potlood

[ reacties ]

muziekpop

30 Jun 2003 21:59:
Mijn mac is vandaag wat Strata 3D testrenders aan het berekenen. Omdat mijn gezellige OS X.1 crashte op tegelijkertijd Eudora draaien, laat ik het ding maar even met rust vandaag. Tijd om wat unplugd werk te doen! Bijvoorbeeld de muziekpop repareren, die Tante Ruth 33 jaar geleden voor me gemaakt heeft:
fotootje muziekpop

De muziekpop blijkt in zijn brein een slim extra vakje te hebben, waar het muziekdoosje in past. Toch blijkt er een stofdraadje in het doosje te zijn gekomen -wat het mechaniek tegenhield bij het afspelen van het liedje. Na het weghalen van het draadje speelt het doosje weer [wavfile, 232 Kb] Het lostornen van zijn kruin kwam wel goed uit, nu kan ik de pop ook even wassen. Leora blijkt hem heel leuk te vinden.
Ein Männlein steht im walde [wavfile, 232 Kb]

flardistisch [2]

29 Jun 2003 13:47:
Mijn vader en mijn zwager van Harte Gefeliciteerd met hun verjaardagen vandaag! Gisterenavond heb ik weer versteld gestaan van de gebreken van Mac OS X.1 CD's branden kan nog steeds niet, terwijl ik gehecht ben aan goed backuppen. Zeker als ik nieuwe software wil installeren :-( Ik heb geen zin om na de enorme investeringen die ik al gedaan heb om over te schakelen naar OS X, wéér ruim 300 gulden (eh ja ƒlorijnen ;-)) uit te geven voor een punts-update. Oftewel een gedebugte versie van wat de éérste versie van OS X had moeten zijn. OK, ik hou erover op. Apple begrijpt gewoon niet dat tevreden gebruikers ook wandelende reclamezuilen zijn. Apple wil alleen maar dat iedereen zich scheel betaalt en prima, jonge randapparatuur weggooit om nòg nieuwere randapparatuur en software te kopen. Ik heb acht Macs Apple... Twee printers die niet goed werken, twee branders die helemaal niet werken, een nietwerkende webcam, 3 wacomtabletjes waarvan er 1 half werkt, twee scanners die niet werken. Ohnee, één scsi-scanner heb ik weggegooid omdat niemand er meer wat mee kon, alleen Mac OS 7.5 en Photoshop 3. Wanneer, Apple, is het genoeg? Als alle klanten het zat zijn om eindeloos geld uit te geven? Gelukkig werkte Edwin's PC wel, en kon hij eindelijk nieuwe foto's bijplaatsen.
Edwin heeft nieuwe foto's van Leora op zijn site geplaatst

waxinelichtjes

28 Jun 2003 23:19:
Waxinelichtjes zijn ontwikkeld om warmte te kunnen geven, en niet om als lichtbron te dienen -wat ik niet wist. Dat waxinelichtjes van de Praxis als lichtbron niet erg geschikt zijn, ondervonden wij gisterenavond. Neehoor, geen brand in de theepot of gaten in de tuintafel. Bij elke lach vlogen de minivlammetjes van de waxinelichtjes gewoon uit. Nu wist ik dat we in een doos in de kelder.... ik heb mezelf weten te weerhouden te gaan zoeken. Kan lang duren in 49 dozen. Uiteindelijk vond Edwin ergens in een kast en vensterbank nog wat betere lichtjes. Iemand nog behoefte aan 95 waxinelichtjes? Voorwaarde, geen geestige vrienden hebben, want gelach overleven ze niet!
Waxinelichtjes niet als sfeerlichtjes gebruiken, zegt keurmerk.nl

3D Strata en receptenschriften

27 Jun 2003 09:18:
Acht dagen geleden heb ik Strata 3D besteld, de zogenaamde designer's upgrade, dat is inclusief een upgrade van Photoshop. Ik ben al ruim acht jaar een fan van het pakket, sinds een 3D-kennis me moeiteloos kon uitleggen hoe het werkte, -je moet de texture kunnen positioneren, Ah klik, kijk- zònder Strata 3D zelf eerder gezien te hebben. Bij twee van mijn werkgevers kon ik met een geregistreerde versie werken, maar voor mijn priveewerk was ik aangewezen op de download light versie van Strata. Zou het pakket vandaag bezorgd worden? vraag ik me al dagen af, wetend dat éen van de 12 Strata-medewerkers het inmiddels heeft verzonden. Gelukkig hoef ik er niet op te gaan zitten wachten :-) Leesvoer genoeg, zoals onvervalste unplugde receptenschriften of recepten voor het ware eten uit België voor vanavond! [Naschrift v'middag: het software packet is bezorgd!]
Review van Strata 3Dpro 3.8

