potlood

[ reacties ]spiegelbeeld

30 Sep 2003 00:14:
Vandaag zou ik een klein probleem oplossen aan het beeldmateriaal voor de site het Internationales Auschwitz Komitee. Het betrof een foto met een (ook bij de fotograaf) niet geheel bekende locatie. Je kunt geen foto met een onjuist onderschrift online zetten, wanneer het zo'n ernstig onderwerp betreft.

Vrij snel vond ik een foto met een locatie die als twee druppels water op 'mijn' foto leek, alleen, die was in .. spiegelbeeld. Meer onderzoek leek mijn beeld te bevestigen: de fotograaf van 'mijn' foto moest die per ongeluk in spiegelbeeld hebben afgedrukt. Het monument zichtbaar in de foto stond immers in alle andere foto's links en niet rechts van de locatie. Zoals in 'mijn' foto.

Tot ik ineens foto's vond die ook 'in spiegelbeeld' waren. Wat blijkt? De zieke geest die deze locatie ontworpen heeft, heeft dezelfde bouwtekeningen ook nog eens in spiegelbeeld uitgevoerd.

Hoe kun je bij het ontwerpen van een massamoordfabriek nog denken in termen als symmetrie en spiegelbeeld. Hoe kon de maker van zo'n bouwtekening zijn eigen spiegelbeeld nog verdragen?

In de kleinste, bizarre details van de Shoah duikt telkens weer een grotere verdorvenheid op, die ik voor ondenkbaar gehouden zou hebben -als.. Als wat?

Als.. ik niet ook angstaanjagende onverschilligheid in mensen gezien had.
Kleedruimte, als douche vermomde gaskamer en crematorium


Bauman

29 Sep 2003 14:12:
My cousin told me he read a book by Zygmunt Bauman. It sounded very interesting, so I looked for more information via Google. I found a lot of interesting pages, from critical to very personal.
I'll read more about Zygmunt Bauman

Word and Polish

28 Sep 2003 23:56:
Last days I've been explaining how hard it is to edit 8859-2-text that remains practicly invisible or unreadable. Krzysztof Druzycki has found a way to point out wrong words, using the history-features of Word. In Word you can point to text that has to be deleted, and "insert" new text. When I let Word translate it to HTML, my BBedit can see these codes. And I can very easily remove the right words in the designed version of the page. Thanks Krzysztof! The result can be viewed with Mozilla only. My dutch Explorer does not show Polish signs.

nevah' trust an ' ippay

27 Sep 2003 22:52:
"Bollocks! What's thee bloody diffewence wif' our design at VirginRecords? Did they copy ouwah bloody Logo?" "Well, ouwah site at VirginRecords is down, well: up & grey today, and thees is up and running! Ouwah site at VirginRecords was Yellow and Pink and this is bloody Red and Yellow!" "Ouwah site at VirginRecords was about us, and this is about them!" "Who said we were copyright-free?" Nevah mind. Like we used to say:
nEVER TRUST A HipPy

/whois ini

27 Sep 2003 08:43:
*** ini is jolie@xs1 (inimini)
*** ini is away: editting iso-8859-2
*** ini has been idle 358 minutes


/whois ini

26 Sep 2003 25:32:
*** ini is jolie@xs1 (inimini)
*** ini is away: editting iso-8859-2
*** ini has been idle 0 minutes
*** p.s. ini heard sad news: the initiator of www.nizkor.org is ill.. let's wish him Get Well, Lots of Success and All the Best!

www.nizkor.org

trap na

25 Sep 2003 12:11:
Vanochtend zei ik nog tegen Edwin "Als dat rapport van het van het Verwey-Jonker Instituut zo positief is, dan is het enige lichtpuntje daarvan, dat we dat als een pluim voor de autochtone bevolking mogen zien. Die heeft zich immers tientallen jaren vrijwillig ingespannen als huiswerkhulp, breihulp, naaipatroonhulp, spraakleshulp, brieflees- en schrijfhulp, kinderoppas, stageplaatszoek-hulp, en het met fluwelen handschoenen opgelost wanneer 'ie een huiswerkhulpkind op heterdaad betrapt met stelen." Ik tenminste wel.

Maarnee. Mijn autochtone klomp is weer gebroken. Het zijn niet alleen meer de verjaardagsfeestjes van mijn GroenLinkse kennissenkring waar men nog nooit een woord Arabisch of Turks heeft geleerd en volstrekt buiten de realiteit blijkt te leven.

