Homepage Jolie
In Memoriam Petra, mijn zusje
portretje jolie
         webcam in de kelder

         Van zonnebloem tot hennepvezelplant

         27 oktober 2018 18:46


         Afgelopen voorjaar had ik een pond Zonnebloempitten gezaaid. Afkomstig van de Action, waar ze de potten als "vogelvoer" verkochten. Er zaten ook wat "andere zaden" tussen, waar ik niet zoveel aandacht aan had geschonken... ;-)

         Alle zaden kwamen op. De slakken vraten al snel alle zonnebloemen op, daar kon geen escar-go tegenop ;-}

         Er overleefde wel iets, van het "vogelvoer van de Action."
         Dat blijkt een bijzonder multifunctioneel plantje ;-) Een plantje met een duurzame toekomst.

         Of ik dit experiment in de tuin herhaal — ik denk van niet: de volgende zak zaden voer ik aan de vogels in plaats van de slakken. Maar voor de landbouw lijkt dit me een dankbare, sterke plant :-)

         [reacties]

         Er hangt en discussie in de lucht, eh, aan het fietsenrek

         25 oktober 2018 18:35


         Van de week zag ik 'm ineens opdoemen, De Discussie... ;-} In de vorm van een wit kraagje, aan een fietsenrek...

         Enfin, die discussie laat ik dit jaar graag over aan wikipedia. Daar kunnen ze er dan fijn bewerkingsoorlogen over voeren.

         Nee, dan de discussie over de fietsenrekken zelf. Hilversum heeft een primeur in Nederland: het "fietser-werende centrum."

         Dit beleid samengevat: Fietsen die in het centrum van Hilversum buiten het rek staan, verplaatst de gemeente naar een fietsdepot. Dat depot gaat 's middags pas open, het kost 15 euro om je fiets terug te krijgen.

         Ondertussen zijn de fietsenrekken in het centrum altijd vol. Alleen op de plek waar ik het witte kraagje fotografeerde is ruimte in het rek, maar dat is 600 meter van het winkelcentrum, aan een onguur paadje dat volgend jaar wordt opgeheven.

         Dit probleem was te voorzien, en de oplossing lag binnen handbereik. Vorig jaar is het Hilvertshof verbouwd en is daarbij veel winkelruimte opgeheven. Op dat moment was het een kleine moeite geweest om er een fietsenstalling te maken. Mogelijkheid 2: aan de Herenstraat zijn gebouwen tegen de vlakte gegaan, waaronder een hele biosocoop. Ruimte, kelderruimte genoeg voor een fietsenstalling. Mogelijkheid 3: Dat fietsendepot aan de Kerkbrink, waarom strafdepot en geen stalling?

         Maar nee, lieve mensen, komt u vooral met uw auto. Parkeerruimte zat. Dat meer ruimte voor de fiets was alleen voor de verkiezingen. Ondertussen lopen we flink binnen met de parkeergarages en de fietserboetes. En —oh wat heerlijk— de laatste klanten van het Hilvertshof jagen we naar de webwinkels, zodat er vervolgens weer méér bestelbusjes rondrijden. Gezellig!

         Het verbaast me niet. Kiezersbedrog —campagne voeren tegen de Gooistadplannen en er direct na de verkiezingen als grootste partij mee akkoord gaan— is synoniem voor de Hilversumse Gemeentepolitiek geworden :-/

         [reacties]

         Alles voor de olie

         20 oktober 2018 23:27


         De VS en EU handhaven santies tegen allerlei landen. Dat ‘we’ daarin met twee maten meten, is algemeen bekend. Het ene regime dat haar bevolking uithongert, uitmoordt of stemrecht ontneemt, kan zich verheugen in sancties, terwijl regimes waarmee ‘we’ zaken doen, zich straffeloos hetzelfde & erger kunnen permitteren.

         Ik zou dolgraag roepen:

         Laten we daar IN GODSNAAM MEE OPHOUDEN.

         Maar nee, de eerste contouren van de schaamlap worden alweer zichtbaar. Het Saoedische koninkrijk belooft de inlichtendienst te hervormen. En MbS had niets met de moord op Khashoggi te maken. Het was gewoon een uit de hand gelopen ruzie. En achttien man zijn aangehouden.

