Homepage Jolie
In Memoriam Petra, mijn zusje
portretje jolie
         webcam in de kelder

         Jolies weblog

         Rosalies experiment: snappen katten vervormde, opgenomen woorden?

         31 maart 2011 18:59


         Terwijl ik net achter mijn computer zat, de foto's van de Efteling te selecteren, zat Rosalie achter me in haar speelhoek met haar DS. Geluidjes af te spelen die ze had opgenomen.

         In een van de geluidsbestandjes had ze de woorden ingesproken die we altijd tegen de poezen roepen als ze eten krijgen: "Eten voor poesje!" Ze zat de opnames een beetje te vervormen met de pitch-controll, waar ik geen aandacht aan besteedde dan "Ja knap hoor.. Mama is nu even bezig met de foto's van de Efteling..." ;-}

         Beneden bleek ze een PLAN met de geluidsbestandjes te hebben. Als we dit nu afspelen in de keuken, zouden Zip en Miesje dan snappen dat we eten voor ze gaan maken? Een verrassend wetenschappelijke gedachte voor een 5-jarige, vond ik. Een astroloog zou ongetwijfeld roepen: wat wil je: een tweeling met een tweelingascendant —Rosalie heeft nl. dezelfde ascendant (kans 1 op 360 vermoed ik) als Edwin, Marcel èn mijn zusje Petra, —wat de gek ervoor geeft ;-) Maar het streven naar een zuiver wetenschappelijke benadering komt me bekend voor.

         We weten nu in elk geval dat Zipje naar een DS lijkt te luisteren, en Miesje niet ;-)

         Naschrift: Ho! Onze andere wetenschapster-in-de-dop claimt dit experiment! Het idee om alles wat je op een dag zegt op te nemen en af te spelen via je DS ‘Rosalie niet doen’, ‘Stoute Miesje’, ‘Zipje eten’ heeft Leora bedacht. Rosalies bijdrage is, aldus een betraande Leora, alléén de vraag of Katten het ook snappen als je het geluid vervormt.
         ;-)


           RSS  php-icon © mailto: Jolie, 2002, 2015