Homepage Jolie
In Memoriam Petra, mijn zusje
portretje jolie
         webcam in de kelder

         Jolies weblog

         Huh? Grappelli in Wish You Were Here?

         4 januari 2015 18:45


         Misschien heeft het wel voordelen om Overal Erg Laat Achter te komen.... ;-) Dan kan ik tenminste nog 'ns van verbazing van mijn stoel vallen — van iets dat iedere muziekluisteraar al weet.

         Ik luisterde nl. net naar Pink Floyd, en wat hoorde ik.....? Het onmiskenbare vioolgeluid van Stéphane Grappelli! Huh?

         Het is maar goed dat mijn Vinyl-verzameling al 7 jaar noodgedwongen in verhuisdozen zit. Zonder dat ruimteprobleem —de dozen bleven ook bij deze verhuizing op de Geuzenweg vanwege ruimtegebrek in de wagen ;-} had ik m'n stapel Grappelli-LP's en Pink Floyd LP's gewoon kunnen draaien. En... was ik er nooit achtergekomen dat een passage die Grappelli in 1975 met Pink Floyd mee-improviseerde, 35 jaar later alsnog is uitgegeven — en nu via YouTube is te beluisteren.

         Het getuigt wel van lef, van zowel Grappelli als van de Pink Floyd-bandleden. Hoewel ik beide genres al tientallen jaren luister had ik ze nooit in één song verwacht.

         Reacties

         Voeg je reactie toe:

         Type hieronder je reactie.


           RSS  php-icon © mailto: Jolie, 2002, 2015