Homepage Jolie


   oktober

   Koole? “Partijprincipes”? Ha ha ha

   3 Oktober 2007 22:00:   Hallo Ehsan,

   Misschien heb je dit email-adres niet meer.. Maar ik probeer het toch :-)

   Ik heb me voor de Zoveelste keer wild-geergerd aan de PvdA vandaag.

   Normaal steek ik geen tijd in boze brieven, maar ik heb dat vandaag wel gedaan, en de PvdA laten weten dat ze mijn stem voorgoed kwijt zijn.

   Ik stuur je de briefwisseling. Hopelijk heb je er iets aan als Steunbetuiging.

   Als jij politicus geweest was in de jaren zeventig of zestig, of publicist, zoals Reve met z'n Ezelproces, dan had de PvdA staan klappen bij elk woord dat uit je mond kwam. In die tijd was emancipatie en kerkkritiek de ultieme vorm van progressief-zijn. Weet ik nog omdat ik toen zelf een kleuter was ;-))

   Enfin, je verdient veel meer steun dan dit hypocriete stel je biedt.

   Het ga je goed, take care. Ik hoop dat je weet, dat er veel meer mensen achter je staan, dan dat gerammel van zo'n opportunist als Koole zou suggereren.

   Met vriendelijke groet,

   reacties ]

   batterij

   4 Oktober 2007 23:10:   Zo gaat dat batterijtje wel heel snel leeg... :-)
   reacties ]

   11 oktober op operator11

   11 oktober 2007 12:47:   Toch even een link naar Operator11.
   reacties ]

   taart!

   14 oktober 2007 10:03:   We stonden op onze laddertjes te klussen, ik was me net aan het bezinnen op een WaarZijnWijAanBegonnen-weblogstukje, toen ik in de gang een stem hoorde die ik herkende uit o.a. de weblog van Het Meisje Van De Slijterij. Want Hans Melissen speelde dan als kind wel net als wij in mijn Oma's Doolhoftuin, ik ken hem toch vooral in digitale verschijningsvorm, zeg maar :-) Hij was toevallig langs ons huis gefietst, had ons zien staan klussen en dacht....

   We hebben er erg van genoten! Heel hartelijk dank!
   reacties ]

   de kleine dingen die het doen (taart!)

   15 oktober 2007 17:50:   Net liepen we naar de Echte Bakker, op zoek naar brood dat onze Spar niet heeft en Leora en Rosalie zo lekker vinden. Inderdaad, de Echte Bakker verkoopt het.

   Leora bladerde vol bewondering door het Taartenboek van de Bakkerij, om zich met spijt te bedenken dat het nog heel lang duurde voor ze jarig was. De alleraardigste mevrouw van de Bakker gaf ons toen zomaar twee ontzettend leuke kindertaartjes en koffiebroodjes! Ik was perplex van zoveel verwennerij :-)! Dat zijn van die kleine dingen waar we zovaak over praten in de WebTVshow van YogiFish: onverwachte hartelijkheid, klein geluk dat ook, zelfs, te ontdekken is op dagen waarvan je denkt: hoe krijg ik dit (verhuis-)werk OOIT voor elkaar, zomaar, dankzij een spontane ingeving van de mevrouw van de Bakkerij!

   Ik vond het zo leuk, dat ik er een klein itempje van gemaakt heb voor de Morning Mix van YogiFish.
   reacties ]

   herfstvakantie

   16 oktober 2007 08:29:


   Zoek de verschillen’, naar een idee van Leora.....Alfabet.. Compleet met Leora's suggesties :-)

   De printer en puntenslijper maken overuren. Net als opmerkingen als ‘Niet op je been tekenen’, ‘Nee dan gaat de pen straks stuk’, ‘Niet bijten’, of ‘Ah toe kijk nu eens wat je hebt gedaan..’ ;-) Ze de hele dag zonder extra bewaking meenemen naar het te-renoveren-huis is geen optie: als ik in de gang aan het schilderen ben, hebben ze in de woonkamer alweer (bijvoorbeeld) op de muur getekend. Gelukkig vinden ze de pont- en treinreis ernaartoe een totaal uitje. En past Oma donderdag op, dan kan ik weer verder schilderen. Op dit moment geef ik instructies bal-overgooien, in mijn pyama ;-)
   reacties ]

   regenboog

   18 oktober 2007 23:14:

   Oh! ik had zo'n mooie (hoopte ik) regenboogfoto gemaakt vandaag.. Vanochtend vroeg in de Van Baerlestraat, op weg naar Edwins ouders, die op L. en R. pasten. De regenboog begon in het verdwijnpunt van de Constantijn Huygensstraat en boog over het zonverlichte Concertgebouw. De weerkaatste bijboog lag over het Stedelijk. Een schitterend gezicht.

