potlood

[ reacties ]

arie op safari

21 Dec 2002 01:58:
Ron mailt uit Kenia, over zijn werk in de land- en tuinbouw aldaar. Over rijbewijzen, gaten in de wegen, onze import- export-politiek, over de talen Swahili en Kikamba, de tuinbezoekende pipi-langkous-aap genaamd Vincent, pannekoekjes van maismeel, met pijl en boog uitgeruste nachtportiers, en over door aanhoudend noodweer ingestorte kassen. Ron beschrijft het allemaal zo kleurrijk dat je het voor je kunt zien. En al bevatten de situatieschetsen veel rampen, van verkeerd gesnoeide rozen tot vastgelopen vrachtwagens, Ron's tekst houdt een humor en relativeringsvermogen dat ik moeite moet doen de baby niet wakker te lachen. Laten we hopen dat dit mooie land waar zoveel mensen zo hard hun best doen iets op te bouwen niet nogmaals getroffen wordt door een aanslag.
http://www.kenyaweb.com/horticulture/flowers1.html

lied leidt tot inval bij dichter

17 Dec 2002 23:57:
Vandaag gelezen in nl.politiek: "Vanmorgen is de politie Helmond met 5 man de woning binnengevallen van de Helmondse dichter M.H.Benders. Naar eigen zeggen had de politie een anonieme tip gekregen dat er zich in de woning een hennepkwekerij zou bevinden. En dat alles daags nadat de dichter op zijn website www.kannibaal.nl de carnavalskraker van 2003 had gepubliceerd: 'Zeg Jacobs, blie van munne wiet!'. Nadat de politie moest constateren dat er geen hennepkwekerij in de woning van Benders te vinden was is zij zonder excuses te maken weer vertrokken. Benders zoekt inmiddels gewoon weer verder naar een platenproducent die het succesnummer wil uitgeven. 'Zoals u ziet heeft het nummertje een behoorlijk evocatief effect', beweert hij." Aldus Benders zelf in nl.politiek.
het wiedlied van Benders

gecamoufleerde bugs

14 Dec 2002 11:20:
Use very long variable names [..] that differ from each other by only one character [..]. An ideal variable name pair is swimmer and swimner [..] In many fonts rn looks like an m. So how about a variable swirnrner [..] Een artikel waarbij ik me de tranen in mijn ogen heb zitten lachen. Wimjan citeerde het in nl.internet.www.ontwerp, in een discussie over leesbaarheid.
http://mindprod.com/unmaincamouflage.html

phpbb

12 Dec 2002 22:18:
Het upgraden van forumsoftware phpbb 2.01 naar de huidige versie 2.03 is nodig vanwege een veiligheidsfoutje. Het uitvoeren van de upgrade moet wel met versie phpbb 2.02 als tussenstap. Rechtstreeks upgraden van phpbb 2.01 naar 2.03 zal het forum buiten werking stellen, zo bleek bij het upgraden van Edwin's phpbb-forum:
http://www.bitstorm.org/fora/

kindermode

11 Dec 2002 23:14:
Een deel van mijn familie zit in de kinderkleding -niet letterlijk gelukkig ;) Zo kun je een aantal familieleden in het World Fashion Centre aantreffen:
http://www.gerarddenhertog.nl/

mini screencaptures

09 Dec 2002 19:37:
De werk-pagina op mijn oude website is aan een upgrade toe. Logisch, het heet niet voor niets mijn oude website ;) Om te beginnen heb ik mini screencaptures toegevoegd. Die moet ik nu nog aanklikbaar maken naar normaal vensterformaat. En dan de layout aanpassen aan de mogelijkheden van 2002, eh, 2003. Kortom, het blijft een meerjarenplan, ook als het een oude website betreft.
http://www.xs4all.nl/~jolie/grwrk.html

nieuwe baby-foto's

08 Dec 2002 18:20:
Edwin heeft vandaag nieuwe baby-foto's van Leora op zijn site gezet:
http://www.bitstorm.org/leora/zesde-maand/

kiezer oneens met 'oude' partijen?