Ik hernieuw bij deze mijn belofte: ik stem nooit, nooit meer op GroenLinks, en dus ook niet meer bij de Gemeenteraadsverkiezingen of bij heftig falen van de PvdA. Nee, dan ben ik ineens heel benieuwd of Rouvoet er nog iets over zal zeggen in z'n nieuwe weblog (al verwacht ik het niet, want het is natuurlijk wel 'erg' uitgesproken, en 'daar' hadden we Hirsi Ali en Ali Lazrak al voor). "Gek hè." Mag ik even barfen eh debarfen.
"Integratie is niet mislukt, de autochtoon is gewoon jaloers"


tezd

25 Sep 2003 11:42:
Test. Tezd. Test. Mijn script is gek. Mijn mac ook. En BBedit sinds hij pools zag. Zpaaatzie... Haaarde retuuuurn... Gisteren heb ik daar een prachtig woord voor gehoord: debarfen. Wil BBedit even debarfen? Ja? En wel nu?
Hilarisch stukje, op een mooie site, over een hond die over een toetsenbord ..barft

iso gezelli

24 Sep 2003 17:09:
Goeiemensen, wie oH WIE heeft er verstand van iso 8859-2, oftwel onder andere ..poolse tekst. Neehoor retorische vraag, waar ik een ander niet mee wil opzadelen. Maar van mij mag de EU van Polen eisen dat ze die maffe leestekens dimmen, als ze tot de EU toetreden.

En alsjeblieft, neem me niet boos, dat ik straks geen boze priveemailtjes krijg van "Ja maar de Grieken dan..?" ;-) De Grieken hebben een duidelijk herkenbare taal. Je ziet in iso-8859-7 meteen of het correct grieks is of een verkeerde iso- of toetsenbordinstelling. Pools ziet er al snel uit als een ..vergissing ;-] Zet Word (ja die), èn BBedit, èn Mozilla (mijn Explorer spreekt geen pools) op pools en eh, je krijgt géén pools. Of wèl. Of níèt natuurlijk: het éñê pòôls Ïs hêt åñdere niet, "ofzo."
Als u hier is geks ziet dan is dat a) uw browser die geen iso 8859-2 ondersteunt, b) pools


tentje

23 Sep 2003 23:31:
Kijk, Leora heeft een tentje.
fotootje tentje

Dat hebben pappa en mamma al voor mij gekocht voor ik was geboren. Nu ben ik groot genoeg. Kijk maar. Ik doe alle poppen in het tentje.
fotootje tentje

En alle beren ook. En de olifant, het varken en de tuinkabouter.
fotootje tentje

En pappa! Die past er ook in.
fotootje tentje

Pappa krijgt een deken. Nouja, een handdoek die voor deken speelt.
fotootje tentje

En als ik uitgespeeld ben, drink ik een flesje, voor mijn tent.
fotootje tentje

And especially for my cousin Sophie, another picture of Leora, with her new dress

synesthesie

22 Sep 2003 16:11:
Dat er een woord voor was, wist ik lang niet. En dat niet iedereen het zag, wist ik pas sinds mijn opleiding. Later weet ik het gewoon aan de boxboekjes, waarmee je als kind leert lezen: daar zie je letters vaak in een kleur afgebeeld. Ik stelde me voor dat ik die gewoon goed onthouden had. Edwin stuurde me pas een artikel dat suggereert dat er toch wat meer dwarsverbindingen in de hersenen bestaan van synestheten.

Ik 'zie' drie zaken in kleur: alle getallen, de dagen van de week, en de letters uit het alfabet. Die dingen noem ik bewust apart, omdat je getallen ook als een 'woord uit letters' kunt zien. De 4 bijvoorbeeld, het getal 4, is rood. Mooi, fel donkerrood. Maar het woord vier zou groen moeten zijn, als ik het bekeek vanuit de kleuren van de (voor mij) dominante letters.

Vroeger, voor ik kon schrijven, hadden ook alle namen een eigen kleur. Mijn zusje, toen twee jaar, was bijvoorbeeld rood. Mijn moeder was blauw en mijn vader groen. Inmiddels hebben namen de kleuren aangenomen van.. hun dominante letters. En heeft mijn zusje de eerste letter van haar naam, de P, als het ware blijvend rood gekleurd voor alle woorden die met een P beginnen. Alleen getallen en dagen van de week onttrekken zich nu nog aan de dominante kleuren van het alfabet.

Het maakt niet uit welk alfabet: een a, een alpha en een alef zijn allemaal rood. Net als de n, nu en nun groen zijn. Toch is de kleur niet helemaal gekoppeld aan de klank. Een C bijvoorbeeld is geel en een K is ZWART. Ik heb daardoor zelfs .... een voorkeur voor 'oude' spelling. Al dat zwart op de pagina!

