Homepage Jolie
In Memoriam Petra, mijn zusje
portretje jolie
         webcam in de kelder

         Jolies weblog

         Gastlog: Mack en de Veluwse gewoonten...

         14 juni 2011 23:31


         Het komt nog voor...

         Mijn collega is dertig, getrouwd, gereformeerd en wordt gesponsord door zijn ouders, zodat hij in een prachtige twee-onder-een-kap-woning met grote tuin woont. Ook voor de aanschaf van een auto werd hem regelmatig geld toegestopt. Hij komt uit een groot gezin, en ook zijn broers en zussen wonen in mooie huizen, dus vader en moeder moeten enkele tonnen op de bank hebben.

         Met enige regelmaat klaagt mijn collega over zijn moeder. Want door schade en schande wijsgeworden, heeft hij gemerkt dat de sponsoring niet alleen liefdadigheid behelst, maar ook dat, met name moeder, een forse invloed heeft gekocht op het leven van haar kinderen. Mijn collega gaf laatst toe dat zijn moeder, want vader heeft behalve het geld niets in te brengen, hen geld voor het huis leent, zodat zij goede sier kan maken met haar kinderen die in mooie huizen wonen.

         Heel voorzichtig probeert hij los te komen uit deze verwurging. Hij heeft laatst zelf een -wat oudere- auto gekocht zonder gebruik te maken van de sponsoring. Waarop moeder hem prompt belde of dat financieel allemaal wel kon.

         Nu vroeg mijn baas vandaag of wij in een bepaald weekend, nog maanden vér weg, beschikbaar waren voor een personeelsfeest. Waarop mijn collega antwoordde dat hij niet kon omdat zijn moeder dan jarig was. Bonk. Dat was het geluid van een van zijn stoel vallende Mack. Ik keek hem vol ongeloof aan. Hij lichtte later toe dat ook vakanties om de verjaardag van moeder heen gepland werden en dat in principe geen afspraken gemaakt werden op de verjaardag van moeder. Toen ik hem met open mond zat aan te gapen nuanceerde hij het wat. "Nou ja, of er moet iets belangrijks zijn, een begrafenis of zo, dan ga je daar natuurlijk heen, dan drink je alleen even 's ochtends koffie bij haar."

         Wat ben ik blij met mijn eigen, niet-vermogende moeder.

         De vaste lezer herkent de compacte, heldere schrijfstijl van..... (proud to present...) Mack! Graag lezen we reacties van mensen die de Veluwse habitus (niet) van binnenuit kennen :-)

         Reacties

         Voeg je reactie toe:

         Type hieronder je reactie.


           RSS  php-icon © mailto: Jolie, 2002, 2015