Homepage Jolie
In Memoriam Petra, mijn zusje
portretje jolie
         webcam in de kelder

         Jolies weblog

         Server weer up, fijne kerst!

         25 december 2014 00:23


         De verhuizing van de webservers was misschien wel het beste voorbereid van de hele verhuizing ;-) En toch.... gingen ze dinsdag allebei down.

         De ene machine overleed bij het uitschakelen. Of beter gezegd: weer aanzetten. Ja, have you tried turning it off and on again is niet altijd goed voor computers ;-} Het extra stroomstootje bij het uit/aanschakelen kan net teveel zijn voor een zwak onderdeel, en bij deze (stokoude) server is dat steevast: de voeding. Die begeeft het elke 1 à 2 jaar.

         Edwin had voor het geval zoiets zou gebeuren een tweede machine staan, en die... gaf de geest bij een Linux-update ;-}

         Een nieuwe voeding in het oude bakbeest monteren was de snelste methode om weer een machine online te krijgen, en *hulde* dat is gelukt.

         Dat geeft me de kans om iedereen toch nog Fijne Feestdagen te wensen. De kaarten zijn ook onderweg, snel en fraai drukwerk van drukzo dit jaar. Bij de keuze van de drukker kijk ik de laatste jaren erg naar de website: het is zo fijn als alle informatie op de site helder is en je zelf je bestanden snel kunt uploaden. Dat kon hier allemaal. Hoe erg ik het wel 'ns kan ervaren als 'ontrouw', als je een andere drukkerij kiest ;-} Maarja, dat zal wel komen door alle drukkers in de familie en voorouders ;-)

         Enfin, een fijne Kerst allemaal!


           RSS  php-icon © mailto: Jolie, 2002, 2015