Homepage Jolie
In Memoriam Petra, mijn zusje
portretje jolie
         webcam in de kelder

         Jolies weblog

         Afgelopen zomer, toen...

         19 oktober 2017 16:13


         ...het Nulderpad nog gewoon ons kampeeradres was en we Hackersconferentie SHA2017 bezochten.

         Bij 'hackers' denken veel mensen meteen aan kwaadwillend volk, maar daarop zijn deze vierjaarlijkse conferenties niet gericht. Net als tijdens HIP97, HAR en OHM waren er ook deze keer veel lezingen en workshops over beveiliging, software, privacy, techniek, electronica en alles dat verband houdt met internet en internettechniek.

         Zo was er een verontrustende lezing over Ict-lekken in zonnepanelen die bedreigend kunnen zijn voor de Europese stroomvoorziening. Ook Bill Binney, voormalig technisch directeur van de NSA en Kirk Wiebe spraken er. Experts als Vesna Manojlovic, teveel interessante 'talks' om op te noemen of tijdens de conferentie tegelijkertijd te volgen :-)

         Alle lezingen zijn nog te bekijken via media.ccc.de/c/SHA2017 — en dat zouden meer mensen, vooral beleidsmakers, moeten doen. Omdat je op je vingers kunt natellen dat Cyberwar, Cyberterror en Cybercrime een steeds realistischer dreiging zullen vormen.

         En wat moeten wij als gewone burgers ermee..? Tja. Misschien is, ironisch genoeg, een beetje afkicken van internet wel een oplossing? ;-) Niet èlk apparaat voorzien van Bluetooth of WiFi? Het digitale nieuws en sociale media wat vaker negeren?

         Ik weet het, kortom, ook niet, maar neig ernaar om Clinton gelijk te geven in haar pleidooi om op z'n minst het politieke misbruik van social media actiever aan te pakken.

         En last but not least, m'n SHA2017-foto's staan hier ;-)

         Reacties

         Voeg je reactie toe:

         Type hieronder je reactie.


           RSS  php-icon © mailto: Jolie, 2002, 2015