potlood

[ reacties ]

geen internet, geen televisie

31 Aug 2003 23:33:
Op dit moment sta ik gezelli in de kelder, waar ik een telefoonkabeltje uit een balk gepulkt heb, om met mijn laptopje een ouderwetse modemverbinding te kunnen leggen.

We hebben nl. al ruim 36 uur geen internet en geen kabeltelevisie. Een keer raden welke provider we hebben.. Inderdaad, Chello alias A2000 alias UPC. We betalen per automatische incasso, -mocht u denken dat. Dat wordt morgen weer uuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuren in de wachtrij staan om dit geniale fantastische bedrijf te bellen.

Is 36 uur geen connectie al genoeg om op de beloofde niet-goed-geld-terug-regeling van Chello aanspraak te kunnen maken? En zou er een schadevergoeding voor het emotionele leed -het niet kunnen uitoefenen van mijn verslaving id est up zijn- bestaan? Een schadevergoeding voor iedereen die nu wacht op een email-reply van mij ;-}?

Om nog maar te zwijgen over Edwins bedrijf!

Ah, daar komt Edwin met een splittertje, we gaan deze draad naar boven toe doortrekken.. Inbellen met ouderwetse modempiepkraaktonen! (Dat duurde overigens ook weer een half uur door leuk gegein met DNS -invullen in het alzheimer netwerkregelpaneel van OS X.) Aaaaaaaaaaaaaaaaargh, ik wil gewoon mijn maaaaaaaaaaiiiiiiiiil lezen!!


feestelijke opening

30 Aug 2003 01:48:
Vandaag is de feestelijke opening van café-restaurant De Oude Haven, Hoofdstraat 35 in Kortgene. De locatie van De Oude Haven is -naar mijn mening- heel goed, heel centraal in Kortgene, dat een aangenaam autentieke uitstraling heeft, niet zwaar touristisch is, zoals sommige andere plaatsen in Zeeland. Domburg bijvoorbeeld is een echte badplaats voor de mensen die klompjes en molentjes zoeken. Kortgene kent leuke restaurants, leuke winkels, afwisselende architectuur, leuke (verstopte) vakantie-appartementen, die zo zijn gebouwd dat ze het straatbeeld niet ontsieren. Kortom: een aanrader voor mensen die een vakantiebestemming zoeken die niet touristisch oogt en wel van alle vakantiegemakken voorzien is.
Leora, Edwin en Ober in De Oude Haven

We wensen de hartelijke medewerkers een heel geslaagde dag, en een goede nazomer!

weer thuis

29 Aug 2003 22:49:
Vanavond ga ik niets anders doen dan URLs zoeken bij mijn vakantie-stukjes ;-) Dat schiet niet op, want mijn zoektrefwoorden leveren wel onverwacht de nichtjes Plona en Anna van mijn oma en een foto van haar tanta Anna maar iets eenvoudigs als Kortgene.nl levert een vacature voor een plaats.nl-webmaster. Dat wordt gewoon morgen eigen vakantiefotootjes online plaatsen.

Dan het verhaal van de kras. Op het moment dat we in de auto wilden stappen op weg naar huis, sleepte de eigenaar van het vriendelijkste terras met een medewerker een grote feestkraam door de straat. Uitgerekend bij Edwins auto liet de medewerker de kraam een moment los, en schoot een ijzeren staaf tegen Edwins kofferbak. Aan het eind van een anderhalve centimeter brede kras krulde de lak omhoog tegen de kentekenplaat. Edwins Iberische genen waren even zichtbaar in het armenheffende gebaar dat hij naar de krasmaker maakte. De eigenaar, die ons eerder deze week nog vriendelijk informatie had gegeven over de locatie van een drogist, had ook duidelijk de pest in de situatie. Zoveel pech, voor hem, terwijl hij bezig was zijn feestelijke opening te organiseren!


Westkapelle

28 Aug 2003 23:36:
Na de strand-, duin- en dorpswandeling hebben we een leuk restaurant gezocht in Westkapelle. Jammer dat ik het adres niet weet, anders zou ik het restaurant-formulier invullen en de maaltijd als zeer smakelijk en de service als heel vriendelijk melden: met een paraplu van het restaurant heeft Edwin even boodschappen voor Leora gedaan, terwijl het meisje een kinderstoeltje en kinderbordje aanbood. Generaliserend zou ik zeggen dat Zeeuwen vriendelijk zijn, terwijl ze het 'provinciale minderwaardigheidscomplex' van jij vindt mij toch een boer missen, dat je in andere provincies nogal eens tegenkomt (mag ik als in Zwolle geborene toch wel hardop zeggen he?) Dat maakt op mij een aangename indruk.
P.S. door een technisch onvolkomenheidje kan ik geen e-mail lezen.

