Homepage Jolie
In Memoriam Petra, mijn zusje
portretje jolie
         webcam in de kelder

         Jolies weblog

         bakfiets 2.0

         18 april 2014 23:59


         Het was een bakfiets van één van de eerste generaties. Later zou hij als laatste uit de consumententest komen ;-/ En inderdaad: er brak ooit een frame-lasnaad, de voorwiel-stuur-as is ooit vervangen, hij verloor zijn vering-veer. Heel stabiel is hij ook nooit geweest. Hard door de bocht, over verkeersdrempels of sterk afwaterende wegen is een afrader: voor je het weet rijdt 'ie op 2 wielen of, erger, kantel je ;-} Maargoed: daar leer je mee omgaan en bocht-capriolen moet je op een bakfiets uit de vorige eeuw ook niet proberen ;-)

         Al met al hebben we de afgelopen 7 jaar veel plezier gehad van deze vervoersfiets. Hij overleefde molest en trotseerde dag in dag uit, het Hollandse klimaat.

         Al die regenbuien (en ongelakte schroefgaten) hadden het hout zó aangetast, dat de bak losliet van het frame. Zelfs ductape hielp niet meer ;-)

         Ik kon twee dingen doen: hem naar Crailo brengen, of hem opknappen. De vuilstort viel af: het gevolg daarvan zou zijn dat ik een nieuwe bakfiets moest kopen, en dan rijd je al snel rond met zo'n koloniaal woord. Goeie fietsen, maar ik moet altijd aan J.P. Balkenende denken als ik ze zie rijden ;-)

         Wat zou BP met zo'n uitdaging doen? Zou mijn vader zich laten afschrikken door verrot hout en wat roest? Nee toch? Opknappen dus. Naar Crailo kon altijd nog.

         Het werk heeft twee maanden geduurd, maar ik ben erg blij met meniekleurige resultaat. Die kleur is trouwens geen ode aan het staatshoofd, maar, naast praktisch-anti-roest, een knipoog naar het karretje waarmee mijn zusje en ik in Groningen speelden. Ook dat kinderwagenonderstel had ik met menie geverfd. Ik was weg van die kleur oranje :-)

         Nu moet ik alleen nog Edwins hulp vragen met de rechter-rem. De linkerremkabel heeft Edwin al voor me vervangen, de rechter-rem hapert nog. Zolang ik daar rekening mee hou, kan ik er al prima planten mee verhuizen ;-)

         Reacties

         Voeg je reactie toe:

         Type hieronder je reactie.


           RSS  php-icon © mailto: Jolie, 2002, 2015