         U weet wat er volgt: we zijn nog maar een paar ‘verklaringen’ verwijderd van business as usual.

         Ik ervaar het al langer dan vandaag: dit is mijn wereld niet meer. We hebben middelen genoeg om geweldloos op te treden. Maar onder het mom van ‘de economie’ zijn ‘we’ te beroerd om strafmaatregelen te nemen.

         En dat blijven ‘we’.
         We kunnen ons schor roepen, onze regeringen blijven op deze gedoogkoers doorvaren. Zelfs het ‘conflict’ (oh eufemisme) in Jemen is niet genoeg om van de koers af te wijken. (Want ‘als wij geen zaken met ze doen, dan doet China het wel.’ Ja, dat is een hoofdstuk apart. Dat we zaken doen met China.)

         In plaats van zwichten voor dreigementen zou de EU zèlf kunnen kiezen de handel te bevriezen, te zoeken naar gematigder handelspartners en alternatieven voor olie. Zulke maatregelen komen op termijn het milieu ook ten goede.

         Maar nee lieve mensen, natúúrlijk komen die sancties er niet. Er zal wat met vingertjes gezwaaid worden, maar ‘we’ zullen er geen vat olie minder voor doorvoeren en geen krat wapens om laten staan.

         Waarom schrijf ik het überhaupt nog op...? :-/
         Misschien in de hoop van anderen te horen ...dat ook zij zich groen en geel ergeren...

         Of voor denkbeeldige achterkleinkinderen — die wieweet ooit deze tekst via digitale archeologie opdiepen — zodat ze weten dat Oma geen aanhanger was van mensen die maar zaken bleven doen met misdadige landen, sterker nog: dat Oma niet eens een rijbewijs en zo'n benzine-automobiel had.... ;-)

         [reacties]

         Rosalie's Vlaamse Gaai

         2 juni 2018 16:36


         Rosalie vroeg voor haar verjaardag een camera. Ze had haar spreeuwenfoto's voor de kinderfotowedstrijd vorig jaar gemaakt met een geleende camera, omdat de spreeuwen op haar telefoontje vlekken in de verte bleven.
         En op je 13e verjaardag ben je groot genoeg voor een goede camera :-)

         En staat onze Pinda-peller er niet prachtig op? Ik vermoed dat het nog een jeugdige vogel is, als ik naar de wat donzige veertjes kijk. Hopelijk leert hij even snel als hij de pinda's en de slakken ontdekte, dat er ook katten in onze tuin lopen. Een volwassen Vlaamse Gaai kan de katten wel aan, maar een kuiken niet, is helaas mijn ervaring ;-/

         Rosalie's Vlaamse Gaai is hier te bewonderen (8 foto's)

         [reacties]

         Klein, groots, met daverend applaus: het boek van regisseur Guus van Waveren (85)

         10 mei 2018 00:01


         Je schrijft daar.... "Gelukkig ben ik geen Bekende Nederlander geworden...." Dat moet je uitleggen aan de lezer Guus, want ie-de-reen wil tegenwoordig Bekende Nederlander worden.’
         ‘Ja, ze zijn gek, het lééd dat erachter schuilt...’
         ‘Dus dan moet je die nadelen uitleggen... Desnoods in één zin.’

         Zo spraken Buurman Guus en ik afgelopen 3 jaar over het boek 'Weerzien' waaraan hij werkte.

         Er kwam veel tussendoor. Een nieuwe hartklep, de dood van Guus' vrouw, de dood van onze andere Buur, een ernstige nierkwaal en verschillende operaties.

         ‘Moet ik er niet mee stoppen..?’
         ‘Natuurlijk niet, Guus! Het was eigenlijk vorig jaar al klaar...’
         ‘Maar ik heb nog stapels foto's...’

         Vanavond, op de 85ste verjaardag van Guus, was er dan de langverwachte boekpresentatie. Guus toonde fragmenten uit zijn TV-films en documentaires, las voor uit het boek. Vrienden, collega's en familie uit het hele land vormden het publiek.
         Een fantastische avond.

