Homepage Jolie


   december

   van schoen tot...

   2 december 2007 14:17:   Sinterklaas bracht stuiter-klei, Leora maakt er figuurtjes mee, èn stuiterballen die nog uit stuiteren ook..! En we feliciteren natuurlijk alvast Oma Loes, voor wie L. en R. boekjes gemaakt hebben.
   Vrolijke uitstraling is uiterlijke schijn hoor: t'is meer discipline en wilskracht want —ik heb hier afgelopen maanden bewust gezwegen over alle ontstekingen en beschadigde zenuw, dus overtreed nu mijn eigen gebod ;-/ alle verschijnselen van kaakontsteking zijn terug en laten zich sinds een week niet meer bestrijden met naproxen, tramadol, ibuprofen, apc of paracetamol. Kan iemand de waterpomptang even DCC-en? Of anders duimen dat de tandarts me niet doorverwijst voor een apexresectie :-( (Maar 'm tegen alle beroepsethiek gewoon wil extraheren... Dat zou mijn leven wel weer meer tot een leven maken....)
   reacties ]

   terugkerend

   3 december 2007 16:53:


   In verband met terugkerende ontstekingspijn beperk ik me de komende weken even tot fotootjes en ‘gevonden one-liners.’ Zonder klagen hoor, ‘The more you complain, the longer God lets you live.
   Gelukkig kunnen we altijd nog het gestichtsantwoordapparaat bellen of de wijninname verhogen, ‘A bartender is just a pharmacist with a limited inventory.’ Vergeef me de herhaling; zoals ik zei: zonder klagen... ;-)
   reacties ]

   vroeger, toen kunst nog mocht provoceren tot inzicht of discussie

   4 december 2007 20:22:


   Een blij moment verkeerde ik in de waan dat de geest van Theo van Gogh was nedergedaald op Ronald Plasterk ;-) Tot ik besefte dat de brief werk van een columnist was.

   De dapperste Nederlander heet dus sinds vandaag: Ranti Tjan, van MuseumgoudA.
   reacties ]

   ...en welk cadeau gaat mee naar bed?

   7 December 2007 17:42:   Het avondje begon met lang zingen [Filmpje AVI 5.5MB], 17 gedichtjes, nòg meer cadeautjes proberen te begrijpen [Filmpje AVI 5MB] en samen uitpakken [Filmpje AVI 4.1MB] en daarna spelen en zelfs nog even cadeautjes uitlenen:Rosalie met Leora's klei en Leora met Rosa's tasje [Filmpje AVI 4.8MB] en in de foto is te zien welk cadeautje tenslotte mee naar bed moest.. (Dat geimproviseerde bedje in de foto is om te voorkomen dat de dametjes elkaar boven wakkerhouden en Leora s ochtend te moe naar school gaat.)
   reacties ]

   reuzefoetus

   7 December 2007 17:42:


   Tja, een foetus van twee jaar, de Volkskrant weet het vandaag logisch te maken dat zoiemand wordt opgepakt ;-] Oh en PS, ik heb daar trouwens helemaal geen bezwaar tegen, als 24+ verboden blijft (Spaanstalige link met o.a. foto van kind met haar op z'n hoofd - alleen geschikt voor sterke magen en volwassenen) wat uiteraard niet betekent dat ik het eens zou zijn met wanpraktijken van pro-lifeclubs.
   reacties ]

   meningvast

   9 december 2007 18:56:


   Als deze weblog een Poll had, dan zou ik vragen: hoe meningvast is uw weblog? Nu heb ik gelukkig geen poll-software ;-) dus ik kan me beperken tot de stelling: mijn weblog is niet meningvast. Niet dat ik een windvaan ben: als ik Rita Verdonk “Niet Links Niet Rechts maar Recht Door Zee” hoor roepen moet ik steevast mijn arm vastgrijpen die al meewijzend de hitlergroet dreigt te brengen ;-) en bij Anja Meulenbelt hoor ik altijd weer Hypocrisy Is the Greatest Luxury! van de Disposable Heroes Of Hiphoprisy. Bepaalde meningen zijn onuitroeibaar.

   Toch herzie ik soms een oud logstukje, schrijf ik er een naschrift bij. Zo heb ik vandaag een stukje over Joran van der Sloot gewijzigd.

   Misschien hield het verhaal mijn aandacht omdat ik ooit op Aruba geweest ben: niet heel veel ouder dan Holloway en destijds logeerde ik er toevallig in hetzelfde hotel. Zelfs in het casino dat ze met Joran bezocht, heb ik even een voet over de drempel gezet. Het was nog in de jaren tachtig, en Aruba bevreemdde me. Stinkende resten van een raffinaderij, spookachtige, nooit afgemaakte nieuwbouw. Nergens dezelfde stadse, oude cultuur als op Curaçao. Nauwelijks heuvels, een platte rots in de oceaan vormt het eiland. En in de ondiepe zee lagen kinderbrillen en colablikjes, de mooie koraalvissen van Curaçao leken gevlucht. Anders dan Curaçao geen plek om naar terug te gaan. Al moeten er net als op Curaçao Indianen-grottekeningen zijn, maar ook griezelige, dertig meter diepe mijnschachten.

