potlood

[ reacties ]

spam #~

31 Jul 2003 24:35:
Tijd werd opgeslokt door unplugde foto's uitzoeken, en een spammer die vindt dat ik mijn email-adres online heb staan en ik dus vraag om digitale brochures van 632 Kb. Meneer is of aartsnaïef of aartsbrutaal. Of beide. Afijn, ik zal me verdiepen in een script dat alle @ vervangt naar ascii -of iets in die geest. En mijn procmail maar weer eens uitbreiden. Ook met:
* ^From.*Viel
/dev/null

Geen tijd voor een link v'daag :-}

lamp

30 Jul 2003 16:03:
Omdat de gordijnen zo niet afkomen, heb ik vandaag dan maar een lamp gemaakt. Gemaakt is een groot woord. De vorige bewoonster van dit huis had een lamp achtergelaten. Zo'n hippe jordenese kaarslampen-luchter. Op de plekken waar kristal ontbrak, heb ik ..lege parfumflesjes gehangen.
lamp met parfumflesjes

Ik vertrouw alleen het electriciteitsdraad in de lamp niet meer, evenmin als het systeemplafond. Dat wordt nog even zoeken naar een oplossing om hem werkend aan het plafond te krijgen.
Fotootje lamp

naaimachine

30 Jul 2003 16:03:
De naaimachine is het aan het begeven. Misschien kan ik hem nog redden met een nieuw spoelhuis: het lijkt of de bovendraad elke tien centimeter vastloopt in het spoelhuis. Anders dan andere machines van zijn generatie, heeft deze Naumann geen schuitjesspoel, maar een 'modern' spoelhuis, dat nog te koop kan zijn. Maarja.. waar vind je überhaupt een naaimachine-onderdelenwinkel. Ik heb hem al bijna 30 jaar, 'm wegdoen staat niet op mijn lijstje. Ja ik hoor u rekenen ;-) wat moet een kind met een naaimachine? Mijn moeders familie zat in de kledingfabrikage, en ik bleef toch niet van die apparaten af, al jaagde ik een electrische naaimachine door mijn vinger. Zo kreeg ik dit unplugde oudje.
antieke naaimachine

Fotootje naaimachine

1095 berovingen

29 Jul 2003 00:09:
In de Schleplog lees ik het spannende verhaal van een verijdelde beroving op de trein Amsterdam-Brussel. De bijna-beroofden waren bekend met de truuks en konden zo nog net het tasje onder het jasje van de rover vandaan schudden. Niemand liep kleerscheuren op en Prins Bernhard hoeft geen boetes voor te schieten.

Bizar is de reactie van de Conducteur. Die wil zelfs geen signalement van het groepje berovers horen. Die meldt slechts dat de Spoorwegen er niets mee kunnen, omdat de trein Amsterdam-Brussel per dag 3 of 4 berovingen meemaakt. Rekent u mee met de Schleplog. Die trein gaat 16 keer per dag, 365 dagen per jaar. Uitgaande van minimaal 3 berovingen betekent dat 1095 berovingen per jaar op die ene trein.

Als de Conducteur loog tegen de beide bijna beroofden om hen met een kluitje het riet in te sturen, is dat schandalig. Hij had de Belgische Politie moeten oproepen. Al was het de 20ste bijna-beroving van die dag geweest. Ook als de Conducteur naar waarheid sprak, -1095 berovingen dus- is het schandalig dat Spoorwegpolitie en overheden die niet aanpakken.

Even bizar is de reactie van de Dienst Spoorwegpolitie van de KLPD. Die verwijst weer naar de Conducteur die de Belgische Politie niet heeft ingeschakeld. Alsof een bijna-beroofde iets kan doen aan de metaalmoeheid van een Conducteur. Een melding kan verder ..alleen bij de spoorwegpolitie van het opstapstation. Hoort u die Dragonder van de Dienst Spoorwegpolitie al klagen in een acht-uur-journaal: "Ja, de reisegers fan tegewoordig meldeh de situwasies ook nie meer bij de conducteur... Dan ken de conducteur ons nie oproepeh.. En as wij de situwasies nie kenne, kenne wij d'r ook niks mee in de slag gaan. Dus as se de conducteur nie kenne findeh, lateh se dan op se minst ons effe contactereh." Mevrouw de Dragonder, vindt u het gek? 1095 beroofden per jaar op één treinlijn en alles dat u doet is een melder van het kastje naar de muur sturen.
Ah, de Spoorwegpolitie is eigenlijk naar het schaatsen in Heerenveen of een demonstratie in Den Haag...


latex handschoen

28 Jul 2003 12:56:
De derde vraag in de inleiding van het requisitoir tegen Van der G. luidt: "Waarom vertelde Volkert aan de politie dat een latex handschoen helemaal stuk gaat als je daarmee in de bosjes tussen takken en wortels graaft (VERD/47), terwijl zijn handschoenen níet stuk waren (verklaring zitting 27-3-03), maar slechts het linker pinktopje miste?" Intrigerende vraag. Duikt nog regelmatig op in mijn gedachten. Deze vraag is ook in het Hoger Beroep niet beantwoord. Wanneer ik zoek op volkert, latex handschoen, stuk, graaft vind ik slechts één resultaat: een link naar het requisitoir bij Bureau pardon Buro Jansen. Duh.

Ook mis ik deze vraag, het antwoord erop, in de artikelen over Van der G. en zijn mogelijke connecties in HP-de Tijd, in de Telegraaf en in het Reformatorisch Dagblad. Bladen die normaalgesproken geen detail schuwen, zodra dat een verband met de moord op milieuambtenaar Van de Werken kan onthullen. Misschien moet het OM eens gaan graven in de bossen tussen Epe en Nunspeet naar het wapen bij die 9 millimeter Silvertip Hollowpoints of onderzoeken bij welk type bosjes of struikjes men zou moeten graven om latex handschoenen aan flarden te krijgen.

U heeft wellicht gelachen bij deze suggestie, en anders ik zelf wel, terwijl ik het toch serieus meen. Want ik noem het triest dat nu Marten Fortuyn zèlf met Siebelt en een rechercheur moet gaan zoeken. Triest dat de uitkomsten van dat onderzoek nooit serieus genomen zullen worden dankzij de politieke kleur van de onderzoekers.