Antwerpen

27 Aug 2003 22:14:
Op het eerste gezicht schokkend om een Kruidvat, HEMA, C&A, H&M, Randstad, Claudia Sträter, Hunkemöller, Vet, We, Etam, Sting en zelfs Blokker in Antwerpen tegen te komen. Binnen een uur leer je er langskijken en maakt de architectuur duidelijk dat je toch echt niet in de Kalverstraat loopt. Leora heeft tientallen rondjes gelopen op het plein voor de kathedraal en geprobeerd de straatmuzikant te beroven. Wij hebben er een heerlijke maaltijdsalade en lasagna gegeten.
Antwerpen

zwemmen

26 Aug 2003 23:35:
Vanochtend is Leora voor de tweede keer in haar leven in een zwembadje geweest. Deze keer in het 'diepe' van 1m35, op de arm van Edwin, bij gebrek aan peuterbadje. Ze vond het maar wat eng, -gelukkig, zou ik bijna zeggen. Ze moet maar snel leren zwemmen. Daarna bezochten we het stadje Veere, dat waarschijnlijk een van de mooiste stadjes van Nederland is (aan de Veerse website is dat niet af te zien, maar beter dat dan omgekeerd ;-))
P.S. door een technisch onvolkomenheidje kan ik geen e-mail lezen.

zandsculptuur

25 Aug 2003 20:48:
In de geboorteplaats van mijn oma -mijn ene oma, want mijn àndere oma is in Michigan geboren, en dat is zachtgezegd nogal uit de route :-) moet ergens een kerk staan waar haar vader dominee was. Maar waar! Op vijfhonderd vierkante meter vind je al snel drie kerken. Nee dat is zoeken naar een speld in een hooiberg.
Heel benieuwd ben ik naar de mening van de gemiddelde galerie-houder over zandsculpturen bij Renesse. Vermoedelijk is die veel minder positief dan diens mening over lege olievaten die aan TL-buizen gelast zijn, en de titel 'zonder titel' dragen. Of Untitled, van 'kijk mij eens internationaal zijn en een beroep doen op de fantasie van de kijker.' Gaap. Daarbij vergeleken is zichzelf minder serieusnemende handvaardigheid, die door de regen weggespoeld wordt zodra het gaat vervelen, wel weer eens verfrissend.

Naschrift: bij het zoeken naar een bijbehorende website, las ik in een weblog dat een bijna-bezoeker de prijs (ε 7,50) van de toegangskaartjes erg gortig vond. Vonden wij ook fors. De organisatoren mogen zich best bedenken dat dit voor veel mensen gewoon niet haalbaar is. Richt je dan op de verkoop van iets extra's als ansichtkaarten om de organisatiekosten te dekken.

Na-naschrift: nog steeds de bijbehorende website niet gevonden, Renesse leeft nog in 2002, en Google toont deze lege pagina als eerste: prachtige parketvloerplaatjes, maar waar is de content? Waarom zie ik een lege pagina op Walcheren Online?
Dan deze bescheiden pagina maar


walvissen

24 Aug 2003 22:09:
Wist u dat walvissen geen voeten meer hebben, ook niet rudimentair?U kunt daar om lachen, maar ik bedoel het toch vrij serieus: indrukwekkend, zo'n compleet skelet, schedel met enorme kaken, wervelkolom, ribben, kleine armpjes, handjes. Maar geen heupen en geen voeten. En dan was het walvisskelet nog maar een klein onderdeel van de tentoonstelling.
Waterland Neeltje Jans, expositie over de Deltawerken

krant

23 Aug 2003 16:08:
De krant van wakker nederland meldt vandaag dat een tweejarig meisje in de auto van haar ouders achter het stuur kroop en wat coniferen ramde. Er is hoop voor onze achterburen :-) De krant meldde verder nog altijd een geruststellende hoeveelheid onzin. Zo schreef Hurkmans een verhaal over een naakte man op de pagina 'vrouw' waar geen touw aan vast te knopen was, handelde de financiele pagina in popirijm over het 'koldermodel' en is een optimistisch stukje van Willem Vermeend over ons belastingniveau geheel cursief gezet, zodat de lezer het vanzelf niet uitleest. De lezer moet wat te klagen overhouden nietwaar. Kortom, je wordt vanzelf blij deze ware volkskrant niet dagelijks te hoeven lezen. We hebben een boek, een LP (Ja, vinyl) en een babyjurkje gekocht op het kerkplein. De marktkraampjes werden beheerd door ouderen en de opbrengst ging naar het kerkgebouw. Een nogal ornamentsloos gebouw met een kenmerkende stompe toren.