de Roy en het detectiescript

26 Jun 2003 23:15:
Heeft u een Mac met OS X en Explorer, geen Telegraaf en RTL4-nieuws gemist? Nee? Mooi. Dan kunt heeft u het interview met het paar al gezien, online, via de kabel of tussen de vis. Het browser-detectiescript van de RTL4-site, bezorgt Mac OS X-bezoekers een onnodige foutmelding. Die verhindert dat Mac-gebruikers de streaming-videofiles bekijken. Voor Macgebruikers die het interview van Frits Barend met Margarita en Edwin de Roy wèl graag willen zien, heb ik de rechtsreekse URLs uit het slechtwerkende javascript gevist. Met Windows Media Player X zijn ze prima te bekijken.
Frits Barend spreekt met Margarita en Edwin de Roy - deel 1 [WMF]
Frits Barend spreekt met Margarita en Edwin de Roy - deel 2 [WMF]
Frits Barend spreekt met Margarita en Edwin de Roy - deel 3 [WMF]

reclamehoofd

25 Jun 2003 22:25:
Leora is er vandaag stellig van overtuigd, dat Edwin op de omslag van de Belcompany-folder staat ;-) Vanochtend liep ze met die folder rond, en wees ze telkens "Pappa!" Toen ik keek, moest ik bekennen dat de gelijkenis treffend is ;-)) Ik zette hem op Edwin's bureau zodat Edwin hem zelf even kon bekijken, voor de folder het lot zou ondergaan dat alle folders en boeken binnen handbereik ondergaan.. Dus ging Leora daar staan, wijzen en "Pappa!" roepen. Nu kan Edwin nooit meer ontkennen dat zijn smile breed genoeg geweest zou zijn voor een reclame-folder ;-)) Gelukkig vond ik de folder op Internet, dat is makkelijker dan verwijzen naar de kattenbak, -ofzoiets :-)
Voorpagina Belcompany-folder, met Edwin volgens Leora, Jpeg [308 Kb]

kantoormeubelen

24 Jun 2003 22:25:
Edwin reed vanochtendvroeg na de vaccinatie, even langs de benzinepomp. We reden daarbij langs de fraaie etalage van kantoorinrichter Meinema. De elegante stoeltjes deden me ineens denken aan de bladen die ik doornam voor de interieurcommissie, of hoe heette het, bij het derde bedrijf waar ik na mijn onderwijscarriere werkte. Die commissie bestond een wonderlijke mengeling van realistische ideeen, enthousiasme, onrealistische voorstellen, zeer brede inspraak en een flinke dosis repressieve tolerantie. De choreografie van dit wrede ballet was in handen van de toenmalig directeur. Een combinatie die tot totale lamlendigheid leidde. En tot IKEA-meubels. Afijn, laat ik niet op de details ingaan, al was er maar één lezer met vreselijke herinneringen hieraan :-}

Ik heb er twee dingen aan overgehouden: liefde voor die prachtige stoeltjes zoals in de etalage van Meinema (helaas niet online) en de stellige overtuiging dat mensen geboren onder het sterrenbeeld Kreeft zouden moeten worden uitgesloten van directeursfuncties, tenzij het (mijn vader of) een directiefunctie bij een Oostblokweeshuis betreft ;-) Maar laat ik dat niet al te letterlijk zeggen, want straks staat ééntwaalfde van de bevolking bij het MDI in de mailbox ;-)

Leora leek de vaccinaties trouwens redelijk goed doorstaan te hebben.
http://www.meinema.nl/


op sokken

23 Jun 2003 20:58:
Naast de beeldmerkknoppen, was er vandaag de tuin.
fotootje Leora op sokken

Een foto van Leora met het harkje was leuker geweest, want zij heeft op sokjes achter me aan geharkt toen ik vandaag het onkruid weghaalde. Zelfs met plakbandjes over de sluiting ;-) weet ze haar schoenen uit te trekken. De tuin is weer toonbaar. De oranje stippen links in de foto, is de chenomeles uit de tuin van mijn Oma. De twee stammen achter in de foto, zijn de stammen van de beruchte coniferen.

Morgenochtend vroeg, krijgt Leora haar BMR en Meningokokken C-vaccinatie. Drie weken vroeger dan gepland in het leeftijdsschema. In verband met vakantie van de arts is het wat vooruitgeschoven. Van de vorige vaccinatie is ze een ruime week ziek geweest, met koortspieken boven de veertig graden. Ik hoop enorm dat dat deze keer meevalt. Mijn hart breekt bij de gedachte dat ze weer zo ziek zou kunnen worden.
Nee maar, er bestaat nog iets bij DDS: in-de-tuin.dds.nl


tippeslif

22 Jun 2003 14:14:
Leora kan een paar woorden uitspreken. Niet veel, maar genoeg om duidelijk te maken wat ze wil. Gisteren heeft ze een nieuw woord aan het korte rijtje toegevoegd: "Tippeslif." Gisteren reikte ze naar het plankje waarop de Labello lippenstift staat, roepend "TippeTippe! Tippetippetippeslif!" [wavfile, 104 Kb] Kort daarna hadden we een dreumes met roze vlekken rond haar mond. Het is wel opvallend dat het tiende woord dat ze zoekt, weer een schoonheidsprodukt betreft :-)
fotootje Leora kamt haar haar

Het een-na-laatste woord was namelijk "Buwte" als aanduiding voor de tube babyzalf en zonnebrandcrème. De andere woorden, in chronologische volgorde van voor het eerst uitspreken: Papa, Daahaa (daahaag), Die - Deze - Ditte, Hatoe (hatsjoe), Happa (hapje), Bah, Boewah (poesje), Ja, Buwte (tube)
De ontwikkelingen van baby naar dreumes rond dertien maanden

bruine arm

21 Jun 2003 19:11:
Maarten Wierda ontvangt dit jaar de bruine arm trofee. De jury besloot dit unaniem, na lang beraad over het grote aantal bijdragen in niwo, waarin zich als webontwerper presenterende personen proberen zich omhoog te werken door nieuwkomers te trappen.

