Homepage Jolie


   december

   spinazie

   2 December 2006 00:50:   Spinazie, oh bah! Een groene kledder spuug van een Lama!’ riep Leora vol afschuw... Mja, we moeten het boekje ook zo vaak voorlezen ;-) Het verbaast me trouwens dat ik op de vierwindstreken-site lees dat het boek voor 7 jaar en ouder zou zijn. Het is een héél eenvoudig boekje. We hebben het nu een half jaar, en in die tijd is ‘Amerika’ het land geworden waar vrolijke, dwarshoofdige Lama's schapen beschermen tegen prairiewolven. En dat beeld is een stuk minder griezelig dan Roodkapje of de Zeven Geitjes ;-)
   reacties ]

   draaimolen

   3 December 2006 19:57:   Terwijl we heimelijk de allerlaatste inkopen deden voor het feest van de goedheiligman, mocht Leora een keer of vijf in de draaimolen. Zo'n echte, met paarden, schepen en autootjes. Ze kijkt er helemaal serieus van, zo spannend (en prachtig!) vond ze het.
   reacties ]

   blij met step

   6 December 2006 23:54:


   Verlanglijstje met step....De trotse eigenares :-)

   Een maand hing het lijstje in de gang: een step vroeg Leora aan de goedheiligman. Alsof ze er zelf niet op rekende dat de Sint met zoiets groots zou komen aanzetten, pakte ze de hele tijd òm het grote pak heen.
   Heel blij heeft ze er vandaag mee in het park gestept. Iets te hard van het bruggetje, en zonder tranen.
   De rozen in het park bleken nog uitbundig te bloeien alsof het nog lang geen december is. Weer thuis hebben we samen nog koek gebakken in Leora's nieuwe taartvormen: die de Sint ook al meebracht.

   De rest van de dag ging helemaal op aan licht-zinloze arbeid, maar het reparatie-werk door de gebroken leiding in de buurwoning zit er na vandaag weer op. De acht dozen kunnen de kast weer in. Net als alle sinterklaascadeaux natuurlijk ;-))
   reacties ]

   knalgeel onweer met regenboog

   7 December 2006 19:28:


   16u1316u15 - Met een ruim 5 jaar oud Canontje wordt zo'n lucht natuurlijk alleen een snapshotje ;-)

   Hier heerste vanmiddag een zeldzame onweersbui. Daarna, om 16u29 werd het zelfs even weer wat lichter, zo donker was het geweest. Mooi dat er dan toch nog licht genoeg is voor een regenboog.
   reacties ]

   commentaar

   7 December 2006 16:05:   Bij het voorbereiden van de flashles — hihi, spreek dat maar eens zonder spugen uit ;-) beter: flashbijles die ik geef, groeit telkens weer de lijst van onlogica die me opvalt. Nu heb ik vast een meer kritische geest dan een ander, maar je kunt dat ook positief zien: onderscheidend, betekende ‘kritisch’ oorspronkelijk bij de oude Grieken.

   Het groeiende lijstje Flash-bugs uittypen en dat naar Macromedia, pardon: Adobe sturen, lijkt me altijd èrg veel zinloos werk. Ik zie mezelf al moeite doen om elke feature nauwkeurig te beschrijven, en vervolgens een standaard briefje terugkrijgen met “Bedankt mevrouw, misschien kunnen we er in de verre toekomst eens naar kijken.
   Zo hou ik het lijstje voor mezelf. Zodat ik in de toekomst niet opnieuw hoef uit te zoeken waarom iets niet of anders werkt dan in de handleiding staat, of dan je zou verwachten op grond van software-ergonomie :-} Ik ben wel eens benieuwd hoe de software over vijftien jaar zal zijn...
   reacties ]

   decemberkoek

   8 December 2006 17:37:


   In deze foto valt het toevallig op dat Leora —net als wij;-)— best klein voor haar leeftijd is: deze trui droeg Marina's dochtertje —ook petit— toen ze drie was...het resultaat.. (de helft is alweer op ;-)

