Homepage Jolie


   november

   De Toon - truuks om het debat te smoren

   1 november 2007 23:42:   In deze tijd [..] wordt [..] de indruk gewekt dat [..] de vrijheid van meningsuiting wordt bedreigd. Wel wordt op het ogenblik in Nederland meer en vrijer geschreeuwd, gescholden, beledigd, bedreigd en vervloekt dan ooit in de vaderlandse geschiedenis, citeert Nirvana H.J.A. Hofland, en verwijst daarnaar in de discussie over arbeidsparticipatie van moeders.

   Hoezeer ik de brede blik van deze tachtigjarige ook waardeer, Hofland gaat voorbij aan het gevolg van al dat schreeuwen, dreigen, beledigen en vloeken. Allerlei columns, weblogs, discussiefora, cabaretprogramma's, theatervoorstellingen zijn al voortijdig gesloten of gaan gebukt onder zelfcensuur.

   Natuurlijk zou ik graag zien dat we een voorbeeld namen aan de beleefdheidscultuur waarmee Amerikanen en Britten elkaar tegemoet treden. Elke hoffelijkheid is uit onze cultuur weggesleten. De joviale jij-klap en de gnuivende lach van Matthijs van Nieuwkerk is ons nationale voorbeeld geworden. Geen diepgang of kennis: het ego floreert, niet de inhoud.

   Angsthazerigheid zie ik achter dat alles, staarten tussen benen: hypocrisie en geroep om De Toon Te Matigen. Wie zijn er nu allemaal al slachtoffer geworden van die oppervlakkigheidscultuur en de oproepen “Neeee, met Jouw Inhoud is niets mis, maaaaar, met Jouw Tóóóón...”

   Hou op! Laten we het over *de inhoud* hebben.

   Weinig mensen zijn bereid om hun overtuigingen te toetsen aan de werkelijkheid van vandaag. Alles, van maatschappijkritiek tot anti-discriminatie, lijdt zodoende onder manierismen. En het enige dat daartegen helpt is ...de verheven, overdreven, gechargeerde toon.

   Ehsan Jami bijvoorbeeld, valt inhoudelijk niets op af te dingen, verdient onze steun. In plaats daarvan snoert de PvdA hem de mond met wat mantra's over De Toon. De PvdA luistert ondertussen niet, staat op twintig zetels verlies, maar blijft doof.

   De Toon is een bizar wapen in de hedendaagse verbale strijd geworden: de éne partij voert 'm op om er de andere partij de mond mee te snoeren (“op déze toon luister ik niet naar je” — beweert men liegend: men luisterde zowiezo niet) en de àndere partij ontkomt er niet aan omdat er geen oor blijkt voor beleefdere woorden.

   Een patstelling lijkt mij. Ondertussen zie ik de smorende klasse zegevieren: met behulp van het woord "Toon" en "De Manier Waarop" weet men allerlei discussies de kop in te drukken. Mijn prikbord hangt vol met stukken over dit onderwerp.

   Omdat het morgen precies drie jaar geleden is dat Theo van Gogh werd vermoord — ondanks zijn woorden: genade! we kunnen er toch over práten? — heb ik URLs gezocht bij de knipsels op mijn prikbord: "Afvalligheid gaat van Au" E. Tonkens, "Bijna alles mag worden gezegd" A. Nicolai, "Ontkennen Jihad is modieus en dom" H. Jansen, "Columnisten tonen liever hun eigen gelijk dan hun hart" H. Beunders, "Bij geweld houdt het vrije woord op" J. van Aartsen, "Linkse kaste koestert oude vormen en gedachten" J. Zwagerman.

   Mocht u ze lezen, denkt u dan een moment aan alle hypocrisie rondom De Toon — het was niet De Toon die Van Gogh ombracht, het was fundamentalisme en willekeur.
   reacties ]

   tandenpoetsen met kerstgeknipper

   3 november 2007 23:44:   Na een week zijn de dames ze nog niet zat: de tandenborsteltjes die met een knipperlichtje aangeven of de poetstijd al voorbij is. Sterker nog, ik heb zelfs het idee dat ze allebei minder tegenzin hebben, bij het volhouden van het twee minuten tandenpoetsen.
   Dirk van den Broek: 99 cent :-)
   reacties ]

   amerikaanse toestanden

   5 november 2007 11:14:   Artsen in Nederland zijn beschermd tegen schadeclaims. Ongestraft kunnen zij 1700 mensen het leven benemen met medische fouten. Dat zijn meer doden dan in het verkeer of als gevolg van moord of zelfmoord. In een uitzonderlijk geval legt een Tuchtcollege een berisping of schorsing op. Raakt u uw kind, broer of ouder kwijt door een slordige arts, dan krijgt u geen cent smartengeld. Rechters waken voor amerikaanse toestanden.