Om tot deze unanimiteit te komen las de jury duizenden berichten. Al snel bleken enkele kandidaten met arm en schouders boven het gemiddelde niwo-publiek uit te steken. Metersdiep steken zij de arm in elkaars endeldarm door gezamelijk op te treden tegen nieuwkomers en wat zij 'typisch nieuwkomergedrag' noemen. Quoten. Sig-delimiters. Ach, leest u niwo zelf.

De jury is zich bewust van het feit dat alle genomineerden die de prijs nèt niet kregen, nu enorm hun best zullen doen om de prijs alsnog te krijgen. De jury is echter onverbiddelijk. Over deze uitslag kan niet gecorrespondeerd worden.

We feliciteren Maarten Wierda met zijn trofee, en wijzen hem er op dat de afbeelding slechts 23 kleuren bevat, allen uit het webpalet. Zodat de afbeelding de ware geest van de niwo-website ademt. Het ALT-attribuut krijgt winnaar Maarten Wierda meegeleverd.

Het jury-rapport samengevat. Moart3n Wierda scoorde het hoogst, met name met:
Message-ID: <3EF30BC7.38669807@norecessDOT.com>
NNTP-Posting-Date: 20 Jun 2003 13:27:34 GMT

Als 2e eindigde Baussie, met zijn reactie op Michael:
Message-ID: <3EEEDE9E.8053FC5D@xs4all.nl>
NNTP-Posting-Date: Tue, 17 Jun 2003 09:25:49 +0000 (UTC)

Als 3e eindigde Pijlman, voor aanbrengen van wijzigingen in andermans citaten:
Message-ID: <0l820vo03q1mj1s3eretfs2m13ehghd8t1@4ax.com>
Date: Thu, 19 Dec 2002 02:40:52 +0100

Als 8e eindigde Anders Piet met zijn t.b.w.i. reactie op:
Message-ID: <v9g4fvgbdjm9uqtsa89g3vm18cb76rj02o@4ax.com>
NNTP-Posting-Date: 20 Jun 2003 01:05:12 CEST

De troostprijs gaat naar Van Walree, met name voor:
Message-ID: <muq8fvcbql2kj4u7lev8qa4j9c02v7p96v@4ax.com>
Date: Sat, 21 Jun 2003 16:33:57 +0200

Op de allerlaatste plaats, met de allerminste punten, eindigde:
Vincent De Baere met hoffelijke tips

In het buurland, in bcid kan de jury de prijs ook dit jaar niet uitgereiken ;-)

Naschrift: Voor de niwo-award voor de meest uitgerekte kringspier, zoekt de jury nog juryleden. De jury verwacht die om begrijpelijke redenen echter niet onder vakgenoten te vinden.
Green Eggs Report - URLs spotted within the nl.internet.www.ontwerp newsgroup


flardistisch

20 Jun 2003 22:43:
De ingezonden brieven in HP-de Tijd waren deze week vermakelijk. De Siebelt-saga is veel lezers in het verkeerde keelgat geschoten. Flardistisch, (mooi woord!) geen wederhoor en op de keeper beschouwd: geen onthullingen. De verbanden tussen extremistische en alledaagse groepen zijn interessant. Maar wat bewees dit artikel nu? Zoals een lezer schreef: "Doe het nog eens over, maar dan goed!" Ik ben benieuwd naar de discussie binnen HP-De Tijd. En natuurlijk naar het vervolg-artikel.

Zelf zit ik te dubben wie ik de bruine arm trofee [uiteraard ;) websafe, 23 kleuren] zal uitreiken. Wierda staat nog steeds op één, vanwege zijn pogingen populair te doen door nieuwkomers in niwo belachelijk te maken. Misschien zie ik iemand over het hoofd die nòg harder probeert zich omhoog te werken door nieuwkomers te trappen. Op Usenet zitten immers veel mensen die zich identificeren met alfa-mannetjes. Ik kom er nog op terug.
The Colors Formerly Known as Websafe - Death of the Websafe Color Palette


vuurstenen werktuig

19 Jun 2003 11:12:
Mijn vader wandelde langs het strand van Domburg, ter hoogte van de Watertoren. Het was eb, en zijn blik viel op een paar schelpen, waartussen een vuursteentje lag. Als gepensioneerd fysisch geograaf gewend om naar opvallende details in het zand te kijken, raapte hij het op. Het bleek een vuurstenen werktuigje uit het Neolithicum. De strandwal die 4500 jaar geleden voor de kust van Zeeland lag, was indertijd bewoond. Een fraaie schrabber, die hoogstwaarschijnlijk is gebruikt voor het afschrapen van huiden:
fotootje vuurstenen werktuigje

Fysisch geografische ontstaansgeschiedenis van de Zeeuwse eilanden.

bril

18 Jun 2003 10:08:
De Volkskrant van vanochtend is toneel van een schrijvers-soap. Onder het kopje 'Neus' beschijft Martin Bril hoe Van der Heijden één woord van Bril in zijn deze week verschenen dagboek buiten elke context citeert: haakneus. Om hem te kunnen uitmaken voor boekverbrander van het kaliber Goebbels. Het oorspronkelijke citaat dat Bril ten tonele voert, bevat inderdaad geen spoor van antisemitisme, en is ronduit een lofzang op Mulisch.

