|
januari 2015
vrijdag 30 januari 2015 om 11:42
We hebben een hilarische Minister van Veiligheid en Justitie. Zijn uitspraken 'een hek is - eh eh eh - ook - eh - heel verstandig' zijn topcabaret, slapstick waaraan geen van Ministers in de landen om ons heen kan tippen ;-}
Verder betekent een man als Opstelten als Minister van V&J vooral het frustreren van strafrechtelijke vervolging van een van pedofilie beschuldigde hoge ambtenaar, witwasdeals met drugscriminelen goedliegen, informatie dat het Oekraïens luchtruim te onveilig was voor burgerluchtverkeer niet doorgeven zodat de MH17 boven Oekraïne kon worden neergeschoten, traag (niet?) optreden bij jarenlang rondzingende geruchten van grootschalige boekhoudfraude, criminaliteit-vergrotende plannen als de wietpas, het in standhouden van de in de buurlanden ongeldigverklaarde dataretentiewet, 'veiligheidsvergrotende' plannen om agenten machinegeweren te geven, drones met gezichtsherkenning uit te rusten, inhumane detentiecentra voor vreemdelingen in stand te houden, reisgegevens van alle Nederlanders op te slaan, de helft van de Nederlandse politiebureaus sluiten — terwijl er een liquidatiegolf aan de gang is — en dan zal ik vast een hoop vergeten zijn omdat ik het nieuws altijd weer snel vergeet ;-}
Nee, dat wordt straks weer smullen bij de reactie van Ivo waar het beveiligingsmaatregelen voor het Mediapark betreft.
Wat zal het worden, 'een hek is - eh eh eh - ook - eh - heel verstandig'? Drones eh met eh eh eh gezichtsherkenning? (Van wie?) Agenten met eh eh eh machinegeweren? Een eh eh eh Wietpas, pardon eh, uittreksel van eh eh eh het bevolkingsregister? Het eh niet doorgeven van eh eh risico's aan (toch al) eh eh eh gesloten politiebureaus?
donderdag 29 januari 2015 om 21:45
Webserver vernieuwd, en hele blog in de knoei... Er wordt aan gewerkt! ;-} (En sorry, ik vrees dat reageren, net als RSS, ook niet werkt... ;-} ;-} Reageren en RSS werkt weer, alleen kan ik nog geen foto's uploaden ;-})
donderdag 29 januari 2015 om 21:40
Er is iets aan de hand op het Mediapark. U weet vast meer dan ik, wij horen alleen sirenes en de politiehelikopter overvliegen.
(....schreef ik om 20u28, maar door de vernieuwing van de webserver kon ik geen stukjes posten.... ;-})
Inmiddels meldt Nos.nl dat een gewapende man zendtijd heeft geeist, en op
twitter meldt de politie dat de verdachte is aangehouden.
Hmm.. De NOS.nl heeft nu beeld van de korte gijzeling; filmpje met gewapende, keuriggeklede, zenuwachtige jongen; bijzonder triest, welke indoctrinatie is hem ten deel gevallen? En hoeveel van zijn toekomst heeft hij in deze 4 minuten en 44 seconden vergooid :-(
vrijdag 23 januari 2015 om 11:20
Kleine rectificatie: ik heb onze oude machine gisteren ten onrechte voor dementerend uitgemaakt... ;-}
De arme Taz was gehackt ;-}
Stelt u zich een Supermarkt voor, waar normaal tien cassières verveeld hun nagels zitten te vijlen, voor die ene klant die zo nu en dan komt afrekenen. En ineens..... staan er bij èlke kassa honderden afgeladen wagentjes te dringen. Zo zag de activiteit op de server eruit, toen ik die gisteren controleerde. Geen wonder dat hij niets meer kon verwerken.
Ik heb er geen screencapture van, want ik dacht nog "Sjonge-jonge, wat draaien mijn huisgenootjes veel cronjobs en mailprocessen..." ;-) Bij navraag bleken ze niet meer te draaien dan 1 IRC-chat, en 1 klok-synchronisatieprogramma. Oooooops.
