Homepage Jolie
In Memoriam Petra, mijn zusje
portretje jolie
         webcam in de kelder

         Jolies weblog

         (wachten op de) Taxi!

         7 mei 2011 00:35


         Hij had mooie groene ogen, zag ik toen ik hem vroeg of hij hulp nodig had. Oh, neehoor, ik wacht op mijn taxi, die is... laat.. was zijn antwoord. Een vertwijfelde en wat troebele blik, —staar, dacht ik bij mezelf, al was dat misschien een invulling op basis van zijn vermoedelijke leeftijd: tachtig-plus zou gemakkelijk zijn leeftijd geweest kunnen zijn.

         Niet alleen toen wij bij de winkel aankwamen, óók toen wij weer weggingen zat hij daar. Nog steeds. Te wachten op die taxi. Meer dan an-der-half uur. Hij heeft de verkeerde straat genoemd, verklaarde de eigenaar van de winkel, toen ik hem vroeg of iemand de overduidelijk oude, hulpbehoevende man aan de straat hielp.

         “Nee hoor, maar vijf minuten. Vijf minuten.” hoorde ik de taxichauffeur tegen de oude man beweren, de taxichauffeur die aankwam toen wij onze aankopen hadden ingeladen en vertrokken.

         Lieve lezers, vijf minuten te laat, dat was een leugen. Ik heb lang genoeg met zowel de oude man als de winkelbaas gepraat om te weten dat de taxichauffeur minimaal 25 minuten te laat was: 25 minuten na de tweede afspraak op het juiste adres. Die eerste afspraak (op het verkeerd-genoemde adres, die meer dan een uur vertraging opleverde dus) niet meegerekend.

         Op zulke momenten denk ik: laat ik alsjeblieft niet oud worden. Zodat dit trieste, lange wachten op taxi's-met-kulverhalen, me bespaard blijft ;-] En daarnaast denk ik natuurlijk: jongens jongens, betalen we niet genoeg belasting om deze meneer zijn taxi, een béétje op tijd, te gunnen? (Maar dat zal wel een, ehm, linkse hobby zijn :-/)

         De foto is anoniem gemaakt met blokjes: de lokatie is onherkenbaar en blijkt ook niet uit de tekst.


           RSS  php-icon © mailto: Jolie, 2002, 2015