potlood

[ reacties ]

fonts

30 Oct 2002 11:40:
Voor Jeroen die het font van de Amsterdamse School girobussen zoekt, staat hier een aardige verzameling fonts. Een van de freeware fonts komt in de buurt van het girobus-font.
http://www.nicksfonts.com/

waanwetenschap

29 Oct 2002 22:43:
De grand old man van de Nederlandse natuurkunde neemt wraak in een boekje waarin hij prietpraat, woordenkraam en kletskoek over kwantummechanica genadeloos fileert, en en passant nog heel wat natuurkunde uitlegt, schrijft Bart Koene in een heldere recensie van het boek Waanwetenschap van Van Kampen:
http://www.lkoene.dds.nl/waanwetenschap.html

stro als energiebron

28 Oct 2002 23:12:
Geen idee dat je stro als energie-bron kunt gebruiken, maar in China werken ze er mee. Het schijnt het gebruik kolen te verminderen en zo bij te dragen aan verlaging van de CO2-uitstoot. Een site waarvan je je afvraagt, hoe kom ik hier terecht, [antw: via Google...] al klinkt het nieuws veelbelovend:
http://www.ecn.nl/nwsbrf/article/0122.html

besturingssysteem X

27 Oct 2002 21:18:
Als Mac-warmharttoedrager heb ik OS X enthousiast gekocht, vlak nadat het uitkwam in maart 2001. Na de installatie heb ik desondanks letterlijk zitten huilen: van mijn randapparatuur werkte niets meer. Drie keer opnieuw installeren ten spijt. Ruim 300 gulden het riool in. Vandaag draai ik 10.1 op een van mijn twee disks in mijn G4Dual. Wacom tablet, zip en brander werken, de printer werkt deels. Rest, scanner, webcam, begin ik niet meer aan. Enthousiast over 10.1 zal ik niet worden. Het blijft net een ouwe caravan die tocht al ziet ie er leuk uit.

Wat heb ik aan geanimeerde knoppen als ik telkens misgrijp door veranderde shortcuts? Waarom moet ik met -bijv- het open-menu nu veel meer klikken, of horizontaal scrollen? En dan die stroperige reactie ondanks 1.4 Gb RAM. Of eindeloos veel zoekwerk als je -bijvoorbeeld- gewoon je microfoon wilt gebruiken. Kernelpanics. Ik kon toch perfect overweg met OS 7 tot en met 9, met Mac NetBSD? Waarom moest ook die hele interface anders? Sinds X hier werkt, heb ik weer pijn in mijn schouder. Het leven is te kort Apple, om nu weer 165 euro voor OS 10.2 maar vooral mijn kostbare tijd te besteden aan het scrollen en klikken door X manuals en nieuws:
http://macspeedzone.com/html/hubs/central/os/x/Xnews.html

root-servers aangevallen

23 Oct 2002 12:04:
De Washington Post bericht dat de grootste DDOS-aanval aller tijden maandag negen van de dertien centrale internetservers heeft kunnen uitschakelen.
Het Parool over deze aanval
Marianne van den Boomen bespreekt de aanval in Netkwesties van 7 november 02
http://www.washingtonpost.com/wp-dyn/articles/A828-2002Oct22.html

coup


21 Oct 2002 23:59:
Welja. Kom ik thuis na een avond lesgeven, kijk ik nog even naar de herhaling van Twee Vandaag. Blijkt de ChristenUnie zich teleurstellend verlaagd te hebben tot LPF-niveau.
Veling aan de kant geschoven met absurde argumenten

wachtwoord weg


21 Oct 2002 10:12:
Tot vandaag stond deze weblog achter een wachtwoord. Om het script in een les te gebruiken, maak ik hem nu toegankelijk.

video portal


17 Oct 2002 14:08:
Noterik Multimedia, beter: Edwin en Jechiam, ontwikkelen een Video Portal voor SURFnet. Ze maken daarbij gebruik van de eerder door Edwin en Jechiam ontwikkelde StreamEdit-technologie.

Wie de vormgever is van de StreamEdit-site weet ik niet, maar hij of zij heeft een prachtige, heldere site neergezet:
http://www.streamedit.nl/


baby

15 Oct 2002 20:53:
"If you support her under the arms while letting her balance her feet on your thighs, she'll bounce up and down." Inderdaad, dat is precies het spelletje dat Leora enkele dagen geleden heeft uitgevonden.
De meest accurate, non-zweverige baby-info lees ik op babycentre.co.uk.
http://www.babycentre.co.uk/refcap/720.html

nieuw blad

06 Oct 2002 22:14:
Leora verslindt Politiek Incorrect Magazine
http://www.bitstorm.org/leora/vijfde-maand/

apple as usual

03 Oct 2002 18:43:
Educatieve Macs worden fors goedkoper, belooft Apple, als je ze bestelt via hun site.
Maar voor de kleinere (online) winkelier wordt de verkoop van Macs onbetaalbaar. Zo beweert althans Chipmunk.nl, een van de aardigste no-nonsense Mac-verkopers.
http://www.chipmunk.nl/rotstreek.html
Hoofdpagina weblog top
Weblog Archief top
Doe mij een borrelpraat stemadvies
De Makelizer, Eerste Hulp bij Makelaars-jargon
php-icon scripting & tekst © Jolie, 2002