Triest dat de politie-masters-opleiding zich slechts richt op strategische analyses en beleidsplannen en de politie-bachelor wordt opgeleid om 'met de gemeente in de slag (sic) om de stankoverlast tegen te gaan' in plaats van recherchewerk te doen. Geen wonder dat de gewone politeagenten (ik heb recht van spreken als voormalige schoonmaak-scholier op een politiebureau;-)) zulke weinig hoogvliegende MBO-ers zijn die zulke uiteenlopende en zware taken hebben.

Triest dat Fortuyn dankzij Volkert over tien jaar niet vergeten zal zijn, zoals Jan Blokker hoopt. Was Fortuyn blijven leven, dan was hij volgens mij teruggevallen in de depressie waarover hij vertelde, of met een grote liefde naar Italie geëmigreerd, zodra hij had ervaren dat Den Haag werkelijk onverbeterlijk is. Was hij theatraal opgestapt, zijn lijstje overgedaan aan Jan Nagel. In dat geval had men hem over tien jaar herinnerd als een moderne boer Koekkoek. Volkert, je hebt het tegenovergestelde bereikt van wat je voorwendt beoogd te hebben. Niet te vergeten dat verreweg de meeste mensen schijt -ja Volkert schijt zonder enige ammoniakreductie- hebben aan het milieu en aan dieren, en zij, dankzij jou Volkert, alleen een bevestiging hebben voor hun antipathie tegen de milieu-lobby.

Hoogbegaafd? Nee, niet goed snik. Redenen om de onbeantwoorde vragen uit het requisitoir niet te vergeten. (En PS, nee sorry, ik heb ècht geen LPF gestemd;-))
Het requisitoir in de strafzaak tegen Van der G.


webDAV of webDAF

28 Jul 2003 12:55:
Griezel, dat zuigende DAV geeft weer eens connection errors. Ik blijf erbij het is meer DAF dan DAV :-(( Gelukkig is er nog een backdoor, maar ik heb liever gewoon FTP of op de prompt met joe schrijfpermissies. Op naar de backdoor om dit online te zetten.
Meer DAF dan DAV

3D demo reel

27 Jul 2003 15:23:
Afif heeft een nieuwe website met een nieuwe demo reel in 3D. Hij is prachtig, ik heb Afif's URL meteen vanmiddag gewijzigd op mijn 3D-tutorial..
Afif's nieuwe 3D-website

namaak PayPal

26 Jul 2003 10:09:
Een of andere lowlife doet zich per spam, verstuurd via ChinaNet Tianjing province network, voor als PayPal Inc. Het namaal-PayPal-bericht bevat een formulier dat om credit-card nummer en bankgegevens vraagt. Heel sneaky aan het begin van het weekend, zodat het voor PayPal moeilijker is tegenactie te ondernemen. Bijvoorbeeld een waarschuwing online plaatsen. Al is de spam eerder ook verstuurd vanaf andere adressen, het ziet er door opname van het PayPal-logo voor windowsgebruikers die afbeeldingen in hun email bekijken, heel echt uit.
Een poging tot fraude kan iedereen melden bij PayPal

kattevoer

25 Jul 2003 13:12:
Dacht ik dat Zip zijn bakje zelf leeg at. Haha, dat had ik mooi mis. Betrapt!
fotootje ekster eet kattenvoer

Over eksters

documentaire

24 Jul 2003 10:03:
Hm, nog steeds hoofdpijn van die documentaire waar ik gisteren langszapte. Die hoofdpijn kan ik met zoveel zekerheid daaraan wijten, omdat ik steevast hoofdpijn krijg van alles dat mijn ogen -kennelijk meteen voorhoofdsholten- enigzins met tranen vult. Ik meende naar zo'n blijde docu te kijken: men toonde in het eerste beeld dat ik zag, een blozend-volgroeide baby die meconiumhoudend vruchtwater in de longetjes had gekregen. Nu is dat vast een van ieders angsten, bij ruim twintig uur durend getreuzel en gemiep van verloskundige of ziekenhuis. Dus ik dacht: even kijken. Bij Vanessa Gorman's baby liep dat echter fataal af. De kijker zag hoe de ouders zich dapper overgaven aan diepe rouw, door het afscheid op een geheel eigen manier vorm te geven. Al kwam het gezeul (dat wil zeggen: wel vier dagen lang..) met het aangeklede babylijkje af en toe schokkend verdrietig op me over. Gewaagd van Net5 om dat uit te zenden. Ondanks het trieste einde van de documentaire -het einde van de relatie tussen de ouders- is op een Australisch televisiewebforum te lezen dat men Vanessa feliciteert met de geboorte van haar tweede kind Raphael. Gelukkig. Dan kan ik tenminste enigzins opgelucht die twee paracetamol achteroverslaan.
Recensie en nabeschouwing bij de documentaire Losing Layla

schildersmaterialen

23 Jul 2003 23:59:
Ons buurmeisje B. is vandaag begonnen met olieverf op doek. B., ruim een decennium bescheiden en begaafd, kwam vragen of ik gezien mijn oude vak, misschien wat adviezen had. Ik moet bekennen dat ik daarin toch wel veel plezier heb, helemaal als ik ook wat concrete zaken bij het verhaal kan laten zien, zoals dammar-hars en lijnolie. Het laatste had de verhuizing niet overleefd, maar gelukkig had ik nog een mengsel van hars en lijnolie staan. Maar vertellen wat moet, nee: ik merk dat ik liever over mógelijkheden van kleur, penseelvoering, compositie en kijken praat. Afijn. B. had aan het eind van de dag een heel lief landschap geschilderd. Ik hoop dat ze veel plezier zal hebben met olieverf.
Hoopman, schildersmaterialen, in de Marnixstraat te Amsterdam

zo gek verzinnen of..

22 Jul 2003 21:10:
Je kunt het zo gek niet verzinnen of... luidt de kreet waarmee veel bedrijven hun produkten aanprijzen. Met LiveMotion 2 kun je het al snel gekker verzinnen dan LiveMotion aankan. Nu kan ik Adobe bug-reports sturen, onder het mom van 'verzoek tot verbetering.'