   Hoe anders is de bescherming van de betaalde journalist tegen de thuisscribent. Let wel: de betáálde journalist.

   Citeert een thuisscribent op zijn weblog een artikel, zonder tekstingrepen, met bronvermelding, en... mèt formele toestemming van de krant die het artikel plaatste, dan kan de thuisscribent (lifelogger etc: iedereen die geen geld verdient met zijn site) jaren na dato nog een claim ontvangen.

   Een claim zoals CiNNeR uitlegt volgens de NVJ-leveringsvoorwaarden van drie maal het overeengekomen honorarium. Deze leveringsvoorwaarden sluiten dus alle teksten uit waarvoor géén honorarium is ontvangen (driemaal nul blijft nul) en hebben geen wettelijke basis: het zijn puur afspraken voor NVJ-leden. De rechter houdt het laatste woord.

   Inn theorie. Want in praktijk gebruiken geldhongerige bureaux deze ‘leveringsvoorwaarden’ om thuisscribenten te intimideren en geld af te troggelen.

   In de zaak van gehandicaptenorganisatie ANGO, bestond de claim die Cozzmoss, tegenwoordig NostraVerus, oplegde niet eens 3 maal het honorarium volgens de NVJ-leveringsvoorwaarden. — Waarvan de auteurs van Cozzmoss overigens niet eens lid zijn, aldus marketingfacts.nl. — Cozzmoss had het honorarium ook nog eens met 4 vermenigvuldigd, omdat BNdestem 350,- euro zou hebben betaald voor een reeks van 4 artikelen, waarvan ANGO er één —met toestemming van BNdestem— heeft gepubliceerd op haar site.

   Natuurlijk streven dergelijke bureaux niet naar het laten voorkomen van zo'n zaak. Want een rechter zou kijken naar de áárd van de auteursrechtschending en het doel dat de thuisscribent nastreefde met het citeren van het artikel (mèt toestemming van de krant, zoals in het geval van Ango-DenBosch.) Een rechter zou kortom: ook kijken naar de beperkingen van het Auteursrecht en Fair Use-policy.

   Net zoals ieder weldenkend mens mèt een hart doet wanneer hij een briefje ontvangt ‘ik heb je stuk over Jan Marijnissen / Strata 3D / procmailrc / you name it gequote.’
   Hartelijk dank voor je enthousiasme, is ook een optie, dames Karin de Mik en Irene van den Berg.

   Nu de rechter er niet aan te pas is gekomen, is CiNNeR onrecht aangedaan. CiNNeR kan dan wel het auteursrecht hebben geschonden door te citeren met bronvermelding, daaruit volgt niet noodzakelijk dat de particuliere claim die haar is opgelegd rechtsgeldig of rechtvaardig is.

   Het wordt hoog tijd dat ook burgers evengoed als journalisten en artsen bij wet beschermd zijn tegen dit soort Amerikaanse Toestanden.
   permanente link ] [ reacties ]

   amerikaanse toestanden [2]

   6 november 2007 0:42:   CiNNeRs onsjieke claim roept herinneringen aan potsierlijk buitenproportionele acties uit de oertijd van Internet op. (Een fan van de teksten van Radikal was ik destijds, in 1996, niet. Sterker nog, ik zou nooit iets lezen dat verkoopt in het Fort van Sjakoo, sinds ik daar beroerde teksten heb zien liggen. Maar om nu alle pagina's van alle klanten van een hele provider — waar ik destijds werkte — ontoegankelijk te maken voor het gehele Duitse Internet? Die zaak toonde nog jaren later hoe ontoereikend hedendaagse wetgeving is voor Internetvraagstukken.)

