potlood

de borrelpraatwijzer

9 juni is het weer zover: verkiezingen voor de Tweede Kamer... Beantwoord 2 vragen, voor 1 stemadvies.

De eerste vraag gaat over de veelbesproken normen en waarden. De tweede vraag betreft de kwaliteiten van de lijsttrekker.Vraag 1 Op de televisie zijn SIRE-spotjes te zien, men denkt normbesef te vergroten met kleuterpoppetjes: Mies zit in de tram. Daar komt oma. Ze vraagt: "Mag ik daar zitten, want ik ben oud en een beetje moe." ,,Optiefen, ouwe graftak,'' zegt Mies. Oma moet huilen, Mies is blij. Nu kan ze lekker blijven zitten..

Bekleuterend? Campagne voor betere fatsoensnormen? Wat is uw mening?

Uitstekende campagne, al had Mies' tekst moeten luiden: "Neem de pil van Drion, oudere jongere!"

Draaideurcrimineeltjes die bejaarden lastigvallen. U ziet waarom we een minister van Jeugdzaken en blauw op elke straathoek nodig hebben.

Wie maakt er nu een campagne met de boodschap: "geef een bejaarde een grote bek, en je bent cool." De campagne voldoet daarmee niet aan onze kwaliteitseisen voor televisieprogramma's.

Belachelijke campagne. Het sponsorgeld dat hierin zit, was meer dan genoeg om een tramlijn minder hoeven opheffen. Daarmee had die bejaarde gewoon kunnen zitten. Belastingverhoging voor alle bedrijven die dit spotje gesponsord hebben.

Optiefen? Wat is dat? Met een slag om de arm, zijn wij helemaal voor behoud van de Graftak, als wezenlijk deel van onze groenvoorziening rond Kerken.

Ik begrijp niet helemaal waarom ik als Automobielbezitter geconfronteerd moet worden met dit voorbeeldgesprek tussen proleten in trams.

Deze campagne maakt het publiek duidelijk dat het zich kan inzetten om de maatschappij te verbeteren, en spreekt de taal die het publiek in tram en park dagelijks tegenkomt. Anders zou het publiek, domgeraakt door onze eigen jarenlange bezuinigingen op onderwijs, deze spotjes niet kunnen begrijpen.

Deze campagne toont de noodzaak om de kinderbijslag af te schaffen. Meer dan twee kinderen fatsoenlijk opvoeden is er in deze tijd niet meer bij. Terug naar de Mavo!

Ik ben principieel tegenstander van televisiekijken in het algemeen, en van televisie-campagnes die enig door de Schepper geschapen schepsel, al was het maar de wandelende tak, bespotten, in het bijzonder.

Al die Oma's moeten zowiezo een tramverbod krijgen. Want die dragen maar Bontjassen en Bontkragen en stoven nog sudderlapjes in plaats van soya-tofu.

Deze campagne is een typisch voorbeeld van verminderd normbesef. Bij de makers, wel te verstaan. Een maatschappelijke stage is een betere methode om jongeren betrokkenheid bij de maatschappij bij te brengen.

Deze spot vraagt om een verplichte cursus Nederlands voor elke jongere. Hadden we dat al? Oh. Elke tramreiziger die daarna nog Graftak roept gaat naar een inburgeringskamp. Wie dan nog z'n mond open doet schieten we door de knieeen.Vraag 2 In deze campagne draait het om de personen, zegt men. Welke belangrijkste kwaliteit moet de lijsttrekker hebben?
eigenhandig fietsenrekken kunnen verplaatsen
partij-kroonjuwelen kunnen offeren
peroxideblond als de blanke top der duinen
met zijn hoofd wiebelen zodra hij praat of jarig zijn op Valentijnsdag
alvast een parachute dragen voor haar vrije val
zelf eerlijk, helder en integer zijn
nooit bont of leer dragen
penozepakken met brede krijtstreep dragen
in zijn jeugd een Einstein-kapsel gehad hebben en vandaag kunnen dansen als een strandbal
een steile, zure kop kunnen trekken
de ware VOC-mentaliteit uitdragen
een vrouw zijn of een klerenhaakje kunnen inslikkenHet stemadvies verschijnt zowiezo in uw beeldscherm, en wordt alleen gelogd wanneer u dat aangeeft: Wilt u meedoen aan het statistiekje?
Nee, ik wil het resultaat alleen zelf bekijken. Wat ik invul mag niet gelogd worden
Ja, maar ik wil anoniem blijven, toon mijn stem anoniem
Ja, ik wil zelf ook een kopie ontvangen, via dit e-mailadres:

Stemstatistieken van november 2002 - mei 2003
Naar Jolie's hoofdpagina
Terug naar de weblog
php-icon scripting, tekst & images © Jolie, 2002, 2010