         Inmiddels —10u 's ochtends, 10 mei, — is het boek niet meer te verkrijgen. Helaas ook niet (meer) via de Webshop van de Uitgeverij. Guus kan gezien zijn dagelijkse nierdialyse niet ‘door het land gaan reizen met het boek’ en had voor een kleine oplage gekozen. Gelukkig is het boek nu Bestelbaar! Helaas sorry.... —21 mei 2018— OOK in de Webshop ontbreekt de koop-button weer... Ik zal er achteraan gaan, of er een nadruk komt...

         Omslag-informatie:

         Guus van Waveren (Amsterdam, 9 mei 1933) is naast televisieregisseur en scenarioschrijver ook kind uit de Dapperstraat. Geboren in het ‘fluwelen endje’, het blok zonder marktkramen naast de brandweerkazerne, beleefde Guus de armoede tijdens de vooroorlogse crisisjaren, de oorlog en de vroege jaren vijftig met de opkomst van de Jazz. Na zijn dienstijd als telegrafist bij de Marine, werd hij toegelaten tot het avondonderwijs aan de Kunstnijverheidsschool, de huidige Gerrit Rietveld Academie in Amsterdam en vond hij werk als reclametekenaar.

         In juni 1962 kwam Van Waveren als cameraman in dienst bij de NTS. Even keerde hij terug naar de reclame, om de eerste reclametelevisie te maken. Van Waveren merkte al gauw dat de reclamewereld hem niet meer lag. Als regisseur keerde hij terug naar de NTS en maakte tot zijn pensioen in 1994 — en nog jaren daarna — honderden producties voor de NOS.

         Weerzien
         De vierjarige Guus neemt de lezer mee naar de jaren dertig in de Dapperbuurt. De kleuter ziet een beertje sneuvelen in de kachel en de lezer ervaart de pijn van een scheiding. De armoede van de crisisjaren, de oorlog, de joodse families met hun koffers, op weg naar het Muiderpoortstation. De naoorlogse jazz, wederopbouw en de opkomst van media als televisie.

         Klein geschreven, zonder overbodige franje. Korte verhalen die je niet kunt lezen zonder de link te zien met hedendaagse crises, veranderende media, hang naar populisme, ijdelheid, menselijke zwakheden en onvermoede kracht. Van Waveren houdt ons een spiegel voor, vol kleine, komische, tijdloze en tijdsgebonden beelden.

         [reacties]

         Zooooo 2017

         31 december 2017 13:04


         Het liefst laat ik de hyperbolen van Trump achter in het jaar 2017, maar ik vrees dat we komend jaar niet ontkomen aan onheilsspellend loze varianten op Amazing! Fantastic! Tremendous! Great! ;-} Al onze eigen clichés vallen erbij in het niet:

         • Interessantdoenerij met Fransige klemtonen ;-} Afgelopen jaar klonk in de veel TV-programma's het woord dementíe in plaats van demèntie. Leest u even mee hoe dat klinkt: De militTIE van de PoliTIE neemt haar positTIE met urgenTIE in. De jaarlijkse tradiTIE van turbulenTIE ingegeven door mensen met slechte intenTIE en weinig intelligenTIE heeft de potenTIE van vuurwerk-sensaTIE te ontsporen naar brand en consternaTIE met als consequenTIE verlies van ledematen en visuele percepTIE.
          Tja. Misschien lijken sommige zaken minder erg als je ze Frans en exotisch uitspreekt? ;-} ;-/

         • "Andere tak van sport" (Aaaargh... die kon eigenlijk al niet meer in 2016.)

         • "Hoe leuk is dat!"

         • "Ik ben er zó klaar mee."

         • "Dat gaat hem niet worden."

         • "Hoe dan!"

         • "Echt hè."

         • "Ik ga stuk."

         • "Kapot leuk."

         • "Dat is wel even een dingetje."

          Dingetje? Frank Paardekoper van de parodieliedjes? Kaplaarzen!
         Iedereen een fijne jaarwisseling en een mooi 2018 gewenst met weinig “dingetjes” en zonder ‘hem's’ die het niet ‘gaan’ worden of interessanterige Franse klemtonen — een eventuele ‘abdicaTIE’ van Trump uitgezonderd, uiteraard ;-)

         [reacties]

         Complete kalender 2018

         22 november 2017 15:30


         Hèhè... hij is weer klaar! :-) Vandaag heb ik de laatste feesten van 2018 op hun plek gezet. Soms was het wat passen en meten, soms weglaten, omdat er meerdere feesten op 1 dag vielen. Als het goed is, staan de meeste feesten die in Nederland en België gevierd worden er in.