Maar het zijn niet eens bugs (ja, ja, die kent LM in de native OS X versie ook, maar die schrijf ik al achter in de manual voor zelfgebruik.) Het zijn gewoon blinde vlekken. LiveMotion 2 kan bijvoorbeeld geen .SWF-bestanden importeren. Nu hoor ik Adobe al roepen: Ja zeg, we gaan daar onze concurrent een plezier mee doen. Vormgevers moeten die .SWF's maar maken in ....LiveMotion. Get real, denk ik dan, er zijn vandaag meer pakketten die naar .SWF kunnen exporteren: Strata 3D pro bijvoorbeeld. Dat Strata verkoopt inclusief upgrade van Photoshop. Dus blijft m'n Flash 4 onder classic draaien, zodat ik de .SWF die Strata schrijft kan vertalen naar een pict-sequentie, die ik weer kan importeren in LiveMotion 2. Voor wat dat waard is dan. Want zeg nu zelf: 43 beeldjes voor 1 animatie, dat is toch wel héééél veel gevraagd van LiveMotion 2. Dus met 43 beeldjes is LM al niet meer vooruit te branden: Selecteer lichtblauw.. Denk denk denk. Een kleur, wat was dat ook weer? Ga maar even koffie zetten, als je terug bent heb ik dat kleurtje in mijn pipetje. Sja, dan had ik ook maar geen dual processor moeten hebben met 1,4 Gb RAM. Maar wèlke hardware moet ik dan wèl hebben? Afijn, uiteindelijk ondergaat elke .SWF hetzelfde lot: ik teken wat elementjes in LM of enig ander pakket, en plak die rechtstreeks in Flash 4 (classic.) Flash 4 heeft dan misschien beperkte tekenfuncties, geen bezierhandles, geen effectfilters, zeer beperkte bitmapbewerkopties, een bizar scripttaaltje en een onergonomische interface: je kunt er tenminste een .SWF mee inelkaar zetten! Want 43 bitmapjes zijn geen probleem voor Flash 4, zeker niet wanneer je ze over verschillende scenes verdeelt. Voor Flash 5 wel, maar dat is een ander verhaal: die Crash 5 heb ik dan ook niet aangeschaft. De overige bugs van LiveMotion 2 zal ik u besparen -en mezelf.

Het is te tijdrovend. Om die reden zal ik m'n aantekeningen in de LM-manual over refreshen, grouperen, LM1.0 behaviors, crashes, kleurselectie uit andere documenten, exporteercrashes, onterechte 'ontbrekende afbeeldings'-meldingen, autoslicen en handmatig slicen ook niet (naar het Engels vertalen en) naar Adobe sturen. Ik vertrouw erop dat ik niet de enige LM-gebruiker ben die het gekker kan verzinnen dan LiveMotion 2 ;-}
In deze recensie van LiveMotion 2 bij Digital-web, zijn ook de positieve kanten van LM te lezen


pop

21 Jul 2003 22:54:
'Sjjjlsrrsjjjjjjlsjjjjjjrrrsjjjjjllsjjjj' zei Leora terwijl ze met een blote pop tegen mijn been stond te slaan. Ik was mijn haar aan het kammen, en wilde het opvoedkundige 'Niet slaan Leora' even uitstellen tot het elastiekje in mijn haar zat, dus negeerde het slaan even. Tot Leora met een boze huil wegstampte, de pop achter zich aan sleurend, toen begreep ik haar ineens. "Sjjjjsss' zegt ze altijd tegen de douche, en tegen plaatjes van poppetjes in een badje. De blote pop moest dus in het badje! Ze was helemaal verguld toen ik het teiltje uit de tuin haalde, een beetje water erin deed en zij de pop in het 'badje' kon doen. Met een flesje badschuim is wassen helemaal compleet.
Leora en pop

Over poppen gesproken, het valt me op dat ik de poppen die nu in zijn, niet zo mooi vind. Vroeger zagen poppen eruit als poppen, eh ;-) een soort fantasiekind, met herkenbare modeinvloeden. Mijn pop van vroeger had een platinablonde sixties-coup, met zo'n opbollende kruin, waardoor het haar de neiging had om rechtop te gaan staan. (Zou mijn generatie daardoor later de punkgeneratie geworden zijn ;-)?) Ook deze pop uit dezelfde tijd heeft een echte sixties coup.

Nu zien poppen er vaak uit als foetusjes. Met kleine vaste, opgeschilderde oogjes. In het gunstigste geval doen ze me denken aan de coup Gongrijp. Soms wekken ze zelfs ongewenste associaties met de smerige plaatjes die de EO en aanverwante organisaties vroeger verspreidden, om mensen op te hitsen zich maar weer aan de breinaald over te geven. Leuk dat ik dat als 11jarige uit de brievenbus mocht halen. Nee, van mij mogen al die poppen in een vuilniszak met ketchup naar de EO ;-) Afijn, al met al kan ik me best voorstellen dat er nog interesse voor oude poppen is. Hier staat zelfs een plastic zusje van de pop die Leora in bad deed, de pop in kleertjes is de zgn. Ratti-pop, herkenbaar aan de handjes.

In verband met het renderen [ik heb berekend dat het nu 206 keer sneller verloopt dan de vorige sessie ;-)] heb ik deze fotootjes bewerkt met GraphicConverter op een klein laptopje. Dan valt het me wel op hoe goed de mogelijkheden van Photoshop zijn, en je die meteen mist. Net als de ne-gen-tien mailtjes die nu binnenrollen.. Ik hoop spam, want dan wacht er tenminste niemand op antwoord ;-}! Morgen kan ik weer mailen! Afijn /bladiebla ;-)
Poppen inclusief winkel te koop (21/07/03)


renderen [5]

20 Jul 2003 22:58:
U raadt het al, de machine is weer aan het renderen. In het verslagje van de 3D-activiteiten zijn ook al een paar previews te bekijken. Deze keer forward ik alle onbeantwoorde mail naar mezelf, zodat ik niet de neiging krijg twee dingen tegelijk te doen op 1 computer en weer strepen in de rendering maak ;-}
3d


3D activiteiten [bevat Flash 4, 288 Kb]

dremel of wipzaag?