Oh, of wat dacht je van werken voor een bedrijf dat zijn 'logo in de verkeerde kleur heeft?' De letters X-S-4-A-L-L bijvoorbeeld laten in mijn hoofd een voornamelijk rood-wit-blauwe kleur zien. Omgekeerd roepen kleuren evengoed letters op. Bij de kleur geel-met-zwart zie ik de letters.. FCK. Echt.. ;-)
In de allergekste (en ja: drugsvrije) ervaring zag ik een extra kleur bij een naam. En kon ik uit die extra kleur ook werkelijk de tweede naam afleiden. Zonder iemand voorletters te kennen, uiteraard. En dan blijf ik wèl zo nuchter dat ik àltijd zal blijven benadrukken dat het ook allemaal toeval kan zijn. En boxboekjes met gekleurde letters :-)
Scientific American over synesthesie


.procmailrc met ADHD

22 Sep 2003 16:03:
Hmm. Iemand die me onlangs iets stuurde en geen reply kreeg? Mijn .procmailrc heeft een aantal priveemails naar een testprullenbak gestuurd. Ik kreeg argwaan toen ik ineens geen Parool-Lunchnieuws meer kreeg, en laat procmail even naar een testprullenbak-bestand schrijven in plaats van naar /dev/null. Afgezien van een gekke subjectslijn 'Subject: =?iso-8859-' zag ik niets geks in de Paroolmail, en al helemaal niets dat mijn procmail aan het werk gezet kan hebben. Maar de kans bestaat dat er priveemail is weggeraakt tussen de spam. Bah.
Over procmail

informatie

21 Sep 2003 22:34:
Mja, dat er een demonstratie was gisteren, vernam ik gisterenavond via ..de Schleplog, om vervolgens het verslag te lezen bij Terrebel! Hmmja, ik lees zelden de SP-site (sorry :-)) en in de Volkskrant heb ik niets gezien: geen enkele aankondiging. Zeker te snel naar de buitenlandpagina gezapt.
Nu moet ik bekennen (nouja, moet, "moet", lees enerzijds eerlijkheidshalve en anderzijds uit provocatiebehoefte ;-)) dat ik waarschijnlijk ook niet gegaan was als ik het wèl had geweten.
Sinds demonstreren in Amsterdam synoniem is voor vlagverbranden, mensen molesteren, winkelruiten ingooien en buiten het demonstratieparcours nog bushokjes vernielen (en mij, passant die zegt: hè jongens laat die rotzooi heel, daarbij bekogelen met een kwart stoeptegel, met het woord "hoer" en het woord "jood" -voor de lezers in de Biblebelt: dat roepen dergelijke kids tegen iedere vrouw met blauwe ogen) heb ik er weinig zin meer in, sinds mijnheer Cohen geen zin heeft om die rotjochies ook maar half zo hard aan te pakken als de pleiners, dijkers en provo's werden aangepakt. Half zo hard, niet dat de militaire operatie 'Anti-Nozem' uit 1967 zou moeten worden herhaald. Kinderen moet je immers niet evenhard aanpakken als volwassen mannen.

Dat neemt niet weg dat ik erg blij ben met de informatie van een opkomst van 25.000 demonstranten op zaterdag 20 september. Misschien doe ik ooit ook weer mee.
Nieuws uit de jaren 60, 'toen demonsteren, rellen en provoceren nog heldhaftig was'


isabel

20 Sep 2003 23:25:
Nu woont mijn tante in het gebied van Isabel, geven al haar e-mail-adressen ineens 'User Unknown', oftewel is haar provider down, haar telefoonnummer een antwoord apparaat, en heeft mijn lieve nichtje een Earthlink Spamblock-abonnement dat mijn mail in de map 'suspect email' plaatst. Dank! [Naschrift:] mijn tante blijkt op vakantie in.. België.
Als ik het nieuws goed begrijp, heeft de storm hen ten oosten gepasseerd en alleen electriciteitsstoringen bezorgd. Mooi.

prinsjesdag

19 Sep 2003 23:20:
Tragisch dat het kabinetsbeleid zichtbaar is in de bezoekersstatistieken. Via de zoekterm 'werk zoeken' komen nu drie maal zoveel mensen op dit webdomein als via de zoekterm 'Strata 3D.' Vandaag alleen al 17 maal, vanaf verschillende IP-adressen. Een jaar geleden waren de verhoudingen omgekeerd, ten gunste van de Strata 3D-tutorial.
De vakbeweging (ja ja ik ben lid) kan dan wel zo gretig roepen dat het een hete herfst zal worden, ik zie mensen die geen werk hebben, niet gaan staken. Wat moeten ze staken? Staken met terugzwaaien naar Zalm?
Het vreemdste is misschien wel dat vrijwel iedereen rijker is dan men in de jaren 50 was, vrijwel iedereen luxe huishoudelijke artikelen heeft, overvloedig eten, kleding en vervoersmiddelen heeft, en toch steen en been klaagt. En dan heb ik het niet over de mensen die werkelijk op capucijners, zonder krant en met kleding van Humana leven. Die situatie heb ik ook als scholier en later als ..na-HOS-leraar zonder aanvullende bijstand (that is, met recht op ~, maar niet aangevraagd hebbende) meegemaakt. Nee, dit kabinet combineert het slechtste van rechts met het slechtste van links. En maakt niets waar van de beloften waardoor een meerderheid deze kleur gestemd heeft. Let maar eens op. Een voorbeeld: het aangekondigde huurbeleid zal leiden tot het vertrek van de allerlaatste 'rijkeren' en middeninkomens uit oude stadswijken. Dat zal gettovorming versterken in plaats van tegengaan. Slechts 1 voorbeeld. Er zijn dagen dat ik maar snel verderblader naar de buitenlandpagina, en mezelf prijs dat ik niet in deze of gene brandhaard elders hoef te wonen.
De Cybergulag-pagina's over de web-arbeidsmarkt zijn al twee jaar oud. Updaten kan alleen met slechter nieuws.