         U kunt 'm weer downloaden, de complete printbare kalender voor 2018 (PDF, 34,6 MB). Voor de goede orde: licentie: CC-BY-NC-ND. Gebruiksaanwijzing: printen op A4, en met magneetjes op de ijskast hangen :-)

         Wie de PDF van 34,6 MB te groot vindt, kan de afzonderlijke maanden als kleinere JPG (± 450 KB per A4-vel) downloaden: januari | februari | maart | april | mei | juni | juli | augustus | september | oktober | november | december | In de preview lijkt de complete PDF een wat fellere kleur te hebben dan de JPEGs en de originele Illustrator-files. Geen nood, bij het uitprinten verschijnen hier de juiste kleuren.

         De tijd vliegt ;-} Heel 2018 is hier alweer uit de printer gerold :-)

         [reacties]

         Benzine Bosmaaiers, weg met die bloemen!

         19 oktober 2017 17:42


         Hoe de Gemeente Hilversum vanochtend gehuld in oranje jasjes met Benzine Bosmaaiers mijn bloemen kwam weghalen.

         Tja. Bloemen. Wat moet je ermee? Er komen maar bijen, hommels en vlinders op af :-/

         [reacties]

         Afgelopen zomer, toen...

         19 oktober 2017 16:13


         ...het Nulderpad nog gewoon ons kampeeradres was en we Hackersconferentie SHA2017 bezochten.

         Bij 'hackers' denken veel mensen meteen aan kwaadwillend volk, maar daarop zijn deze vierjaarlijkse conferenties niet gericht. Net als tijdens HIP97, HAR en OHM waren er ook deze keer veel lezingen en workshops over beveiliging, software, privacy, techniek, electronica en alles dat verband houdt met internet en internettechniek.

         Zo was er een verontrustende lezing over Ict-lekken in zonnepanelen die bedreigend kunnen zijn voor de Europese stroomvoorziening. Ook Bill Binney, voormalig technisch directeur van de NSA en Kirk Wiebe spraken er. Experts als Vesna Manojlovic, teveel interessante 'talks' om op te noemen of tijdens de conferentie tegelijkertijd te volgen :-)

         Alle lezingen zijn nog te bekijken via media.ccc.de/c/SHA2017 — en dat zouden meer mensen, vooral beleidsmakers, moeten doen. Omdat je op je vingers kunt natellen dat Cyberwar, Cyberterror en Cybercrime een steeds realistischer dreiging zullen vormen.

         En wat moeten wij als gewone burgers ermee..? Tja. Misschien is, ironisch genoeg, een beetje afkicken van internet wel een oplossing? ;-) Niet èlk apparaat voorzien van Bluetooth of WiFi? Het digitale nieuws en sociale media wat vaker negeren?

         Ik weet het, kortom, ook niet, maar neig ernaar om Clinton gelijk te geven in haar pleidooi om op z'n minst het politieke misbruik van social media actiever aan te pakken.

         En last but not least, m'n SHA2017-foto's staan hier ;-)

         [reacties]

         Uurhoek van de vermissing

         10 oktober 2017 16:08


         Sorry lieve mensen, voor de stilte alhier: ik ben gewoon moe, moe, moe en nog eens moe ;-}

         Bij het nieuws, de kranten, de journaals, de social media, denk ik: wat kan ik DAAR nou nog aan toevoegen....??

         De wáánzin, noemt u het maar op....

         Na lang, lang, laaaaang (zei ik al LANG?) twijfelen heb ik wel één artikel geschreven over de onverkwikkelijke, ondraaglijk onopgeloste vermissing van Anne Faber, vanuit een perspectief dat ik nog nergens gezien had: uurhoek-technisch, astrologisch perspectief.