Een tekst uit de context halen en onterecht rascistisch noemen, is niet alleen laster waarmee je iemand jarenlang in de verdediging kunt drukken. Het is in deze tijd van ondubbelzinnig herlevend racisme ronduit schadelijk. Bij de volgende melding van Goebbels-imitatie en Boekverbranding, zal de lezer namelijk geamuseerd achteroverleunen: "Ach, dat is vast weer zo'n bijelkaargelogen grol." Wanneer de eerste boeken in de hens vliegen, weten we in elk geval waar de oorzaak niet ligt: niet bij Martin Bril.

En A.F.Th. hoeft er niet trots op te zijn dat hij Godwin's Law heeft overtreden ;-) He has automatically lost whatever argument was in progress.
De website van Bril


struikelen over Steve

17 Jun 2003 15:19:
Stap ik vanochtend mijn bed uit, struikel ik bijna over Steve Krug. Nee, niet over de echte Steve gelukkig, maar over zijn boek. Zo was ik meteen wakker en weer helemaal bij de les van gisteren. Gisteren dacht ik namelijk: Vandaag lees ik dat boek uit, niets geen lekker leuk emaillezen en wat dies meer zij tussendoor. Nu is alles al snel 'even tussendoor', ook een boek uitlezen, zodra je wilt voorkomen dat er in tuinkaarsen geknepen wordt en alle andere vreselijkheden waartoe kruipende wezentjes in staat zijn.

Het boek kreeg ik dus niet uit, en veel erger: ik miste de leukste nieuwe URLs waaronder een prachtige foto van het hapje dat Leora uit een boek genomen heeft, heuse non-spam-emails en bijdragen van de grote dichter. Terwijl op een normale dag mijn inbox er zo uitziet, en dat geluidje meestal "you've got new spam"betekent. Duh. Leora was helemaal weg van de kat die ze in de nieuwste tweetalige weblog zag! Ze krijgt vast nieuwe tanden, gezien het feit dat ik 6 uur over dit stukje gedaan heb 'tussendoor' en niet 1 letter van Krug gelezen heb.. ;-]

fotootje baby voor beeldscherm

Leora laaiend enthousiast over de schlepkat - RealMedia 68 Kb of WAV-file 12 Kb

usability

16 Jun 2003 15:29:
Dat de gedachten van John Bokma nog in Nieuw-Zeeland zijn, bewijst alleen zijn systeemklok ;-) Hij schreef een helder artikel voor webontwerpers. Bij elke tip legt hij uit waarom hij de ontwerper ertoe adviseert. Natuurlijk, Steve Krug en Jakob Nielsen schreven dunne en dikke boeken over usability. De aanbevelingen van John zijn iets technischer, meer bèta dan alfa of gamma, zoals Nielsen en Krug. Tot mijn verbazing werd zijn stuk in niwo toch nauwelijks met applaus ontvangen. Integendeel, dat werd weer een frame-war waarin ik nog een nieuw woord heb geleerd. Zelfs vijftigplussige pubers blijken het verschil niet te zien tussen aanbevelingen en stricte regels, gaan zeuren over kapotte sig delimiters (geen idee wat het is? don't bother, het is de moeite niet waard,) over taalfouten, tot John om half twee 's nachts en ruim honderd postings later vol-ko-men uit zijn dak vloekte en tenslotte zijn excuses maakte. Arme John. Voor mij waren de excuses niet nodig geweest. Het was -is- een goed stuk. Wat ook zijn persoonlijke reden was om z'n energie op het onderwerp te richten. Terwijl je over usability niet genoeg kunt lezen, houden vakbladen voor webprofessionals op te bestaan, en blijkt de vakgroep op usenet keer op keer waardeloos.
De website van John Bokma.

plakje melk

15 Jun 2003 12:37:
Edwin vond het gisteren nodig om het pak melk in het vriesvak te doen. Het zou veel te warm geworden zijn in de rij voor de kassa bij de supermarkt. Nee, ter verduidelijking zegt Edwin: we zijn even muffins gaan eten bij Gary's en al die tijd stond de melk in de kofferbak. Dat u niet denkt dat Edwin een neuroot is dus ;-) 's Avonds gingen wij eten bij een van de alleraardigste webkoppels. Die, ironie ten top, blijkt als je hun namen intikt bij Google, bestookt worden met de meest vreselijke scheldkanonnades vanwege hun beroep. Vreemd, zeer vreemd dat mensen persoon en functie zelden kunnen scheiden. En hey, somebody has to do the bloody job: je zou er maar aan staan. Nou, als ze het zat zijn, kunnen ze in elk geval altijd nog een koksopleiding beginnen :-)
Thuisgekomen na die supergezellige avond, bleek dat pak melk meer weg te hebben van schaafijs..
fotootje bevroren melk