zoeken

18 Sep 2003 13:30:
Beste Jaap. Als je jezelf 22 keer zoekt -grep "Jaap+de+Wreede" /usr/local/[websiteadres]/log/2003-09* |wc = 22 keer- dan kun je ook gewoon in het Archief kijken, in plaats van in de Google-cache.
Alle ouwe tekstjes staan namelijk gewoon in mijn archief. Groetjes hè.

telfast

18 Sep 2003 13:09:
Telfast is niet de naam van een zoveelste telecom-provider. Nee, onder deze snelle naam gaat de opvolger van anti-allergiemiddel terfenadine schuil. Mooi, want het liep een beetje uit de hand, mijn neus leek wel een stortbak en op mijn ellebogen ontwikkelde zich olifantshuid. Nu smeek ik de schikgodinnen al jaren om olifantshuid, alleen zo letterlijk hoefde mijn wens nu ook weer niet in vervulling te gaan ;-)
Alleen nu nog een huisarts in de regio, al hebben we de aardigste huisarts van de randstad, alleen helaas buiten de regio

metafoor

17 Sep 2003 25:19:
Is er een metafoor te bedenken voor massa-vernietiging? Eigenlijk niet.
Konstvetenskap: the holocaust and historical trauma in contemporary visual culture

hatsjoe

16 Sep 2003 23:33:
De laatste dagen heb ik een grotere boekenkast naar boven gesleept en een kleinere naar beneden, en nu heb ik last van het onvermijdelijke boekenstof. Had ik maar een huisarts in de buurt, dan kon ik een nieuw recept halen. Maar niet het anti-allergie-middel dat ik vroeger gebruikte -tot de apotheek me waarschuwde dat gebruik zelfs niet in combinatie met een klein anti-eczeemcremepje kon. En dat inmiddels niet meer op de markt zou zijn. (Het werkte wel goed ;-})
Europese beslissing in verband met terfenadine

anti-cv-script

14 Sep 2003 23:37:
Een grapjurk heeft mijn cv aangemeld bij cv.pagina.nl. Nu begrijp ik waarom ik sinds juli zulke extravreemde spam krijg. Het zal wel een grapjurk van usenet zijn geweest, want alleen daar gebruik ik alleen mijn voornaam. En met alleen mijn voornaam is de link op cv.pagina.nl aangegeven. Afijn, een ander soort grapjurk kan ik gewoon niet bedenken, en de grootste grapjurk is cv.pagina.nl zelf, want die haalt 'm niet weg. Mijn lief heeft nu een prachtig scriptje gemaakt, dat mensen die vanaf cv.pagina.nl naar mijn cv komen, weer terugstuurt naar cv.pagina.nl.
Ik weet het, ik weet het, meestal zijn mensen blij met links! :-} Maar deze link levert megabytes spam, letterlijk hele pdf-bestanden. En wat dacht u van teksten als deze?

Naar aanleiding van uw c.v. op het internet (cv.pagina.nl) wil ik u uitnodigen voor een gesprek op kantoor.

Ik wil mijn organisatie uitbreiden en ben op zoek naar mensen met een verlangen en een wil tot verandering. Er wordt gewerkt in een team van enthousiaste zelfstandige ondernemers (sic). Een vollediger (sic) beeld van de werkwijze mogelijkheden (sic) en de cultuur krijgt u op kantoor. Om een nadere afspraak te maken kunt u mij bereiken via mijn e-mailadres xxxxxxx@hccnet.nl reageren. (sic)

Met vriendelijke groet.

Xxxx Xxxxxx, oftewel zijn naamgenoot.

Als mensen echt op zoek zijn naar een webontwerper, stuur ik hun brief graag door naar mensen die wèl op zoek zijn naar werk. Ex-cursisten bijvoorbeeld. Maar op mijn beleefde antwoord op deze spam kreeg ik niet eens een reactie, laat staan dat ik zoiets doorstuur.
Zie ook cv.pagina.nl


stamboom

13 Sep 2003 20:38:
Zodra ik iets zoek dat als een naam klinkt, vul ik Google zo in, dat ik niet op stambomen terecht kom ;-) Laatst vergat ik dat, en kwam ik per ongeluk op zo'n stamboom die je plaatsvervangende schaamte aanjaagt, om de trots waarmee men zoveel heikneuterigheid presenteert. We zijn toch geen katten of honden, die voor een bepaalde inteeltprijs verkocht moeten worden. Kortom, als stambomen al interessant zijn, zijn ze alleen interessant voor de familie zelf.

