Homepage Jolie
In Memoriam Petra, mijn zusje
portretje jolie
         webcam in de kelder

         Jolies weblog

         Wat kan dit voor prehistorische popcorn-plaag zijn?

         23 juni 2012 22:40


         Al een paar jaar zitten ze in de chaenomeles: het eerste wat me opviel was een soort popcornachtige beesten, een witte dot met een klein bruin dopje erop. Aanvankelijk dacht ik (na lang zoeken) aan wollige appelbloedluis, maar die ziet er ook echt 'wolliger' uit dan deze popcorn. Later viel het me op dat er ook een soort wants-achtige snellerikken bij rondlopen.

         Misschien is er geen enkel verband tussen de twee soorten. Of hooguit dat de wants-achtigen op de popcornachtigen afkomen.

         Dat zou dan fijn zijn, want ik heb afgelopen jaren al elk eko-bestrijdingsmiddel geprobeerd, en niets helpt. Onderhand verspreiden de popcorn-klodders zich overal. Het zit nu ook al in de rozen en de hortensia's. Zwarte bessen durf ik al bijna niet meer tot jam te verwerken, omdat ik overal in die witte klodders grijp.

         Heeft iemand een idee wat ze zijn, en hoe ik van ze afkom...?

         Reacties

         Voeg je reactie toe:

         Type hieronder je reactie.


           RSS  php-icon © mailto: Jolie, 2002, 2015