Zo stond Edwin vanochtend plakjes melk te snijden voor de koffie.

niet gesproken

14 Jun 2003 15:05:
Wie heb ik allemaal juist niet gesproken, gisteren op het onverwachte feestje. Ik had me bijvoorbeeld verheugd om R. weer te spreken. Maar je stond ook de meeste tijd op dat podium! Ik ben nog steeds een fan hoor, R., van je groninger kritiek en geweten, een zeldzaamheid in deze regio ;-) Alleen moet je niet teveel snoepen uit de winkel van je pa, want dat is slecht voor je gezondheid en eh.. de lijn ;-) En zo heb ik een heleboel mensen niet gesproken. Waar was O. bijvoorbeeld? Die heb ik niet eens gezien. Nu geeft onze lengte ook wel aanleiding om elkaar te missen, zeker in zo'n enorm groot gezelschap. Ik vertel nog steeds het verhaal van het hm-hm-toonhoogteverschil... Om ontwerpers uit te leggen hoe je met BOFH's praat ;-)
BOFH: "Met beheer?"
webontwerper: "Hallo, met mij. Mijn bestand doet het niet."
BOFH: "Hm Hm" [Toonhoogteverschil tussen de 2 'Hm's: geen..]
BOFH denkt: Wat een #@$%$^%@#-lamer..
webontwerper: "Nou, ik bedoel: ik kan mijn HTML-bestand niet meer wijzigen."
BOFH: "Hm Hm" [Toonhoogteverschil tussen de 2 'Hm's: kleine terts]
BOFH denkt: Welk #@$%fscking-HTMLbestand? Waar?
webontwerper: "Ik bedoel: Sinds collega Toos het bestand agenda.html in de directory 'agenda' heeft gewijzigd, kan ik er niets meer in veranderen: alleen Toos nog."
BOFH: "Hm Hm!" [Toonhoogteverschil tussen de 2 'Hm's: quint!]
BOFH denkt: Aha, een permissie-probleem..
BOFH: < clickety > "OK, fixed.. Je kunt agenda.html in 'agenda' weer wijzigen."


Lees meer Basterd Operator From Hell-stories


feestje [2]

14 Jun 2003 00:52:
Erg leuk om Kai, Marianne, EriC, Timo, Mischa, Tobias, Jaco, Suzanne, RJ, Ralph, Jan Pieter, Gien, Eline, Laelia, Thijmen, Ray en Nella weer even te spreken. En om onvermoede muzikale talenten van oud-collega's te horen en zien :-) Een geslaagd feestje. Leora slaapt, en wij lezen nog even onze email, eh spam, grr. Of er foto's zullen zijn weet ik niet, dus nog maar even dezelfde foto:
Baby met discobol

feestje

13 Jun 2003 12:23:
Hee! Wie gaat er daar met mijn entreebewijs vandoor?
fotootje baby met kaartje
Eindelijk weer een randapparaat dat gewoon plug&play werkt, ondanks Max OS X: Edwin's camera. Edwin's harddisk was vol, dus om de foto in de weblog te zetten, moest ik de camera wel op mijn Mac aansluiten inplaats van op zijn PC. Met de classic USB mounter kon ik de foto's direct uit de camera in de Mac laden.
Het enige nadeel: ik kan nu niet meer als excuus zeggen "Edwin gaat over de foto's" ;-) wanneer familie en vrienden vragen naar updates van de baby-foto's. Updates of niet, als alles meezit, is ze vanavond IRL te bewonderen op het feestje!
Baby met discobol

beste Volkert

12 Jun 2003 15:57:
Eindelijk heb ik je motief door. Zojuist zeulde ik met twee vuilniszakken oud papier richting tuin. Mijn lief is grootverbruiker van vaktijdschrijften, en ik van nieuws en kranten, dus dat tikt aan. Mijn lief staat erop dat wij de verzameling naar de oudpapierbak slepen. Wij wonen echter in een achterstandswijk. Omdat jouw ouders in hetzelfde Zeeuwse plaatsje wonen als mijn vader, zal ik je moeten uitleggen wat een achterstandswijk is. In een achterstandswijk staat prachtige architectuur van toparchitecten weg te rotten door slechte regenpijpen, en is de grootste hobby van de bewoners uit het raam hangen en de buren toeschreeuwen. Heel gezellig. De papier- en glasbakken zijn er zo ver weg, dat de milieubelasting door de fabricage van nieuw-aan-te-schaffen schoenen groter is, dan de winst van het gescheiden afval. Natuurlijk, wij kunnen het papier met de auto naar de papierbak brengen. Je zult het met me eens zijn dat dàt echter een soort contradictio in terminis is.
Enfin, ik liep daar te zeulen met het papier, zette de zak naast een vuilniszak met wegwerpluiers, en ineens zag ik het licht. Jouw baby is net als onze baby grootverbruikster van die wegwerpdingen, en anders wel van de wasmachine met bijbehorende bijdrage aan de watervervuiling. Jij raakte natuurlijk in een inwendige crisis door die enorme bijdrage aan de vervuiling, en van het een kwam het ander. Niet? Ik moet zeggen dat ik blij ben dat je zolang achter de tralies zit, al vrees ik dat jij eerder vrijkomt dan dat hier oudpapierbakken dichter bij huis geplaatst zijn. Kunnen we daarom afspreken dat ik mijn milieudelict, het weggooien van papier, zolang onbestraft door Het Wetboek Van Volkert kan blijven plegen?
Milieuvriendelijke papiersoorten: wanneer wel en niet?

hoax #trefwoord of niet?