   Tegen dit decor volg ik het nieuws over de Van der Sloot-Holloway-zaak. Uit het recente nieuws over de zaak, begreep ik dat de jongen over véél meer gelogen heeft dan alleen “omdat hij zich schaamde voor het achterlaten van het meisje.” En hoe ongehoord: de advocaat van een verdachte voert een vertrouwelijk gesprek met de hoofdofficier van justitie omdat hij ‘zijn geweten wilde ontlasten.’ Wat is daarin gezegd? De uitzending van De Vries 2 december heb ik gemist, maar ik hoop dat de vragen die iedereen herhaalt ooit beantwoord worden — en ik een derde naschrift bij het stukje kan schrijven ;-)
   reacties ]

   aftellen... (drie)

   11 december 2007 23:09:   Na vrijdag verwacht ik even geen internet te hebben. Natuurlijk, het zou zomaar kunnen dat UPC onze nieuwe woning aanstaande vrijdag (de dag na overmorgen, zoals afgesproken) aansluit. Maar een kabelboer die een afspraak nakomt, klinkt mij als een contradictio in terminis ;-)

   Een grote verhuishindernis is van mijn schouders met hulp van een goede vriend uit m'n lagere schooltijd... In zijn bedrijf (sluikreclame jeukt in mijn vingertoppen, maar ik denk niet dat hij het op prijs stelt ;-)) heeft hij opslagruimte aangeboden, waar ik mijn olieverf- tot en met etswerk veilig kon opslaan. Een *enorme* uitkomst.

   Zaterdag zijn we van plan de grootste en belangrijkste meubels naar het nieuwe huis te brengen. Wanneer ik daarvan snapshots of een verslagje kan uploaden weet ik nog niet...
   reacties ]

   aftellen... (twee)

   12 december 2007 14:41:   Betrapt bij het inpakken van de laatste dozen... ‘Mamma heeft Souwf-Pawksokken’ [AVI 4,5MB] :-)
   reacties ]

   aftellen... (één)

   13 december 2007 20:46:   Veel dozen ingepakt, voor en na de apex-resectie vandaag, de vijfde, zoals u weet grossier ik er in ;-( Mijn hoofd wordt er een beetje sentimenteel van, Brel laat zich niet uitzetten vandaag. Niet geklaagd — boven ligt m'n arme vijfjarige met (waarschijnlijk) oorontsteking in bed, die heeft meer aandacht nodig. Hopelijk zie ik u zodra de kabelboer het afgekloven eindje draad heeft omgetoverd tot een breedbandverbinding... :-)
   reacties ]

   aftellen... (nul!)

   14 december 2007 7:07:   De firma Urenlang Prachtig Callcentermuziekjeluisteren heeft ons oude huis nog niet afgesloten.. Wat belooft dat voor het nieuwe ;-)? Awel, nu kan ik nog even bedanken voor de sterktewensen.. We kunnen ze gebruiken :-)! Het klinkt vast als een kluchtplanning, met een ziek kind en een apex-resectie (kaakchirurg was eerder ziek) te verhuizen. We ontkomen er niet meer aan. De kerstster op de foto is al het Bloemetje voor de overlast, van de aannemer die het oude huis gaat renoveren. Kerstster? Ik hoop toch echt dat wij vóór de Kerst weer up en running zijn...
   reacties ]

   Joyeux Noel!

   24 december 2007 23:18:   Wanneer was het, gisteren, eergisteren — ik keek bij toeval naar buiten en zei tegen Edwin, volgens mij zag ik Hans Melissen... Nee... dat kan toch niet...? Een vergissing: het leek me een veel te drukke dag voor zelfs maar een bliksembezoek. Vast net zoiets als de flarden van mijn Oma's huis en tuin — waar Hans als kind ook speelde — flarden die op scharnierpunten in mijn leven altijd in mijn dromen verschijnen.

   Even later hoorden we een klop op de deur. Opnieuw was daar de gestalte met de imponerende lengte van Hans Melissen en nu ook zijn stem die ... naar - een - bezem - vroeg... Wat bleek? In de haast op weg naar een vriend in het ziekenhuis, had Hans ons een Welkomswijn met de naam Voorspoed willen brengen en bij de buren twee huizen verder was de fles onder zijn arm weggeglipt.. Met hulp van de buurjongen stond hij de scherven van de steentjes te vegen. We kunnen nu in èlk geval zeggen dat het huis gedoopt is — al proef ik graag een glas van elk plengoffer ;-)

   Een keerpunt in de verhuistijd, die vooral gedomineerd werd door het dreigende mislukken van de apex-resectie (dat bleek dus niet te combineren met verhuizen: mijn wang werd de eerste week alleen dikker en dikker) maar ik zal u het kaakchirurgenleed besparen ;-/
   Of we de wijn van Hans, -de Faugères van Domaine Léon Barral, niet alleen bekend om z'n wat zwaardere aroma van donker fruit en een vleug tabak of noem het hout (precies het soort smaakkleur die ik zou kiezen) maar ook de ecologisch-vriendelijke productiewijze van dit wijnhuis — enfin, of we de wijn deze kerst zullen proosten betwijfel ik: ik wil graag nog even genieten van het beeld, de goede wens en de herinnering :-)

   Enfin. Fijne dagen allemaal, Joyeux Noël à tous!
   reacties ]


     RSS  php-icon © Jolie, 2002, 2009