedzame oudsten omkwamen, hadden geleid tot reusachtige volkswoede die culmineerde in gelynchte journalisten en 18 dode rangers.

   De bizare beklemming werd goed samengevat in de ‘dialoog’ tussen Josh Hartnett als SSgt. Matt Eversmann en Eric Bana als Sfc. Norm ‘Hoot’ Hooten: Beautiful beach, beautiful sun. Could almost be a nice place to visit... Waarop Hooten nadrukkelijk antwoordt: Almost.
   Ik kan dat soort films maar slecht aanzien. Zo zijn Leora's sokken —babyneefje Micah kreeg ze, Leora wilde ze dolgraag ook— weer aardig aangegroeid.

   Na de film realiseerde ik me dat het eigenlijk vreemd is dat links vaak tegen UN-missies is, en rechts vóór. Het is eigenlijk heel idealistisch om te denken dat andere mensen zitten te wachten op democratie of verlossing van lokale warlords. Misschien is de enige oplossing wel absoluut geen zaken meer doen met corrupte en ondemocratische regimes. Maarja, zolang die, zoals ook in Darfur, nog hele bevolkingsgroepen kunnen gijzelen...
   reacties ]

   sokken (af)

   2 Oktober 2006 23:04:


   De sokken zijn klaarRosalie is nog steeds dol op klimmen

   De sokken zijn klaar... (net als een boekbespreking van een laatstgelezen boekje, maar omdat ik niet altijd alleen maar over serieuze onderwerpen wil schrijven, plaats ik die later op een passend moment ;-)) Bovendien staat er al een paar dagen een foto van Rosalie's klim-spirit ‘kijk mij eens op een doos staan!’ te wachten..
   reacties ]

   twee afwashulpjes

   3 Oktober 2006 22:52:   Nèt toen ik Leora wilde filmen die een schattig liedje zong (na veel knijpen duwen meppen en ander luidruchtig naschools geplaag, mocht u denken dat we hier alleen lieve liedjes zingen: nee ;-)) over een Olifantje dat niet in de poep moest stappen, hoorde Rosalie de voordeur. Zo werd het een filmpje [6,3 MB AVI] waarin Rosalie Papa! roept terwijl Leora onverstoorbaar een pan afwast ;-)
   reacties ]

   uit protest niet stemmen?

   6 Oktober 2006 11:07:   Wat bezielt mensen die in roze regenpakken met ducktape op hun mond op de Dam betogen dat een zekere genocide niet heeft plaatstgevonden? Wil ik het antwoord op die vraag eigenlijk wel weten. Het zal wel luiden als ‘onze ouders leerden op school dat het geen genocide was, maar verraders waren die bij gevechten omkwamen.’

   Sja. Je publiekelijk belachelijk maken is nergens verboden. Je ouders napraten ook niet. Natuurlijk moeten we niemand een ongezonde mea-culpa-cultuur opleggen en al helemaal niet voor daden die men niet in eigen persoon beging. Maar ontkenning van de feiten? Zijn dit nu verraders of voornamelijk vrouwen en kinderen? Wat zou het verschil zijn met bijvoorbeeld Ruanda?

   Steeds meer naties wereldwijd erkennen de gruweldaden van hun verleden. Als Turkije wil meedraaien in de moderne wereld, erkent het zijn eigen verleden. Laat dat ducktape dus gerust zitten tot je gewoon kunt erkennen dat Turkije een systematische poging deed de Armeniërs te verjagen en te doden.
   Oh en uit protest niet stemmen? Graag: thuisblijven! Het is al erg genoeg dat griezels die te dom zijn om genocide te herkennen stemrecht hebben.
   reacties ]

   herfstlamp

   7 Oktober 2006 22:57:   Edwin ging vandaag helpen met schilderen in het nieuwe huis van zijn zusje. Dat werd tránen met tuiten: want Papa gaat alléén naar Marlous en Mateo....! (‘Maar Mateo is er óók niet bij, die kan vandaag ook niet helpen..’)

