Homepage Jolie
In Memoriam Petra, mijn zusje
portretje jolie
       webcam in de kelder

       krimp- of groeimarkt

       13 maart 17 februari 2010 10:44       In de Kringloopwinkel herkende ik een paar vrolijke suède schoenen ogenblikkelijk als "mijn maat." Gek genoeg bleken ze volgens de zool maat 35. Geen 36. Ik heb ze dus teruggezet en toen ik ze een week later nog niet vergeten was (en wat is nu vijf euro) heb ik de gok gewaagd.

       Ze passen prima, ook na een dag lopen knellen ze niet. En wat blijkt als ik ze naast een maat 36 van zo'n dertig jaar geleden hou? (Ja ja, wie bewaart die heeft wat ;-)) Maat 35 lijkt vandaag wel groter!

       Het vreemde is, als ik daar schoenmakers- of fabrikantenlogica naast zet, dan zou ik zeggen dat maten juist klèiner moeten worden: hoe kleiner de schoen, hoe kleiner de materiaalkosten, en des te hoger de relatieve opbrengst. Zou je zeggen ;-)

       Maar kennelijk krijg je anno 2010 méér schoen dan vroeger. Of ..leven mensen tegenwoordig op grotere voet :-)
       reacties ]

       het Orakel van Hilversum

       12 maart 2010 18:32       Lieve mensen, mag ik u er WEL even opwijzen dat ik toekomstig premier Job Cohen al in Mijn Kristallen Bol®™ zag staan, op 1 maart jongstleden?

       Wat ik wel moet toegeven, is dat ik de wijsheid van Bos onderschat heb ;-)
       reacties ]

       van kunstproject tot verjaar- en vaderplichtdag

       12 maart 2010 16:26       Waarom werk je liever binnen kleine, losse projecten dan binnen grote, vaste? Dat is toch zonde! Met jouw opleiding / ervaring / talent / achtergrond / gedrevenheid kun je toch....?

       Ik hoor mijn ex nog echo-en over zijn Goede Doelen Moeder en de dreigende huissloverij. Sssst. Af! In je mand! Ga een gezellige Kusturica-film kijken!
       Maar inderdaad, mijn ex had dat perfect voorzien. Terwijl hij zestien jaar geleden nog niet eens kon weten dat het sterfbed van mijn zus daar ooit een schep bovenop zou doen. Want wat heb je eraan, dacht ik na haar dood: drie kinderen die je nauwelijks gezien hebt door al dat werk, werk en nog eens werk?

       Vandaar dus, dat ik vaak met veel meer liefde en overtuiging met iets kleins bezig ben :-) Al die dingen die een mens voorzien van extra treden op de maatschappelijke ladder of extra geld op de bankrekening... Mwach.

       En op de dag dat ik bovenstaande zinnen wilde schrijven, met een verwijzing naar de verjaardag van mijn zusje, roepen Wouter Bos en Camiel Eurlings deze dag ongewild uit tot vaderplicht-roept-dag. Prachtig! Vaders mogen het eindelijk zeggen!

       (Nu moeders nog —zonder verguizing, statusverlies etc.... ;-))

       Het werk hierboven is gemaakt door kinderen in de leeftijd van 4 - 8 jaar, een vervolg op het kunstproject van afgelopen weken.
       reacties ]

       hoe hoger, hoe belangrijker?

       3 maart 2010 23:20       Op de plek waar deze verwaarloosde Jugendstilpandjes stonden, komt hoogbouw, van minstens 7 verdiepingen. Even verderop, naast het station Hilversum, komt hoogbouw van (na protesten) "slechts" 45 meter. (Lees: 12 verdiepingen.)

       Hilversum heeft geen Maarten van Poelgeest. Ook geen Vincent van Rossem, die prachtig kan verwoorden hoe stadsvernieuwing woonbuurten kan vernielen. Dus waar moet je dan in vredesnaam op stemmen, op een dag als vandaag? Van dat kieskompas werd ik niets wijzer: ik was het met 4 partijen voor 70% eens. Uiteindelijk heb ik het gevonden: er bleek maar één partij te zijn die van Hilversum geen potsierlijk Den Haag op de Hei probeert te maken en tegen hoogbouw is, ook op de plek waar bovenstaande huisjes stonden.

