Homepage Jolie
In Memoriam Petra, mijn zusje
portretje jolie
         webcam in de kelder

         Jolies weblog

         Gelooft u het?

         15 oktober 2013 19:21


         Vanavond besteedt Opsporing Verzocht aandacht aan de zaak Madeleine Mccan. Aanleiding zijn nieuwe compositie-tekeningen en een nieuwe tijdslijn van de vermissing, die de BBC gisteren toonde.

         Als ik de Britse kranten zo lees, biedt dit nieuwe onderzoek nog steeds geen verklaring voor de cadaverine-sporen die de speurhonden in en om het appartement en de huurauto van de McCanns aantroffen, zoals ook te lezen was in het boek van politieinspecteur Gonçalo de Amaral. In het bewuste appartement of de huurauto is nooit iemand gestorven, bleek uit onderzoek. Waar komt die geur van lijkgif dan vandaan?

         Heeft de kidnapper in de compositietekening het kind gedood, twee uur (de tijd die nodig is om de geur te ontwikkelen) lang op 4 verschillende plekken in het appartement verstopt, en dat allemaal zonder ontdekt te worden door de ouders die elke 15 à 30 minuten bij hun kinderen kwamen kijken? Zou de kidnapper daarna toevallig dezelfde auto gehuurd hebben als de McCanns drie weken later zouden doen, de huurauto waarin de speurhond ook lijkgif aantrof?

         Niet dat ik de ouders ergens van wil beschuldigen, er zijn onschuldige verklaringen te bedenken. Maar na al die jaren opnieuw gaan zoeken naar een kidnapper?

         Nu hou ik sowieso niet van Opsporing Verzocht, en ik denk niet dat ik er vanavond bij wijze van uitzondering naar kijk. Het doet me meer denken aan een soort collectieve waan, of Britse hoop dat het meisje nog in leven is. Al zou het mooi zijn als de speurhonden (en ik met mijn conclusies) het hebben misgehad.

         Meer informatie is te lezen achter de links.

         Reacties

         Voeg je reactie toe:

         Type hieronder je reactie.


           RSS  php-icon © mailto: Jolie, 2002, 2015