Laat op de avond vroeg ik "Heb je nog met netstat op de server gekeken?" Netstat is een gereedschapje waarmee je netwerk-verbindingen onderzoekt. En: nee lieve mensen, in dit huishouden kijkt niemand met netstat op de server ;-) *schaam* Zelfs niet.... na het afsluiten van bergen hacker-processen ;-) Ik waardeer dat idealisme zeer, maar kunt ook een beetje TE ver gaan in het heiligen van privacy ;-)
Van mijn netstat-informatie heb ik wel een afbeelding. Er bleek nog een pipo uit Hong-Kong op Taz te zitten. Het was nog best een klus om die eraf te krijgen. Geen idee wat 'ie aan het doen of proberen was: proberen spam te versturen waarschijnlijk. Voor hedendaagse 'hackers' is dat big business :-/
Maakt u zich geen zorgen. Het kan a) iedereen met een webserver overkomen en b) je kunt het eigenlijk prima vóórkomen. Zwager Mark, systeembeheerder bij een bank en tegenwoordig een landelijk dagblad, zei eens: een gerichte aanval overleeft geen enkele webserver. Maar dit was geen gerichte aanval. Dit was gewoon.... een gelegenheidsaanval ;-} Oude server, druk met verhuizen en weinig toezicht. Dan krijg je dat.
Ik beloof dat ik wat vaker zal kijken of er andere processen draaien dan webpagina's ;-}
donderdag 22 januari 2015 om 12:27
Hier ziet u hem, het vlagschip van ons huishouden: Taz, de pre-millennium webserver in de kelder.
Sinds de verhuizing gedraagt hij zich steeds vaker als een ehh, dementerende Dino ;-} U schrijft een berichtje, drukt op verzenden, en Taz moet daar èrg lang over nadenken.. ;-}
Zodoende verschijnen veel berichten dubbel. Taz waarschuwt me daar niet eens meer voor: ik krijg geen mailnotificatie. Geen zorgen, ik kan bij de MySQL-database en wis telkens de dubbelen.
Maar mòcht u vroeg of laat deze URL intypen en een bericht krijgen dat de server niet bestaat, dan heeft de —vermoedelijk haperende— harddisk het begeven, en zijn back-up-broer ook.
Ondertussen maak ik zeer regelmatig back-ups, dus mòcht het gebeuren, we komen weer online met de nieuwe machine. In elk geval mijn excuses voor de Dubbele Reacties telkens!
donderdag 22 januari 2015 om 10:17
Kent u dat gevoel, dat je verbijsterd staat te denken "Lieve Mensen, het leven is hier TE KORT voor...."?
Ik kreeg een mailtje —nee twee— binnen en heb er accuut weer een aanvalletje van.
Samengevat. We organiseren een feest. En nu heeft degene in wiens huis het plaatsvindt bedacht dat "Kinderen niet welkom" zijn. L. en R. teleurgesteld, die hadden zich verheugd. "Echt...? Mag ik niet mee...? Maar... Maar ik ben toch geen baby meer..? Ik doe toch nooit iets geks? En ik hou zoveel van (X).. Ik ken (X) al mijn hele leven..."
Bovendien zijn L. en R. ervaren feestgangers. Ook op heel saaie feesten, zeg, uitvaarten, of het voorlezen van 102.000 namen in Westerbork snappen ze dat gek gedrag ongepast is. Normaal zijn ze zelfs welkom bij de 'kindsceptici' ;-) onder onze vrienden. (Dat zijn dan dus ook niet DEZE vrienden.)
Goed. L. en R. zijn niet welkom. Want dat zijn de kinderen van anderen ook niet. Kinderen moeten leren dat ze niet overal welkom zijn. Dat kun je niet jong genoeg leren. We gaan wel een oppas regelen. (Tenminste, dat wil E. Als het aan mij ligt gaan we gewoon niet.)
Als u maar weet wat ik ervan vind. Na deze avond is het Schluss.
woensdag 21 januari 2015 om 10:14
Nee, niet Soloveitchik helaas, maar wat vond ik op de Geuzenweg onder het kinderschoenenrek, in een tas? De ...Waterpomptang! U begreep: er lag al een nieuwe in de gereedschapskist, want het ding was al maanden weg en wasmachinekranen laten zich niet aansluiten zonder ;-}
Wat is dat trouwens met dat Gefunden! vandaag de dag ;-) ik ken geloof ik geen leeftijdsgenoot meer die nog "Gevonden!" roept; is dat een lokale hype of een landelijke trend?
Dat we als Hollanders dagelijks sowieso en überhaupt zeggen, OK, dat snap ik: die begrippen kunnen we in onze cultuur alleen met méér woorden zeggen.