P.S. door een technisch onvolkomenheidje kan ik geen e-mail lezen.

koffie

22 Aug 2003 23:58:
Vanavond zijn we onze vakantie begonnen met koffiedrinken op het terras met de alleraardigste bediening van Nederland. Adres: De Oude Haven, Hoofdstraat 35, Kortgene. Meer info en foto volgt. Raadsel. Wat kenmerkt de moderne 60-er? Op vrijdagavond is hij niet thuis ;-) Ik voel me nu net een soort Saffy ;-) Ho ho ho, laten we geen klanken uitbrengen die kunnen doen herinneren aan een sigaret: onze vrienden proberen te stoppen met roken. We wensen jullie succes!
fotootje Leora en Edwin

Sommige mensen moeten even afkicken van de computers...

de professinals

21 Aug 2003 16:39:
[Fictieve diesijntiem-medewerker van een fictief bedrijf] "Nauw, en toen sei ik dus, ik seg, ‘D'r staat hier nog een hele doos met rotsooi fan je, weetje.’ Dus die ex-collega segt: ‘sit me letterbak d'rin en me radioow?’ Ik kijkeh, nauw, geen letterbak, geen radioow. En sij maar bewereh dat dat het enigste fan d'r prifeespulle was, weetje. Dat se daar nog ofer gemeelt sou hebbe. Dat de rest in die doos fan ons sou wese. Dus ik kijk weer in die doos. Niks hor. Ja, een hele hoop pepier.

Kijk, je moet het so sien. Wij sijn eigelijk meer het type fan de roadies. Okee, in de pers doen we altijt of we intellekteweel sijn. Haha, wij kijkeh wel linker uit hor. Gewoon doen asof. Intellekteweel ferkoopt. Maar wij sijn nattuulluk niet intellekteweel. Komnauw. Het liefst sauwe we de hele dag in de frachtwage sitte, om erreges podia's op te bouwe. Breakie breakie, hier Botje, Cb3rbilly, kom in ofer? As dat niet ken, dan mot je d'r toch so uitsien. Lang haar en so, piersinkie, tatoetje weetje. En poletiek, achnee man, hooguit een beetje sieke bij polinko, indiemedia, of de libertarilos, daar hebbe se ook tatoes weetje. F'daar. Dus pepier, wat mot ik met pepier! Mot ik het lese of so?!

Dus die hele doos het ik meegegefeh. Weg met die rotsooi. Een sellefgemaakt boek, fan alle medewerrekers, foor een sekere Felipe. Een of andere linkmiechel die hier oowiet gewerkt schijnt te hebbe. Foor se afschijt hadde se een boek gemaakt. Se ware seker te arrem om een boek foor die fent te kopeh! Sat een fesietekaartje bij fan de boekbinder waar het naartoe most. Hoeso naartoe most? Die linkmiechel werkt hier toch niet meer? Nauw dan. Weg ter mee. En hele stapels fol auwe handleidingeh. Fan die stukkies tekst uit negentien fijfennegetig. Noowtuleh. Oprichtigsfergadering fan de N.L.I.P. Noowiet fan gehoortt.

watmoetikhiermee

Wat seg ik, nog feel auwere rotsoowie. Hek-tik foor iedereen. Negentien fierennegetig. VT-100. 14.400 Bps. Wat een achterhaalt gesijk, we hebben allang ADSL f'daag, hor. Wij sijn de professinals, weetje. Ofer achterhaalt gesprokeh. Een tillefoonrekening foor een sekere meneer Gonggrijp. ISDN-twee. Die fent sat op de Prins Hendrikkade. Wat motte wij daarmee? Is het een museumstuk ofso. Nauw dan. Weg met die rotsoowie.

En antieke faxe fan bose klante. Ik sal het maar niet sitereh. Want 15 cent kost de tillefoon allang niet meer. Je sauw d'r maar heimwee naar froeger fan krijgeh. Nee hor, weg met die soowie. Dus ik het die hele rotsoowie meegegefe. Ja, tis jammer fan die letterbak. En fan die radioow."
En wat moet ik hier mee?