19 Jul 2003 08:52:
'Dude, da zijpaneel is zooooo machtig he, oe edde da gedaan infeite?' vraagt Anderlecht, als hij deze machine ziet. 'Me den dremel he ;-)' antwoordt Juniorken. Eh.. dremel? 'Zot gast en een fortuin verspillen aan zo'n schijfkes,' meent Da_BoKa, 'een wipzaag gaat veel rapper, goedkoper en om af te werken een dremel gebruiken.' Ooooh een wipzaag, tuurlijk.. Dat ik daar zelf niet aan dacht. Wat Is een wipzaag? En waarom ontbreekt dat mooie woord dremel ook al in de Van Dale? Na twintig minuten zoeken heb ik een afbeelding gevonden: een wipzaag is dus geen figuurzaag zoals ik dacht, maar een, en nu kan ik niet meer op het nederlandse woord komen.... ah.. decoupeerzaag. Een dremel blijkt een soort breedtoepasbaar beeldhouwgereedschap, en zal omdat het eigenlijk een merknaam is, niet in de Van Dale staan. Weer wat geleerd ;-) Tenslotte, 'het maakt toch eigenlijk ni uit of ge da me den dremel of me een wipzaag hebt gedaan, het resultaat telt' aldus Juniorken.
En for the record, nee ;-) ik was nog niet zo dol op Mac OS X dat ik overweeg om een lichtgevende X uit mijn kast te zagen, maar ik zou wel willen bepleiten dat men de Van Dale uitbreidt met Algemeen Beschaafd Vlaams.
Case Modding op Overclocking.be... en verder geen Anglicismen in dit prachtige Vlaams

uitspraak

18 Jul 2003 09:59:
Zometeen volgt de uitspraak in hoger beroep tegen Volkert van der G.. Wat verwacht u. Ik verwacht weer 18 jaar. Ben ik een pessimist? Zonder bewezen verband met de moord op milieuambtenaar Chris van de Werken is elke uitspraak over recidive een slag in de lucht. Als de straf langer wordt, gaan Volkerts advocaten vast naar het Europese hof, om te bepleiten dat V. geen eerlijk proces heeft gehad door de -in mijn Volkskrantbeleving zeer beperkte- media-aandacht voor zijn zaak, en de uitspraken van een paar politici. Of bepleiten dat V. al schuldig is bevonden door een opinieblad en een paar paranoide websites in een moordzaak waarbij hij officieel niet eens verdachte was, en hij al met al geen eerlijk proces heeft gehad. Afijn, we zullen het zo zien. [Naschrift 12u38:] Gelukkig, ik ben een realist ;-) De uitspraak -weer 18 jaar- komt overeen met m'n verwachtingen. De kans op herhaling is meegewogen, het politieke karakter van de moord, de zware omstandigheden tijdens het voorarrest en de onbewezen aantijgingen als die in HP-de tijd. Prachtig!
Alleen de vermoorde milieuambtenaar blijft in mijn hoofd spoken. Ik hoop dat justitie die zaak ooit kan oplossen.

vreeland

17 Jul 2003 10:38:
Wat lees ik nu, mijn andere neef die koele flash games maakt, gaat onze mooie hoofdstad verruilen voor Vreeland. Hij heeft gelijk, een dreumes op een balkon vonden wij ook geen goed idee. Maar waarom naar Vreeland? En ineens wist ik het: vanwege de pannenkoeken! Nu kan hij voortaan lopend naar het pannenkoekenrestaurant waar we vroeger met Opa en Oma gingen eten. Dat wil zeggen: als de route naar Tante Kee dichtgevroren was :-)
Vreeland en het Utrechts Landschap

geboren

17 Jul 2003 08:18:
Of er meer kinderen geboren worden in het voorjaar en de vroege zomer, kan ik niet makkelijk onderbouwen, maar ik vermoed het wel. Ik zie gewoon een verjaardagenpiek. Zo meldde ik gisteren een nieuw neefje, vieren vandaag mijn middelbare school-vriendin en haar man hun verjaardagen, en ..mogen we vandaag de geboortefoto's van baby Arnoud bewonderen. Best koel & origineel om je baby naar Arnoud Galactus Engelfried te vernoemen ;-)
Gefeliciteerd Sabine en Jan-Pieter!

managementprincipes

17 Jul 2003 08:01:
'Niet één van de managementprincipes van de afgelopen twintig jaar, kon bewezen worden' en: 'platte organisaties, een excuus voor gebrek aan overzicht en structuur.' Kortom, een leuk artikel in Intermediair over Judith Mair en haar boek Schluss mit lustig!, waarin ze propageert dat de moderne werknemer zich met allerlei dotcom-praatjes heeft laten verleiden tot buitensporig overwerk en het inleveren van een priveeleven. Er zit veel waarheid in, al moet deze markt er naar mijn smaak voor waken niet van het ene uiterste credo naar het andere uiterste te springen.
De moderne werknemer buit zichzelf uit, aldus het artikel in Intermediair

nieuw neefje

16 Jul 2003 10:07:
Mijn neef Albert -en vooral zijn vriendin Karin- hebben gisterenavond een zoontje op de wereld gezet. Zijn eerste naam: Enzo. Met deze hitte is zo'n thuisbevalling helemaal een topprestatie! Gefeliciteerd Karin en Albert! En Dagmar en Gerard gefeliciteerd met hun kleinzoontje!
Mocht er nog een foto volgen, dan kan ik hem hier plaatsen