   Ingredienten:
   1 geraspte appel
   1 flinke theelepel koekkruiden
   ± 150 gram*) zelfrijzend bakmeel
   ± 75-100 gram suiker, snufje zout
   ± 75-100 gram boter of margarine
   1 eetlepel lijnzaad en 1 eetlepel zemelen (voor het volkoren-effect, desgewenst weglaten of vervangen door een lepel havermoutvlokken)
   Alle ingredienten goed kneden tot een soepel deeg en dat in één of twee ingevette bakvormpjes in een voorverwarmde oven op 225° in 20 minuten gaar bakken... *)Hoeveelheden zijn echt plusminus: als de appel heel sappig is een lepel meel extra toevoegen.
   reacties ]

   verven

   10 December 2006 15:36:   Na tranen met tuiten dat stuiteren met kerstballen echt niet mag, zijn de dametjes eindelijk weer even met hun aandacht bij iets anders dan de boom ;-)
   reacties ]

   boom staat alweer vroeg

   10 December 2006 15:36:


   Het resultaat van alle kinderhulp ;-)Alle overgebleven ballen in de boom

   Dit jaar hebben we geen kleurkeuze uit de kerstversiering gemaakt: we hebben alle kleuren in de boom gehangen. Sterker nog, in de dozen is zelfs geen enkele bal meer over. Nu was dat met alle gevallen ballen en gesneuvelde sneeuwpopjes die in de vuilnisbak terecht kwamen ook niet zo héél moeilijk meer... ;-)
   reacties ]

   over de proloog

   13 December 2006 19:39:


   Binnen een uur is een bloediggedweilde vloer weer vies... Het spoor loopt meestal naar de bank, naar mijn bureau en weer terug..Wat kan een mens toch vreselijk veel tijd kwijt zijn met niet nader te noemen onnozele werkzaamheden. Als ik een teller op mijn stoel zou maken die bijhield hoevaak ik opstond... ;-] Foto door Leora, de andere foto's waren nog iets meer bewogen.. ;-)

   Ondertussen werk ik wel elk schaarse vrije moment door aan wat ik voor het gemak maar even het Petra-boek noem, hoeveel er ook tegenwerkt. Zo ratelt er nu in de kelder weer een ventilator in de machine waarop Edwin remote zit te programmeren: de stekker eruittrekken kan ik ook niet doen ;-} Een hiaat van een paar dagen kan me helemaal uit de wereld van het verhaal halen, voor ik dan weer genoeg ingelezen en ingeleefd ben... Vandaag heb ik de eerste alinea's van de proloog online gezet. Al die dappere mensen, als Alfred die zo openlijk over zijn drie novellen schrijft, of Fausto die zijn toneelstukken online zet, of S. die vertelt over haar manuscript —ho, ze heeft het alweer offline gehaald.

   Voor de mensen die regelmatig vragen: werk je er nog wel aan? Of je hebt het zeker te druk om ons te schrijven? ;-} Ja zeker, het aantal woorden is nu 145.000, veel te veel, maar het verhaal is nog niet compleet.
   Als het verhaal, waarvan mijn zus zelf tegen me zei: ze moeten allemaal weten hoeveel ik geleden heb, compleet is, kies ik de passages die het verhaal zo kernachtig mogelijk vertellen. En dan herschrijf ik het tot het de juiste toon heeft... Het juiste midden tussen afstandelijkheid en sentiment, zonder de intensiteit van het verhaal te verliezen... Hoop ik ;-) En als het me niet lukt, dan heb ik het in ieder geval geprobeerd ;-) Enfin. Hier staan de eerste alinea's van de proloog.
   reacties ]