       U begrijpt natuurlijk wel dat mijn stem lokaal is ;-) Dat u niet denkt (óók Maurice de Hond niet) dat ik bij landelijke verkiezingen ook maar 1 seconde zou overwegen om op schuddebolletje-wiebelhoofdje Rutte te stemmen ;-)
       reacties ]

       PVV zoekt: wetenschappelijk talent, bekend met boeken en voltooide vmbo-opleiding

       2 maart 2010 00:23       De PVV zoekt: wetenschappelijk talent, bekend met boeken en voltooide vmbo-opleiding

       Met dank aan @edwinm :-) De PVV heeft de pagina zelf alweer uit de lucht gehaald, vandaar deze screencapture van m'n webhistory.

       Maar wat zouden ze nu eigenlijk met die zwarte vlieg bedoelen...? In het gunstigste geval bedoelen ze dat ze een kikker zoeken...;-?

       [ Naschrift: ] er schijnt onduidelijkheid te zijn of wbpvv.nl echt van de PVV, dan wel gehackt is. Volgens "PVVstemmer Marie-Ellen" is hij van "OVH." Jaha: alsof pvv.nl níet vaag en naamloos van eatserver.nl is. Enfin, ik zou 'm niet van echt onderscheiden hebben, want zelfs ik die zich nooit tot klakkeloze, selectieve kritiek op Wilders heeft laten verleiden, begint het idee te krijgen dat er een klein wit puntmutsje op Wilders z'n hoofd groeit, waar uiteindelijk alleen twee kijkgaten in zullen overblijven.
       reacties ]

       de beste bierlui staan aan de borreltafel

       1 maart 2010 17:56       In mijn kristallen bol zie ik het toekomstige kabinet al staan. Naast Beatrix geen kemphaan, populist of partijleider. Die blijven in de Tweede Kamer, waar ze ongehinderd door een ministerrol, het debat kunnen voeren dat de kiezer wil zien. De links-rechts-verhouding van ongeveer 75-75 kamerzetels, vereist een premier die van zoeken naar bindende factoren zijn of haar handelsmerk gemaakt heeft. Omdat ik altijd "Te Oud!" hoor zodra ik hier aan de borreltafel Jeltje "niet wegpesten maar samen optrekken" van Nieuwenhoven roep, blijft er maar één persoon over: Job Cohen, de man van de dialoog en gematigdheid.

       Toch geloof ik niet dat de illustratie boven dit stukje werkelijkheid wordt. De ijdelheid van Wouter "ik dien niet onder Balkenende" Bos kan daar wel 'ns te groot voor zijn. Weer drie jaar bijrol —noem het maar bijrol, minister van Financiën in crisistijd— nee: ik vrees dat Bos nu Boss wil worden. (Is dat grapje al gemaakt? Vast wel ;-)) En het risico dat ik op "Premier Bos" stem, straks in juni, zou ik niet willen lopen. Evenmin als ik op dorpsniveau zou willen stemmen op een partij die op elk lapje grond een minimaal 45 meter hoge woontoren wil bouwen.

       Enfin, schuift u gerust aan, aan deze borreltafel ;-) wie ziet u het liefst als premier?
       reacties ]

       CMS

       1 maart 2010 17:56


       Lieve lezers, het is natuurlijk altijd goed nieuws, als E. te druk is met opdrachten om aan zijn CMS (lees: ook mijn weblogscript) te werken. Het CMS-project is opnieuw in de eindfase gestrand. Het is maar goed dat ik in een vorig millennium met programmeurs gewerkt heb, anders zou ik van teleurstelling onder een steen kruipen ;-)

       Wel ben ik onderhand grijsgestreept vermoeid van het systeem waarop deze weblog draait — bij gebrek aan beter. In 2002 was mijn zelfgeflanste systeem al eenvoudig, in 2010 vraagt het om akelig veel code-getyp, handmatige RSS en meer van die dingen die je als vormgever gewoon niet eens zelf wilt kùnnen ;-/ Kortom: een weblogstukje schrijven en voorzien van fotootjes, archief en you name it, is een hopeloos tijdrovende bezigheid geworden.