Iedereen die Van der Klis heet, vraagt zich op een zeker moment af welk henneptouwboertje (men vermoedt dat die eerste van der Klis van Papecoop dat was) zich in vredesnaam vernoemd heeft naar een Distel? Zocht 'ie een haargroeimiddel? Een kruid om eczeem te bezweren? Leverde zijn hennep meer knoop dan touw? Zelfs een Griek met een achternaam als Klistos of Kleistos, mailde eens of hij familie was. Sorry, waarschijnlijk zijn slechts onze talen verwant. De aardigste Van der Klis (op mijn vader na natuurlijk ;-) woont in België, de knapste (op mijn zusje na natuurlijk ;-) wordt gestalkt door vipspotters, de meest geleerde onderzoekt aan de UvA zaken als de rotatiesnelheid van pulsars. En eh, dan heb ik er nog een heleboel niet opgenoemd. Het blijft ook enorm arbitrair zo'n 'familierelatie.' Als er ergens een oma een meisje was geweest, had ik Van Zwol geheten, Van den Berg, of Streeflant of zelfs: Vogeltje.
Stamboom familie van der Klis


zip

12 Sep 2003 23:03:
Vanavond pakte Leora in de gang mijn broekspijp, en bleef eraan trekken tot we bij de achterdeur stonden. En wie zat er achter die deur? Haar grote vriend Zip. Kennelijk had ze zijn doededeuropenmiauwtje gehoord, hoewel ik in eerste instantie dacht: dit kan toch niet waar zijn? Ging ze me speciaal voor Zip halen? Kan een kindje van krap 16 maanden dat? In elk geval heeft Zip-de-Poewah haar bijzondere aandacht -waarmee hij niet altijd even blij is. Gisteren leek het Leora gezellig om samen met Zip te eten, -en ze weet goed dat eten uit zijn bakje niet mag :-) dus.. zette ze haar bordje naast zijn bakje. Dat kon Zip tolereren, dan at ze tenminste niet uit zijn bakje:
fotootje Leora in de tuin

Geen warme nazomer, en moeten er toch 'Sjjjlsrrsjjjjjjlsjjjjjjrrrsjjjjjllsjjjj' poppen in bad gedaan worden? Geen nood, vandaag zetten we gewoon het badje in de kamer.

fotootje Leora in de tuin

Poppen badderen in de kamer

911

11 Sep 2003 15:53:
Als kind kregen we op school eens in de zoveel tijd de tekenopdracht: Teken de wereld zoals je denkt dat die er in 2000 uitziet. Ik tekende dan altijd overkoepelde steden, vol roltrappen en willy-wortel-achtige robotarmen. De technologische vooruitgang als toekomstverwachting. De vierdaagse schoolweek, een artsen-tekort, werkende vijfenzestig-plussers, seksueel geweld in buitenwijken, homohaat in scholen laat staan een herdenking van ruim 3000 doden door een terroristische aanslag, ik had het me niet kunnen voorstellen. En als je me op die leeftijd verteld had dat de terroristen islamitische fundamendalisten zouden zijn, had ik je vast ongelovig aangegaapt, te beleefd om iemand uit te lachen. In mijn perceptie was christendom, jodendom en islam zo ongeveer hetzelfde: 'wij' waren tenminste geen heidenen die het milieu wilden vervuilen al waren we wel een stapje slordiger dan de Noord-Amerikaanse Indianen. OK, dat meningsverschilletje over Jezus: was 'ie nu Profeet, Nebbish of Zoon Van, moest te overbruggen zijn.

Nee, als in die tijd de tekenopdracht luidde 'teken een gevaar voor de toekomst' dan tekende ik een uitpuilende opslag van kernafval. Heel overzichtelijk, achteraf. Nee, van het nieuws van vandaag word je niet vrolijk.
Een van de betere 9-11 herdenkingsfoto's


alvabetizegang

10 Sep 2003 09:45:
'Ik moet zaggen dat mat de manzen mat wie ik zpgaek, ahgeluk allamael ztak voor ztak van han zztoel valleh, van vagbazang, dat dat in Nadegland voogkomt, want dat hat in de Waztegze Wageld voogkomt, waag leegplacht izz.. ahm.. en dat iz natuugluk hat pgobleam, dat we ag niet van bewazt zzijn, en dat az ook een van de gadenen dat op dit momant ag heel veel publiziteit an moet gegevah wogdahn, want dat iz wat heel veel analvabetan tegen mij zaggen: de manieg om manzen over de zztgaep te tgakkeh, iz tach die publiziteit, doogdat manzen dan weten, ik ban niet de enige mat dit pgobleam: ag zijn anderhalv miljoen manzen die dit pgobleam habben. Dat halpt.'
Laurentien legt haar betrokkenheid bij alfabetisering uit.
Actieplan alfabetisering