   Enfin. Ik ben zo blij dat zoveel mensen meeleven met CiNNeRs claim en zoveel bloggers het belang van het auteursrechtvraagstuk inzien. De dames van Cozzmoss zullen voortaan bij Google bekend zijn. Goed voor hun reputatie.

   Lees meer over deze naar chantage en afpersing ruikende praktijken bij:


     Het zal nog wel jaren duren voor web-wetgeving rechtvaardig is...
     permanente link ] [ reacties ]

     amerikaanse toestanden [3]

     7 november 2007 22:43:     Stelling:

     Auteursrechtschendingen, die inkomen ontnemen aan illustratoren, fotografen, ontwerpers, programmeurs, journalisten en schrijvers, kunnen effectiever worden aangepakt wanneer we de wet zodanig wijzigen, dat er een helder onderscheid ontstaat tussen — mèt bronvermelding — integraal citeren voor educatief en non-profit-gebruik, en citeren voor geldelijk gewin.

     Bijvoorbeeld: een begrafenisondernemer die een couplet uit een dichtwerk citeert om er zijn folder, reclame of website mee te verfraaien, moet de dichter betalen voor het gebruik van het gedicht.

     Terwijl: Een non-profit blindensite die een krantenartikel over netvliestransplantatie geschikt maakt voor een brailleregel, zou gevrijwaard moeten zijn van claims.

     Met deze stelling sluit ik me aan bij het betoog van Mr. Chr. A. Alberdingk Thijm, om het Amerikaanse fair use beginsel op te nemen in het Nederlandse auteursrecht. In deze publicatie, ‘Fair use: het auteursrechtelijk evenwicht hersteld’, Informatierecht/AMI 1998-9, p. 145-154, voorspelt hij: ‘De kritiek op het auteursrecht zal tot een ongekende hoogte stijgen. De discrepantie tussen hetgeen rechtens toegestaan is en hetgeen in de ‘gewone wereld’ als rechtens geoorloofd wordt geacht zal steeds verder toenemen. Hierdoor zal het auteursrecht te kampen krijgen met een almaar groeiend legitimatieprobleem.’

     Overigens heb ik medelijden met de meisjes Karin en Irene. Ben je argeloos en tegoedertrouw bezig de wereld te verbeteren, flagrant onrecht te bestrijden, en dan valt de halve weblogwereld over je heen. Dat moet angstwekkend overkomen. Zeker als je weinig begrijpt van internet of blogwereld, niet ziet dat je samen in het zelfde schuitje zit, en ook nog eens begaafd bent met een gezonde dosis zelfmedelijden.

     Ik reageer in geen geval meer op iets dat de dames schrijven: straks hebben ze nog RSI van al het reacties verwijderen. Laten we de discussie maar loskoppelen van dat cyberincassobureautje.
     permanente link ] [ reacties ]

     van bull tot kat en kroon

     9 november 2007 13:07:


     ..meer herfstkiekjes zaten er er niet in.....wil Zip mijn kroon op..?...Leora helpt met stickers....even aankruisen wat ik uit de Praxisfolder wil...

     Een klein meisje met een woest aan zijn ketting trekkende hond wist gisteren mijn herfstfoto's in het park —‘Hallo! Bent u een toerist!?’ — te beperken tot één exemplaar. Dat het een Pitbull geweest moet zijn had ik nog niet eens door toen ik de camera in mijn jaszak deed om Rosalie uit de buurt van de hond te houden. Bij elke àndere hond die het meisje naderde wurgde ze de ongecastreerde woesteling om te voorkomen dat hij aanvalsplannen uitvoerde.

     Een keer of drie nam ik een afslag (‘Daag!’) maar voor ik opgelucht kon ademhalen had de elfjarige ons alweer ingehaald. Ze vertelde verhaal na verhaal, vol tegenstrijdigheden en fantasie. Zo had ik haar als ze acht had gezegd in plaats van elf ook (niet) geloofd — evenmin als ik kon geloven dat de hond pas een halve maand oud zou zijn. Zeker niet als je ziet hoe klein pitbulletjes van 12-6 weken nog zijn.