Tante Leny

20 Aug 2003 18:48:
Op weg naar huis lopen we dagelijks langs Tante Leny. Beetje gekke naam, maar heel gepast voor A'dam Noord. Het is de enige winkel in de wijde omtrek waar ik een beetje een verjaardagscadeautje kan kopen: andere winkels zijn bijna niet te vinden. Bromet filmde er, maar toch werd de winkel -kennelijk- niet rendabel. Weer een leuk bedrijf dat A'dam Noord verlaat.
Leora stort zich op de stoep voor Tante Leny

Misschien later meer nieuws, over Tante Leny, we hebben nu niemand in de winkel zelf gesproken. En wij zitten -something completely different- op dit moment te barbecuen.
De website van Tante Leny bestaat nog

Leora doet de was

19 Aug 2003 22:29:
Leora is dol op de was doen, als ze de kans krijgt, haalt ze haar schone kleertjes uit de commode, en stopt ze ze in de wasmachine. In de laatste beelden van het filmpje [28 K8 modem] of filmpje [kabel-internet] is te zien dat Leora de aan- en uitknop ook al kan vinden.... Gelukkig start de machine niet als het deurtje nog open staat ;-)
19aug03 Leoradoetdewas


Leora doet de was [kabel-internet]

één HP voor twee

18 Aug 2003 10:26:
Tijd om alle ongelezen kranten en bladen van afgelopen week te lezen :-) Dat weekblad HP-de Tijd bij ons is bezorgd lijkt bijna een modern wonder. Behalve ons adres heeft de vrolijke abonnementen-service van HP-De Tijd ook nog het adreslabel van een andere lezer aan ons exemplaar toegevoegd. Hoe zou de telefoniste van de abonnementen-service nu weten dat andere mensen daarover niet opbellen? Achja. In elk geval krijgt deze mevrouw C. haar HP-De Tijd nog nagestuurd, al mist ze er deze week weinig mee.
Twee adreslabels


Lol met de abonnementen-service van HP-De Tijd

schutting

17 Aug 2003 23:01:
Vandaag hebben we de omgevallen schutting vervangen. Dat was een groot karwei, gelukkig konden we rekenen op de hulp van Edwin's ouders en is de schutting vrijwel af.

In een artikel over Japan las ik eens dat mensen die daar dicht op elkaar wonen in gehorige panden, elkaar daar privacy gunnen door elkaar volledig te negeren. De schrijfster van het artikel betreurde het zwijgen van de buren zeer, en weet dat aan haar Westerse opvoeding. Tegen mijn verwachting in, ben ik ook, en júíst blij met de schutting vanwege de buren aan de zwijgende kant, en niet vanwege die aan de spraakzame kant. [De schreeuwerige kant, die van de anti-coniferen-acties, zàt al achter schuttingen.]

De zwijgende kant ging op nog geen drie meter van onze tuintafel zitten barbecuen, eten of feesten, zonder ook maar één woord te zeggen. Geen hallo, geen dag, geen lekker weertje, zelfs geen blik keurden deze Zaankanters ons waardig. Verdwijn dan ook maar alsjeblieft achter een schutting, verzuchtte ik de laatste maanden in gedachten. De bejaarde dame van om de hoek bestempelde ze ook al als contact-gestoord, en als die aardige dame in 25 jaar geen contact met hen had kunnen leggen, zag het er voor ons somber uit, vermoedde ik. Nu kunnen ze gezellig geen goeiedag-zeggen achter onze schutting. Heerlijk.

fotootje schutting


Zelf een schutting bouwen

onbescheiden

16 Aug 2003 16:02:
Het is in onze calvinistische cultuur niet gebruikelijk om onbescheiden te zijn, maar eh.. ík wil heel onbescheiden aan onderstaande toevoegen dat ik zèlf best trots ben op de nieuwe vormgeving van Magenta en het Meldpunt Discriminatie Internet!
Tijd om m'n werkpagina aan te passen :-)

meldpunt discriminatie internet

16 Aug 2003 12:27:
Joehoe! Ook het Meldpunt Discriminatie Internet heeft sinds enkele seconden een nieuwe website :-)!
Meldpunt Discriminatie Internet

magenta en meldpunt

15 Aug 2003 23:38:
Eh ja, ik ben online, up en running, maar zie gisteren....
Magenta hééft een nieuwe website

magenta

14 Aug 2003 25:57:
Geen tijd voor tikken vandaag. Wel zie ik in mijn kristallen bol dat Magenta een nieuwe website krijgt.. :-)
Magenta bestrijdt racisme en discriminatie sinds 1992

