Homepage Jolie


   cartoonrel

   7 Mei 2007 11:38:   Voor de omslag van een jaarverslag, kreeg ik een leuke opdracht om een cartoon te maken. Het idee was om te verwijzen naar 2006 als het jaar waarin Geert Wilders regelmatig het debat zocht en het nederlandse politieke klimaat polariseerde.

   Ik pak zoiets altijd vrij serieus aan, tenminste, ik ga dan eens lezen wat zo'n Geert Wilders eigenlijk allemaal beweerd heeft.

   Hoe meer ik las, hoe meer ik tot de conclusie kwam dat mijn tenen een stuk korter zijn dan die van de mensen die zich bij voortduring beledigd voelen door Wilders. Ik hoef het niet met hem eens te zijn, maar op andersdenken of religie barbarij noemen staat geen straf. Niet in dit land althans. Naast Wilders kwam ik nog een hoop anti-Wilders-fulminerenden tegen, die evenhard bezig zijn met het polariseren van het politieke klimaat.

   Ik kwam een SP tegen die een pact probeerde te sluiten met Wilders. Ik las over een SP die Moskeeën wil sluiten. Ik kwam een SP tegen die stelselmatig meningen die niet overeenkomen met het SP-gedachtegoed, van SP-webfora verwijdert —prima hoor: gezellig, zo'n gemodereerd webforum— maar daarentegen antisemitische stukjes doodleuk op haar Anja Meulenbelt-site laat staan.

   Achja, joden, jehova's getuigen en zevendedagsadventisten zijn vogelvrij in Nederland, dat is al jaren zo: een sikkepit die daar nog over zeurt.

   Ik ben niet iemand die voor een karretje past. Kritiek op Wilders, prima. Maar niet zonder kritiek op polarisanten als Meulenbelt die geen haar beter zijn dan Wilders. Sterker nog: die dolblij zijn met Wilders, omdat zij dan weer hun zogenaamde morele gelijk kunnen uitdragen.

   Ik walg daarvan. En Wilders zou er goed aan doen om daar eens rékening mee te houden: Wilders is pokon op tomatenplantjes.

   U begrijpt natuurlijk dat mijn cartoon niet geplaatst zal worden. Niet als ik Anja Meulenbelt niet uit de etalage van Geert Wilders haal. U begrijpt vast ook dat dàt niet in mijn karakter ligt ;-)

   Het is èrg jammer dat de critici van deze tijd, zoals de organisatie van dit jaarverslag, niet willen inzien dat zij hun pijlen niet selectief moeten richten op één persoon of slechts één politieke kleur. Tenminste, niet als ze wèrkelijk willen optreden tegen dit klimaat van polarisatie.
   reacties ] [ terug naar m'n weblog ]


     RSS  php-icon © Jolie, 2002, 2009