Homepage Jolie


   oktober 2008

   kijkdoos

   5 oktober 2008 14:59:   Ja, nog steeds... zoveel favoriete blogs... Bergen bedachte, gekiekte maar niet geschreven stukjes en een computer uit het jaar 0 (ja, letterlijk ;-)) waardoor steeds meer hedendaagse software crasht, stroperig traag of helemaal niet meer draait:
   Serial number: CK049K7RK5B
   Model: M7892 PowerMac G4 450MHz-DP Drive=DVD-ROM
   Bus speed: 100MHz
   Family name: M5183
   Memory - number of slots: 4
   Factory: CK (Cork, Ireland) code_to_number: K7R - QP7452XTX86
   Production year: 2000
   Production week: 49 (December) (informatie: Chipmunk)

   Natuurlijk: het is een wonder dat een computermodel ZO lang meegaat (nog steeds iets waard is zelfs.) Maar de ontwikkelingen kan 'ie nu echt niet meer bijbenen. En dan nog maar te zwijgen over mijn gammele weblog-CMS ;-( Handmatig rss typen.... (huil snik huil) Heeft iemand er ooit van gehoord...? Ik beloof dat ik snel weer moeite zal doen iets van de BERGEN foto's en bedachte babbeltjes te uploaden.

   In de fotootjes hierboven Leora en Rosalie met hun SOS-kinderdorpen-kijkdoos, die ze hebben gemaakt met het bouwpakket van Super de Boer (en hun eigen knipsels en verfsels :-))
   reacties ]

   zwarte maandag

   6 oktober 2008 23:57:   Zwarte maandag, zo noemt men vandaag in de kranten. Ik zou me bijna blij maken om zoveel sinistere humor op een vreselijke dag: want vandaag precies vijf jaar geleden, ook op een maandag, maakte mijn zusje een einde aan haar leven.

   Na die dag, ach, het is bekend, leefde ze nog vijf dagen, vreselijk beschadigd. Het was eigenlijk een wonder dat ze het aanvankelijk overleefd had: haar daad was van het soort dat men normaal niet overleeft.

   Het is dat de enige alcohol in huis een homeopathisch middeltje is, anders zou ik er zoveel van innemen dat ik Prince kon citeren (eh, mag dat Arnoud? ;-))

   Every Christmas night for seven years now,
   I drink banana daiquiris till I'm blind
   Darling, darling, you should've been there


   Wat banana daiquiris zijn, ik heb geen idee — terwijl ik me als de dag van gister herinner hoe we die song met Prince meebrulden, en theatraal naar elkaar wezen bij dat zinnetje of all your father's children, baby, you are the finest of them all. Ik zou zo terug willen stappen in de tijd, naar dat moment — in mijn herinnering heeft ze een lange, vaalroze India-rok aan–
   Onmogelijke heimwee. Mack schreef daar laatst over.

   Dit jaar heb ik een hanger laten maken. Met de foto die ik van Petra maakte en die we in spiegelbeeld afdrukten. We hadden namelijk gehoord dat je je eigen foto's altijd gek vindt, omdat je jezelf alleen uit de spiegel kent. De hanger toont Petra zoals ze zichzelf in de spiegel zag. En als ik in de spiegel kijk, zie ik Petra in de hanger zoals ik haar zag.

   Zwarte Maandag, ik hoor haar bijna lachen om zoveel sinistere ironie. Maar ik zie haar ook meteen krimpen onder het verdriet van mijn ouders en haar kinderen. Er is niets, geen afscheidsbrief, geen aankondiging, niemand van ons zal ooit weten wat haar op het allerlaatste moment heeft bewogen. Maar hoe vaak de vraag zich ook opdringt, misschien is het beter haar te herinneren als de stralende ster die ze was op andere momenten.
   reacties ]

   nu de deurtjes nog

   7 oktober 2008 23:46:   Hardboard en oude, scheef verzaagde vloerdelen. Zo oogde het interieur van deze inbouw-kast. Nee, hij óógde niet alleen zo, hij is er ooit van gemaakt. Nu heb ik geen smetvrees, maar kleding erin leggen ging me nèt iets te ver. Naar de Gamma fietsen voor behang was ook een optie die ik terzijde schoof. De rol met resten papier voor schilderijen en collages (met loep te herkennen in schilderij 5, 8 en 9) leek me ook prima in zetbaar ;-) En zo ziet ie er ook best leuk uit. Toch, niet dan ;-)
   reacties ]

   Scots Painting

   9 oktober 2008 13:16:   Het mooie weer deze dagen komt erg goed uit. We dachten al dat het dit jaar niet meer zou lukken, om ons tien jaar niet geschilderde huis te laten schilderen, door Scots Painting. Eerder zagen we Scots Painting in de straat aan het werk. (Net als (andere) schilders bij de buren, en de keuze was snel gemaakt, zegmaar..) :-)

