Homepage Jolie


   Arnouds boek: de voorintekening is geopend!

   10 augustus 2008 23:15:   Ergens in de jaren negentig leerde ik Arnoud Engelfriet kennen door zijn bijdragen in discussies over internetpolitiek en -recht. Hij viel op door zijn zuivere redeneren en zijn gewetensvolle benadering. Binnen bepaalde kringen was het destijds welhaast spreekwoordelijk: Wat vindt Galactus hiervan? (Je ziet die woorden zo weer in een mailtje afkomstig van ‘Prof. Dr. Arie Dirkzwager’ staan ;-)) Arnouds visie was interessant, omdat iedereen wist dat hij niet meedeed aan vriendjespolitiek en flamewars vol hoogoplaaiende emoties.

   Ik stelde me Arnoud voor als iemand die naadloos paste binnen de cultuur van XS4ALL en HIP97. Op het moment dat ik Arnoud uiteindelijk In Real Life ontmoette, bleek dat in zekere zin te kloppen. Zijn technische kennis weet net als die van de mensen van XS4ALL diep respect af te dwingen. En precies als de unixjongens van XS4ALL presenteert Arnoud die onnodig bescheiden :-) Maar waar XS4ALL wel eens nonchalant met kennis en kansen omging (en zelfs dat kan sieren,) heeft Arnoud zich verder ontwikkeld. Na zijn masters technische informatica aan de TU Eindhoven, bleef hij studeren, werken, onderzoeken en publiceren —zijn lijst van prestaties op het gebied van internetrecht en intellectueel eigendom is gewoon te groot om hier te bespreken. Daarom beperk ik me tot Arnouds boek dat in september zal uitkomen.

   De wet op internet biedt elke webgebruiker, blogger of webpublicist helder inzicht in de wetgeving op internet. Auteursrecht, privacy, aansprakelijkheid, computercriminaliteit en al of niet legaal downloaden: Arnoud legt het in zijn gebruikelijke heldere stijl uit.

   Als ik de komende weken wat minder aanwezig ben in mijn blog, dan zit ik hier druk te werken aan de vormgeving en typografie van dit —kan ik verklappen— zeer lezenswaardige boek. Een must voor iedereen die online een stap verder gaat dan het lezen van webpagina's.
   reacties ]

   terug naar m'n weblog ]


     RSS  php-icon © Jolie, 2002, 2009