dichterlijke vrijheid

10 Sep 2003 08:31:
Mooi. Niemand die niet snapte dat de reliwijzer niet onder dichterlijke vrijheid valt. Het is geen Theo van Gogh die christenhond of geitenneuker satiert. Geen Japie de Wreede die uit aandachtshonger vrouwtjes zijn hartstikke leuke dingen schrijft. Het betreft niet het beperkte reli-citaatrecht van Spaink, of de religieuze ziektesprekerij van El Moumni. Nee, de NCRV presenteert de reliwijzer met een aura van wetenschappelijkheid en tv-bekendheid. Voor veel mensen synoniem met waar en juist. De NCRV-reliwijzer werkt zo aan de beeldvorming. Een islamofobische en antisemitische beeldvorming.
Grenzen en raakvlakken tussen vrijheid van meningsuiting en discriminatieverboden

reliwijzer zuigt

09 Sep 2003 12:44:
Ik geloof helemaal niets van die reliwijzer. Of de NRCV is vreselijk diepzinnig, of de NCRV verdient een verwijzing naar het Meldpunt. Omdat ik met beide kwalificaties graag zuinig ben, geloof ik dus helemaal niets van die reliwijzer. Nu is er niets mis met mijn uitkomst, boeddhist. Prima, best. Alleen bevallen de vragen en antwoorden me niet. Vul de enquête maar eens heel asociaal -dus niet boeddhistisch- in: Je rijdt eerst het schaap aan flarden, dan troggel je iemand 75 euro af. Ritsen op de snelweg, daar ben je fundamenteel tegen. God is leuk om te aanbidden bij ziekte. De uitkomst is dan.. islam, met op de tweede plek jodendom en op de derde plek katholicisme, of protestantisme. Jodendom en islam wisselen van eerste en tweede plaats, zodra je.... faillissement 'eigen schuld' noemt, in plaats van 'een ingreep van boven.' Opvallend is ook dat alcoholgebruik voor de uitslag islam niets uit maakt. Hypocrisie en inconsequentie is in de meeste antwoorden ingebakken, -zodra je ze afzet tegen de voorschriften van de genoemde religies.

Of de NCRV meent in haar eindeloze wijsheid te mogen oordelen dat gelovigen zich kennelijk geen van allen aan hun eigen religieuze voorschriften houden.

Of de NCRV heet christelijk maar zelfs die tien geboden van die zeshonderddertien wetten is al teveel voor de redactie om na te lezen.

Of de NCRV heeft gewoon een bak vooroordelen omgekeerd (joden, islamieten en christenen zijn kennelijk achterbakse, zuipende dieven, zie bijvoorbeeld vraag 9 a, 16 b, en 17 b van de reliwijzer.)

Of de NCRV vergat de uitkomst-optie hypocriete heiden online te zetten: 'Helaas. U bent een hypocriete heiden. Welk heilig boek u ook in de kast heeft, gelezen heeft u het nooit.'
Als er niet zoveel groter dicriminatieleed was, deed ik aangifte. Nu noem ik ze gewoon: *DOM*!


tuinvuil

08 Sep 2003 22:55:
Leora en ik hebben vandaag vuilniszakken gevuld met tuinafval. Leora verzamelde lijsterbessen en kleine houtjes :-) en ik probeerde takken en stukken oude schutting zo in een zak te krijgen dat 'ie heel bleef. We hebben nu meer dan een dozijn vuilniszakken in de tuin staan. En een berg -nu gestapeld- hout. Iemand een open haard? Dat wordt slepen als de vuilniswagen komt.
fotootje Leora in de tuin

Foto van Leora in de tuin

Edwin's weblog

07 Sep 2003 22:54:
Taraa! Edwin's stralende weblog is online! Zijn eerste aflevering gaat over.. "VRETEN BESTE VOOR ALEER..." Oftewel, spaanse carne de membrillo. Edwin veel geluk en fun met je journaal, weblog-script en server-upgrade!
Edwin's journaal

archief

06 Sep 2003 23:27:
Vanavond heb ik de hele avond m'n archief zitten opknippen in kleinere pagina's. Op zich kan dat snel, alleen het maken van een A NAME-target per stukje, bij zo'n 220 stukjes, is nogal tijdrovend :-}
De archief-pagina zoals 'ie nu is

traphekjes aldus Terrence

05 Sep 2003 18:02:
Terrence, zelf vader van twee jonge kinderen, schreef een geestige reactie op Leora's acrobatentoeren.
Persoonlijk heb ik traphekjes altijd levensgevaarlijke dingen gevonden.
Als ik mijzelve inleef in de gedachtewereld van een kind zou ik denken:
"Ha, een uitdaging!"
Bovendien is een traphekje een prachtig klim-object.
Natuurlijk is het beeld van een van de trap rollend meisje verschrikkelijk maar de klap is een stuk harder als ze vanaf de hoogte van het traphekje valt...
Kinderen leren soms meer en sneller dan je denkt, is mijn ervaring.
Zo bleek het indertijd nuttig om mijn zoontje toen hij nog in zijn draagdoek hing van links naar rechts met z'n koppie te bewegen bij het oversteken: op latere leeftijd zat het in z'n systeem. Andere ouders van zevenjarigen zie ik worstelen om hun kind duidelijk te maken dat niet elke automobilist automatisch stopt als er iemand oversteekt.
Zomaar een gedachte van
Terrence

