Homepage Jolie
In Memoriam Petra, mijn zusje
portretje jolie
         webcam in de kelder

         Jolies weblog

         hoe achterhaal je de leeftijd en het merk van een pop?

         16 februari 2012 23:55


         Omdat het hier anders heel stil zou kunnen lijken ;-) verwijs ik even naar een stukje dat ik voor de Poppensite geschreven heb: hoe identificeer je een pop? Oftewel, CSI voor poppenverzamelaars ;-)

         Marktplaats laat zich trouwens op poppengebied niet van haar beste kant zien. Keer op keer kom ik poppen tegen die half uit de ene soort, en half uit de andere soort bestaan. Of verschijnen er berichten van mensen die niet de geadverteerde oude pop ontvingen, maar een replica. Of, die gewoon helemaal niets ontvangen, na overmaking van het afgesproken bedrag.

         Naar mijn smaak biedt Marktplaats hier te weinig oplossingen voor. Er is geen betrouwbaarheidsmeting of -rating van Verkopers (of Kopers.) Ja, je kunt een advertentie aanmelden als "hoort niet in de rubriek antiek, want dit is een replica" — ik heb niet het idee dat Marktplaats er iets mee doet.

         Maargoed, ik kom elke week bij de Kringloopwinkel, —als ik L. naar Dansles breng en het geen zin heeft om op en neer naar huis te fietsen :-) Een pop zelf kunnen bekijken bij een eventuele aanschaf, heeft toch echt z'n voordelen. En dat de Kringloopwinkel in 99 van de 100 gevallen verschrikkelijk-lelijke-beesten-van-poppen heeft, is alleen maar handig: groot zal een verzameling niet worden van een Kringloopwinkel ;-)

         Reacties

         Voeg je reactie toe:

         Type hieronder je reactie.


           RSS  php-icon © mailto: Jolie, 2002, 2015