   de blauwe film

   13 December 2006 19:21:   Elke dag moet Leora huilen zodra ze het aftitelingsmelodietje van Linus met Kerst herkent. Dat melodietje begint al even voor de aftiteling zelf, waardoor ik in het begin nog dacht dat ze zich vergistte of niet begreep waarom ze huilde.
   “Ik wil niet dat de blauwe film afgelopen is Mama” zegt ze dan met een gezicht vol tranen, en dan verschijnt prompt het —inderdaad blauwe — aftitelingsvenster van Linus met Kerst. Jammergenoeg kun je niets dan een paar foto's bekijken op de KRO-kindertijd-website. Dit is nu echt een film waarvan ik hoop dat ik 'm zal vinden als DVD. Want het programma dat erop volgt, Sesamstraat, dat vindt Leora: “Stom, want daar zitten [grote] mensen in!” ;-)
   reacties ]

   ananas

   14 December 2006 13:07:   Zou 'ie het doen? Deze uitleg hoe je een ananas kweekt had ik begin deze maand nog niet gelezen. Met een Avocado's en Kaki's lukt het me meestal wel, alleen... ze overleven nooit lang. De Avocado's hooguit een paar jaar en Kaki's jammergenoeg nooit langer dan een paar weken. Misschien gelukkig maar, anders zou het nòg erger gesteld zijn met het klimaat ;-}
   reacties ]

   gepeperde middag

   16 December 2006 00:08:


   Het was niet nodig deze foto in scene te zetten, sterker nog... dat handje is ongepland... ;-)

   Vlak voor schooltijd waren Leora en Rosalie heel lief aan het laarsjes aantrekken [AVI, 4,9 MB] en daarbij tenentellen [AVI, 5 MB]. Mooi op tijd, dacht ik, kan ik nog even een boekje voorlezen op school. Dat mag namelijk als je na de lunch vroeg in de klas bent.
   Nog geen paar minuten later waren beide dametjes in tranen, stond Rosalie op haar tong te wijzen terwijl ze Pijn! Pijn! riep: één van beiden had op de eettafel het peper-en-zout-stel ontdekt dat daar gisterenavond in een verstrooid moment was blijven staan— (ik weet het ik weet het.)

   Leora was nog nèt op tijd op school voor haar weeksluitings-act: met haar hele klas Oh Denneboom zingen op het podium van de aula. (Dat had Leora, als gewoonlijk, niet aangekondigd: als ik haar niet een half uur later dan normaal naar school gebracht had, had ik niet eens geweten dat er een act was! Ja klopt, dat kondigen we expres niet aan zei de juf: anders ..komen er teveel ouders ;-))

   Enfin, Rosalie vond de weeksluiting schitterend, die heeft heeft het hele anderhalf uur staan babydansen in het aulagangpad, terwijl Leora voor in de zaal stond te zwaaien. Maar weer thuis moest Rosalie spugen... Het likje peper... dacht ik eerst. Een uur later had ze 39°3 :-|
   Waar ze nu precies ziek van is weet ik niet... Maar het komt wel slecht uit: ik was nèt zo blij dat mijn moeders verjaardag morgen in het weekend viel... In elk geval hoop ik dat de koorts snel weer verdwenen is. En zulke gepeperde middagen een beperkt verschijnsel zullen blijven.
   reacties ]

   chanoeka

   17 December 2006 00:31:   Naftalie opende zijn Chanoeka-feest vanavond heel origineel, met een goochel-voorstelling voor de kinderen. Het Chanoeka-verhaal had hij tussen zijn truuks door geweven. Spannend voor de kinderen èn Naftalie die tien kinderen aan z'n voeten had die dolgraag wilden weten hoe de truuks werkten... ;-)