aartsbrutaal

16 Jul 2003 08:14:
Aartsbrutaal deze klant van Bellsouth uit Atlanta. Zo zie je maar weer hoe je moet uitkijken met ongebruikte scripts op je server. De vorige provider waar mijn domein stond, gaf de hostingklanten indertijd gratis scripts, waaronder een versie van dit script waarnaar deze zogenaamde Win95-browser zocht om data naartoe te POSTen. Een mazzel dat ik dat script niet (meer..) had staan, anders was mijn site wellicht misbruikt om spam mee te versturen:
jolie:~$ grep "POST" /usr/local/[mijnsite]/log/access.log* |less
68.152.168.246 - - [16/Jul/2003:05:15:23 +0200] "POST /cgi-bin/FormMail.pl HTTP/1.0" 404 282 "http://www.jolie.nl" "Mozilla/4.06 (Win95; I)"
68.152.168.246 - - [16/Jul/2003:05:15:23 +0200] "POST /cgi-bin/FormMail.cgi HTTP/1.0" 404 283 "http://www.jolie.nl" "Mozilla/4.06 (Win95; I)"
68.152.168.246 - - [16/Jul/2003:05:15:23 +0200] "POST /cgi-local/FormMail.cgi HTTP/1.0" 404 285 "http://www.jolie.nl" "Mozilla/4.06 (Win95; I)"
68.152.168.246 - - [16/Jul/2003:05:15:23 +0200] "POST /cgi-local/FormMail.pl HTTP/1.0" 404 284 "http://www.jolie.nl" "Mozilla/4.06 (Win95; I)"
68.152.168.246 - - [16/Jul/2003:05:15:23 +0200] "POST /cgi/FormMail.cgi HTTP/1.0" 404 279 "http://www.jolie.nl" "Mozilla/4.06 (Win95; I)"
68.152.168.246 - - [16/Jul/2003:05:15:23 +0200] "POST /cgi/FormMail.pl HTTP/1.0" 404 278 "http://www.jolie.nl" "Mozilla/4.06 (Win95; I)"

Let op de tijden tussen de verzoeken: het kan inderdaad alleeen een script zijn geweest dat op zoek was naar gaten, om te kunnen spammen bijvoorbeeld.
fotootje marokkaanse theepot

Of erger, dan was de marokkaanse theepot die ik van Badia kreeg, althans de nagerenderde versie ervan op mijn hoofdpagina, misschien wel van mijn site gehaald. Gezien de grote veiligheidsgaten die in de oudste versie van dit gratis script hebben gezeten, that is, hypothetisch, want ik heb nog wel rommel uit 1995 online, maar niet in een cgi-bin ;-)
De theepot die indertijd als voorbeeld diende voor mijn hoofdpagina

hitte

15 Jul 2003 23:48:

fotootje Leora en Jeroen

Jeroen kwam vandaag ook langs en vond dat ik de planten tegenwoordig schan-da-lig verwaarloosde ;-)
Aha, dus zo geef je planten water, liep Leora achter Jeroen aan met de gieter

error

15 Jul 2003 23:40:
"Could not complete your request because of a disk error (-48)" zegt Strata 3D 3.8.1 na een crash, onder Mac OS X.1.5. Het probleem is slechts éénmaal beschreven voor OS 9.2 en Win XP, ik zal even kort samenvatten hoe het op te lossen is. Verwijder het omcirkelde bestandje uit MacOSX/ Users/ jehome/ Library/ Preferences/ Strata Preferences/ op je Mac HD. Mocht het niet werken, sleep dan ook de file 'Strata 3Dpro™ Preferences' naar de prullenmand, en re-enter je registratienummer bij het opstarten van Strata3D.
Scherm-afbeelding met Strata 3D en aanwijzing welk bestand je moet wissen om het probleempje te verhelpen

neef

14 Jul 2003 10:58:
Vanochtend wilde ik het stukje van gisteren aanvullen met wat links, en vond daar zowaar een pagina van mijn één jaar oudere neef. Bijna al mijn neefjes en nichtjes hebben een andere achternaam, omdat mijn vader vijf zussen en één broer heeft. Toch kan dit alleen mijn neef zijn, gezien zijn uiterlijk en zijn grafisch talent (naast zijn naam en woonplaats natuurlijk:) hij lijkt precies op mijn vader en opa (en dat is geen belediging want beiden horen tot de categorie knappe mannen ;-)
Mijn neef en zijn tekenwerk

verjaardagskalender

13 Jul 2003 19:46:
Net als gisteren nog steeds flinke hoofdpijn. Misschien is het het felle zomerlicht, de warmte of de combinatie met de brommerdampen van het brommertje waaraan de aardige buurjongen sleutelt. Het laatste lijkt het meest aannemelijk, omdat we geen hoofdpijn hadden onder de parasol van de bijna-jarige oom en tante. We hadden namelijk de verjaardagskalender opgescharreld uit een van de 49 dozen in de kelder. Vooral de hoeveelheid neefjes en nichtjes van het kaliber huidig adres al 15 jaar onbekend op de kalender, geeft me het gevoel dat òf mijn adresboek òf de kalender aan vernieuwing toe is ;-}
Dit studentencafe in Leuven heeft een alleraardigste verjaardagskalender

woordje

12 Jul 2003 11:17:
Na het woord B'nnnn waarmee Leora gisteren duidelijk maakte dat ze een banaan at, heeft ze vandaag voor het eerst mamma gezegd. Inderdaad, dat is later dan haar poging tot aanduiden van de lippenstift: Edwin en ik heetten gewoon allebei pappa - uitspraak met een italiaanse intonatie Páá pà. Vanochtend zat Leora bij Edwin op schoot naar Edwin's homepage te kijken, en voor het eerst identificeerde ze de foto als mamma. Terwijl ik dit typ staat ze ook mammamamamama te wijzen en te roepen. Grappig hoe zo'n woord na maandenlang stug pappa zeggen als Edwin wees: "daar mamma en hier pappa" ineens toch valt :-)
de foto die Leora identificeerde als 'mamma'

russisch orakel

11 Jul 2003 12:21:
Een keer in de tien maanden bevat mijn spambox iets grappigs. Iets waarbij de spelfouten in de subjectslijn al onthullen dat er sprake is van aandoenlijk amateurisme. Daarmee ;-) bedoel ik niet die pretentieuze rotzooi die ik al jaren ongevraagd van Lost & Found krijg, die niet reageren op mijn handgetikte opt-out verzoek. Oh, en die een fout hebben in het browserdetectiescript dat hun retro-site ontsiert. Nieuwste browsergebruikers krijgen de melding dat ze moeten upgraden. Afijn. Er zijn mensen voor veel minder blacklisted geraakt.