07 Dec 2002 12:58:
Ruim eenendertigduizen mensen [31934 ] kregen tussen 3 en 7 december van de stemwijzer het advies om LPF te stemmen. Leefbaar Nederland volgde op de voet met bijna drieentwintigduizend [22832] stemadviezen. Geheel onderaan het lijstje staan CDA en Christenunie, met respectievelijk 4536 en 3595 stemmen.

Is het dan echt zo dat Balkenende's betrouwbare imago mensen CDA doet stemmen, en 'geen hond' op het CDA-partijprogramma stemt? Dat moet het CDA toch echt te denken geven. Ook zullen de 'oude' partijen zich wel moeten verdiepen in de vraag waarom het gedachtegoed van Fortuyn voor zoveel mensen aantrekkelijk is.

Gelukkig zie ik ook in de stemwijzer-statistiek dat ik mij in het gezelschap van nog 8577 andere crypto-fundamentalisten bevond ;-) Bijna tweemaal zoveel als CDA-gedachtegoed-delers! Dat kan natuurlijk nog altijd wijzen op gaten in de vraagstelling. Maar die gaten kunnen nooit een statistische piek van meer dan eenderde "nieuwe politiek"-stemmers en een schamele tweederde "oude" politiek-stemmers veroorzaken. Toch?
http://www.stemwijzer.nl/tweedekamer/sw/statspane.html


crypto-fundamentalist

06 Dec 2002 11:22:
Door de stemwijzer weet ik het nu eindelijk: ik ben een crypto-fundamentalist! Haha, en dat zonder naar de typische SGP-standpunten [doodstraf, vrouwenrecht, homohuwelijk] te vragen. Naar tenminste één ervan had de stemwijzer best kunnen vragen, om de SGP -en de bezoekers- recht te doen. Voor winkelsluiting op zondag heb ik ook niet gekozen in de stemwijzer. Kennelijk heb ook ik ergens een dubbele ontkenning aangezien voor een enkele :-(
En kijkt u eens naar het plaatje, is het niet heel opvallend dat de CDA-standpunten kennelijk zo ver weg van de andere christelijke partijen liggen? En waar zijn die niet-geladen afbeeldingen eigenlijk gebleven? Ook in het tweede stemadvies -dat er al iets minder fundamentalistisch uitziet ;-) ontbreken die. Nee, ik vertrouw meer op mijn eigen borrelpraat stemadvies ;-)

stemwijzer

06 Dec 2002 10:04:
"Privacybescherming mag geen belemmering zijn bij de opsporing van misdrijven." Aldus de eerste stelling van de stemwijzer. Jammer, want door die dubbele ontkenning ('geen' en 'belemmering') zullen een hoop mensen miskiezen. De reactie is 'Privacybescherming? Misdrijven opsporen? Lukt niet? Schande!' <clickety> "Oneens."
Jammer, daarover had de redactie best iets beter kunnen nadenken. Gelukkig kunt u hier nog terecht voor een borrelpraat stemadvies ;-) voor u naar de echte stemwijzer surft:
http://www.stemwijzer.nl

ontoegankelijke (overheids-)sites

05 Dec 2002 13:12:
Een alerte Adriana meldde dat de site van de Consumentenbond een JavaScriptbug had, die formulier-invullen onmogelijk maakte. Ze meldde keurig met welke browser het probleem optrad, hoewel het hier ging om een werkelijke bug. Namelijk, het gebruik van ronde in plaats van vierkante script-haken.

De Consumentenbond, gespeend van technische kennis, antwoordde dat zij maar een andere browser moest aanschaffen.

Dat is extra triest, omdat de Consumentenbond nu juist de organisatie had kunnen zijn, die zich zou buigen over de ontoegankelijkheid van websites als die van de gemeenten Aalten, Achtkarspelen, Alblasserdam, Alphen-chaam, Angerlo, Asten, -probeert u gerust de rest van het alfabet- tot en met Soest en Edam-Volendam. Deze (overheids-)sites zijn waarschijnlijk allemaal gemaakt door hetzelfde bedrijf, en voorzien van dezelfde slechtgeteste scripttechniek. De sites geven foutmeldingen in: Internet Explorer (!) 5.1, Netscape 7.0, Mozilla 1.2 (uitgave november 2002) en weigeren verder iets te tonen.