   Bij het echte gedeelte van het feest was ik wat in een hoekje gaan zitten met Rosalie, die alweer flink warm aanvoelde. Normaal ben ik heel alert op gebruiken in de omgeving, zeker als ik er niet mee opgegroeid ben. Nu ontging het ruiken aan de besamiem me een beetje, waardoor ik me niet alleen een ontaarde moeder (kind met koorts die weer oploopt) maar ook nog eens een verstokte heiden voelde ;-] Die koorts bleek thuis mee te vallen met 38°4. Kortom: toch een mooi feest en ik ben blij dat Naftalie ze af en toe op deze manier organiseert.
   reacties ]

   omweg op snelweg ;-)

   18 December 2006 00:07:   Rosalie was vandaag weer zover opgeknapt dat we de autorit naar mijn moeder alsnog konden maken. We doen op de snelweg altijd één ding verkeerd: kaartlezen aan de hand van zo'n miljoen-stratenboek. Handig als je de Brinkdwarsweg in Zulderen zoekt, maar met A- en N-wegen zit je je wild te bladeren. Nòg handiger zou het zijn als alle provincie-steden even regelmatig op de blauwe borden stonden als Amsterdam ;-) Want de terugweg is nooit een probleem: Amsterdam staat in heel Nederland wel op de blauwe borden..
   reacties ]

   wat is dat toch met die jodenhaat?

   18 December 2006 18:19:   Op mijn werk-pagina is het vast wel eens opgevallen dat er nogal wat ideële organisaties tussen staan, van marokkaanse vrouwen aan het woord tot holocaust-herinnerings-pagina's.

   Het thema dat vandaag op de Forumpagina van de Volkskrant aansnijdt, de omvang van holocaust-ontkenning, ben ik ook een aantal keer tegengekomen.

   Bijna even gek als die uitzinnige jodenhaat, is het gebrek aan drukte erom. Ik krijg wel eens het idee dat het een bizar spel is om serieusgenomen te worden. Kijk eens, ik ben , ik ben heel gevaarlijk, ik wil kernwapens èn ik organiseer een gezellige jodenhaat-conferentie ....Neem Mij Serieus! Zegt de goede man vervolgens: Israel zal gauw verdwijnen — neemt nog stééds niemand hem serieus.

   In plaats daarvan lijkt de rest van de wereld en die schamele 15 miljoen joden die de wereld bevolken voorop, te zeggen: wij zijn nog veel stoerder, want wij zijn niet bang!

   Wedden dat er vandaag of morgen een joodse organisatie op het opinie-stuk van reageert: Dit is pure bashing!

   Het is maar goed dat ik me een geblondeerde sjikse mag noemen, want dan kan ik tenminste zeggen: mijn hollandse klomp is weer eens gebroken.
   reacties ]

   geverfde kerstkaartknijpers en andere luxeproblemen

   19 December 2006 23:11:   Sinds we verhuisd zijn, zijn we ze telkens kwijt: de kerstkaartknijpers. In de dozen met kerst- en feestspullen zijn ze niet terug te vinden. Zelfs Edwins orakel dat hij ze ergens gezien had, bleek niet te kloppen. Vanmiddag leek het me een leuk idee om met Leora knijpers te beschilderen, dan konden we dat stomme zoeken meteen opgeven.

   Leuk idee? Neehoor, het werd me niet in dank afgenomen ;-) Leora had helemaal geen zin in priegelwerk: die stak de knijpers gewoon —tjakka— in de verfpot. Een messing draadje door het gat dat ik in elke knijper geboord had halen, vond ze ook teveel werk. Uiteindelijk heb ik het maar zelf afgemaakt. Mochten we meer dan dertig kaarten ontvangen, dan moeten we toch weer gaan zoeken ;-)
   reacties ]

   in afwachting van het kleuterdinertje

   21 December 2006 17:25:


   De dametjes lagen zo lief, maar wel ziek zwak en misselijk, op de bank te slapen..het is weer leuk geweest mamma, 1 foto was genoeg...