We hebben de tip meteen toegepast.. Leora heeft geoefend met traplopen ;-) Nu alleen niet naar boven, wat al watervlug gaat, maar ook naar beneden. Naar beneden probeert ze zich telkens om te draaien, en vooruit de trap af te lopen. Terwijl ze gewoon haar loopje van omhoogklimmen achteruit zou moeten uitvoeren ;-) Afijn, ze is nu in elk geval zo moe, dat ze eindelijk weer eens slaapt ;-)
Meer gedachten van Terrence kun je lezen in zijn weblog

telefoon spam

05 Sep 2003 16:33:
Trriing!
Ik neem op: 'Met [voornaam]'
'Met Tele2 [bewust geen link] is meneer of mevrouw [naam] zelf aan wezig?'
'Daar spreekt u mee.'
'Mooi, dan heb ik goed nieuws voor u, want u heeft nu een KPN-abonnement..' [Aha, misbruik van de telefoongids]
'Inderdaad. En ik ben niet van plan om over te stappen. Dus kunt u uw tijd beter besteden aan potentiele klanten, en omdat ik daar niet toe behoor, ga ik dit gesprek nu beëindigen. Daag." Klik tuut tuut. Ik had de zin zonder punten of komma's uitgesproken, dus het Tele2 Callcenter kreeg niet de kans er tussen te komen en nog meer van mijn tijd te verdoen.
Wat zijn dat toch voor rare sales-sociopaten die gaan werken bij zo'n Telefonische Spam Dienst? Is dit de enige branche waar nog vacatures zijn?
Ah, het schrijft op fok.nl dat ze beter werk zoeken, het doet dus toch aan zelfreflectie

nederlander

05 Sep 2003 16:24:
S. Asuk, ook wel bekend als Ertan, beweert op zijn site aaaabsoluut geen homo te zijn, maar dat hij zich heeft voorgedaan als allochtone islamitische homo, puur om te kijken of hij dan bekende ..Nederlander kon worden... Fijn! Onze wandelende identiteitscrisis, die zich Nederlander-/homo/joden/vrouwen-haat tot karakter heeft aangemeten, beschouwt zich kennelijk toch als Nederlander! Een lichtpuntje. (Ja inderdaad, dit is cynisch ;))
Ertan

spa spuitbus

04 Sep 2003 21:19:
'Je raadt nooit wat Albert Heijn vandaag verkocht,' gierde Edwin van de lach tijdens het avondeten.
'Eh.. Dildo's?' zei ik, denkend aan de gewaagde Viva-reclame (echt waar ;->)
'Nee ik zei het toch, je raadt het nooit..' hikte hij, '..spuitbussen met ..Spa! Waar is dat voor, wat moet je daarmee..' gierde Edwin.
'Oh ja die echt? Daar heb ik een foto van gezien in de Schleplog' riep ik.
'Dan had je het dus wel geraden kunnen hebben,' grijnsde Edwin.
'Nouja, nee, ik zie Albert Heijn er wel voor aan wekelijks een nieuw aanstellerig product te introduceren, dus ik stelde me zo voor.." Zo praatten we nog een tijdje over de gekte van de Spa-sales afdeling, van Albert Heijn en de kennelijk vermeende gekte van de klant. Afijn, precies zoals Schlep er al over schreef.
Foto van de spa-spuitbus in de Schleplog

naamgenoot

04 Sep 2003 14:18:
'Spookrekeningen voor nietgeleverde diensten op ons oude adres,' vertelde iemand eergisteren. 'Ah! Jeroen Muller! :-)' riep ik. Het bleek UPC, een ander bedrijf dat een kermisplaatsje ambieert. Genoeg over UPC. Als je het over de duvel hebt... valt er een briefje van hem op je deurmat. Zo viel er gisteren een briefje getekend Dhr. Muller op de mat. Bravo! Klap-klap-klap! Het juiste adres! Omdat ik dit briefje meteen kon beantwoorden, schrok ik aardig toen ik vanmiddag ineens een e-mailtje van.... Jeroen Muller in mijn inbox vond. LOL toen het mailtje van de naamgenoot Jeroen Muller van Radio Ideaal bleek. En wat las ik toen ik zijn site weer eens bezocht? Dat deze niet-Amsterdamse Jeroen Muller nieuwe collega's zoekt. Als ik werkzoekend was geweest, zou ik meteen solliciteren :-) Het is geen Radio Octaaf, maar als legale lokale zender met 12 jaar ervaring ook ongetwijfeld professioneler.
Beluister Radio Ideaal online

