Homepage Jolie
In Memoriam Petra, mijn zusje
portretje jolie
         webcam in de kelder

         Jolies weblog

         populisme regeert?

         8 juni 2010 22:13


         Wilders noemde gisterenavond in het 1Vandaag-debat de islam een totalitaire, gewelddadige en intolerante religie. Dat er stromingen binnen de islam bestaan die geweld preken is bekend: we zien in 8-uur-journaals genoeg beelden van de gevolgen daarvan.

         Hoe betrekkelijk Wilders woorden desondanks zijn, toont geestelijk leider Fethullah Gülen, —niet eens een imam die bekend staat als liberaal. In The Wallstreet Journal bekritiseert Gülen namelijk het vertrek van het hulpkonvooi naar Gaza, dat afgelopen maandag geënterd werd door israelische commando's.

         ‘Tarten van het gezag, waar niets opbouwends uit voortkomt’ noemt hij het besluit van de activisten om zonder overeenstemming met Israel het hulpkonvooi naar Gaza te laten vertrekken.

         Gülen, die altijd geweldsloosheid en interreligieuze dialoog gepreekt heeft, veroordeelt ook deze keer weer het gebruikte geweld.

         Als een omstreden imam al laat zien dat Wilders beeld alleen betrekking heeft op een groep fundamentalisten, hoe moeten Wilders woorden dan rijmen met al die andere stromingen binnen de islam?

         Enfin, ik kan dit wel hardop vragen, toch ben ik er niet gerust op dat veel mensen (buiten de lezers) deze vraag met me delen ;-/ Ik vermoed dat Wilders morgen een zetel of 7 meer aan stemmen zal krijgen, dan de politieke barometer peilt. Peilen per telefoon, zoals die malle barometer doet, geeft een vertekend beeld. Veel mensen schamen zich dat ze op Wilders stemmen. Tegen een telefoniste zullen ze dus niet bekennen dat ze PVV stemmen. Dat doen ze pas in het stemhokje.

         Enfin, tot zover mijn orakel ;-) Morgen zullen we zien hoe het uitpakt- ik hoop dat ik er helemaal naast zit ;-)

         Reacties

         Voeg je reactie toe:

         Type hieronder je reactie.


           RSS  php-icon © mailto: Jolie, 2002, 2015