Nee, dan de geestige spam. De spelfouten in de subjectslijn verraden al een filmisch russisch accent: Hellllo Frrrriend. Heel schattig is de online astroloog, die je vragen kunt stellen. Ik hoop dat de astroloog lang tijd houdt om de soms wanhopige vragen in gebroken engels te blijven beantwoorden. [In deze zin staat expres geen komma ;-))] Was alle spam maar zo aardig.
Russisch orakel, vraag het de online astroloog


ping pong uit Japan

11 Jul 2003 09:34:
Geestig Japans filmpje. Met prachtige choreografie ;-)
Hoe maakt men een film als the matrix

renderen [4]

10 Jul 2003 22:31:
Het kreng is eindelijk klaar met rekenen. Ik kan niet precies zien hoe lang Strata erover gedaan heeft, maar ik schat zo'n 96 uur. Kennelijk struikelde hij over glazen vormen op de achtergrond, die eigenlijk nauwelijks zichtbaar waren. Als ik dat geweten had, had ik een aantal lagen glas uit het model verwijderd. En mijn mailbox zo geconfigureerd dat ik er vanaf een andere computer ook bij kon ;-}
Hier is het resultaat te zien (het had al een bestemming)

inflatie

10 Jul 2003 12:55:
Pierre Bourdieu schreef er al over, over de inflatie van het diploma. Het onderwijslandschap is drastisch veranderd, de laatste tien jaar. Vandaag rondt de zus van Edwin haar HBO-studie af, maar van een diploma mag niet meer gesproken worden. Men studeert tegenwoordig af. Aan een HBO. Nou, ik heb anders nog gewoon een diploma gehaald. Dat gedoe met dat ge-verzin van titels. Dat leidt alleen maar tot nieuwe inflatie. HBO-ers moeten daar zelf gewoon niet aan meedoen. De trend is nu al dat WO-ers en HBO-ers onder hun niveau werken. En Marlous natuurlijk gefeliciteerd met haar... afstuderen en.. haar baan bij de Jellinek!
Het -zware- programma Sociaal Pedagogische Hulpverlening aan de HVA

foto's

09 Jul 2003 17:57:
Wat is dat toch. Als iets niet lukt dan lukt alles niet, of welke variant op de wet van Murphy je ook kunt maken. 3D schiet nog steeds niet op, ik kan niet bij andere bestanden, dus m'n email ga ik straks uit m'n hoofd beantwoorden.
fotootje baby met kaartje

Ook was het leuk geweest om hier een foto van Leora (weer beter) met de stapel schattige kleertjes van het buurmeisje te plaatsen. Foto is er, maar hij komt niet uit de camera. Alleen de eerste 10 fotootjes wil dat maffe Graphic Converter naar mijn laptopje importeren.
Leora maakt een puzzel

renderen [3]

09 Jul 2003 09:43:
De 3d-rendering is de afgelopen 24 uur welgeteld twee milimeter opgeschoten :-/ Ik kan dus ook nog steeds niet bij mijn andere bestanden id est e-mail :-/ In het Strata-list-archive zijn goede versnellingstips moeilijk te vinden: als je op "slow rendering" zoekt krijg je alle berichten waar of rendering of slow in voorkomt.. Terwijl ik het aantal zoekresultaten had willen beperken met extra zoektermen als raytracing. Meer zoektermen is in dit archief: meer zoekresultaten die juist een ander onderwerp behandelen. Afijn.
Dan nog maar eens verderzoeken met Find-3D

de vrije domburger

08 Jul 2003 14:18:
Ja ja, zit ik een beetje achteloos over internet te bladeren (Leora slaapt, Mac rendert, wasmand leeg) kom ik mijn vader tegen in De Vrije Domburger. Die man vertelt mij ook nooit wat hè ;-) Voor de Amsterdammers, nee, De Vrije Domburger is niet zoiets als piratenstation De Vrije Keyser. Kijk eens aan, nog een artikel met foto's van mijn Pa in De Vrije Domburger, over funderingen op het strand van Westhove.
De Vrije Domburger

nicht

08 Jul 2003 14:01:
Dit zijn geen frames, dat zijn scherven, zei iemand (ik denk Erik of Jaco) over de site van Cor [nu 403], wat ik indertijd trouwens een heel leuke site vond. Scherven of niet: het was juist wel grappig dat de pagina in 3 bijna gelijke delen verdeeld was. De links en plaatjes waren ook *leuk.* Tropisch, vissen en bofh-talk. Maar ruim zeven jaar later en met inhoud die serieus poogt te zijn, kan zoiets niet meer. De makers moeten deze site zelf eens van meerdere kanten bekijken. Bijvoorbeeld op een laptop waar alle scherven eh.. frames scrollen.
Website met ingebouwde bug ..eh popup-alert

renderen [2]

08 Jul 2003 13:44:
Het eerste wat ik wil uitzoeken in Strata3D, is het effect van het herbouwen van de draadmodellen. Nu gebruik ik modellen die ik jaren geleden getekend heb, en de versnellingsmogelijkheden die het Strata Handboek noemt, zijn nu niet allemaal beschikbaar. Mijn andere Mac is nog steeds aan het renderen.. Vannacht droomde ik zelfs dat de Mac crashte op het moment dat het 3d-model uitgerekend was :-} Dag 40+ uur rekenwerk. Het was maar een droom ;-) Wat zou het uitmaken, er zijn ergere dingen.
Zoeken bij Strata support naar versnellings-opties

Hennie

07 Jul 2003 15:18:
Na de laatste keer dat ik iets over renderen schreef, heb ik mijn Mac even laten multitasken om ondertussen wat andere bestanden te benaderen. Dom. Want daardoor heeft de rendering vreemde strepen opgelopen. Als een scanner waartegen je een tik geeft tijdens het scanproces. Afijn, ik laat mijn grote Mac maar weer even met rust. Mijn e-mail ten spijt ;-( Tijd voor contemplatie..

