potlood

Strata 3D 3.8.1 rulez!

Een eerste test met Strata 3D pro 3.8.1. Het programma is fantastisch. Het maakt optimaal gebruik van beide processoren, volgens 'top' that is :-) Moeiteloos kan ik alle opties in het programma vinden, het pakket lijdt gelukkig niet aan veranderdrift ten opzichte van de eerdere 3punts-versies. Nu ben ik mijn kennis van Strata 3D al ruim acht jaar aan het verbeteren, dus dan mag je, ook als vrijetijds 3Der, de knoppen en menu's ook wel kunnen herkennen.


In Flash 4 (de versie waarvan ik een licentie heb, vandaar) heb ik het Strata-flash-bestandje nog verder gecomprimeerd naar 616 Kb. Daarvoor had ik liever LiveMotion 2 gebruikt, maar het -enige lamme- programma van Adobe kan geen .swf importeren :-}

Ik ben erg enthousiast over de functionaliteit van Strata 3D 3.8.1 -al zie je in deze flink gecomprimeerde animatie misschien niet direct tot welke gelikte resultaten het programma in staat is.

Hieronder zie je bijvoorbeeld weer de theepot van mijn hoofdpagina, met de letter-kop van deze pagina:

maroc theepot en glazen
In het contrast kan ik nog veel wijzigen, ik zou het zo kunnen maken dat het rood minder overheersend is. Ik wilde alleen gewoon 'even' kijken naar de performance van het programma, en heb deze compositie negen keer als animatie en kweeniehoeveel keer als stills laten berekenen. Enige minpuntje: de suspend-rendering functie is iets veranderd. Ik moet nog in de handleiding zoeken hoe ik voorkom dat een herstarte suspend de eerdere berekeningen overschrijft. Wanneer ik tijd heb zal ik mijn Strata 3D handleiding uitbreiden naar 3.8.1 -maar dat zal niet heel binnenkort zijn :-)

Naschrift [02 juli 03:] Met de laatste rendering is iets vreemds misgegaan. Ik moet nog uitzoeken hoe dat precies is ontstaan.

Hoofdpagina weblog top
Weblog Archief top
Jolie, 2003