   Het is dat Leora vandaag een Kerstviering op school heeft, compleet met kleuterdinertje op school zometeen, anders had ik haar thuisgehouden. Niet alleen omdat ik zelf ook grieperig ben, maar na 4 wasmachines vol ondergespuugde kleertjes en beddegoed van vandaag, heb ik het wel een beetje gehad: eerst uitzieken... Maarja, Leora heeft er zo naar uitgekeken, zij mag de worstjes voor het kleuterdiner meebrengen en haar gisteren gebakken decemberkoek.
   reacties ]

   kleuterdinertje

   22 December 2006 23:39:


   Een foto zònder flits omdat die de sfeer het beste laat zien

   Leora heeft enorm genoten van dat kleuterdinertje gisteren. Haar allereerste maaltijd zonder Papa, Mama of Opa en Oma. Natuurlijk had ik de foto's meteen online willen zetten, maar de dametjes waren nog niet helemaal beter — rommelende ingewanden speelden thuis meteen weer op, de wasmachine was geduldig maar de droogtrommel begaf het.

   Toch ben ik blij dat we het feestje hadden laten voorgaan. Ook andere ouders brachten hun grieperige kinderen naar het dinertje: zo'n feestje meemaken is toch leuker dan je daarna maandenlang herinneren: ohja, ik zat thuis. Rosalie vond het ook zo spannend, die ging in het versierde lokaaltje op de grond liggen, van heerlijk, ik blijf. Met flitslicht oogden de foto's een stuk minder feestelijk, behalve Bailey en Leora onthult de flits ook een Dirk-tas ;-) En zoals de namen op de bordjes ook laten zien, zaten Bailey, Priscilla, Nick en Leora samen aan een tafeltje. Wat niet wil zeggen dat Omar, Adam, Abdallah en andere klasgenootjes die gewoonlijk halal eten geen kerst vierden: die zaten toevallig aan een van de vele andere tafeltjes.

   Na het diner waren alle ouders uitgenodigd om op het schoolplein te komen luisteren naar de kerstliedjes [AVI, 3,2 MB] die de kinderen afgelopen weken ingestudeerd hadden. En ik moet zeggen dat de school ook dat èrg leuk had gedaan.
   reacties ]

   alweer.. ;-)

   24 December 2006 23:25:


   Je zou denken dat we hier weinig anders doen dan slapen.. Op enkele momenten klopt dat ook wel... ;-)Onder de boom liggen trouwens geen cadeautjes: dat zijn lege doosjes die Leora heeft ingepakt.. "net als op school"

   De uren die je kwijt kunt zijn met oeps even in slaap gevallen... ;-} Zo had ik vanavond de kerstkaarten willen schrijven maar viel in slaap bij het voorlezen-op-bed.. :-}
   reacties ]

   ordinary miracles

   25 December 2006 00:26:   Uit het buitenland ontving ik een kerstgroet met een tekst over ordinary miracles. De kleine alledaagse wondertjes van koffie die je niet zelf hebt hoeven zetten tot onverwachte telefoontjes van oude vrienden, ‘kleine bite-size pieces of perfection die je het gevoel kunnen geven dat er Iemand over je glimlacht’ — mijn oom had de tekst prachtig geschreven. Die gedachte leek me erg mooi om te herhalen.. ook ik wil iedereen graag dagen vol ordinary miracles toewensen...

   P.S. ik vroeg me af: what would Babelfish do, trying to translate this blog-entry? Not much good ;-)
   reacties ]

   onderweg

   26 December 2006 01:29:   Ze zijn nog niet (allemaal) klaar, maar ze zijn (bijna) onderweg... de nieuwjaarswensen. Sommige kaarten, vooral die voor mijn neven en nichten als Bram, Els, Anneke en Jaco, zijn bijna onleesbaar door de Hulp van Leora — die ze na schrijven, krassen en opnieuw schrijven, ook meteen dichtplakt. Dus als jullie een duistere kaart met reusachtige hanepoten krijgen... Het was vast die van ons. We koesteren elke hanepoot, volgend jaar kan ze vast ècht schrijven ;-)
   reacties ]

   alles wat je wilde weten over estafettestokjes

   27 December 2006 16:42:   Zeven dingen die je altijd wilde weten over stokjes (estafettestokjes, soms: tags) en nooit durfde te vragen ... ;-)