half zes op

13 Aug 2003 02:04:
Tjakka! Net heb ik een broedplaatsbewoner naar zijn tuin verwezen. Hij ging! Op weg naar bed hoorde ik een ietwat luidruchtige discussie op straat. Met een vinger tegen de brievenbus luisterde ik of het tijd was de politie te bellen. Buurman uit zijn raam: "Luister. Ik moet morrege echt om hallef ses op. En ik fraag je nogmaals heel beleefd" Interuptie door de lange lijs op de stoep, met blikje in de hand:"Kom naar benede man. Waar ben je bang foor!""Ik ben nie bang, ik ben in me pyama, en ik het geen sin" Interuptie. "Dat maakt toch niks uit mann, je ken me toch effe de hand komme schudde?" Ik probeerde te ontdekken of de lijs echt Amsterdams sprak of imiteerde. "Daar heb ik geen tijd foor, ik moet morrege om half ses op. Of je effe stil ken wese daaro." De lijs negeerde de vraag ook deze keer, en vroeg wat voor werk de buurman deed. "Ik werrek in de hafe. Ik moet ofer fier uur op." De lijs nam een slokje, zag ik door de brievenbus. "Ah, een echte arrebeider," hief hij zijn blikje omhoog richting het raam op de eerste etage. De lijs stuurde het gesprek in de richting van de FNV, de buurman meldde dat hij al 25 jaar lid was en het naaiers waren, hij geen tijd had en moest slapen. "Maar dan ken ik toch een stukkie muziek bij jouw FNV-actie make?" Aha, hij simuleerde een accent. "So werrekt dat allang niet meer," antwoordde de buurman, en de lijs begon weer te drammen dat de buurman naar beneden moest komen, al was het maar om te praten over zijn (quote) opgevoerde auto. De buurman bleef beleefd, herhalen dat het wat stiller moest zijn, en dat uit zijn auto geen muziek klonk op dat late uur. Ik vroeg me af of ik me niet allang had laten provoceren: daar leek de jongen toch op uit. Opgevoerde auto. "Lul niet zo, je moet je bek houwe!" De lijs leek zijn tactiek te wijzigen: tijd om me ermee te bemoeien, vond ik. Deur open. Luister. Je gaat nu je excuus maken. De buurman staat al een half uur van zijn nachtrust te verpesten door jou beleefd te woord te staan, en jij roept bek houwen? Nee, ik geef je geen hand. Je bent hoogst onbeleefd. Je maakt nu je excuus, en je gaat lekker aan de andere kant van de kazerne zitten. Zodat deze kant van de straat geen last heeft van je herrie. Natuurlijk moest ik het ook vijf keer herhalen, schermen met slapende babies en rekening houden met werkende mensen als -wijs- de buurman. Uiteindelijk droop hij af, en kon ik de buurman complimenteren met zijn grenzeloze geduld en alle uit de ramen hangende buren welterusten wensen.

Ik ben helemaal voor kunstenaars. En ben helemaal tegen zich kunstenaar wanende figuren zodra ze zich in hun arrogantie menen te verheffen boven de (quote) echte arrebeider.
Griezeldt mee op broedplaatsamsterdam.nl


trefwoorden

12 Aug 2003 23:46:
Een beetje webmaster kijkt op welke trefwoorden mensen z'n site binnenkomen. Toch? Als het heel erg afwijkt van de onderwerpen waarover je site werkelijk gaat, moet je je site verbeteren. Vaak stuurt Google mensen redelijk terecht door naar deze site: verreweg de meeste mensen hebben 'tutorial Strata 3D' ingetypt.

Toch kom ik zo een enkele keer vreemde dingen tegen. Blijkt er iemand driftig [wc -l retourneert maar liefst 21] te zoeken naar de trefwoorden 'Peter Siebelt Racist.' Ziet u mijn wenkbrauwen al in mijn haargrens? Je kunt Siebelt vast iets aanwrijven -bijvoorbeeld dat hij als autonoom en criticus van dubieuze clubjes zelf weer in zee gaat met dubieuze clubjes- maar toch niet dat hij een racist zou zijn.
Normaal is het niet te achterhalen waarvandaan iemand op zo'n trefwoord Googelt, dan hooguit "klant van Chello" of "klant van Planet Internet." Deze ene keer toonde het IPadres van de Siebelt-zoeker dat hij vanuit de Provinciale Bibliotheek Centrale Noord-Brabant naar Siebelt op zoek was. Is dat interessant? Neuh. Net zo min als het interessant is dat er iemand vanuit de Agricultural University Wageningen, Dreijenplein 2, zocht naar 'Peter Siebelt Paranoide.' Laten we ervan uitgaan dat de Siebelt-zoekers erachter zijn dat ik de goede man niet ken, en zij hun vraag ook aan Siebelt zelf zelf kunnen stellen.
Siebelt schrijft op het Fortuyn-forum


