Homepage Jolie


   overtyp-code op hol?

   19 Februari 2007 18:09:   Lieve Mensen van Web-log.nl: Anna-Maria, Fausto, Fien, Gien, Harry, Jaco, Jan H, Janosh, Jennifer, Mack, Marina, Mike, Nirvana, Peng, Polderzilver, Prima, Sara, Suus, Wilgen, Xiwel en Yukiko,

   Comment-spammers zijn monsters die je blog willen veranderen in een rosse buurt vol knipperende flipperkasten en tussenbeense vleesfabrieken.

   Ik begrijp dat daar drakonische maatregelen tegen nodig zijn, ik heb zelf gisteren ook weer aan mijn script gesleuteld om de open-proxy-spammers te weren. Elke maatregel werkt maar kort, dan hebben de allesverziekende spammers weer nieuwe methoden gevonden om hun link-diarrhee in je pagina te persen :-/

   Web-log.nl gebruikt TypePad. Een prima weblog-techniek, die helaas wat problemen heeft in het weren van Comment-spam, zo kwam een week of zes geleden ook weer in het nieuws.

   Als ik op dit moment bij de logs die ik bijna dagelijks lees, Anna-Maria, Fausto, Fien, Gien, Harry, Jaco, Jan H, Janosh, Jennifer, Mack, Marina, Mike, Nirvana, Peng, Polderzilver, Prima, Sara, Suus, Wilgen, Xiwel of Yukiko een reactie wil achterlaten, kost dat me lange minuten code-invul– en wachttijd.

   Ik vind het niet erg om een code in te tikken, dat doe ik bij Fronz ook, of een rekensommetje te maken, zoals bij Marion.

   Ook zijn de regels van Web-log.nl alleszins redelijk. De voorwaarden waarmee Web-log.nl bepaalt of iets spam is, zijn helder en acceptabel.

   Alleen werkt het script dat de voorwaarden moet controleren niet goed. Ik weet zeker dat ik aan geen van de voorwaarden voldoe, en toch moet ik bij elke reactie lang wachten..... tot de overtyp-code verschijnt. Oók als de weblog-eigenaar zèlf heeft ingesteld dat hij het antispam-filter niet wenst... Vervolgens moet ik lang wachten tot de overgetypte code geverifieerd is: zonder die handeling weigert Web-log.nl mijn reacties.

   Als ik de fora van web-log.nl lees, de storingsberichten (13e reactie e.v.) nasla, krijg ik de indruk dat ik niet de enige ben die last heeft van de overtyp-code.

   Ik hoop dat Web-log.nl het snel oplost. Ik geniet van het lezen van Web-logstukjes, neem graag de tijd na te denken over een serieuze reactie ;-) maar vervolgens óók nog wachten op een verificatie-pagina... Dat gaat te ver: dan krijg ik op een dag niets anders meer uit mijn handen ;-)

   [Update] de Web-log-helpdesk beantwoordde mijn mailtje: het probleem wordt bevestigd en men zoekt naar een oplossing.
   reacties ] [ terug naar m'n weblog ]


     RSS  php-icon © Jolie, 2002, 2009