   1) Stokjes worden doorgegeven door hele lieve, aardige mensen die alles willen doen om te voorkomen dat ze spelbreker genoemd worden ;-)

   2) Stokjes worden bedàcht door mensen met weinig fantasie, op een dag dat hun leven zo leeg en dradeloos lijkt, dat ze zelf geen blogje kunnen bedenken.

   3) Stokjes (ook wel: tags) zijn niet nieuw. Sinds ik op internet rondloop, ergens in de prehistorie, komt het doorgeef-verschijnsel in allerlei jasjes en namen voor. Onder de naam tag kwam het stokje 11 maanden geleden al voor.

   4) Het woord tag is overladen met betekenissen. Op internet kent het woord al twee belangrijke betekenissen: a) een HTML-tag; b) een trefwoord waarmee je een film, foto, artikel classificeert.

   5) Het is niet alleen onhandig om zo'n woord voor een oud verschijnsel als stokje te gebruiken, wáár is iemands kennis en -ervaring met internet op het moment dat hij tags alias stokjes een nieuw verschijnsel noemt;)?

   6) Lees The LART manual page voor je een stokje doorgeeft..... ;-)

   7) Hardcore-bloggers (iedereen die langer dan 4 à 5 jaar blogt) hebben niets te onthullen, want alles (en vooral: meer ;-)) dan je wilde weten hebben ze al eens in hun blog uit de doeken gedaan... ;-)

   En nu wil ik natuurlijk toch weer geen spelbreker zijn....... dus ik beantwoord het verzoek van Fien toch maar ;-)
   1) ik heb een Waterman-ascendant
   2) ik heb vijf planeten, waaronder de Maan èn de Zon, conjunct in Vissen
   3) daartegenover in mijn geboortehorscoop staan Pluto, Mars en Uranus in conjuctie
   4) deze oppostie vormt een stabiele rechthoek (60° / 120°) met Neptunus en Jupiter
   5) u wilt deze dingen niet van mij weten tenzij u astroloog bent ;-) En.... u hoeft geen astroloog te zijn om te weten dat ik het stokje niet doorgeef —maar wie 't wil hebben mag 't overnemen ;-))

   reacties ]

   sudo-crème

   29 December 2006 15:23:   Sommige lezers zullen bij het woord sudo meteen denken aan superuserdo ;-) En dat kun je ook maar het beste houden zo.... Want je wil niet wéten wat een vreselijk luiereczeem kinderen kunnen krijgen van een weekje diarrhee. De link is dan ook expres gekozen vanwege het ontbreken van een foto ;-) Sudo-crème, dat is een crème met zink, elke twee uur verschonen, ook als we een avondje weg zijn en ook als de luier nog praktisch droog is. En dan nog huilt Rosalie de hele nacht, gewoon echt: de hele nacht. Heel zielig. Ze ziet er dan ook waterig uit. Als het niet overgaat moeten we de huisarts vragen of triamcinolon of een antimycoticum nodig is. Maar voorlopig houden we het even bij Sudo-crème. Wenst u ons (en Rosalie natuurlijk!) vooral een goede nachtrust ;-)))
   reacties ]

   laten 35-plussers zich afschrijven?

   31 December 2006 16:34:   We werden geboren terwijl de pil in opmars was: er kwamen er ineens een stuk minder van ons. Aan de gymnasia volgden we trouw onze PSP of PPR-leraren. Zodra we zelf in hun voetsporen wilden treden, werd met hulp van de Vakbond de HOS-wet ingevoerd die ons salaris-perspectief reduceerde tot een schijntje.

