potlood

[ reacties ]

de oorlog en de deskundige

29 Mar 2003 01:09:
Wanneer je dagelijks met de trein reist, ken je je medereizigers van gezicht. Je hebt geen idee wat ze doen, of hoe ze heten. Je weet hooguit welke krant ze lezen en of ze 's ochtends kringen onder hun ogen hebben, fruit eten, roken of liever hun handen branden aan een kop koffie.

In de tijd dat ik buiten de stad lesgaf, begin jaren 90, stond hij daar ook, de meeste ochtenden. Boven zijn Burberry-kraag leek hij het perron te overzien. Iets te blauwe ogen, die een Schutte-achtige schranderheid suggereerden. Hij kon ook evengoed een ochtendmens na een thermoskan koffie zijn. Of pianist met bovenburen in de nachtdienst, zodat hij dagelijks om vijf uur op moest voor de repetitie.

En ineens was daar de eerste Golfoorlog. En wie verscheen daar op het scherm? Mijn perrongenoot bleek Midden-Oosten-deskundige.

De oorlog kwam en ging, en roosters veranderen, net als spoorboekjes.

Inmiddels is de tweede Golfoorlog begonnen. We zappen alle kanalen af op zoek naar nieuws. En ineens is daar weer de perrongenoot. Nu op RTL5. Even genuanceerd gebleven, wijzend op gevoeligheden als aanvallen op een sjiitische feestdag, zaken waarvan je denkt, had die Rumsfeld geen Midden-Oosten-deskundigen?
Ruud Hoff werkt bij het Clingendael Instituut


verhuizen

13 Feb 2003 12:19:
Mijn computer zit nog steeds in een doos. We zijn nl. nog steeds bezig met verhuizen. Nou, een paar uur per dag that is. Want Edwin heeft stapels opdrachten lopen. En een baby van net 9 maanden kun je niet alleen in de box leggen om zelf op een andere verdieping te gaan werken. Zo lijkt ons huis nog steeds op zo'n spelletje vierkant-verplaatsen: als je vakje A leeg wilt hebben om bij doos F te kunnen, moet je eerst vak B naar C en C naar D enz enz verplaatsen. Volgens de verhuisspecial van Planet -hieronder- kan het ook anders ;-)
http://www.planet.nl/living/0,1233,77_1744_643066_2871,00.html

internet-zonder-vast-internet

29 Jan 2003 18:22:
We zijn nog steeds bezig met dozen uitpakken. Mail en websites lezen doen we met nu een inbelmodem. Van ons verhuisverzoek aan Chello hebben we nog ..niets gehoord.

Zodra je afhankelijk bent van een modem [56k!] en een 800x600 scherm, merk je hoe lame het internet is geraakt.

spam

Hooguit 1 op de 10 berichten is gewenst: het Parool Lunchnieuws bijvoorbeeld. De rest is spam. Daarom heb ik vanmiddag mijn procmailrc uitgebreid. Niet ideaal, in de verste verte niet zo mooi als die van JohnPC, maar het lijkt spam te verminderen. Alleen al filteren op een extra koreaanse karakterset scheelt weer tientallen spams, naast dubieuze domeinen verdwijnen ook alle varianten op 'lichaamsdeelvergroting' en 'leningen' in de subjectsregel meteen naar /dev/null :-) Stuur me dus vooral geen mail met dergelijke subjectsregels ;-)

usability

Kranten online lezen is wat lastig. Blijkt dat noch Volkskrant noch Trouw webpagina's biedt die *werkelijk* binnen een 800x600 laptopschermpje passen. Heel, heel veel horizontaal scrollen in Explorer.

Trouw en VK zijn ook nog eens overgestapt op ranzige reclamepopups voor een of ander ziekenfonds. Voor alle kranten maar met name Telegraaf moeten "plaatjes uit" staan anders wacht ik minutenlang op een pagina. Uitwijken naar het ND.nl blijkt zonder afbeeldingen onmogelijk: dan zijn alle aanklikbare links onbegrijpelijk. Net als op de website van XS4ALL trouwens. Enzovoort. Mocht ik langzaam fundamentalistisch kleuren, dan komt dat doordat het Refdag zonder afbeeldingen het meest leesbaar blijkt op een laptop ;-) Toch maar zorgen dat ik de gedrukte Volkskrant niet te vroeg als inpakpapier gebruik.

nieuwsgroep

Usenet offline lezen op een Mac? Als iemand een tip heeft.. Hou ik me aanbevolen. MaxNews 0.82d haalt de nieuwsgroepen op, als vaag RealBasic-bestand. En.. heeft ..geen.. pijltjestoetsen of spatiebalk om door de berichten te lopen. Scrollmuisklikkend lezen via MaxNews 0.82d zou solliciteren naar een megamuisarm zijn, zeker met al die bovenquoters van NIWO ;-)

Tot zover een klein percentage van de internet-zonder-vast-internet-perikelen... ;-)

Verder alles goed, al durft (!) de kat niet naar buiten, is de douche meer heen en weer springen onder een druppel water en vallen de keukenkastjes praktisch van de muren nog voor ze gevuld zijn. Voor een huis in de hoofdstad moet je wat over hebben, zegt men <;-)
http://www.uwasa.fi/~ts/info/proctips.html


verhuizen

12 Jan 2003 20:56:

Wij zijn al een ruim een week druk met verhuizen. Ja, een geweldige timing met -12 graden celsius ;-} Maar vandaar dat ik hier even geen nieuwsjes kan plaatsen. Iedereen die (heeft ge-)wacht op een nieuwjaarskaart.. eh, ja, ze lagen er.. We gebruiken ze maar als verhuisbericht ;-} Groet, Jolie

Hoofdpagina weblog top
Weblog Archief top
Doe mij een borrelpraat stemadvies
De Makelizer, Eerste Hulp bij Makelaars-jargon
php-icon scripting & tekst © Jolie, 2002