Vrijdag 4 juli j.l. was het ook alweer vijf jaar geleden dat mijn leraar Illustrator, Hennie Hooghuis, plotseling overleed. Hij was nog maar 49 jaar. Vrij kort na zijn dood sprak ik een andere collega van hem, en vroeg die argeloos hoe het met Hennie was. "Weet je dat niet?" zei ze, "die is voor de klas overleden." Ik was diep geschokt. Hennie was een vrolijke vent, gaf inspirerend les, tekende komische tekeningen op het beamerscherm, deed grote opdrachten als grafisch ontwerper, liep niet naast zijn schoenen, speelde klezmer op zijn accordeon op feestjes (en wilde indertijd dat ik eens met hem zou meespelen op mijn viool, wat ik pertinent weigerde want ik speel bijzonder slecht. Maar het typeert hem: Ah joh, leuk! Dat kun je wel! Probeer het!) Zijn boek over Illustrator gebruik ik nog steeds, omdat het verborgen mogelijkheden uitlegt die ongewijzigd zijn in latere versies, die ik niet uitgelegd zie in recentere Illustrator-lesboeken. De dood is onredelijk, oneerlijk en went nooit.
Er blijkt zelfs nog een nieuwere (maar inmiddels ook verouderde) uitgave van Hennie's Illustrator handboek te bestaan


disk crash

06 Jul 2003 22:31:
Vrijdag crashte Edwin's harddisk. De disk klonk als een nagel die over het bord kraste. Met Knoppix kon hij zijn machine toch nog starten, een schijf-eerste-hulp programmaatje draaien, en een backup maken van de allerbelangrijkste gegevens. Toevallig had hij net een nieuwe harddisk gekocht -maar (zo gaat dat..) nog niet alle data naar de nieuwe disk geschreven. Zaterdagochtend kocht hij een extra disk, om er een RAID-1 disk van te maken: twee disks die samen doen alsof ze 1 disk zijn, en beide alle gegevens bevatten. Met Maxtor's Maxblast kopieerde hij de hele (kapotte) disk integraal naar de nieuwe disk. Om een lang verhaal kort te maken. Edwin kan nog steeds niet booten (that is: Windows 2000 starten). Eerst gaf het systeem de melding SWAP-disk te klein. Na (onder andere) een repairprogramma gedraaid te hebben, blijft het bootproces toch telkens weer hangen in een eindeloze lus. Op internet kon hij welgeteld 1 persoon vinden die het probleem op een site beschreef. Maar niet de oplossing. Edwin wil het nog niet geloven, maar ik vrees dat er maar een optie over is: Windows compleet herinstalleren, inclusief alle patches en programma's .. :-/

Ik had hier graag een fotootje geplaatst van Leora die Edwin hoogstgeinteresseert opzij zat te duwen om in zijn computerkast te kunnen kijken, maar als het al gelukt was om die te maken, had ik hem zonder Edwin's PC niet kunnen uploaden ;-}
Knoppix - Linux op CD


Volkert en Chris

05 Jul 2003 10:05:
In Nederland is iemand onschuldig, totdat de rechter anders bewezen acht. HP-de Tijd van deze week beschuldigt Volkert van der G. doodleuk in een bijzin van de moord op milieuambtenaar Chris van de Werken. Onderbouwing: zijn verklaring over het rugschot in de moord op Fortuyn zou als daderkennis gelden. Nu heb ik met de Volkskrant al een abonnement op de verkapte Telegraaf. Van een weekblad verwacht ik een heel artikel over zo'n beschuldiging, geen anderhalve bijzin. Was Volkert werkelijk de enige vijand van Chris van de Werken? Had Volkert geen alibi voor die 22ste december 1996, jawel toch? Als het zéker is dat de bijzòndere kogels in beide pistolen pasten, waarmee respectievelijk Fortuyn en van de Werken vermoord zijn, kunnen die kogels dan teruggeleid worden naar Volkert? Justitie heeft deze vragen ongetwijfeld gesteld en de antwoorden onderzocht.

Als dat niet zo is, dan heeft HP-de Tijd een prachtig artikel over het falen van justitieel onderzoek en over Volkert als seriemoordenaar laten liggen. Hoe dan ook verontrustend.
Zoeken naar Chris van de Werken bij Google


renderen

04 Jul 2003 16:59:
Hmm. Moet nog 269 uur renderen, beweert mijn Mac. Dan kan ik mijn stukje over HP-de Tijd en Volkert niet plaatsen.
Sorry geen linkje vandaag

het fenomeen Muller

03 Jul 2003 15:23:
Gisterenavond 17uur16. Telefoon. Kind koorts, even lopen naar een toestel uit de buurt.. "Jaha, laggie te slape of sow?" Pardon? [...] Oh, met Jeroen Muller. Dag Meneer Muller. [...] Maar meneer Muller, u treft toch helemaal geen blaam? U heeft van uw administratie gewoon geen adreswijziging doorgekregen zei u vorige week. Toch? Kunt u niets aan doen. [...] Wat zegt u? Hier is niets aangekomen. [...] Nee, niets. Geen enkele brief. Precies zoals ik vorige week ook zei. [...] U kunt wel zeggen van wel, maar het zou toch wel vreemd zijn als al uw brieven zoekraken, toch? [...] Ik ben ervan overtuigd dat ze op het oude adres liggen, maar dààr doet niemand open. [...] Oh, u heeft het dossier er niet bij. U kunt niet zien waar de brieven naartoe zijn gegaan. Maar meneer Muller, hoe gaan we dit opl... [...] Nee, zoals ik al zei, u treft helemaal geen blaam. U heeft van uw administratie gewoon geen adresw.. [...] U heeft die ...wèl doorgekregen? [...] Nou, dan heeft vast een ander.. [...]

Nee, ik neem geen postbus. [...] Wat zegt u? Nee zeg. Zelfs mijn giropasje is hier netjes per post bezorgd. En al uw brieven niet? [...] Zoals ik al zei, het is vàst uw schuld niet. U heeft vàst het adres niet zèlf op de envel.. [...] Juist, u heeft het dossier er niet bij. U kunt niet zien waar de brieven naartoe zijn gegaan. Ik ook niet, haha. Maar u zegt: het adres staat al die tijd juist in de computer? Ja, dat dacht ik ook. Dat heb ik doorgegeven. [...] Nee, zoals ik al zei, ze zijn hier niet aangekomen. Niets, geen enkele brief van u. [...] Daar heb ik ook over opgebeld, maar het meisje las het juiste adres voor. [...]