acrobate

04 Sep 2003 13:56:
Leora blijkt met haar 15-en-een-halve maand in staat te zijn ..uit haar bedje en ..uit haar box te klimmen. Alle tips ten spijt, ze wurmde zich vanochtend eerst tegen de bedspijltjes op. De bedspijltjes reiken ruim tot haar okselhoogte, maar omdat ze nog steeds overstuur is vanochtend, bleef ik naast haar bedje zitten kijken wat ze zoal ondernam. Misschien is ze wat ontregeld door het einde van de vakantieperiode. Waar is papa ineens, ik was er toch net aan gewend dat hij thuis bleef? Waar is dat zeeuwse visnet-bedje? De hele ochtend heb ik in elk geval niets anders gedaan dan hapjes geven, troosten en boos-spuug-dweilen. Bij het middagslaapje werkte ze zich boos over de bedspijltjes, en kon ik haar van vallen weerhouden omdat ik naast het bedje zat. [Naschrift, vraag: Hoe komt ze in godsnaam uit haar bedje? Antwoord: ik zag haar als een aapje met haar voetjes tegen de spijlen opklimmen, de spijlen tussen haar grote en tweede teen, tot haar hoofd en buikje ver genoeg uit het bedje is om... een salto voorover te kunnen maken.] Omdat ze bleef bijten en niet wilde slapen, zette ik haar uiteindelijk in de box. Ik had me nog geen moment omgedraaid om de was te sorteren, en ik hoor al een luide bonk en zie Leora op haar rug naast de box liggen. Ze lijkt helemaal in orde, niets gekneusd of geschaafd. Maar is het traphekje niet even hoog als de box...? Nu ze werkelijk overal opklimt, zelfs op eettafels en ladders als ze de kans krijgt, en de box niet meer veilig blijkt, moeten we andere veiligheidsmethoden zoeken. Ehm, overal schuimrubber tegen de muur er op de vloer :-}?
Veilig slapen, tips voor ouders van 1-2-jarigen.

mnaan

03 Sep 2003 23:51:
Leora krijgt vast nieuwe tandjes. Ze heeft namelijk de hele de hele avond gehuild en gepruild. Mooi! Dan kan ze ze meteen gebruiken om haar vocabulaire-uitbreiding te eten: de mnaan :-) Wel zijn mijn schouders nu papiermachee van het pruil-baby-tillen en troosten. Om maar te zwijgen over de gesneuvelde stukjes.. Zoals de vreselijk lame reden waarom we 4 dagen geen internet of televisie hadden. [Er keek zaterdag een monteur in het UPC-straatkastje. Vroeg zich af: Wiens aansluiting zou dit zijn? Geen idee...! Weetje wat...... ik sluit hem af! Het D-woord is hier wel toepasselijk.] Afijn, ga ik weer, hopen dat Leora in slaap kan vallen.
mnaan

het ongeschreven stukje

02 Sep 2003 14:07:
Bij toeval sprak ik gisteren twee collega-webloggers. Het gesneuvelde stukje was ook hen welbekend. Zo is vorige week het pro-pil stukje ongeschreven gebleven ('VVD, get real: de pil uit het pakket betekent een bevolkinsgexplosie, maar helaas niet onder jullie electoraat'), is hier een stukje over de door de HP-deTijd gesuggereerde banden tussen Klaas Bruinsma en Beatrix geneuveld ('Whoehaa, is HP-De Tijd nu helemaal versiebelt? Ik zal de eerste zijn die de barricades opklimt zodra dat nouveau-riche gedrochtje Mabel Wisse Smit gekroond dreigt te worden, maar om nu te beweren dat...'), ligt het onderwerp 'fascinerend rebelse karakters en andere foutheden' (ja, grootheden als Bob Smalhout en Theo van Gogh) al eindeloos in de la. En zijn de uitbreidingen van Leora's vocabulaire [B'dibbie en B'luh] de moeite van het beschrijven en laten horen waard. Oh, en laat ik het Zeeuwse 'Dat mô je ze toch es afleerrrih' niet vergeten :-)
Zodra wij weer internet-connectie hebben..

geen wachtrij, geen internet, geen televisie

01 Sep 2003 14:04:
Tip: bel om 9uur00, wanneer u de klantenservice van Chello alias UPC wilt bereiken. Dan hoort u 'tuut - klik - Goedemorgen' in plaats van het x-wachtenden-voor-u bandje. Ons connectie-gebrek zal nog minimaal tot woensdag duren. Dan komt er een monteur ..kijken.

Is er ondertussen iets bekend van een DNS-probleem bij XS4ALL, of is het vandaagdedag normaal dat ik bij 4 van de 5 keer inbellen een DNS-error krijg :-( en opnieuw moet inbellen? Arg, ik wil een ander vak!
Ohnee -lampje- een andere provider! :-)


Hoofdpagina weblog top
Weblog Archief top
Doe mij een borrelpraat stemadvies
De Makelizer, Eerste Hulp bij Makelaars-jargon
php-icon scripting & tekst © Jolie, 2002