     Enfin, ik had een foto van het gespierde rasbeest moeten maken, het liefst met zijn fragiele begeleidster erbij. Maar het is niet in me op gekomen. Ik had maar één ding voor ogen: hoe voorkom ik dat Rosalie een handje voert aan deze muil.

     Wie was dat?’ vroeg Rosalie toen het meisje vlak bij ons huis afsloeg. Daarop moet ik het antwoord schuldig blijven :-) Net als op de vraag of het ècht een rasechte pitbull geweest is — er is toch een fokverbod op die dieren? Wieweet was het een kruising, geen idee. Maakt me ook niet uit: ik zou niet een arme 8-11jarige haar hond willen afnemen, (al zou ik blij zijn als ze m'n advies opvolgde en een opvoedcursus met de hond ging doen ;-})

     Thuis had Rosalie plezier met haar kroon en de kat (hij wat minder, geen idee hoe Rosalie het voorelkaar kreeg, ik heb 'm snel weer bevrijd) — en had Leora het aardige idee om stickers op de kronen te plakken.
     reacties ]

     voorpret, napret en.... voorbeeld..!

     11 november 2007 23:36:


     10 november, lampions gemaakt in Het Nieuwe Huis...De Sint Maarten-buit op 11november

     Op Leora's vorige school, veel “zwarter” dan haar huidige school, maken de lagere klassen elk jaar een prachtige Sintmaartenlamp. Op de avond van Sint Maarten zingt elke paar minuten een ander veelkleurig gezelschap Sintmaartenliedjes [AVI, 10 seconden, 1 mb.]God zal je zegenen” zong een Marokkaans groepje achter een Sint-Maarten-liedje dat me verder vrij bekend klonk. Veel kinderen ken ik van Leora's oude schoolplein, hun moeders, vaders, ook de Turkse, Marokkaanse, Surinaamse of Gemengd Amsterdamse, staan erbij, met of zonder hoofddoek.

     Denkt u niet dat er op Leora's nieuwe school ruimte voor zo'n feest is. De klassen maken geen lampionnen, leren geen liedjes. Op het schoolplein staat iedereen keurig in z'n groepje. De Turken bij de Turken, de paar Marokkanen bij de Marokkanen, blonde permanentjes bij blonde permanentjes. Rokers bij de rokers. (Ik hoor nergens bij, daarom zijn mijn Schoolpleinvriendinnen respectievelijk half-Spaans, net als Edwin, en politieagent in Amsterdam.) De SUV's uit de boomrijke wijken aan de andere kant van het spoor, waar een groot scholentekort is, slippen piepend voor het hek, slepen hun kind haastig naar de drempel, zonder contact met de mensen uit De Verkeerde Wijk. Hun kinderen staan op een wachtlijst voor andere scholen, niet noodzakelijk dichter bij huis.

     Ik sprong destijds een gat in de lucht toen ik de directeur van Leora's huidige school had gesproken. Het beeld dat hij van zijn school schetste, klonk zoals de school waar Leora is begonnen.

     De werkelijkheid is anders. Waarom komt Leora telkens thuis met verhalen van kinderen die afscheid nemen: ging Coen verhuizen, dat hij (verplicht halal, openbare school) trakteerde? Antwoord: Neehoor, hij ging naar een àndere school.

     Misschien zou de VanL-school een voorbeeld moeten nemen aan Leora's oude school in deze prachtwijk: Niet alleen aandacht voor Ramadan, maar óók voor Sint Maarten. Men loopt immers Sint-Maarten in de buurt waar de school staat. Samen lampen maken, samen langs de deuren.
     Misschien zeggen die ouders in die SUVs dan na een jaar ook, ach weetje wat, mijn kind blijft hier. Het is eigenlijk best een goede school.

     En misschien zullen ook mensen als onze nieuwe Marokkaanse buurjongen —ook naar school gegaan op Leora's huidige school— dan niet meer beamen dat er zoveel segregatie in H. is: ‘Je went eraan hoor Buurvrouw, je gaat ernaar leven.....’ :-/
     reacties ]

     bloggen zonder inbreuk

     12 november 2007 12:48:     Ook het Radio 1-programma MM-magazine besteedt vandaag tussen 13.45 en 13.55 aandacht aan de manier waarop cyberincassobureaux als Cozzmoss auteursrechtschendingen aanpakken. Waarschijnlijk zullen zowel Petra de Boevere, Henk Blanken als Irene van den Berg, tegenwoordig NostraVerus, in het programma de verschillende standpunten verwoorden. Het programma zal ook achteraf online te vinden zijn. Hier kun je het gehele item van begin tot eind beluisteren.