         Reageren kan alleen hier. Niet op de pagina zelf. Dat werd me blog-CMS-technisch te ingewikkeld. Ik ben al zo moe. Sorry ;-)
         Het zal de herfst zijn. Of het vitamine-D tekort (het enige vindbare medische euvel.) Enfin, lees de Uurhoek van de vermissing en sla me gerust om de oren met het feit dat astrologie niet bewezen is, enz enz enz. Dàt wist ik namelijk nog niet ;-) ;-) ;-)

         [reacties]

         Hoe kom ik uit uw Gender-Bubbel, beste Volkskrant en Persgroep?

         6 juni 2017 23:26


         Hoe krijg je mij scheel van ingehouden ergernis? Nou, met de impliciete boodschap dat vrouwen géén nieuws over Hackers of Buitenlandse Politiek lezen.

         [reacties]

         Zeeuws Licht, de laatste lezing van mijn vader

         11 mei 2017 13:04


         Jarenlang, al in 2001 herinner ik me, had mijn vader een Heimelijke Gast. Die wist zich aardig te vermommen: de Huisarts gaf mijn vader nu eens dit en dan weer dat middel. Het laatste middel werkte averechts, en Gast werd gesnapt. Parkinson's, bleek hij te heten.

         Hij dwingt mijn vader veel van zijn liefhebberijen op te geven. Orgelspelen, glas-in-lood-zetten, glasbrandschilderen, draaiorgelboekenmaken, bezigheden die één voor één gesneuveld zijn.

         Vorige week nam mijn vader afscheid van zijn lezingen. Mooie lezingen waarin mijn vader na zijn pensioen zijn vak als leraar fysische geografie combineerde met thema's uit kunstgeschiedenis, cultuur en religie.

         Ook Papa's laatste lezing was een prachtige lezing.
         Parkinson's is een gemene ziekte: op wat stemhaperingen na, ziet de leek weinig bijzonders. De toehoorder had gemakkelijk kunnen denken dat mijn vader deze lezingen nog jaren had kunnen houden. Alleen de mevouw vlak voor mij in de zaal, die toevallig Parkinson's-verpleegster was, kon de symptomen aanwijzen en fluisterde ze me toe.

         Ik zit al zes dagen te piekeren over de juiste woorden voor dit stukje ;-} Dus laat ik besluiten met de woorden van Peter Berkvens, de organisator van Papa's laatste lezing:

         Piet van der Klis is een fenomeen, oftewel een bijzonder iemand.
         Iedereen die voordrachten van Piet heeft bijgewoond zal dit beamen.

         Met de laatste lezing voor KBO Middelburg – Veere heeft deze begenadigd spreker afscheid genomen van zijn presentaties. Voor onze afdeling heeft hij vanaf 2013 achttien lezingen verzorgt. En telkens waren de aanwezigen onder de indruk van zijn uitgebreide kennis over de verschillende onderwerpen van de lezingen. En vooral onder de indruk van de wijze waarop Piet uitleg gaf bij de beelden.

         In begrijpelijke heldere taal en met liefde voor het detail. Zoals vanmiddag bij de lezing over ‘Het Zeeuws licht en de Domburgse schilders’. Ook weer een lezing die de aanwezigen met andere ogen laat kijken naar bepaalde natuurverschijnselen. En zo was elke lezing meer dan een verhaal.

         Piet gaf met zijn talent, passie en kennis je iets mee om thuis nog eens op internet of in boeken te zoeken naar meer informatie over het onderwerp van zijn lezing. Het was een voorrecht om aanwezig te kunnen zijn bij zijn voordrachten. Heel bijzonder was de aanwezigheid vanmiddag van de dochter en kleindochter van Piet, die speciaal voor deze laatste lezing uit Hilversum naar Middelburg waren gekomen.
         Graag eindig ik dit kort verslag met een tekst die Hilda, vriendin van Piet, mij stuurde: ‘afscheid nemen is met zachte vingers, wat voorbij is, dichtdoen en verpakken in de goede gedachten der herinnering’.
         Peter Berkvens
         (Foto’s van deze middag, Hilda Venema)


         Gelukkig vond Rosalie de reis naar Opa ‘geweldig! kunnen we nog langer blijven?!’, houdt mijn vader zijn Zeeuwse Nieuwsflits telkens up-to-date, en is hij voor alle kleinkinderen, familie en vrienden bereikbaar via pcvdklis@xs4all.nl. Bellen valt hem zwaarder dan mailen, waarin hij op zijn eigen tempo kan antwoorden.