   Zo hebben we koekjes gebakken als afleiding. En deze herfstlamp inelkaar gezet. In de kelderdozen —altijd spannend ;)— gezocht naar herfstspulletjes. En die met kerstlampjes om een koperen kaarsenstandaard gewikkeld en daar parapluutjes in gestoken. Nu nog een mooie plek, want we hebben geen echte vensterbank..
   reacties ]

   iDEAL nog niet klantvriendelijk

   9 Oktober 2006 16:29:   Een zakenrelatie bestelde iDEAL Lite, betaalsoftware voor webwinkels. Eenvoudig te implementeren, las hij op de website van de bank. Helaas. In de installatie-handleiding ontbreken essentiele gegevens, zo melden ook dit forum en dit forum. Navragen bij de Rabobank leverde niets op. Terugbellen deed de technische afdeling niet, in weerwil tot de afspraak. De communicatie over iDEAL verloopt namelijk via Tickets:
   tic·ket (het, de ~ (m.), ~s)
      1 meubel om iets in op te bergen => kastje
      2 stenen wand als afscheiding tussen twee ruimtes => muur
   ;-)
   Uiteindelijk wist Edwin de informatie te vinden in een compleet andere handleiding van de Rabobank. Een handleiding over PHP-scripts voor een ander betalingstransactie-product dan iDEAL Lite.

   De Rabobank kan natuurlijk niet verwachten dat cliënten handleidingen lezen bij àndere producten dan ze afnemen. De banken zullen de documentatie vast snel verbeteren. Want ook zij verdienen aan elke iDEAL-transactie. Toch?
   reacties ]

   staart in beeld

   10 Oktober 2006 19:53:   We hebben de staart in de WC [AVI, 3.2 Mb] nu gefilmd. Net als de eerste keer was het Edwin die de rattestaart opmerkte. Mijn maag draait om, maar het bewijs dat de Gemeente hier in de straat mag beginnen met rattenbestrijding hebben we alvast ;-| Weet iemand nog een leuk koophuis? P.S.: Het fluisteren aan het eind van het filmpje “Oh hij gaat al weg..” is Leora.
   reacties ]

   rat update

   13 Oktober 2006 12:02:

   We hebben *nu* een kastje met gif in de tuin. Niet giftig voor kinderen en katten, zeg ik er meteen even bij. Niet dat dat de oplossing is —hooguit voor de ratten in de binnentuin dan— want zoals jullie lezers al meldden en voorspelden: gif spoelt weg dus kan niet en de Corporatie zou gewoon een keerklep moeten installeren.

   Dat is nu dus de volgende stap. Zo'n klep aanvragen bij de Corporatie. Ik zou er een weddenschap van kunnen maken ;-)) Als je ziet hoe de staat van deze woningen is, is de kans groot dat ze daar ook geen werk van zullen maken. Of ze noemen het de verantwoordelijkheid van de Gemeente. We zullen zien. Sneu is het vooral voor al die buurtbewoners die geen mogelijkheid hebben te ontsnappen uit een wijk zoals dit.
   reacties ]

   vloertekening

   14 Oktober 2006 23:38:


   Rosalie weet waar zo'n flesje voor bedoeld is......maar haar eigen flesje...

   Rosalie is nog steeds overtuigd dat een fles eigenlijk gewoon een reuzeviltstift is. Behalve de fles voor de pop, natuurlijk. Die moet in z'n mond. Of in Nijntjes mond. Zodra je haar een eigen flesje laat vasthouden, begint ze steevast aan een vloertekening. Leora immiteert dan graag mijn Nee Rosalie, het is om te drìnken (en geeft daarbij dagelijks het voorbeeld) waarop Rosalie hooguit heel verbaasd ‘Hoezo...?’ blikt. Gelukkig vindt Leora het (soms.. ;)) erg leuk zo'n vloer schoon te maken met WC-papier.
   reacties ]

   source hacken

   16 Oktober 2006 14:34:   Welke wijn doe je een kenner cadeau? Hebben vrouwen een betere neus dan mannen?” Het leken me leuke vragen. Vanochtend wilde ik via Uitzendinggemist het gesprek met de schrijver van Wijnen met een Lange Neus bekijken. Google leidde me allereerst naar een antieke site van Goedemorgen Nederland. De ‘nieuwste’ uitzending die daar te bekijken was, was van 9 juni 2006. Hooguit een stuk of dertig links verder, vond ik de Correcte Site Goedemorgen NL Gemist. Joepie! Het afspelen kon beginnen.