   Het is niet alleen het verschil tussen de geschilderde gevels, het is ook nog eens ontzettend leuk om na alle jaren werken met Ray Selby, vrolijk Engels, nee ik bedoel Schots :-) te horen. Als het nog een paar dagen droog blijft, hebben we binnenkort niet meer het huis-met-de-oudste-verf-van-het-blok ;-)
   reacties ]

   voor en na

   21 oktober 2008 22:02:   De Schotten waren de straat nog maar net uit, of de lucht betrok. Nouja, ik overdrijf ;-) maar we hadden in elk geval erge mazzel met het weer: de verf was nèt droog toen de eerste regenbuien weer losbraken. Ik heb expres geen èchte voor- en na-foto's gemaakt met duidelijke close-ups zoals deze. Want van dat soort foto's zou ik bang zijn dat ik mijn vader bezorgd gemaakt zou hebben ;-}

   Maar nu staat het hele huis dus weer strak in de hoogglans. In de voor-foto (links) zie je trouwens Leora en Rosalie die 'Megamindy' spelen, met een keukenschortje op hun rug ;-)
   reacties ]

   stucmortel

   23 oktober 2008 01:07:


   (Foto: Leora) Wat doet Mama in de kelder....?....Ruim een kwart van het muuroppervlak is inmiddels met 50 kilo stuc-cement behandeld.....en de oude leidingen (kunstwerkjes, die kraantjes!) zijn naar de afvalscheiding...

   Een beetje spierpijn heb ik wel, na het aanbrengen van de eerste 50 kilo stuc-cement op de keldermuren.

   Mag ik de lezer om een gunst vragen ;-)? Zelf ken ik maar twee personen die zich ooit zouden inlaten met stuc-cement: mijn vader en mijn schoonmoeder ;-) En juist daarom denkt mijn geliefde man dat —‘kijk maar naar al die vrouwen die over hun huis twitteren’— iedereen dagelijks zijn kelder staat te stuccen met een weerbarstig betonmengsel. Als een soort Hollandse Hobby ;-) Natuurlijk, zo'n man is handig, dan kan ik tenminste mijn gang gaan ;-) Mijn jeugdliefdes zouden waarschijnlijk geroepen hebben: Nee! Daar huurt ons soort mensen iemand voor in!

   Dus misschien kan de lezer bevestigen dat werken met cement een relatief-zeldzaam tijdverdrijf voor vrouwen is ;-) (en al helemáál iets anders is dan twitteren.. Puh, twitteren.. OK, ook dáár kun je vast spierpijn van krijgen ;-))

   P.S. de mooie foto is gemaakt door Leora, hij is een klein beetje bewogen, daardoor is alle ouderdoms gezichtsslijtage vervaagd ;-)
   reacties ]

   motorfiets ..zonder handleiding

   24 oktober 2008 22:40:


   In vakantietijd zijn leuke bouw-en schilderpakketjes aangename bezigheden........oooops, deze onderdelen vormen géén vliegtuig, zoals de verpakking suggereert... En de handleiding ontbreekt....na lang, héél lang puzzelen blijkt een motorfiets het meestwaarschijnlijk..... maar er blijft wèl een onderdeel over..
   De overgebleven onderdeeltjes passen zo........maar ook zo, met een beetje goeie wil.......of zouden ze zo moeten..?

   Uiteindelijk heeft Rosalie het motorfietsje beschilderd.. (Oh, en mijn ouders zeggen ongetwijfeld van deze foto: ‘precies Jolietje van vroeger’ ;-))
   reacties ]

   twaslastigtypenzonderspatiebalk ;-)

   26 oktober 2008 00:01:   «Ik zal nooit meer met éten achter je computer gaan zitten Mamma, » zei Leora heel lief toen ik het nieuwste toetsenbord aansloot.

   Nu zijn plakkerige kruimels niet eens helemaal de reden dat het éne na het andere toetsenbord het begeeft. Het bovenste toetsenbord was in 2004 ook al eens stuk, las ik in mijn eigen weblog ;-) Met een mooie foto erbij, van Leora als 2-jarige die stilletjes een zakmes heeft gepakt en wil helpen bij de reparatie...
   Het toetsenbord onderop de stapel, de XLR8 USB Ice Extended (6 euro) was ook al eerder stuk geweest, en de zwarte PC-logitec, was een afdankertje van Edwin. Een spooktoetsenbord. Dat uit zichzelf komma's typt, hele rijen komma's. Die alleen met Cmd-punt af te breken zijn. Toetsenborden mogen van mij best zelf typen, graag zelfs, maar dan wèl iets zinnigs ;-)

   Enfin, gelukkig had RAF nog een toetsenbord dat met USB (ooooveral uitverkocht) in plaats van Bluetooth (oooveral te koop...) werkt, want twaslastigtypenzonderspatiebalk ;-)
   reacties ]


     RSS  php-icon © Jolie, 2002, 2009