       Misschien moet ik dit jaar maar ns Wordpress voor m'n verjaardag vragen. Dan ben ik over 4 dagen, 3 inmiddels, verlost van deze vreselijke, onwerkbare weblog! ;-)
       reacties ]

       kunstproject COBRA-weken, introductie bij de eerste kleutergroep

       12 februari 2010 23:57       Een zelfgeschreven les uitvoeren met 4- en 5-jarigen: heel spannend en èrg leuk.

       Jammergenoeg kan ik omwille van de privacy niet zoveel vertellen over elk kind-met-werkstuk in de foto. Bij elke foto is gemakkelijk een verhaal te vertellen en dan heb ik het nog niet eens over de kinderen buiten beeld gehad ;-)

       Zo'n ochtend benadrukt wel hoeveel respect we mogen hebben voor de leerkrachten in de jongste groepen — die ook kinderen die nog extra zorg nodig hebben proberen te laten meedoen.

       Zelf vond ik het in elk geval erg leuk. Nu is dat niet het eerste lesdoel, maar wel een voorwaarde om het te kunnen herhalen ;-) Volgende week, volgende groep...
       reacties ]

       sprintkampioenschappen

       7 februari 2010 18:07       Fien kondigde het al aan op de reactiepagina: in zwembad de Lieberg werden vandaag de Sprintkampioenschappen gezwommen. Haar dochtertje herkenden we al snel vanaf de tribunes, maar we hebben elkaar niet gesproken. Fien was nl. een van de mensen die de zwemtijden opnamen. Ook in Leora's filmpje zie je Fien voorbij flitsen. Nou, Fien flitst niet, maar Leora's is nog bezig met het ontwikkelen van een vaste camerahand :-)

       Naast ons op de volle tribune bleek een aardige familie met een zowel Zuid- als NoordAmerikaanse achtergrond te zitten. Met het uitwisselen van koekjes en zoutjes met het jongste zusje van de familie, hebben de dametjes het nog heel lang volgehouden op de sauna-warme tribune. Tegen een uur of drie wilde Leora weer erg graag naar huis en had Rosalie enorme dorst. We hebben zo de kinderen van Fien nauwelijks zien zwemmen —maar het was wel een gezellige middag.
       reacties ]

       tussenstand

       7 februari 2010 18:07       Tijd voor wat fotootjes van de tussenstand. De WCwanden [foto 1] zijn gestuct, er zit een nieuwe, steviger vloer in, de rioolpijpen zijn meer naar achteren geplaatst en er is een aansluiting voor een kraantje... De begin-vorige-eeuwse vensterbanktegels [foto2] die we los in de vensterbank hadden liggen, zijn professioneel vastgecement.. Ook de muur [foto 3] met het beruchte gat is getegeld met mozaiek. Het voordeel van moziektegels is dat je nauwelijks halve tegels hebt, zoals je in een kleine keuken opvallend vaak zou hebben met de grote tegels die nu mode zijn. Ook de muur naast het raam en de afzuigkap [foto 4] ziet er nu veel beter uit.

       Morgenochtend om 8 uur verder ;-)
       reacties ]

       Leora haalt A-diploma!

       30 januari 2010 19:49       Het verbaast me wel eens dat schoolzwemmen is wegbezuinigd, hoe eufemistisch het Ministerie het ook omschrijft, in een rijk land met zoveel water, zoveel belastingen en zoveel dikke kinderen als Nederland. Maargoed. Het is niet anders.

       Ouders op het schoolplein vertelden enthousiaste verhalen over Zwemschool Pinky, zo hebben we Leora daar ook ingeschreven. Hoe leuk de juffen de les ook maakten, hoe handig het zwempak met drijvers, Leora vond het vaak vreselijk eng. Afgelopen vijf maanden betekende elke vrijdagavond tranen en moed inspreken: Je hebt gelijk, diep water is eng, maar juist daarom moet je het echt leren. En er kan niets gebeuren, er zijn zoveel juffen bij... Vorige week, voor het proefzwemmen, was ze zelfs nog overtuigd dat ze beter thuis kon blijven. Het diploma leek haar een onhaalbare zaak. Alle reden om extra trots te zijn vandaag!

       Filmpjes staan (vanavond, bezig met uploaden) op: Leora's YouTube-kanaal en eentje op MyTube ;-)
       reacties ]

       breken en bouwen

       29 januari 2010 21:43       Even snel wat fotootjes van de verbouw-werkzaamheden.