   Edwin had me gisterenavond nog verteld dat hij Real Video had ge(her)installeerd op die Mac, de Mac met OS 10.4. Als gewoonlijk... meldde Uitzendinggemist desondanks: Real Player. Deze plugin lijkt niet op uw computer geinstalleerd te zijn. Ach wat, dan gebruik ik toch gewoon Windows Media Player? Ehhh, nee, hortend geluid bij een zwart scherm. Foutmeldingen. Ook bij de smalband-versie. Toch maar weer voor de hònderdmiljoenste keer Real-Video-player downloaden. Waarschijnlijk zal deze Verplichte Download-gekte van Real-video, zorgen dat Flash-video marktleider wordt. Het is veelzeggend dat Youtube Flash-video gebruikt, en geen Real of WMP...

   Na de herinstallatie van Real wilde Uitzendinggemist nòg geen beeld geven. Er bleef één optie over. Source hacken: De URL uit de broncode gevist, die handmatig aangepast zodat 'ie naar de Real-stream van Goedemorgen Nederland verwees, en ja hoor...... EINDELIJK! De beste webontwikkelaars werken voor Omroep.nl. Dàcht ik altijd ;-) Zodra ze Streaming Video for Mac en de Google-doorzoekbaarheid bijstellen is dat ook zeker het geval ;-]

   En hèbben vrouwen nu een betere neus? Hoe vind je een goede wijn voor een kenner? Hier is de uitzending te zien in Real en hier in WMP (Dank Xiwel!) en hier het boekje te vinden.
   reacties ]

   october

   17 Oktober 2006 23:49:   Familieleden hebben zich deze dagen vast afgevraagd: waarom schrijf je nu niets over Petra? Misschien hebben ze teleurgesteld gevolgd dat er hier niets verscheen. Geen stemmige muziek. ‘Zelfs geen passage uit het boek.’ ‘Werk je daar nog wel aan? Of: Is het nog niet af??’ (Teleurgestelde toon...) Helaas lezers ;-) Een boek is alleen leesbaar, als het verhaal levensecht is en met innerlijke samenhang stáát.

   Maar ‘waargebeurd’ is iets totaal anders dan ‘levensecht.’ Levensecht is, ironisch genoeg, strijdig met waargebeurd. Probeer bij twijfel regel 1 van het schrijven maar eens toe te passen op één waargebeurde situatie. Iedereen die het probeert, zal terugkomen op het idee dat op 100% feiten berustende geschriften bestaan... ;-)

   Daarnaast kent waargebeurd geen samenhang. Samenhang is altijd iets dat de beschóuwer pas aanbrengt. Of degene die de passages kiest, voor de biografie of het geromantiseerde levensverhaal.

   De keuzes die ik daarin maak: met wèlke details kleed ik een gebeurtenis aan, welke passages kies ik met welke gevolgen voor de gesuggereerde samenhang, wil ik zeer weloverwogen maken.

   Maar dat terzijde.
   Ook een mooi of passend Memoriam schudt je niet uit je mouw :-| Tegelijkertijd zou ik, als ik gewoon opschrijf wat ik denk, in herhaling vallen. Want slijten doet zoiets toch maar bar weinig.

   Een zeker genoegen heb ik deze dagen wel beleefd in de statistiek ;-) Er zijn regelmatig hele tientallen die het stukje over het gedrag van Dhr. Ds. W. opvragen. De orthodoxen kennend, zal Ds. W. daar regelmatig op worden aangesproken. Hij kan uiteraard antwoorden dat het door een ‘vreselijke vrijzinnige’ is geschreven. Maar m.i. hebben zelfs mensen die de Drie Formulieren van Enigheid als de Baäl vereren èrgens, diep van binnen, een geweten. Dat hen toefluistert dat er toch ècht een kern van waarheid inzit. Een kern waar geen speld tussen te krijgen is: er is onrecht gedaan.

   Evengoed sluit ik niet uit dat Ds. W. de onrechtvaardige rechter links passeert. (Gefeliciteerd S.!)