   Maarja, ik heb het mobieltje tussen de verfblikken laten liggen :-)
   reacties ]

   puzzels

   19 oktober 2007 14:59:


   We hadden nog één figuurzaagje en een snipper schuurpapier... èn een paar Marokaanse Mandarijnen-kistjes :-)


   reacties ]

   regenboog [2]

   22 oktober 2007 00:22:


   door het beregende raam gefotografeerd......uit open raampje gefotografeerd

   En daar is 'ie dan, de regenboog waarover ik het had ;-)
   reacties ]

   hoe lang..?

   27 oktober 2007 22:59:   Het is vast de àllerlaatste keer dat we deze (Turkse) Koekjes eten, beweerde Edwin, in een vlaag van buitensporig pessimisme/optimisme (aankruisen wat van toepassing is ;-))

   Volgens mij WIL Edwin helemaal niet weg uit Amsterdam ;-) Hij heeft vandeweek in elk geval mijn bloedig geschuurde en tweemaal geschilderde kozijnen en houtwerk GEPLAMUURD. Ja, u leest het goed, ná het schuren èn schilderen. Ik begin weer bij 0. Nouja, 1, want die zeven lagen zijn er af.

   Maar zodoende denk ik eerlijk gezegd dat we nog maanden naar onze Vertrouwde Spar en Bakker kunnen gaan. De deadline was 19 augustus, maar als we Kerst halen zal ik het een wonder noemen.
   reacties ]

   lintje

   28 oktober 2007 23:46:   Opa Agustin verdient onderhand een lintje — net als Oma, Edwins moeder, die de laatste tijd veel op Leora en Rosalie heeft gepast terwijl Opa met Edwin aan de keuken werkt. Als het keukenblok geïnstalleerd is en er water en gas is, hoeven we 's avonds niet meer noodzakelijk een terugreis te maken... Een week of twee, schat ik. Pardon, eerst het massief eiken kerkparket ;-) nog schuren en lakken. Ik was weer even te optimistisch ;-)

   Nu nog uitzoeken of we daar ook alvast een webconnectie kunnen aanvragen, inplaats van het ene huis Klik-Tuut-Tuut afsluiten en in het andere huis...... weken, maanden wachten tot Maatschappij XYZ op het nieuwe adres allerlei media heeft aangesloten.
   reacties ]

   dure hobbies

   29 oktober 2007 13:07:   Laat Vrouw Hobbykind Zelf Betalen, riep Ebru Umar, columniste in verschillende bladen. Lieve Ebru, ik ben het altijd met je eens. En ook deze keer heb je 100% gelijk: Ik betaal mijn eigen hobby-kinderen van mijn spaargeld. Al vijf jaar betaal ik huur en gas en licht van mijn spaarrekening.

   Want ik ben zelfstandige, en mijn inkomen is niet toereikend om met behulp van mijn courante rekening alle kosten te dekken. Gelukkig had ik met mijn vooruitziende blik geld gespaard toen ik nog voltijds werkte. Mijn geliefde betaalt maaltijden en luiers, en mijn kleding koop ik bij Zeeman.

   Dus Ebru, ik ben het he-le-maal met je eens: wij vrouwen moeten er maar voor bloeden als we kinderen willen. Zoals je zegt: “verbied een wetenschappelijke opleiding, schaf kinderbijslag, zwangerschapsverlof, ouderschapsverlof, gratis schoolboeken en AOW af voor vrouwen die ‘ervoor gekozen hebben niet te werken.’”

   Betaald verlof, gratis kinderopvang, pensioen: Precies Ebru: net als veel vrouwen zal ik er nooit van genieten (nouja, 14 gulden via het ABP geloof ik, tegen die tijd geen stuiver meer waard.) Terwijl ik wèl gewerkt heb, èn voor mijn eigen hobby-kinderen heb gespaard, en zelfs belastingbedragen betaal die groter zijn dan mijn inkomsten, omdat mijn man wèl voltijds verdient.

   Ach ja. Zomaar wat gedachten, die in me opkwamen terwijl ik een slopend deprimerende stapel rekeningen van drie weken doorploeterde om € 850 over te maken voor 9 acceptgiros en ik voor de overige € 876 aan aanslagen het Bezwaarschrift 2007 downloadde: dankzij alle ontstekingen in mijn kaak heb ik meer niet dan wel gewerkt, en ik zou niet weten waarvan ik zo'n voorlopige aanslag ook nog moest betalen. Die Mac in beeld is ook nog maar € 188,24 euro waard, daar zit het geld ook niet meer in ;-} Nee, sterker nog, het kreng is aan vervanging toe! Ook dat nog! Kortom: ik moet snel weer werk vinden om mijn dure hobbies te bekostigen.. Wieweet kan ik al aan het werk als volleerd hulpstukadoor of huisschilder ;-)

   En Ebru, ik ga er wel vanuit ...dat ik VANAF NU JE LICHTEND VOORBEELD van vrouwelijke niet-handophouderigheid zal zijn!
   reacties ]


     RSS  php-icon © Jolie, 2002, 2009