       De WC was zo klein, dat een foto niet te maken was, vandaar dat de foto links, "de WC zoals ie was," is samengesteld uit 11 fotootjes.
       reacties ]

       Nieuwendam-Noord, feest

       29 januari 2010 21:43       Altijd fijn als werk (poster; hierboven afgebeeld: flyer; kaartjes) naar de drukker kan. En online aankondigen mag vast ook wel: voor de lezers die banden met Amsterdam-Noord hebben ofwel, daar wonen :-)
       reacties ]

       liefdewerk, lege flessen

       29 januari 2010 21:43       In de stijl van Leora's kleuterkleurbrieven een liefdewerklegeflessen-poster, met de opbrengst van de flesseninamelingsactie van schoolkinderen voor Haïti. Voor een kleine school met zo'n 200 leerlingen uit een minderrijke buurt, is het een mooie opbrengst, in 5 dagen.
       reacties ]

       Mijn Te Gekke Oma

       25 januari 2010 18:48       In theater Achterom speelde zondag Opslag voor Cacao het stuk Mijn Te Gekke Oma. Voor kinderen van 6 jaar en ouder.

       Het bleek een knap stuk over een moeilijk thema: voortschrijdende dementie. Knap, omdat elke wending en elk tekstje de aftakeling van Josjes Oma illustreerde en het stuk desondanks zó humoristisch bleef, dat de kinderen telkens weer schaterden van de lach.

       Als volwassene herken je in het stuk het gedrag van hoogbejaarden: dat ene grapje, die ene correctie (‘aapkundige!’ ‘nee, des-! aapdeskundige’) die alzheimerpatienten als een mantra op het juiste moment kunnen maken. Tegenover het voortschrijdende vergeten: de opa die eerst nog hartstochtelijk gemist wordt, wiens sloffen aan het eind van het stuk alleen herkend worden als ‘hé, veel te grote sloffen..’

       Het stuk is daarmee ook voor volwassenen boeiend —van anderen uit het publiek hoorde ik dat ook: confronterend zelfs. Want de ergste ziekte die een mens kan oplopen is misschien wel het voortschrijdend verlies van geheugen en verstandelijke vermogens... :-/
       reacties ]

       P.S. klemtoon?

       Trouwens, over het woord dementie gesproken: waarom spreken actualiteitenrubrieken het woord tegenwoordig uit als de·men·tie, in plaats van de·mèn·tie zoals ik vroeger leerde en je op basis van de afkomst zou verwachten, met de nadruk op -mens?

       Klinkt net alsof die journalisten eigenlijk Citroënverkoper hadden willen worden: Alors monsieur, u wielt tock welle une mooj otomobile of heeft u miskiene laast van dementie? Enfin, het zal de invloed van Philip Freriks wel zijn ;-)
       reacties ]

       interne(t) verhuizing

       25 januari 2010 18:48       Tijd voor een experiment. Mijn werkplek naar boven en het kinderhoekje waar boven niemand speelde, naar beneden. Het meeste werk was nog het ethernet aanleggen: een kabel door het plafond trekken.

       Het kinderhoekje is inmiddels goedgekeurd en gevuld met speelgoed. Nu kijken of het mij boven, waar de tochtstroom anders loopt, pijn in mijn linkerschouder scheelt. En kijken of het de dametjes niet noopt tot uitbedlopen, zo'n werkplek boven. (Ze zeggen zelf van niet. Het zou juist een fijn, rustig idee zijn, mama aan de andere kant van een dun muurtje.)
       reacties ]

       even geen gastlogjes, scripting e.d.

       20 januari 2010 23:37       Ze heeft nog een gefotografeerde tekening liggen om een gastlogje over te schrijven, maar vandaag even niet: Leora ligt met koorts op de bank. Hopen dat ze zondag beter is, want we hebben kaartjes voor de theatervoorstelling Mijn Te Gekke Oma.

