Lieve Neefjes Than en Daaah en nichtje Biebie,

09 Dec 2003 16:04:

Wij gingen boodschappen doen en toen zag ik een "Baw"! (Bal) Hij hing in de lucht, aan het eind van de straat. En toen zei Papa, "nee: Maan." Nu weet ik heus wel hoe een Mnaan (Banaan) eruit ziet, en dit was echt geen Mnaan. Dit was een Baw. Dus wees ik weer: "Baw!" Eigenwijs hè, dat hij dan nóg een keer zegt dat het een Mnaan is?

Ik heb een heel mooie telefoon gekregen, daar zit de stem van mijn Oma in, die zingt liedjes voor mij! Er zit ook een microfoon aan, en die hou ik tegen mijn oor. En knoppen. Voor Aahn en voor Uiwt.

In de pompjoeteh hebben wij biebies. We hebben "De Biebie danst" en "De biebie neemt een happa" en "De biebie met Jasj Aahn." Dan mag ik die kijken op de pompjoeteh. Bama is het snel zat. Dan zegt ze: ik kijk al een half uur naar drie filmpjes van 15 seconden!

Net was er een Poewah in de tuin, die was Ta! (Stout!) Hij wilde vechten met onze Poewah Zipje. Dan gaan we hem natspuiten met het waterpistool. Jammergenoeg weet hij tegenwoordig wat hem te wachten staat. En rent hij snel weg als ik 'Poewah! Ta!' (Poesje! Stout!) roep.

Leora en het waterpistool


Eigenlijk ben ik heel moe, maar ik hou niet van slapen.

Zo, nèt heb ik toch nog geslapen. We namen wel àcht boekjes mee naar bed. Ik was heel blij en ik mocht zelf de trap opklimmen. Ik wilde alle boekjes tegelijk lezen. Toen we er twee (half) 'uiwt' hadden, ging ik slapen. Nee, ik ging niet aan Bama's haar trekken. Dat is Ta! (Stout!) En toen ik wakker was gingen we weer naar 'mona-nane' (beneden.)

Net hoorde ik dat Bama een B'dibbie (dropje) pakte. Ik weet precies hoe het kastje klinkt en hoe het zakje kraakt. Ik mocht wel een B'dibbie, maar ik mag geen slokjes uit het waterpistool. Dat snap ik niet hoor. Dat is toch veel makkelijker dan 'Mena-menama' (limonade) uit de ijskast pakken?

Wanneer kom je hier spelen? We hadden heeeeeeeeel lang geleden afgesproken dat je hier zachte b'dibbies kwam eten en 'Mena-menama' (limonade) kwam drinken. Toch? Ik zorg wel dat het altijd klaar staat hoor. Zie maar! Ik ben hier 24 uur per dag!

Nu is het tijd om te dansen met de spaanse liedjes uit de liedjes-foon.

Daaaaaaag! Veel liefs en kusjes van
Beebie Huwa, alias:

Leora


naar de volgende, negende, brief
naar de vorige, zevende, brief
terug
Hoofdpagina weblog top
Weblog Archief Overzicht
© Jolie 2003