   Maar ook dat terzijde.
   Al ontbraken me de woorden ter herdenking, ik wil iedereen heel hartelijk bedanken voor alle sterktewensen. Met name twee ‘kinderen,’ C en GJ, met wie wij vroeger speelden, die allebei, de één wat eerder dan de ander, out of the blue contact opnamen...

   P.s. in de passage herkent men Arie-Anne als 15-jarige. Of het echt *zo* gebeurd is? Het Azet-busje zal echt niet nèt voorgereden zijn toen A.A. zijn act klaar had... ;)) Enz. Enz. (Wordt vervolgd... Maar eerst morgen de Kaakchirurg.)
   reacties ]

   flip de beer

   18 Oktober 2006 00:17:   Op Leora's school logeert Flip de Beer. Van 16 tot 18 oktober mag hij bij Leora logeren. We schreven ook een bladzijde in zijn Flip-de-Beer-Logeer-Boek.
   reacties ]

   ijs

   20 Oktober 2006 20:23:


   Dit was gisteren, vandaag is het meer zwartig ...maar een excuus voor ijs is nooit weg ;)

   Ok, alleen voor ramptoeristen® (© Terrence) dan ;-) In het echt ziet het er stommer uit: er zit een oncharmante bult op mijn kaak. Inmiddels is het groen-blauw-geel en zakt letterlijk. Het had misschien minder kunnen zijn als ik er meteen na de behandeling ijs op had gedaan, maar ik denk dat men het deze keer vergeten is — net als ik om het Edwin te vragen voor de terugreis. De laatste verstandskies-boven was dit in elk geval en ik hoop ook de laatste apex resectie. Even afkloppen ;-]
   reacties ]

   chocopasta met roze poppen

   20 Oktober 2006 20:42:


   Terwijl Leora chocopasta eet......zoekt ze voor Rosalie een leuk filmpje

   Aan tafel blijven zitten tijdens het ontbijt is soms moeilijk. Er staat wel iets aardigs tegenover: Leora laat Rosalie meegenieten van filmpjes die ze zelf erg leuk vindt :-)
   reacties ]

   kani en pani de sysadmin ;)

   22 Oktober 2006 14:42:   Leora heeft boven uit Papa's boekenkast een boek gepakt. Een heel mooi boek met een draak erop ;-) Dat het volslagen antiek is maakt niet uit: ze kan er nog heel goed uit voorlezen van Kani en Pani, terwijl Rosalie langs driewielert [AVI, 5.1 Mb.] We denken overigens dat Kani en Pani haar eigen creaties zijn (of die van haar juf) want we kennen ze niet uit andere kinderboeken..
   reacties ]

   waar is Désirée...?

   23 Oktober 2006 19:23:


   Desiree Biesheuvel

   Af en toe verschijnt een van mijn beste vriendinnen van de middelbare school in mijn dromen. De vriendin die het meest voorkomt in mijn antieke dagboeken. In anecdotes als expres bij de verkeerde halte uit de bus stappen en andere ‘zonden’ die ouders de stuipen op het lijf jagen, maar feitelijk alleszins braaf blijven. Tot de komst van F.M.
   F.M. heb ik later nog jaren gemeend te ontwaren in de late-avond-seks-reclames. Maar E.P. (door ouders van school gehaald) en Désirée (naar andere klas) verdwenen achter de horizon.

   Na zo'n droom speelt gewoonlijk een vaag gevoel van eigenlijk zou ik de telefoon moeten pakken door mijn achterhoofd. Alsof het ‘geen toeval’ kan zijn dat iemand in je droom verschijnt. Sindskort leert Google dat ze niet meer in het Nederlandse telefoonboek staat, òmdat ze tegenwoordig in de V.S. woont. Ze heeft vast een e-mail-adres, maar dat meldt Google niet. Nog steeds niet. Vroeg of laat staat dat er ook wel bij. Of... Googlet ze naar haar eigen naam — Desiree Biesheuvel — en komt ze op deze pagina...
   reacties ]

   scherven brengen geluk

   23 Oktober 2006 19:22:


   Desiree Biesheuvel

   Mijn —geheel vrijwillige, zelfbenoemde— afwashulp kost ons elke dag een glas ;-) Zolang ze op het krukje blijft staan tot ik het wegstofzuig is er niets aan de hand: scherven brengen geluk!
   reacties ]