   Een àndere studie beginnen werd prompt onmogelijk: onze studieduur werd meteen ook ingekort. De inkt op onze diploma's was nog vers toen de recessie inzette en elke baan waar we ons in wisten te ellebogen eindigde in Fusie en Last In First Out.

   Huizen en hypotheken bleken onbereikbaar met een onafzienbare lijst tijdelijke contracten — baantjes waarin we voor de Generatie Boven Ons mochten invallen zolang hun zwangerschapsverlof duurde — allemaal op of onder bijstandsniveau vanwege die verdammte loonmatigingen waarmee je evenhard mag werken maar een fractie verdient.

   De drommels onder ons die zo stom zijn om een ziekte te krijgen hebben pech: de WAO is afgeschaft. Oud, laten we dat vooral niet worden. Wie van ons heeft nog een pensioen kunnen opbouwen? En AOW, reken daar vooral niet op.

   Wie het nu nog niet heeft begrepen: 35-plussers verenigt u! Maak Die Vuist! Ons lot keert niet als we niet ophouden ons als pispaal op te stellen: niet alleen de WRR reduceert een aanzienlijk deel van onze generatie en passant even tot anomische Nederlanders vergelijkbaar met de Duitse middenklasse in de jaren dertig. Ook de Generatie Windbuil heeft het lef om ons in een bijzin af te schrijven.

   Natuurlijk: hun helden zijn allemaal van onze generatie: Femke Halsema, de oprichters van de Weekendschool als Heleen Terwijn, of Jort Kelder of Tom ter Bogt.

   Desondanks betogen ze in een helder artikel (OK, veel afgestofte wijn in nieuwe rekken) dat onze generatie afgeschreven zou zijn en hun generatie beter in staat zou zijn ‘de koek’ eerlijk (‘maar niet gelijk’) te verdelen. Ohja? Welke koek? U kent het antwoord op die vraag. Daarom hier de conclusie van de heren aan met één kleine correctie:

   Wie de handschoen past, trekke hem aan. Welke vijfendertig-plusser durft de volgende leider te zijn?
   reacties ]

   licht en donker

   31 December 2006 16:34:   Onderweg naar huis reden we door Den Ilp en Landsmeer, waar de huizen nog steeds versierd zijn met lichtjes. Mooi om even zoveel levendigheid langs het raam te zien glijden na een bezoek aan de Nieuwe Ooster.   Een paar straten van mijn zusje ligt nu ook Wally Tax. Een mooi monumentje met twee gekruiste gitaarhalzen op zijn steen, al had ik ook hem liever een langer leven gegund. Bij het beeld voor Petra ben ik bang dat de delen bij de vleugels van de engel barsten opgelopen hebben: misschien is het beeld bij de vleugels opgetild bij werkzaamheden, misschien is het toch weersinvloed. Ik had eigenlijk een cursus moeten volgen bij een beeldhouwer als Berend Peter. Voor de familie die het waardeert (hoewel ik het eigenlijk te zwaar vind voor mijn vader..) ook enkele foto's van het harken van de bladeren en de campanula's, roosjes, en wierook waarmee we Petra's Tuintje zoals Leora het noemt, weer achterlieten.
   Enfin, het was donker toen we terugreden, zoals ik al zei, even door Den Ilp.
   reacties ]

   jaarwisseling!

   31 December 2006 16:34:   Deze kaarten heb ik nog weten te scannen: een zelfbedacht rendier met kerstman voor mijn vaders zusje in Apeldoorn en twee meisjes met strikken in de sneeuw voor neef Jaco en schoonnichtje Gerda (de meeste had Leora zelf al behulpzaam dichtgeplakt ;-))

   Hiermee wens ik iedereen een heel gezellige jaarwisseling en het allerbeste voor het nieuwe jaar!
   reacties ]


     RSS  php-icon © Jolie, 2002, 2006