Struisbuik

11 Aug 2003 21:25:
Vanavond treden the Stones op in Nederland. Van John Strausbaugh -John Wie? Strausbaugh is een 52jarige New Yorker "die in tal van bandjes speelde" en een boek schreef over rock 'n' roll en leeftijd. Afijn, van die John Struisbuik moet Mick Jagger van het podium af. Mogen we vernemen in de Volkskrant, in een paginagroot artikel waarin Struisbuik 'ouderen' mag afkraken. Struisbuik is waarschijnlijk nog nooit in een concertgebouw of een North Sea Jazz-festival geweest. Ik heb daar toch heel duidelijk (ook) jongeren naar (ook) oudere muzikanten horen luisteren. Zouden die mensen zich ook 'laten uitmelken zuiver en alleen om redenen van de nostalgie'? Het moment dat ik als twintiger tachtiger Stephane Grapelli hoorde en zag spelen op het North Sea Jazz festival was een grotere thrill dan het gemiddelde optreden van dit of dat popbandje featuring puisterige achtienjarigen en andere deprozen dat ik ooit had bezocht. Een ander oudje, Bob Dylan, die op mijn negentiende al 43 was (en dat was nog ouder dan mijn moeder) zette ook een top-optreden neer. Oh, en Jonathan Richman niet te vergeten. Een fantastisch optreden in de Melkweg, nog geen twee jaar geleden. Geen idee hoe oud 'ie is, maar het zal niet jonger dan vijftig zijn.

Een ander fenomeen dat Struisbuik over het hoofd ziet, is dat niet alleen negentienjarigen concerten van 43plussers bezoeken, maar veertigplussers niet meer veroordeeld zijn tot bretels, een grijs permanentje en een synthetische bloemetjesjurk. Behalve dan door een paar mede-ouderen als Struisbuik zelf. Wat is er mis met een zestigplusser die naar een concert van een andere zestigplusser gaat? Moet die zestigplusser per se naar een concert van een achttienjarige? Ik keek al meewarig naar puberaal retro suicidaaltje Kurt Cobain toen ik de dertig nog niet eens gepasseerd was. Zo kan ik me voorstellen dat je die Weltschmerz op je vijftigste toch echt gehad hebt. Zestigplussers mogen alleen klassiek of jazz spelen en beluisteren? Kom nou. Laat de rock 'n' roll zich maar snel emanciperen.
Rock On, Geezer! In defense of 50-year-old pop stars


niet thuis

10 Aug 2003 25:59:
Vandaag waren we de deur uit, naar de verjaardag van Edwin's Oma en naar gezellig barbecuen bij vrienden.

dom houden

09 Aug 2003 15:27:
Vanaf mijn zestiende heb ik me intens verdiept in de geschiedenis van en thematiek rond emancipatie. Dat geeft me nu vaak het gevoel dat ik achterover kan leunen, in discussies die ik van voor naar achter en weer terug kan dromen. Meestal zijn de discussierenden niet half op de hoogte van de geschiedenis van de vrouwenbeweging, en bekijken ze emancipatie alsof het een uniforme beweging is. Meestal laat ik de hele discussie als een soort monotone zoem langsglijden. Niet om arrogant te klinken ;-} nee, ik heb gewoon geen zin meer om me voor het onderwerp in te spannen. Op één inspanning na dan: het opzeggen van de Ouders van Nu. Dat blad is vandaag weer op de mat gevallen.