   zachtgekookt

   25 Oktober 2006 18:23:   Vanmiddag mocht mijn arme Edwin (en z'n collega's) de regen in.. Wie stuurt er in vredesnaam een kookwekker naar een omroep... Vast voor zo'n halfgaar kookprogramma.
   Kookprogramma.
   Het woord doet me denken aan XSeen provider waar ik ooit werkte. Daar werd eens gebeld voor een domeinregistratie:
   Klant: Goedenmiddag. Wij willen graag kook.nl registreren...
   Collega: ...*clickety* Nee, sorry, dat is al gereserveerd.. voor Coca-cola..
   Klant: Wat? ..k-o-o-k.n-l gereserveerd voor Coca-cola..?
   Collega: Aha.. *kuch* u bedoelt... een site over kóken..
   Afijn, ik hoop maar dat ze niet te lang in de regen stonden.
   reacties ]

   herfstvakantie

   25 Oktober 2006 16:09:


   Leora lakt haar kapstok......Rosalie tilt de pop voor het beeldscherm..

   Zouden kinderen van schoolgaan leren zichzelf minder goed te vermaken? Het is nu woensdagmiddag, en net is voor het éérst deze herfstvakantie de televisie aangegaan. De dagen vliegen voorbij met poppenkast, memory, domino, van-appel-naar-peer, verstoppertje, rennen door het huis, stoepkrijten in de tuin, winkeltje spelen, hutten-bouwen, Zip-de-kat-aaien (of aan zijn haar trekken,) de kapstok lakken, de pop laten meekijken naar een filmpje van Leora [AVI, 6.0 Mb.] En dan nog zit Leora zich regelmatig flink te vervelen... Het is dat Intermediair laatst schreef over het belang van verveling: daar leert een kind van om zelf oplossingen te zoeken. Anders zou ik niets anders meer doen dan bezigheden organiseren ;-)
   reacties ]

   beer met bedrading

   27 Oktober 2006 14:50:   Op de rug van de beer had ik al eens een onzichtbare klittebandsluiting met leeg vakje ontdekt. Te klein voor pyama of smokkelwaar uit een verre Maoistisch-Socialistische Republiek, stelde ik me voor. De buurvrouw had de beer ook weer gekregen en aan Leora gegeven: waar het vakje toe diende kon ik niet achterhalen.

   Tot ik gisteren toevallig eens in de beer kneep. Tussen de vulling voelde ik een vierkant kastje. De Roy van Zuydewijn had de knuffel meteen naar Peter R. de Vries gebracht, maar ik hoopte meer op een doosje diamanten met duistere herkomst ;-)


   Na los-tornen bleek het een klein speakertje met electronica. Door de beentjes liep bedrading naar de nummers, die op de voeten van de beer geborduurd zijn. Voor de gein hield ik een oude 9-volts-batterij tegen de draadjes waar duidelijk een batterijhouder was weggeknipt... En, wat deed de beer? Hij blijkt een verhaaltje te kunnen vertellen als Rosalie in zijn teen knijpt [AVI, 3.6 Mb, slechtbelicht filmpje.] Een nieuwe batterij, en we kunnen Hans en Grietje in zes delen beluisteren ;-) P.S. dat Rosalie zo dik is aangekleed in deze foto, betekent niets, dan dat ze heel trots is dat ze Leora's skibroek uit de kast kan pakken ;-)
   reacties ]

   doe alsof je thuis bent ;-)

   29 Oktober 2006 18:58:   Wat doet mijn vader op zondagmiddag na een reis van vier uur? Hetzelfde als thuis ;-) Grapje hoor, ik vond het zo'n leuk tafereel met (v.l.n.r) Edwin, mijn vader en Hilda en dacht ik flits even een kiekje. Hier is een HighRes-versie om af te drukken als herinnering aan een mooie, gezellige middag. Hoewel ik me helemaal niet uitgesloofd had, realiseerde ik me zodra onze familie weg was wel dat ik reusachtige pijn in mijn kaak heb. Die is nog lang niet beter. Morgen naar de kaakchirurg, dat stond al gepland.
   reacties ]


     RSS  php-icon © Jolie, 2002, 2006