     Meediscussieren of -lezen kan op Fairblogging.ning.com, dat is de Ning die we gemaakt hebben over dit thema. Er huizen veel potentiele Cozzmoss-slachtoffers in de Blogsfeer. Want wie is goed en snel in staat om te onderscheiden welk script, font, foto, ikoon -enz- rechtenvrij is? OK, ik acht mezelf daartoe redelijk in staat, maar niet iedereen kan door de Google-bomen het bos nog zien en soms weegt het enthousiasme over een nieuwsbericht erg zwaar. Kortom: iedereen en elke invalshoek is welkom.
     reacties ]

     Koos$moes, de parodie

     15 november 2007 10:45:     Hoe iedereen Gratis en Voor Niets kan leven! Een heel leven lang GRATIS leven? Kan dat? Met weinig creativiteit kun je een héél leven voor niets leven. Koos$moes biedt Twaalf Tips voor gratis leven van wieg tot graf.

     Update: nu het mailadres werkt, is er ook een About waar je kunt lezen waarom 'ie gemaakt is.
     reacties ]

     weer raak

     16 november 2007 23:57:


     brand in benedenwoning..brand meester, deur verkoold.....buurt loopt uit..

     Brandweerman Rinus had geen dienst, en liep met aannemer Henne richting huis na een buurtvergadering. Gegil trok hun aandacht en vlammen zagen ze naarbuiten slaan. Met aangereikte brandblussers — zo toonden de foto's op de mobieltjes van de buurtbewoners — sprongen ze door de vlammen en wisten te voorkomen dat er meer verloren ging dan de benedenwoning.

     Ondertussen scheurden drie brandweerwagens langs ons huis, de zijstraat in — en liep ik daar achteraan met Edwins camera. De vijfde of zesde keer in deze straat beweerden bewoners op straat. Inderdaad, we zagen het al twee keer eerder. Of er verband is met de slechte electra — de stoppen sloegen hier toevallig vandaag weer door, de groepen zijn bizar ingedeeld: de wasmachine heeft geen eigen groep, maar déélt een groep met kelder, begane grond en eerste verdieping. Klagen bij betrekken van de woning leerde ons dat de Corporatie geenszins van plan was dit te verhelpen. “Veilig” heette het.

     Ik zal de school hier missen. Helden als Rinus, Henne, de webmistress van Gordon :-) Maar de “Veiligheid” zal ik missen als slapeloze nachten ;-]
     reacties ]

     tuinexperiment

     18 november 2007 23:44:     Naast schilderen, heb ik afgelopen weekend ook struiken verplaatst. Van de rijke zwarte klei naar de zanderige heidegrond. Een gele Mahoniestruik, een rozerode Spierstruik, een hopelijk blijvend winterharde Fuchsia, een gele Hypericum een onbekende groenblijvende plant met glanzend, leerachtig blad, een blauwe Hortensia (cadeau van de Familie Schlep), nog een gele Hypericum, een kleinbloemige roze Roos, langbloeiend, nòg een Hortensia, verschillende pollen paarsblauw Longkruid, oranjerode Roos, drie pollen Lavendel en voor de achtertuin een Roos die zich had opgewerkt tot tweeëneenhalve meter stokhoogte.

     Het klinkt als een hele laadbak vol planten — dat was het ook, maar je vindt ze nauwelijks terug: zelfs niet in zo'n inimini-tuintje als ons toekomstige. En in onze oude tuin (60 m2) mis je ze bijna niet ;-} Nu maar hopen dat de klimaatverandering een gunstig bij-effect heeft: dat het anno nu mógelijk is om planten te verpoten in november ;-]
     reacties ]

     ruimen

     19 november 2007 23:47:     Schrikbarend goed, het gedicht dat Martijn Benders vandaag naar zijn relaties stuurde. De woorden herinneren aan journaals — die ik destijds ergelijk genoeg vond om bovenstaand illustratie-flashje over te maken. Het belooft wat voor Benders bundel die in april 2008 uitkomt (en waarover ik het laatst nog had met een beeldschone Turkse in de stadsbus, maar dat geheel terzijde.) U mag meelezen, ik ben vereerd, met schriftelijke toestemming van de auteur:

     Ruimen

     De stal is leeg. De stront haastig aangeharkt.
     Je ziet de haaienvinnen van zijn tanden
     als hij voor de camera spreekt.

