Homepage Jolie
   Hoe Joffrey Vermeule een artikel uit BN-deStem overnam

   komt er eindelijk jurisprudentie in een Cozzmoss-claim?

   21 maart 2008 15:39:   Cozzmoss, tegenwoordig NostraVerus, —ja, dat is die mevrouw die geld verdient aan het opsporen van ongeoorloofd tekstgebruik— heeft een nieuw slachtoffer gevonden. Opnieuw is het niet een grote partij als Web-log.nl waar duizenden weblogs vol staan met ongeoorloofd gekopieerde nieuwsjes.

   Joffrey Vermeule had op zijn website Weerspiegeling.nl een artikel uit BN-deStem geplaatst, een artikel zonder visuele Copyright-clausule.

   Het artikel mag doorgestuurd worden, ook naar del.icio.us, e-kudos allemaal toegestaan, maar uiteraard: iets zonder toestemming overnemen op je privee-weblog mag eenvoudigweg niet. Enfin.

   Lees het artikel van Petra de Boevere, Meisjevandeslijterij.nl, op Marketingfacts.nl over de zaak van Irene van den Berg & De Gier versus Joffrey Vermeule.

   Ik ben blij dat mensen met hart voor het web, als Ronald van den Hoff Joffrey Vermeule steunen. Op de Ning kun je erover meediscussieren. Let wel: ook Cozzmoss, Irene van den Berg volgt alle bijdragen ‘anoniem’ op de Ning.
   reacties ]


   Gerelateerd:

   discussieforum


   Discussieforum over eerlijk en legaal bloggen, bloggen zonder schending van auteursrechten

   van Cozzmoss naar Koos$moes: de parodie


   Gratis en Voor Niets leven!’ Koos$moes, de allereerste Parodie op Cozzmoss' praktijken: geld kloppen uit de zak van de non-profitblogger met behulp van auteursrechten

   eerder over Cozzmoss:


   Hoe Cozzmoss, i.s.m. De Gier Stam, gebruik maakt van de NVJ-voorwaarden en het auteursrecht   Hoe Cozzmoss Irene van den Berg, zèlf de grenzen van het auteursrecht oprekt en mogelijk de Nibud-voorwaarden overtreedt


     RSS  php-icon © Jolie, 2002, 2009