12 Jun 2003 08:52:
Al dagen zoek ik naar informatie over het opnemen van trefwoorden in de anchor-tekst. Een trefwoord in de url, bijvoorbeeld index.html#barbiekleertjes zou de vindbaarheid van de site vergroten. Vreemd genoeg kan ik er niets over vinden. Sommigen die ik ernaar vraag, noemen het een hoax: zoekmachines zouden die #tekst er bij het indexeren afknippen. Voor mijn vak wil ik graag precies weten hoe het vandaag zit, in zoekmachineland. Jammer dat er geen serieus webontwikkelaars-forum in Nederland is.
Ploeg ik weer verder door het zoekmachine-forum op webmasterworld.com.

denk nooit dat je een abonnement hebt

11 Jun 2003 11:24:
HP-de Tijd is een prettig opinieblad. Het enige opinieblad dat de post-religieuze verzuiling overstijgt, en niet de megafoon is van dogmatisch progressief, zonnebank-bruin rechts, grachtengordellinks of van paardebitjesschoenen conservatief Nederland. U begrijpt het al, wij hebben een abonnement op HP-de Tijd. Dachten wij. Tot vorige week de Peter Siebelt-saga niet bezorgd werd. Het werd vrijdag. Geen HP. Het werd zaterdag. Het werd Pinksteren. Mijn lief ging bellen. Wat blijkt het geval? Ons proefabonnement -u kent dat wel, uitgever belt 's avonds om vanalles te slijten: welke bladen lezen u en uw vrouw? "Mijn vrouw koopt elke week HP-de Tijd" wist mijn lief. "Meneer Martin," kirde het callcentrum van de uitgever, "Mogen wij u dan een proefabonnement op HP-de Tijd aanbieden?" Zo gezegd zo gedaan en enkele weken later belde het callcentrum nog eens, en zette mijn lief het abonnement om in een jaarabonnement.

Ons proefabonnement dus, is twee weken geleden afgelopen en het jaar-abonnement gaat deze week in. Dat betekent dus dat wij vorige week, tegen de afspraak, één week lang geen abonnement hadden op HP-de Tijd. Wij mogen HP de Tijd nabestellen of los kopen. Nu ben ik net bij de sigarenboer geweest, waar HP-de Tijd editie Peter Siebelt-saga ook niet bezorgd zou zijn. En in een flits bedacht ik me: ik ben daar gek ook, kan ik weer een halve wijk gaan wandelen naar de volgende sigarenboer, om als ik mazzel heb te mogen betalen voor een blad waarop ik een abonnement heb? Nee dus.
En wonder, daar staat het Peter Siebelt-artikel al in het Liberty Portal! Dank!


detail

10 Jun 2003 08:26:
Fraaie typografische details op de priveesite van Rob van der Galiën. Hij maakte de site als onderdeel van een expositie van Kunstweb-docenten. Voor de tentoonstelling maakte hij twee series graphics over het thema detail.
Rob van der Galiën - online expositie: detail

kinderfeestje

09 Jun 2003 23:11:
Leora is vandaag voor het eerst naar een kinderfeestje geweest, met ons natuurlijk, als net-éénjarige. Anna, het dochtertje van mijn middelbareschool-vriendin werd drie jaar. Leora heeft de driejarigen bewonderend bekeken, en gelukkig was daar een heel leuk ander eenjarig meisje, Damei. Omdat Leora op dit moment nog steeds vindt dat in de auto op de terugweg slapen voldoende was, vandaag even geen weblog.
Feestonderzoek bij VanHarte.nl

popcorn

08 Jun 2003 23:59:
We zijn net thuis. Snel de weblog updaten! Uit betrouwbare bron verneem ik dat Martijn Benders zijn site heeft geupdate, dus eten wij popcorn terwijl we naar de site waar de muze nog met lucifers speelt en poezie nog ezelsoren heeft http-en.
[Naschrift:] ik heb me vooral erg vermaakt met het interview met Hein van Meeteren. De bestuurswoordvoerder van DB-NL is meteen herkenbaar, en de lezer blijft dan ook in ernstige verwarring achter of dit interview nu parodie of echt was.... Sorry Hein ;-) maar: beter goed geparodieerd, dan grof bekritiseerd, toch? Wat de structuur van Martijn's site betreft, is het opvallend dat ik het interview nu pas vind: kennelijk was de structuur echt verbeterbaar!
De kannibaal.nl