     Hou het kort. De cameraman plant
     zijn statief in het bekraterd landschap

     als een vlag op een nieuwe maan.
     Niet filmen. Men zoekt herkenning.

     De boer doolt als een astronaut
     in zijn te ruime vel en in de vertraging
     zie je zijn tranen biggelen.

     En je ziet zijn hond met God kwispelen,
                 het erf afspeurend met
     verwonderde neus, naar

     witte gedaantes die kwamen ruimen
     omdat afvallige, bureaucratische zwijnen
     in alles papierbergen zien.

     copyright: Martijn Benders, 19-11-2007


     reacties ]

     lange dagen

     23 november 2007 23:51:     Het is nog even rennen van hot naar haar. Edwin heeft de radiatoren aan de praat, net als het fornuis en de keukenelectra. Gaten in de vloer zijn gevuld met nieuwe stukjes eiken. Het grootste deel van het beganegrond-schilderwerk is gedaan — en hopelijk beter dan in ons huidige huis (goed voor 10 maanden werk en desondanks bladdert alles binnen 5 jaar van de kozijnen.) Bouw- en DHZ-markten, naar de Hardhout Expert, oude bouwmaterialen doorzoeken, de IKEA-doolhof (goed voor verschrrrrrrikkelijke hoofdpijn,) langs tweedehandspullen en lampen —zooooo'n mooie jaren-20 lamp gezien in de Zamenhofstraat, maarja, der-tien-honderd euro hè — een buitensporig bedrag voor een lamp —, en of de troep in onze kelder zoveel zou opbrengen? ;-} En het bedrag dat ik zal verdienen met een beeldverhaal voor o.a. het Stadseel, wil ik opzij zetten voor een nieuwe Mac volgend jaar, deze 7 jaar oude wordt te traag voor de software van vandaag ;-/

     Enfin, mijn weblog wordt er ook niet gezelliger op, met zoveel afwezigheid.. Aan Operator11.com of Twitter kom ik ook niet toe ;-/ De discussie over Legaal Bloggen probeer ik te volgen — net als al mijn email, waar ik altijd heel blij mee ben (en als ik even niet meteen antwoord dan is dat alleen omdat ik er graag even de tijd voor neem :-)) En had ik al verteld dat D. haar oproepje heeft ontvangen? De ironie wilde, dat ze juist in Nederland was op het moment dat ik dat schreef. Ze woont nu weer in het buitenland. Het web blijft een wonder. Ook als drukte dicteert dat je er weinig tijd voor hebt.
     reacties ]

     snoephuisje

     25 november 2007 17:44:


     Koekhuisje wordt versierd met snoepjes.......en zo ziet het er uit als het glazuur hard is

     Waar zijn de Smarties gebleven? Ze hadden zoveel mooie kleuren, maar in onze supermarkt ligt alleen nog M&M's — viel me op toen we snoepjes kochten om dit schattige koekhuisje te decoreren.

     Het Koekhuisje had ik al eens bij Yukiko gezien (hier staat een prachtige foto) maar wij hebben 'm niet zelf gebakken: we kochten het als bouwpakketje van koek bij IKEA (geen kwaad woord over het aanbod hoor, mijn hoofdpijn —vorige stukje— weet ik alleen aan die Waanzinnige Route die je door het Megafiliaal Diemen-Zuid moet: zelfs om uit het Restaurant te komen moet je de hele winkel èn het magazijn door. Daar zit een filosofie achter, waarvan IKEA in bepaalde winkels al is teruggekomen. Het is geen kritiek; ik ben gewoon te moe voor winkels waar ik niet doelgericht mijn boodschappenlijstje kan afwerken.)

