Homepage Jolie
In Memoriam Petra, mijn zusje
portretje jolie
         webcam in de kelder

         Jolies weblog

         Snapt u de ANWB-CDrom?

         10 juni 2012 11:18


         Uit Mack's reactie op het stukje van gisteren bleek al dat ik het veeeeeeeeeel te weinig heb over de dingen die ik NIET kan ;-) ;-)

         Vandaag dus een stukje over iets dat ik NIET kan: autorijden.
         In Amsterdam was een auto een onhandig vervoersmiddel: het zou handenvol (parkeer-)geld gekost hebben, terwijl je met fiets en tram evensnel aan de andere kant van de stad kunt komen. Dus telkens wanneer ik de keuze moest maken: computer, of rijbewijs? viel de keuze al gemakkelijk op de noodzakelijke nieuwe computer. Maar dat terzijde.

         Ook zal ik maar even niet uitwijden over mijn Levenslange Onhandigheid met Grove Motoriek ;-] Zo snel als ik gepriegel aanleer, zo langzaam, nee: traaaaaaag, leer ik alles met grote gebaren. Noem het gerust een afwijking. Zo was ik op mijn dertiende ZO historisch onhandig in het aanleren van het gymles-disco-dansje, dat ik van de juf om tien over zeven 's ochtends moest komen oefenen. (U begrijpt dat ik na die brugklas gillend naar het gymnasium ben afgereisd om herhaling van dit soort taferelen te voorkomen ;-) En inderdaad, daar werden we gelukkig met rust gelaten als het om hink-stap-wijs-discodansjes ging ;-))

         Toch put ik uit dat Stomme Discodansje een zekere hoop: ik kan dat dansje nu, ruim 30 jaar later, nog steeds met elk zij- en achterwaards stapje herhalen. Die gedwongen afgang van 'jij moet VOOR SCHOOL komen oefenen, mevrouw de überkluns' heeft wèl iets in mijn geheugen weten te krassen ;-] Enfin.

         Maar dan de (geleende) CDrom (2004). Kijkt u even mee met bovenstaande vragen. Ben ik nou gek dat ik twee maal dezelfde vraag zie, op precies hetzelfde kruispunt, maar ...met een verschillend antwoord? Waarom is het daar de ene keer FOUT om voorrang te verlenen en de andere keer GOED?

         Als ik de logica hierachter snap, kan dat me een paar keer zakken schelen... :-)

         Reacties

         Voeg je reactie toe:

         Type hieronder je reactie.


           RSS  php-icon © mailto: Jolie, 2002, 2015