Homepage Jolie
In Memoriam Petra, mijn zusje
portretje jolie
         webcam in de kelder

         Jolies weblog

         Karton voor porselein verkopen. Niet omdat het moet, maar omdat het kan. Bij Catawiki.

         2 februari 2016 11:03


         Catawiki zoekt veilingmeesters. Ook in de expertise 'poppen en beren.' Laat ik afgelopen jaren nu honderden poppen bestudeerd hebben. Tel dat op bij de kunstgeschiedeniskennis die ik al vanuit mijn vak heb... Ik zou gewoon geknipt zijn voor zo'n bijbaan!

         De hamvraag is alleen..... Kan ik ook Karton voor Porselein verkopen...?

         Bij het bestuderen van de Poppen-veiling op Catawiki, lijkt dat bon ton. Ik volg momenteel een kartonnen popje met klederdracht, geproduceerd tot 1957. Aangeboden als ‘mooi blank porselein’, rond 1930, in zeer goede staat, geschatte waarde: 225-325 euro.

         U begrijpt: dit kartonnen vrouwsfiguur is minimaal 3x tot 7x te hoog getaxeerd. De koper van dit product wacht een stevige teleurstelling.

         Ik heb zowel Catawiki-klantenservice als de betreffende veilingmeester ingelicht, maar een reactie? Noppes, nada, nakkes. Naschrift: Mijn bericht van vorige week is tòch nog verwerkt: de pop is UIT de Veiling gehaald.

         Nu kan iedereen een foutje maken. Je vergeet bijvoorbeeld foto's van de binnenzijde van het hoofd te vragen. Of je herkent het kartonstempel op het achterhoofd niet, als je aan het materiaal zelf niet kunt zien dat het karton is.

         Maar maak dan in vredesnaam gebruik van vriendelijke berichten van de kenners. Nee hoor, niet bij Catawiki. Naschrift: Had ik van afgelopen vrijdag tot vandaag dinsdag gewacht met het posten van dit artikel: ontving ik vandaag bij de lunch toch nog een reactie.


           RSS  php-icon © mailto: Jolie, 2002, 2015