In de jaren zeventig was het een leuk vooruitstrevend blad, dat ik als kind -OK, als kind- met plezier las. Tegenwoordig is het doel van het blad vrouwen dom houden. En vrouwen zo veel dure luiers, dure positiekleding, dure babyspullen en onzinnige boeken te laten kopen. Leest u mee. Een geinterviewde moet een keizersnee ondergaan. "Waarom?" [Hoort u de tweejarige van de vleesreclame die vraag stellen?]
Uiteraard is die Waarom-vraag niet beantwoord. Interview dan iemand anders, taarten! Het merendeel van de vrouwen is tegenwoordig goed opgeleid!
Maar nee, die vraag kunnen we niet gaan stellen of beantwoorden, want stel dat een vrouw met bijvoorbeeld een baby in een stuitligging, haar verloskundige zou vragen naar het nut van een keizersnee. Nee, vrouwen moeten vooral niet te mondig worden. Gewoon zwanger worden, OudersvanNu-lezeresje [en onze luiers, kinderkamers, spaarrekeningen, babyspullen, centerparksvakanties en joostmagwetenwat kopen] en dan zullen Anderen wel voor je denken als het zo ver is, lezeresje: ònze Columniste beviel immers ook zonder knippen en scheuren.

Yeah Right.
Get real, kinderen zijn leuk, kinderen krijgen is geen pretje. Punt. Er valt daarbuiten nog een heleboel interessants te schrijven over kinderen, maar geen enkel blad doet dat op het niveau van de gemiddelde goedopgeleide vrouw. Waarom ziet niemand dat gat in de markt?
Nederlandse moeders zijn gemiddeld 29.

tuinkabouter

08 Aug 2003 23:27:
fotootje Leora met tuinkabouter

Ehh, ja, nooit doen dus: je kind even een tuinkabouter laten vasthouden bij de Gamma. Voor je het weet, kun je de winkel niet meer uit zonder die ene kabouter, -die gezoend, geknuffeld en gewiegd wordt als de favoriete pop. Nu maar hopen dat zich geen kabouterbevrijdingsfront of -dief schuilhoudt achter de coniferen.
De Amsterdamse Pijp heeft een eigen Kaboutersite

compulsief klagen

07 Aug 2003 23:31:
Is het al uitgeroepen tot de meest kenmerkende eigenschap van Amsterdammers? Nu onze nieuwe buren wat reuzestruiken gekapt hebben, zijn alle buurtperikelen ["sleitazie an me rug" en "die leeft nog, na die sellefmoorrt"] nog beter verstaanbaar. Zodra ze er geen kapitaal voor hoeven neerleggen, is warm weer al snel "niet te harde", moet Oma afgebekt worden tijdens een spelletje kaarten "nee, so ken ik niet onder de pa-re-sol ", eist de tuin zoveel water dat je "geen dag weg ken." Gelukkig laten de nieuwe buren zich niet opstoken tot een anti-coniferen-standpunt, (de coniferen -conversaties zijn soms vanuit de keuken te volgen.) En kunnen wij genieten van het weer in de schaduw van de kale stammen van de beruchte coniferen.
De enige die mag klagen is Leora, die -als veel kinderen- slecht kan slapen door de warmte

arme Emma

06 Aug 2003 22:15:
Arme Emma. Zij verdient eigenlijk de credits die nu aan Jaap de Wreede toekomen: na zijn ingezonden briefje in HP-De Tijd verkeren sommige mensen in een staat van verwarring, en een enkeling zelfs op de rand van een identiteitscrisis: Help, ik ben het eens met Jaap de W! Welk een oranjeblauwgeblokte verstandsverbijstering heeft zich van mij meester gemaakt!? Nu ben ik zo onhandig om het stukje van Brunt over EAJG te vergeten mee te schleppen, omdat alleen de tekst van Brunt zèlf kan duidelijk maken dat Jaap die eer niet toekomt. Natuurlijk glijdt Brunt uit over die broodjeszaak. Om dat nu 'haat' te noemen, zoals Jaap. Nee, om je buitengesloten te kunnen voelen is iets anders nodig dan haat: Brunt moet die mensen minstens gemogen hebben. Maar daar heeft Jaap het niet over: hij wil vier feiten rechtzetten. Stonden die zo scheef dan? Discussies over Jaaps eerste feit lopen al snel hoog op, Brunt deed dan ook geen enkele bewering over dat onderwerp. En Jaap's overige feiten? De naam Dieuwertje Blok bijvoorbeeld, komt in Brunts hele recensie niet eens voor. Zo kan ik ook wel een Jaapse brief naar het RefDag sturen: Beste Jaap, enkele feiten wil ik rechtzetten. A) De aarde is niet plat. B) Dinosaurusbotten zijn niet door de Allerhoogste in Eigen Persoon in de grond gestopt om ons te misleiden over de leeftijd van de Aarde. C) Slangen kunnen niet spreken, dit is bewezen aan de hand van de vorm van hun kin. [Slangen hebben namelijk geen kin, pardon: zijn kinloos geschapen.] D) Sinds wanneer geldt Willem Alexander als het prototype van een intellectueel?"
Maar zoveel aandacht verdient Jaap niet, hij kreeg al meer aandacht -die eigenlijk Emma toekwam. Bovenal ontbreekt hem het gevoel voor humor om erom te kunnen lachen.