compulsief loggen

07 Jun 2003 22:33:
Het Pentagon wil life-log van leven bijhouden, schrijft Jos H. alias Jos Horikx op de lijst van Jaap. Dat herinnerde me aan een toekomstvisie eh -visioen ;-) Over 200 jaar is iedereen vast in de weer is met camera's en alles-loggen. Een discussiepunt is dan niet meer lees ik of kijk ik TV? Nee, men vraagt zich dan af of het geheugen beter of slechter werkt, wanneer je in elke situatie eigen camera's hebt. Camera's in je auto, op je werk, in elk vertrek van je huis, enzovoort. Zoals sommige Grieken het verfoeilijk vonden dat er mensen waren die de Homerus uitschreven, omdat dàt het uit het hoofd leren van teksten niet ten goede zou komen. En zoals we ons vandaag afvragen of al dat TV-kijken niet slecht voor kinderen is. Schandalen kenmerken zich tegen die tijd niet meer door schaduw-boekhoudingen. Tegen die tijd zijn er gewoon _enorme_ affaires over gewiste &of vervalste beelden en logfiles.
Jaap's internetpolitiek-lijst

hoofdbedekking

06 Jun 2003 14:40:
Zelf draag ik wel eens een pet, vooral in situaties waarin ik me ongemakkelijk voel. En daarvoor heb ik een hoed versleten. Het werkt, je hebt met een hoofddeksel minder last van 'emotionele invloeden' uit de omgeving. Een idee waarom, heb ik in de laatste 25 jaar nooit kunnen opstellen. De één zal waarschijnlijk iets met chakra's roepen, de ander iets met aura's, weer een ander iets religieus en weer een ander zal zeggen inbeelding of placebo. Of mode en imago-building. Mij best. Net als de kruinbedekking of het weglaten daarvan, waarvoor ieder, man of vrouw zelf moet kunnen kiezen.

Veel vrouwen kunnen dit vandaag de dag echter nog niet zelf kiezen. Islamitische buurdames in de wijk waar ik jaren woonde bijvoorbeeld niet. Besloot Fatima dat de hoofddoek af ging, dan werd ze meteen achter haar rug beschimpt door de andere buurdames. "Een echte Berber." fluisterden ze me dan toe, alsof dat iets duidelijk maakte. "Maar dat zijn toch die stoere echte bewoners van Marokko? Van voor de Arabische overheersing?" Het antwoord daarop doet me altijd denken aan die film waarin een oude man een Siciliaanse gangster vertelt dat Sicilianen zwart bloed zouden hebben. In elk geval triest dat mensen die zelf lijden onder discriminatie, anderen weer discrimineren. Dat de dames lijden onder discriminatie, maakt ook het project van Tonny van Sommeren duidelijk. Deze Rotterdamse draagt één maand een hoofddoek, om de reacties van de blonde bevolking van binnenuit te beleven. Na de twee perioden in de 'zwarte' Indische Buurt, bij elkaar opgeteld 17 jaar, ben ik niet verbaasd over Tonny's verslag. Of misschien ...juist wel. Kritiek over het thema hoofddoek heb ik altijd van de Islamitische buurdames zelf gehoord: de één die het symbool voor onderdrukking vindt, noem mij eens één Islamitische vrouw die niet door haar man of vader mishandeld wordt. Inderdaad, ik ken er geen. De ander die het ouderwets vindt, en de meeste Islamitische dames die de buurvrouwen-zonder maar sletten vinden. Ik heb veel hoofddeksels versleten sinds mijn 17e, en nooit gek commentaar op een hoofddeksel gehad. Complimenten, dat wel.

Misschien wil Tonny eens een maand in de Indische Buurt komen wonen, en dan zònder hoofddoek. Op de hoek van het Sumatraplantsoen staat altijd een groepje jochies dat vrouwen zonder hoofddoek voor hoer uitscheldt. Daar lopen mannen met gehaakte petjes die expres tegen je aanbotsen en lispelen "Watkoste?" Noordafrikaanse jongens die in de bus onder je jack proberen te grijpen. Als je dat tien jaar lang hebt meegemaakt, denk je, hoe gehecht ook aan hoeden, tòch anders over hoofdsluiers en de mannen die willen dat vrouwen ze dragen.
Mijn Marokkaanse -en Nederlandse- buurvriendinnen zijn geen tweederangswezens, niet met en niet zonder hoofddoek.


anoniem of unaniem

05 Jun 2003 22:17:
Vandaag kreeg ik een heel vage brief van FNV-KIEM, de vakbond voor Kunsten, Informatie en Media. Geen e-mail, maar een echte papieren brief. Voor zover begrijpelijk, maakte ik eruit op dat FNV-KIEM moet reorganiseren. Oftewel: mensen ontslaan. De brief stond vol termen als "moet in de verschillende sectoren een flexibeler inzet worden geleverd." Heerlijk altijd: die passieve zinnen. Worden geleverd. Door wie? Man en paard noemen, had de brief ook voor het vakbondslid, dat normaal een vakbond inschakelt om zulke zinnen uit te leggen, een stuk duidelijker gemaakt. Het meest onduidelijke in de brief, was de weggevallen unanimiteit in de voordracht van de nieuwe bestuursleden. Dit omschreef de brief in de ene zin als anoniem, en in de andere zin als unaniem. Na een paar alinea's kreeg ik al zin om de brief via de kapstok in een hoed te laten verdwijnen, en FNV-KIEM sterkte te wensen met FNV-KIEM.
Kandidaten Dagelijks Bondsbestuur FNV-KIEM