Schleppen, dat snap ik ook, evenals Nasj viel! dat is net als sjoemelen, gewoon Algemeen Beschaafd Amsterdams ;-)
Zelfs unheimisch snap ik, want dat is in het moderne Duits afgeschaft, dus — waarom zouden wij zo'n verweesd woord niet mogen adopteren? Ons 'onbehaaglijk' klinkt ook maar alsof de centrale verwarming een graad te laag staat ;-)
Maar hey: laat ik niet horen dat Archimedes iets anders roept dan "Eureka!" — er zijn grenzen! ;-)
(En ach.......... waarom ...zou ik me ‘überhaupt’ opwinden in een tijd waarin de Juf van mijn kind "het boek die" schrijft...? ;-])
dinsdag 20 januari 2015 om 10:40
Sommige boeken willen maar niet uit de verhuisdozen komen ;-/ Herman Koch's hardblauwe boek bijvoorbeeld, over dat diner. Niet dat ik het wilde herlezen, maar ik wilde even kijken hoe Koch dat cynisme van zijn hoofdpersoon had neergezet.
Belangrijker: Joseph Soloveitchik, alias The Rav. In welke doos heeft mijn nieuwste editie van The Lonely Man of Faith zich verstopt?
Het boek behandelt twee passages van het scheppingsverhaal. Haarscherp identificeert Soloveitchik de dubbele natuur van de mens. Aan de ene kant meester over de natuur, en aan de andere kant een wezen dat immaterieel onlosmakelijk is verbonden met zijn medemens en het Al.
Een enorm prettig en rijk filosofisch boek, zeker in een tijd waarin de dag elke ochtend opent met een journaal waarvan je denkt....... :-( wat legt de mensheid weer de nadruk op de àndere helft van zijn natuur.
Ik ga het niet opnieuw bestellen. Bol deed destijds een maand over de levering. In een maand moet ik het toch wel teruggevonden kunnen hebben? :-)
zaterdag 17 januari 2015 om 19:11
In de keuken weliswaar, maar de Bougainville bloeit alweer, in januari :-)
dinsdag 13 januari 2015 om 13:36
Soms moet je even naar de dozen kijken die je al wèl hebt uitgepakt, in plaats van naar de niet-uitgepakte dozen ;-} ;-)
maandag 12 januari 2015 om 13:31
Terug naar de web- en internet-tips :)
Ghostery: ik las er laatst een discussie over, maar die was besloten. Dus kan ik er alleen zèlf iets over schrijven.
U heeft het vast wel 'ns meegemaakt: je zoekt iets, een product of een technische tip, en ontvangt daarna maandenlang ‘passende’ reclames in je Browser.
Dat lijkt misschien onschuldig, maar kan zich ontpoppen tot een plaag. Zo kan een keer googlen naar ‘miskraam’ je nog maandenlang advertenties met Verloskundige Nodig!? opleveren tot na de uitgerekende datum. Die nooit kwam.
En dan heb ik het nog niet eens over alle bedrijven die de laatste jaren alleen maar méér moeite zijn gaan doen een profiel van je samen te stellen. De Cookie-wetgeving heeft daaraan niets veranderd.
Ghostery is een simpele plugin waarmee je de volgsystemen die websites gebruiken kunt inzien en uitschakelen. Ik heb 'm geïnstalleerd en heb er tot nu toe alleen maar lol van.
In de besloten discussie kwam de vraag naarvoren wat Ghostery dan weer met die informatie doet. Niets, tenzij je aangeeft te willen meedoen aan hun anonieme GhostRank.
Dus wie wat minder getracked wil worden... hier is 'ie te downloaden.
P.S.: U hoeft trouwens niet bang te zijn dat ik nu "Ghostified" op uw blog kom lezen ;-) Ik ben veel te dol op Cookies die mijn naam ingevuld houden.
P.P.S: Wel denk ik erover Done ;-) om mijn eigen tracker-ding eruit te gooien. Zo'n blauw spook naast mijn URL... ;-} En het zegt me niks dan dat "kalenders" het meestgezochte onderwerp hier is.
P.P.P.S. (sjonge jonge ;-)): ik heb nog een kleine handleiding gemaakt...
zondag 11 januari 2015 om 17:38
Åsne Seierstad vertelt op 5 januari hoe ze als journaliste naar Tsjetjenië, Kosovo, Afganistan reisde, om bericht te doen over de slachtpartijen en autobommen aldaar, in haar vredige thuisland Noorwegen. En hoe de rechts-extremistische slachting die Anders Breivik in haar thuisland aanrichtte, haar dieper schokte dan alle horror die ze voorheen gezien had.
'Selectieve verontwaardiging,' snoeft men nu, onder de bloggers in mijn blogkring, waar het gaat over Charlie Hebdo. Want wáár, roept men, was de verontwaardiging over al het leed in de rest van de wereld? Ik weet niet hoe uw tijdlijn in Facebook en Twitter eruitziet, welke krant u leest, of zenders u kijkt, maar mij bereikt het leed uit de rest van de wereld dagelijks.