         Lieve Papa, het was een prachtige lezing. We hopen natuurlijk op een wondermiddel — en hopen dat je in elk geval je prachtige vertellingen nog wel af en toe één-op-één kunt doen...

         [reacties]

         Gefeliciteerd, Alfred Birney!

         9 mei 2017 11:22


         Ja, wij zaten gisterenavond voor de buis, te applaudiseren voor 'onze' Alfred Birney, die de Libris Literatuurprijs won, met zijn boek De tolk van Java. :-)

         Van harte gefeliciteerd Alfred!!

         [reacties]

         mEggbot, de Eierverfrobot - doetiehetofdoetiehetniet

         13 april 2017 18:13


         Het is maar een kwestie van Perspectief. Bedenk ik me, terwijl ik wil typen dat Er van die dagen (weken, maanden) zijn dat Dingen Hun Eigen Leven Leiden.

         Prima, zo'n Eigen Leven. Alleen niet als het niet het leven is, dat ik wil dat Dingen Leiden ;-)

         Software die pertinent weigert, sites die 'onbereikbaar!' roepen, piepschuimkorrels die met miljoenen tegelijk een zitzak uit vliegen, spammers die overal tegelijk spammen, lieve buren die niet vier weken, maar zes weken met de pneumatische hamer, boormachine en andere herrie-apparaten aan de gang zijn, terwijl je na één dag al denkt: ships, die kamer valt aan vier zijden binnen onze woning, wat een ondraaglijke herrie!

         Enfin, ik durf het bijna niet meer te proberen. Bang om het Beruchte Gele Error-venster weer in beeld te krijgen, zie hierboven rechts. Keer op keer heb ik Moed Verzameld, en *BAM!* Staat er WEER een foutmelding voor mijn neus.... Tot vanmiddag, vanavond aan toe.....

         Maar het is BIJNA PASEN, en anders raakt ook dit jolige filmpje van Rosalie en Edwin met hun 'Eierverf-robot' van Arduino en Meccano, mosterd na de maaltijd ;-)

         Fijne paasdagen allemaal!

         [reacties]

         Test (19 maart 2017)

         19 maart 2017 15:35


         Zou het CMS echt weer werken........?

         Edwin heeft er heel wat uren in gestoken om het aan de laatste PHP-versie aan te passen.

         [reacties]

         Complete kalender 2017

         17 december 2016 03:51


         Hèhè... hij is klaar! :-) Maanden geleden aan begonnen, vandaag de allerlaatste feesten van 2017 op hun plek gezet.

         U kunt 'm weer downloaden, de complete printbare kalender voor 2017 (PDF, 34,6 MB). Voor de goede orde: licentie: CC-BY-NC-ND. Gebruiksaanwijzing: printen op A4, en met magneetjes op de ijskast hangen :-)

         Wie de PDF van 34,6 MB te groot vindt, kan de afzonderlijke maanden als kleinere PNG (± 500 KB per A4-vel) downloaden: januari | februari | maart | april | mei | juni | juli | augustus | september | oktober | november | december | Het viel me wel op dat de PNG-tjes na export een wat fellere kleur dan in mijn originele PDF en Illustrator-bestanden hebben gekregen. Maargoed, de uiteindelijke kleur zal toch ook weer van de printer afhangen :-)

         De tijd vliegt :-} de eerste maanden van 2017 zijn alweer geprint... :-)

         P.S.: over 'vliegende tijd' gesproken: de server heeft nog altijd mankementen.... ik plaats dit online op 16 december om 18u51, maar de server zal er wel weer een heel andere datum en tijd van maken ;-)

         [reacties]

         Mooi winternummer van tijdschrift Poppen en Teddybeer

         17 november 2016 23:07


         Yes! Hij viel op de mat vandaag..! :-) En wat is 'ie MOOI geworden, de Winter-uitgave van het vakblad Poppen en Teddy-Beer, met m'n interview met Janny van Beveren en de prachtige Kerstfoto's van Janny's poppen... :-)

         P.S., de webserver waarop deze site staat, is uit de lucht geweest, momenteel zijn er wat tijdsweergave-problemen: ik plaats dit om 18:39, maar de servertijd beweert dat het 23:07 is ;-)

         [reacties]

         Maar.... waar is het schilderwerk?

