Homepage Jolie
In Memoriam Petra, mijn zusje
portretje jolie
         webcam in de kelder

         Jolies weblog

         Voor mijn vriendin D.

         28 mei 2011 18:28


         Over sommige dingen kun je geen leuke stukjes schrijven. Onder de lezers kent waarschijnlijk iedereen wel iemand die een strijd met een kwaadaardige ziekte levert of leverde.

         Sterktewensen zijn op zo'n moment magere woorden. Liever zou ik de Schikgodinnen er aan hun haren bijslepen. Nee: hun haren afpakken, met een gemene chemokuur. Zodat de Schikgodinnen 'ns beter leren nadenken bij het uitdelen van gluiperige ziektes. Want waarom krijgen niet gewoon alleen ellendelingen op de wereld kwaardaardige ziektes. Een rechtvaardiger kwaalverdeling zou de wereld op twee fronten beter maken: alle ellendelingen aan de chemokuur en alle goede, getalenteerde, positief-ingestelde mensen als vriendin D. (en vriendin S. en al die anderen, die ik niet met naam zal noemen, de lezer kent hun namen zelf wel) blakend van gezondheid aan het werk en weer thuis bij hun kind(eren) en andere familieleden.

         Maar nee. Zo zit de wereld niet in elkaar. Ik kan stampvoeten en mijn vuist heffen in onmacht. En vriendin D. héél, héél veel sterkte wensen.


           RSS  php-icon © mailto: Jolie, 2002, 2015