       Rosalie had leuke foto's gemaakt, maar ze hier online zetten is met deze bewerkelijke website helaas geen 5 minuten-klusje :-} Een andere dag weer meer web-aanwezigheid...!
       reacties ]

       werk aan het script: nieuwe features

       18 januari 2010 11:06       Dat de mogelijkheden van mijn weblogscript nogal beperkt zijn, heb ik hier al vaker geschreven. Achter de schermen heeft Edwin inmiddels al heel wat geprogrammeerd — ik durf het woord 'eindfase' bijna niet meer in de mond te nemen: Zodra ik bijna klaar beweer, komt er een belangrijk project binnen ;-) (Waar wedden we om ;-))

       Aan zijn eigen weblog heeft Edwin een reactiemogelijkheid (!) toegevoegd —die ontbrak de eerste 7 jaargangen.

       Mijn weblog heeft (nog) geen separate pagina's per stukje, en zodoende ook nog geen commentaren ònder elk stukje, maar in plaats daarvan de jolie-style-reactiepagina.

       Daar kun je voortaan een link naar je eigen weblog toevoegen, net als urls in de reactie zelf. Om de comment-spammers tegen te houden heeft Edwin een rekensommetje toegevoegd. Hopelijk is dat genoeg, hoeven we geen CAPTCHA's (waar Edwin een hekel, —ontzettende hekel, zegt hij— aan heeft ;-)) toe te voegen.
       reacties ]

       wat kost zo'n tv-reclame?

       15 januari 2010 00:27       We moeten het l'Oréal vergeven, als ik de redenering van de Universiteit Antwerpen volg: Dt-fouten zijn onvermijdelijk. Het is ook verwarrend, want "hersteld haar" bestaat ook. Dat is haar dat inmiddels hersteld is ;-) Maar als je wilt beweren dat cement ceramide je haar herstelt, dan is dat, eenvoudig gezegd: stam + t.

       Tja. Het is maar een kleinigheidje, maar ik vroeg me af. Of zou bij l'Oréal gewoon nooit iemand de spelling van tv-commercials nog even doornemen voor uitzending?
       reacties ]

       schaatsen op de vijver

       8 januari 2010 22:07       Op de vijver bij de Berlage-/Celsiuslaan (Google luchtfoto) ligt mooi schaatsijs. Leora bleek het schaatsen niet verleerd, al waren de schaatsjes van vorig jaar dit jaar wat te klein.. Schaatsen geruild met de iets grotere van Rosalie, maar die zitten niet meteen lekker.. En Rosalie valt.. Jolie heeft 2 jassen over elkaar aan (en 3 broeken) en blijkt daarmee een wandelende schaatsende XS4ALL-reclamezuil ;-) In het 4e filmpje zie je hoe goed Leora al kan schaatsen... En het laatste filmpje (34 sec.) helpt Edwin Rosalie, valt er een jongetje en schaatst Leora vrolijk rond.

       Het leukste filmpje (1 min 32) is gemaakt door een zingende (en schaatsende) Leora! Volgende keer extra geheugen voor het cameraatje meenemen ;-)
       reacties ]

       haardhout en ijs

       6 januari 2010 21:48       Als je niet dagelijks cola mag, zakken chips niet meteen mag leegeten, niet wekelijks naar de bioscoop mag, en ook nog 'ns een moeder hebt die èlke dag zeurt dat je je jas niet op de grond moet gooien ;-) heb je het héél slecht, redeneerde Leora laatst.

       Het middelste fotootje stond toen al klaar in de map weblogplaatjes ;-) Dat de lezer dus niet denkt, dat ik probeer aan te tonen dat het wel meevalt, met alles wat niet mag ;-)

       Sterker nog, ik kom er rond voor uit dat wij dagelijks aanzetten tot zware kinderarbeid: sjouwen met haardhout ;-) Zodat wij onze pyromane neigingen kunnen uitleven.

       En zo houden we het binnen warm, tot hopelijk het ijs dik genoeg is om die nieuwe schaatsjes te kunnen uitproberen :-)
       reacties ]

       pakket - gastlog van Leora (7)

       4 januari 2010 18:11       Ik (leora ) en mijn zusje (rosalie ) hebben een super de boer pakket!!!!!!!!!!!!! Omdat papa de spaarkaart vol had. Er zaten helen lekkere dingen in. En cola!!!!!!! (wat ik niet mag :-( )

       ( geschreven door leora - 18u11 )
       reacties ]

       Naar Recent Archief


         eXTReMe Tracker
         RSS  php-icon © mailto: Jolie, 2002, 2009