         10 november 2016 13:49


         PortfolioDecorB_img_0_thn.jpg

         Leuk, prachtig, die poppen en poppenartikelen, maar..... schreef een lezer per mail, schilder je nou nooit meer...? Wat jammer...

         Heel sympathieke vraag... Dank! Maar een schilder moet méér talent hebben dan een afbeelding-maken met verf. Zoals: kunnen uitvinden wat zijn publiek wil, en noem de commerciele inzichten die in de jaren 80 absoluut niet bevorderend waren binnen academies. Dat was ook best slim van onze leraren, want zo onstond er vrijwel geen concurrentie voor hen. En ach, zolang hun eigen werk €50,- euro oplevert op Catawiki, wie zou ik dan zijn om te zeuren over hèn als concurrenten ;-) Maargoed, dat terzijde ;-)

         Dus nee, ik heb de verf niet afgezworen, maar ik hou het minimaal. Het voelt toch als snel als "onverkoopbaar werk produceren", of tegen beter weten in leuren met talentgebrek ;-}

         Zo beperk ik me tot de momenten dat ik ergens voor gevraagd wordt. Decors schilderen bijvoorbeeld. Van die decorschilderingen heb ik een aparte pagina met geschilderde decors van afgelopen jaren gemaakt. Niet om op te scheppen dus, maar... als antwoord op de vraag :-)

         [reacties]

         Interview met Janny van Beveren

         8 november 2016 13:16


         Jannys SH DEP

         Op 17 november a.s. verschijnt de Winter-uitgave van het vakblad Poppen en Teddy-Beer. Opnieuw mocht ik een artikel schrijven voor het blad, en deze keer had ik de eer om Janny van Beveren te mogen interviewen.

         Janny is bekend van haar prachtige poppenfotografie en haar eerlijke verkoop van antieke poppen uit haar eigen collectie.

         Zo maakte ik vorige week een spannende reis naar Dronten: iemand ontmoeten die je alleen van internet kent, wat als....?

         Janny bleek —hoe kon het ook anders— ook In Real Life de aimabele persoon van haar internetberichten :-)

         Ik ben héél benieuwd hoe de ruim 1000 woorden, vol tips voor beginners, tips voor poppenfotografie, en natuurlijk het verhaal van Janny's eigen collectie, samen met Janny's Kerstfoto's, in het blad zullen verschijnen.

         Bij de verschijning van mijn eerdere artikel over antieke poppen, hoorde ik dat het vakblad Poppen en Teddy-Beer behoorlijk moeilijk te vinden is. Kiosken en boekhandelaars kenden het niet ;-}

         Vandaar dat ik heb uitgezocht waar het te verkrijgen is. Alléén bij Atelier Tierlantijntje en direct bij de Uitgever: Heins & Hobby’s via email-adres info@heins-hobbys.nl. Het blad is —en ik word zeker niet betaald om dit te zeggen, integendeel, alles is liefdewerk pro bono ;-) geen duur blad. Ik was bij eerdere uitgaven verrast door de 52 pagina's hoogwaardige full-color-offset voor maar 5,75 per los nummer. [Zie foto van m'n artikel in het herfstnummer 1 en foto spread 2]

         Enfin, nog een dag of 10, dan hoop ik dat nr. 114 in de bus valt :-)

         [reacties]

         Tot de nachtvorst ons scheidt ;-)

         6 november 2016 12:37


         Een 'time-lapse'-filmpje van een Oost-Indische kers die een muur beklimt is het niet geworden. Daarvoor had ik wel de hele zomer op geregelde momenten een kiekje gemaakt, maar het resultaat oogt te schokkerig zonder camera die continu buiten staat. Achja.

         Laat de nachtvorst nog maar even wegblijven, dan kunnen we nog even genieten van deze vrolijke laatbloeiers :-)

         [reacties]


           RSS  php-icon © mailto: Jolie, 2002, 2015