procmailrc [3]

05 Aug 2003 20:31:
Leuk. Als je het over spamfilteren hebt, blijkt de ergernis over spam nog breder dan ik al dacht. OK, het is natuurlijk ook nog eens ;-) komkommertijd:
Netwerk op nederland 1 wijdt een item aan spam

procmailrc [2]

04 Aug 2003 15:17:
Ik heb de pagina over spamfilteren met procmail toch maar iets lezersvriendelijker gemaakt. Het is nu meer dan een voorbeeld met commentaar, en bevat nu ook wat uitleg hoe je zelf procmail activeert om je spam te filteren.
procmailrc uploaden met ftp

Eigenlijk wilde ik nog meer schrijven over Emma en Jaap, dat komt dus nog wel eens.
Over filteren met procmail, inclusief links naar meer informatie

procmailrc

03 Aug 2003 15:26:
Vandaag heb ik mijn procmailrc aangepast. Wat een werk, en ik vrees dat het onmogelijk is om alle spam-termen en spam-onderwerpen erin te krijgen, zonder ook gewone mails weg te gooien. In elk geval is mijn procmailrc weer twee keer zo lang. De termen waarop ik filter staan niet in het voorbeeldbestand: dan weten spammers natuurlijk te makkelijk welke woorden ze moeten vermijden ;-)
Meer over filteren met procmail, inclusief links naar meer informatie

proest

01 Aug 2003 11:29:
Jaap heeft als hobby columnistje-plagen. Die hobby heeft hij afgekeken van Ertan, die net als Jaap graag zo seksistisch, xenofobisch en homofobisch mogelijk schrijft, om maar zoveel mogelijk aandacht te krijgen, van het liefst vrouwelijke columnisten. In uitspraken als "Oorspronkelijk wilde de vrouwenbeweging gelijke rechten - en terecht, want vrouwtjes zijn hartstikke leuke dingen" verried de Wreede eerder al te weinig vrouwelijke aandacht te kunnen vinden.
Columniste Emma Brunt is deze week slachtoffer van Jaap's aandachtshonger. HP-de Tijd publiceert de ingezonden brief die Jaap de Wreede schreef over Brunts recensie Een ander Joods Geluid. Nu liep Brunt in die recensie op eieren om geen gevoelens te kwetsen, noch ter linker- noch ter rechterzijde. Het bood Jaap voldoende munitie om wat losse flodders af te vuren op het artikel van Brunt. Losse flodders, want Jaap beheerst alleen al de betekenis van woorden als wel degelijk, zo, en dan ook niet. Deze woorden suggereren resp. een ontkenning, een oorzaak-gevolg-relatie, en een conclusie. Deze woorden gebruikt men alleen wanneer er sprake is van zo'n samenhang.

Waarom, oh waarom doet Jaap's anti-Brunt, anti-/pro-/anti(!)-CIDI, anti-Diewertje Blok en anti-Anneke Mouthaan (ja u leest hier wel 3 vrouwennamen) stukje me toch denken aan die passage uit Portnoy's Complaint? Ik heb geen idee, dat laat ik over aan uw analytisch vermogen, ik zal Roth citeren: 'Als jullie ammunitie verschoten is gaan jullie walmend van het bier op huis aan, met op elk spatbord een dood dier (dat straks nog leefde) gebonden, zodat alle automobilisten onderweg kunnen zien hoe sterk en mannelijk jullie wel zijn; en thuis gekomen nemen jullie die herten -die jullie, die niets in de hele natuur ooit enig kwaad hebben gedaan - jullie nemen die herten, snijden ze aan stukken en braden ze in een pan. Of er nog niet genoeg te eten is op de wereld, moeten ze de herten ook nog zo nodig opeten!'
Het Reformatorisch Front Tegen Seksegelijkheid zoekt aandacht voor vrindje Jaap
Hoofdpagina weblog top
Weblog Archief top
Doe mij een borrelpraat stemadvies
De Makelizer, Eerste Hulp bij Makelaars-jargon
php-icon scripting & tekst © Jolie, 2002