Uit mijn statistieken blijkt dat 36% van de bezoekers een andere browser gebruikt dan bugvreter Internet Explorer 5.5 of nieuwer (november 2002.) Natuurlijk blijkt uit de statistieken van de gemeente Aalten dat 100% van de websurfers IE 5.5+ gebruikt, en 0% Mozilla, Netscape of iets anders. Deze laatsten worden immers structureel van de site geweerd!
Om René Pijlman te ©iteren: Je komt dit vaker tegen, meestal bij klanten die in handen zijn van een onbekwaam ontwerpbureau, dat tetterende waggelbeesten in Flash maakt en driedimensionaal rondscrollende autosensing menu's in ActiveX controls. :-)

U weet ongetwijfeld dat een website een gemeente al gauw een paar ton heeft gekost. Dan kunt u ook berekenen hoeveel miljoen de overheid heeft besteed om sites te laten ontwikkelen die voor meer dan eenderde van het publiek ontoegankelijk zijn. DB.NL en ISOC zijn op sterven na dood, de Consumentenbond verslikt zich in haar eigen bugs, dus zult u, als grootste sponsor van de overheid, zelf uw klacht moeten formuleren wanneer de site van uw gemeente ontoegankelijk is.. Meediscussiëren kunt u via onderstaande URL, in nieuwsgroep nl.internet.www.ontwerp.
discussie: rapporteren ontoegankelijke (overheids-)sites


webcam captures

05 Dec 2002 10:41:
Nieuwe webcam captures met Leora [6,5 mnd.] op mijn oude homepage. De serie uit 1999 was wel aan vervanging toe: een gezellige impressie, maar Leora stond er niet op. Hier probeert ze uit te vinden waarom papa en mama zo enthousiast zijn, en leest tenslotte -moe- een Nijntje-boekje.
http://www.xs4all.nl/~jolie/webcam

geen gymles

04 Dec 2002 15:23:
In het geboortedorpje van mijn moeder brandde vanochtend een partycentrum met gymzaal en squash- en bowlingbaan volledig uit. Brandweerkorpsen uit de hele omgeving werden ingezet.

Op dezelfde nieuwspagina waar de -indrukwekkende- foto's van de brand staan, staat een komisch bericht over jongeren die een bestelbus inpakken met WC-papier, om vervolgens een poging te doen het ding aan te steken. Compleet met beschrijving van de straf:
http://home.wanadoo.nl/sb088452/divers.htm

lintworm

03 Dec 2002 16:07:
Kleine ramp: maanden wachten op een verhuizing, opeengepakt, weinig speelruimte voor baby (steekt alles in de mond) en DAN een kat met een lintworm + parasieteneierenstrooiend :-((( EN een ongelooflijke chagrijn van een buurman die elke dag stofzuigen een reden om stevig te kankeren vindt.
http://www.toxocaraplein.org/publ-wormen.html

transfer to trash

02 Dec 2002 00:16:
Wanneer je grootheden als Jaco Lockhorst en Francisco van Jole tot je redactie mag rekenen, mag je website voldoen aan de basisregels. En alweer krijg ik een nieuwsbrief van SmallZine met links die doodleuk naar een totaal andere pagina leiden dan naar het beloofde artikel. En dat alles door een geweldig brak frame-herplaats-script. Voor ik als een soort Cato Major in herhaling val gaat die mislukte nieuwsbrief transfer to trash.

Doei SmallZine.
geen link

weekendschool

01 Dec 2002 01:30:
'Kinderen krijgen altijd te horen dat ze eerst moeten leren, en dat de rest later wel komt. De Weekendschool wil dat moment naar voren halen, zodat ze niet afhaken.' De weekendschool van Heleen Terwijn is moeilijk te vinden op internet. Jammer, dit succesvolle project om kinderen plezier te geven in het ontwikkelen van eigen interesses, en dus te motiveren tot -kort gezegd- studie, zou meer aandacht mogen krijgen. Lees meer op deze moeilijk vindbare link:
http://www.bredeschool.net/p423.htm
Hoofdpagina weblog top
Weblog Archief top
Doe mij een borrelpraat stemadvies
De Makelizer, Eerste Hulp bij Makelaars-jargon
php-icon scripting & tekst © Jolie, 2002