the project

04 Jun 2003 17:52:
Nico 'zachte G' Gerarts, alias The Belushi Memorial Blues Brothers Band heeft een nieuwe band opgericht. Het repertoire spettert als de vorige bands bij elkaar opgeteld, en als de optredens even feestelijk zijn als de -naar schatting 150- optredens die ik van hen gezien heb, dan belooft dat wat! Audio staat nog niet op de nieuwe site, -wel hier. Nico en Corinne gefeliciteerd!
The Project.

respect

03 Jun 2003 23:08:
Normaal ben ik domme-mensen-vriendelijk. Denk eraan, zegt mijn vader altijd, mavo-twee. De overheid beschouwt dat ook als het gemiddelde van Nederland. Er zijn echter momenten waarop het meer respectvol is een hoger niveau te veronderstellen. Wanneer je een foutmelding stuurt naar een marktonderzoeksbureau bijvoorbeeld ;-)

Zo stuurde ik vandaag een mailtje naar No Ties Stembureau dat voor SBS6 onderzoek doet, en daartoe steekproefsgewijs mensen oproept vragen op hun site te beantwoorden:

Best Stembureau,

Uw applicatie http://n3.noties.nl/v/v.php geeft een error:

"Runtime Error: - Cannot open state:

/usr/v/state/svn2302/svn2302.aa9da465-49c3e2a8.4.vs"

Dit was een uur geleden zo, bij de 6e vraag, en is nu -13u25- nog steeds zo.

Met vriendelijke groet,

Ik kreeg een zeldzaam dom mailtje terug -en dat is niet de eerste keer met No Ties: Of ik hun URL wel in mijn adresbalk van mijn browser had gepaste. Ja natuurlijk. Hoe kan ik anders na het beantwoorden van de zesde vraag een Runtime-error krijgen? En deze zin wil ik de lezer niet onthouden: [URL plakken:] "Vergeet u daarbij niet om een punt te typen achter het adres." Woehahahahaha, als de Stembureau-klant dàt opvolgt, krijgt hij de SBS6-vragen-pagina gegarandeerd niet in beeld. Dàt heb ik natuurlijk niet teruggeschreven. Omdat het niet de eerste keer is dat No Ties een dom antwoord stuurt en hun problemen niet oplost -de error verscheen vier uur later nog steeds- schrijf ik het eens hier.

En de zin die ik hierachter typte, heb ik gede^H^H^H^H ;-) En nu staat Edwin hier heel hard te brullen van de lach, omdat, zegt hij: hij niet weet wat ik erachter schreef. Ik wel ;-) dat was iets als: No Ties, verbeter jezelf, want er zijn hele kaartenbakken werklozen die je functie zo willen -en kunnen- overnemen.
Enz enz enz ;-)


heemlanders

02 Jun 2003 23:57:
Op politiek.verzamelgids.nl stuit ik op een kopje 'Nationalisme' met daaronder één linkje. Heemland. Nieuwsgierig. Wat zou *dat* nu weer zijn. Verrassing! Op de pagina erachter staat temidden van de complottheorieën een interview met Meindert Fennema, van 23 mei, vorige week, getiteld "Excuses aan Janmaat."

Fennema, politicoloog aan de UvA, is populair deskundige sinds de moord op Fortuyn. Daarvoor mocht hij af en toe komen uitleggen hoe belangrijk het is bij het juiste corps te gaan. Afijn. Zijn "Janmaat verdient herwaardering na Fortuyn" is briljant. Extreemrechts is tot in het buurland in de nopjes dat ex-CPNer Fennema hun grote leider rehabiliteert. Links lacht besmuikt: het blijft een potsierlijke blamage om vergeleken te worden met racist Janmaat. Leuk ook: posthuum, zodat jezelf verdedigen wat minder makkelijk is dan bij leven en welzijn. Nee, Fennema is goed op weg. Zocht Leefbaar Nederland niet nog een nieuwe lijsttrekker?
Interview met Fennema tussen de complottheorieën


naar opa en oma

01 Jun 2003 23:24:
Het is wel heeeel stil in bepaalde nieuwsgroepen: in nl.taal.klassiek is vandaag weer het Charter -de nieuwsgroepregels- gepost, net als vorige week: andere berichten verschijnen er niet. Jammer. Afijn. Wij leveren vandaag ook geen nieuwsjes of bijdragen, behalve een met een telefoon gemaakt fotootje, van Leora die bij Opa en Oma Martin een danspasje maakt:
fotootje baby danst

Inzoomen (nee Mama, het is Echt met een telefoon gemaakt.. ;-) ja, we zullen ook weer gewone foto's maken)
Hoofdpagina weblog top
Weblog Archief top
Doe mij een borrelpraat stemadvies
De Makelizer, Eerste Hulp bij Makelaars-jargon
php-icon scripting & tekst © Jolie, 2002