     Enfin, ik heb plezier gehad de koek tot een huisje te lijmen met gesmolten suiker... En de dametjes zagen het versieren vooral als kans om even veel hartjes en namaak-smarties weg te happen :-)
     reacties ]

     ‘nieuwe’ spam-soort

     26 november 2007 15:58:     Net ontving ik een ongewone spam. Veel spam wordt tegengehouden door het Filter van XS4ALL, maar deze ontsnapte. (Want (¿) was gericht aan een mail-alias van XS4ALL zèlf, waarop ik abusiefelijk volgens mij, nog steeds mail ontvang.) OK, geen probleem: nu kan ik de lezer informeren over de nieuwste spam-rage: de ramp-melding. De tekst luidt:
     Op internet-forums is er een melding verschenen over een stevige explosie in een nederlandse Atoomcentrale in de buurt van Amsterdam. De getuigen beweren dat die explosie op 25 november rond 15 uur plaatsvond. Een inwoonster van de stad belde haar familie op en vertelde dat er in de stad de telefoonaamsluitingen worden uitgeschakeld, zodat de mensen niemand konden opbellen. Zij beweert ook dat er inderdaad een explosie, zelfs een heel ernstige, op het Atoomsentrale plaatsvond ... [etc etc]

     Om een lang verhaal kort te maken, het mailtje bevat een link. Wie daarop klikt, nieuwsgierig of het atoom-bericht juist is, wordt doorgeleid naar een andere website, die probeert een zogenaamde iPIX-plugin te installeren, maar dat blijkt in werkelijkheid een virus dat PC's wachtwoorden ontfutselt.

     Sh*t. Zit ik moeite te doen het ellendeding uit te zoeken, blijkt het Parool er al een berichtje over gemaakt te hebben. Kan het Parool niet iets doen aan zijn/haar Google-SEO?
     reacties ]

     kikkervlekken.....

     26 november 2007 23:34:


     Kikkervlek op het plafond.... hier de [klik] foto met Contour..Kikkervlek op het plafond.... hier deze [klik] foto met Contour..

     Oh Mamma, dat zijn Kikkervlekken!” riep Leora. Weken had ik me afgevraagd wat de vreemde witte vlekken op het plafond zouden kunnen zijn. En op het moment dat Edwin en ik hardop over die vraag filosofeerden, kwam het antwoord uit onverwachte hoek: Leora vertelde dat ze de plastic kikker tegen het plafond had gegooid. En elke keer dat het klompje weekmakers het plafond raakte, had het ding een witte vlek achtergelaten. Inderdaad, ineens zag ik het. Dat ik het niet meteen gezien had ;-)!

     Nu had ik er graag een foto van het plastic gel-achtige kikkertje willen bijdoen... Om u te overtuigen dat wij hier niet met èchte kikkers tegen het plafond smijten ;-) Maar helaas... Het ding is tijdelijk kwijt. U houdt 'm tegoed..... ;-)
     reacties ]

     download the demo!

     28 november 2007 18:42:     From time to time, I get questions concerning my Strata3D-tutorial. Even while Strata provides an unlimited trial-version that works 30 days, —wich is fair— some readers haunt me with the question if I know where they can download an (illegal) version of Strata3D.

     My answer is: I Do Not Know, and I Do Not Want To Know.

     Strata3D cx 5.5. is a very logical, very understandable, very powerful product and still fairprized... I can advise anybody to buy a legal copy of their own. Strata3D is worth every euro you spend on it.

     P.S. I do not get payed to say this ;-)) it just annoys me that some users nag me with their warez-questions, and do not give up even after my answer to get their own legal copy or contact Strata.
     reacties ]

     het gaat nog op ook

     28 november 2007 18:42:


     Het snoephuisje wordt gedeeld met een Rups en een Pony....Het huisje na de eerste eetronde.. Alsof Orkaan Rita (pun intended ;)) is langsgeweest

     reacties ]

     jarige

     29 november 2007 16:00:     Op tijd langs het postkantoor lopen is me niet meer gelukt, vandaar hier een aanklikbaar kaartje voor de Jarige Van Vandaag!
     reacties ]

     pietendag

     30 november 2007 15:04:     Alle kinderen uit de kleuterklassen mochten vandaag als Pietje naar school. Thuis mocht het Pietje strooien...
     reacties ]


       RSS  php-icon © Jolie, 2002, 2009