U daar rechtstreeks over bellen? Eh... hihi.. Ja, dat heb ik eerder ook geprobeerd. Dacht ik: daar kunnen we vast wel over praten met meneer Muller. Precies zo als u zegt. Maar dat bleek.. [...] Precies. Uw collega zei later dat u een vervelend persoon voor mij aan de lijn had gehad, en dat mij vraag daardoor niet zo goed viel..[...] Inderdaad, heb ik uiteindelijk een klacht tegen u ingediend. Dus ik dacht.. [...] Ja, u vraagt mij nu precies te doen wat ik toen deed, en wat zo verkeerd bij u viel dat ik een klacht tegen u [...] Precies. Vandaar dat ik u nu een brief schreef. [...] Nee het leek me juist handig, want dan weet uw baas ook meteen dat u geen blaam treft, maar dat u het adres gewoon niet kreeg [...] Ok. Hoe dan ook. Hoe gaan we het nu oplossen? [...]

Langs-brengen? Maar ik heb een ziek kind. Kan ik niet mee in de tram. Ik vertrouw de PTT w- [...] Pardon? Uw bedrijf heeft een probleem en ik kan.. ?[...] Nou. [...] Hm-m. [...] Hm. [...] Hm-m. [...] Ja. Moet dan maar he. [...] Tot morgen dan. [...]

Zo stonden wij vanochtendvroeg aan een winderige balie. Geen Mijnheer Muller. Heeft Edwin daar een ruim uur vrij voor moeten nemen, -tel uit de kosten- om te voorkomen dat ik urenlang met Leora in de bus moest voor een rottig papiertje dat probleemloos per post had gekund. En hebben wij het Verschijnsel Muller, verantwoordelijk voor een reeks wonderlijke telefoongesprekken, nog steeds niet In Eigen Persoon ontmoet. Ik had nu wel eens willen weten of mijn vermoeden -rond de dertig, vlassig, blond- juist is. Op internet zijn alleen zijn naamgenoten te vinden. Je zou maar hetzelfde heten als de lastigste balieklerk van Nederland.

Jeroen Muller - Nee: Skaters hebben gevoel voor humor | Jeroen Muller - Nee: die spreekt vast geen Amsterdams | Jeroen Muller - Nee: die is sportief | Jeroen Muller - Nee: Typografen kunnen lezen | Jeroen Muller - Nee: die ontwierp een gezelschapsspel | Jeroen Muller - Nee: die is van Vademecum | Interview met Jeroen Muller - Nee: die leest boeken | Jeroen Weatherman Muller - Nee: die studeert nog | Jeroen Muller - Nee: die is voor vernieuwing van D66 | Jeroen Muller - Nee: die schrijft over Kunst en Cabaret | Jeroen Muller - Nee: die sponsort jeugdsport | Jeroen Muller - Nee: die is van Radio Ideaal in de Achterhoek | Jeroen Muller - Nee: die spreekt vast Ermelo's | Jeroen Muller - Nee: die staat op de PvdA-kandidatenlijst | Jeroen Muller - Nee: die voetbalt met Henk


foto's

02 Jul 2003 15:25:
Zondag waren we even op de verjaardag van zwager Eddy, waar neefje David net zijn eigen haar had geknipt en zodoende onder de tondeuse moest. Wat neefje Jonathan zo interessant vond, dat hij ook zo'n kapsel wilde. Hopelijk blijft Esther van haar mooie krullen af ;-)!
Foto's van Eddy's verjaardag

koorts

02 Jul 2003 08:47:
Precies zoals de bijsluiter vermeldt kreeg Leora een week na de vaccinatie koorts. Ze wilde gisteren al niet eten, dus ik vermoedde al dat ze ziek werd van de vaccinatie.
fotootje Leora heeft koorts

Was ik maar antivaccinatie SGP-er ;-} denk ik bij elke vaccinatie. Maarja, ik zou snel ruzie hebben, al was het maar over de hypocriete teksten van hun SGP-jongeren, over het kopieren van software bijv. als so what? De Nederlandse wet verbied (sic) het niet expliciet... we betalen er zelfs voor! Hoewel dit natuurlijk pleit voor hun handhaving van het recht op vrijheid van meningsuiting op hun discussiefora ;-)) Als dat de tendens was binnen alle fundamentalistische kringen zou ik de toekomst wat zonniger zien. Enfin.
Tenslotte nog een klein verslag van mislukte 3D-rendering [met Flashbestand 2.1 Mb]

hoosbui

01 Jul 2003 16:57:
Beste mijnheer Noorlander, als ik nu in reïncarnatie geloofde, kon ik u tenminste In Real Life en In Eigen Persoon bedanken voor de grootse fantasie waarmee u deze woning heeft ontworpen. Ik kijk dagelijks met plezier naar dit woonblok, met zijn schitterende jugenstil-rakende details. Jammergenoeg is de Woningbouwvereniging wat slordiger met uw creatie. Vanmiddag kwam het water uit ons plafond alsof er een kraan open stond. Bij de bovenburen bleek de keuken blank te staan, en allemaal door een lekkend dak. Omdat de electriciteit ook wat rommelig is aangelegd -de keuken heeft geen geheel aparte groep- kon ik gezellig de computers uitdoen, om te voorkomen dat die uitvielen bij kortsluiting. Afijn, ik zal u de details besparen, voor het geval u zich omdraait van schrik. Verder alles goed met uw huis: wij hebben een aantal details weer in oude glorie hersteld. U kunt uw steentje bijdragen door wat te lobbyen, zodat het boven dit blok wat minder regent.
theepotrender


Ondanks de regen een eerste test met Strata 3D 3.8.1 [met Flashbestand 616 Kb]
Hoofdpagina weblog top
Weblog Archief top
Doe mij een borrelpraat stemadvies
De Makelizer, Eerste Hulp bij Makelaars-jargon
php-icon scripting & tekst © Jolie, 2002