Ik weet niet hoe visueel uw geheugen is, maar mijn netvlies vertoont de stretchers vol bebloede Pakistaanse kinderen, de beelden van Mexicaanse ouders, op zoek naar hun vermiste studenten, de chemisch-stervende kinderen in Syrie, de doden in de puinhopen van Gaza, een opgeblazen bus in Jeruzalem, de uit de grond gehaalde christenlijken omdat ze ergens waar men anders gelooft de grond zouden verontreinigen, de opgezwollen genocideslachtoffers van Ruwanda, de uiteengerukte lichamen op een markt in Sarajevo, de beelden van de mensen die uit de Twin Towers springen, de kleine Omayra Sánchez in de modder, de skeletkinderen van Biafra, die ik als kleuter zo vaak in het journaal zag. En ik kan deze lijst helaas eindeloos aanvullen. Mijn geheugen is een wandelend mortuarium.
Ik weet niet hoe vaak u huilt bij het nieuws, maar mij springen de tranen regelmatig in de ogen, bij een kapotgewerkte hulpverlener op de rand van aan ambulance, dode kinderen op een perzisch tapijt, een huilende journalist, de zelfmoord van een oorlogsfotograaf, een artikel waarin terloops een eenzame Ebola-stervende genoemd wordt.
Hebben we een antwoord op al deze horror, anders dan in stemgedrag, levensstijl, giften en deelname aan protest?
Hoe moet ik me inleven in de snoevers? Hoe kan ik me verplaatsen, in de mensen die zich zoveel beter voelen dan het volk dat huilt bij de gedachte dat de vriendelijke bruine ogen achter de dikke bril van Stéphane Charbonnier nooit meer zullen tekenen wat hij ziet?
Hoe kan ik me verplaatsen in de mensen die zich beter voelen dan het volk dat zich zorgen maakt dat er nu nòg meer tweespalt in onze maatschappij ontstaat?
Ik kan me niet in die mensen verplaatsen. En weet u wat? Ik wil het ook niet meer.
Ik ga hier gewoon rustig zitten wachten, tot de Grote Misantropen, zoals Rob Hamilton, al het wereldleed voor mij oplossen. Want ja, met Misantropie bereik je zoveel meer.
De link van Rob heb ik uit dit blog verwijderd. Dat hij zich zelf keer op keer schuldig maakt aan selectieve verontwaardiging —ja Rob, dat doe je— is tot daar aan toe. Dat is menselijk. Maar dat hij zijn giftige bitterheid keer op keer tot maat der dingen neemt en elk principe waaraan hij zogenaamd zo hecht tart, dat ben ik spuugzat.
Maar zoals ik al schreef in het vorige stukje:
Gelukkig kent het Nederlandse taalgebied meer bloglichten, -fakkels en -sterren dan zwarte gaten.
zondag 11 januari 2015 om 17:35
Stel je voor. Je hebt ooit ergens gesolliciteerd, en nu lees je dat de ontnuchtering en de desillusie groot was toen de PZ-medewerker jou als vlees geworden interpretaties van je sollicitatiebrief in levende lijve moest aanschouwen.
Jammergenoeg was ik zelf niet de sollicitant die het voorrecht had deze menslievende Sollicitatiebrief-lezer te ontmoeten.
Wel antwoordde ik vanochtend:
"Het dédain. Hoe durf je het op te schrijven...?"
|
|
Uiteraard heeft het heerschap mijn reactie gewist. Net als de tekst waarin ik reageerde op zijn briljante ‘balans tussen meningen en oplossingen’:
Je hebt je blog vast overgelezen, geturfd, en gezien dat je ook maar een mens bent, Rob: veel meningen hebt, en weinig oplossingen.
Voor mij komt dat moment een beetje te laat.
Jouw houding tegenover het nieuws, je krant, de selectieve bronnen die je klaarblijkelijk leest, de Uiterst Nare Medemensen die je klaarblijkelijk dagelijks tegenkomt, die dagelijks Je Nietsontziende Ergernis opwekken, vaak ook zeer selectief verontwaardigd (!!), het wordt mij een beetje te veel.
Ik heb je geunfollowed en je link uit mijn blog verwijderd.
Als je een iets positievere invalshoek weet te ontdekken, mensen tegenkomt die het wèl goed blijken te menen in en met de wereld, dan stuur je me maar een berichtje, en dan kom ik je blog weer lezen. Het ga je goed.
|
|
Wissen! Volkomen begrijpelijk! Het zijn altijd de mensen die zelf graag over De Vrijheid Van Meningsuiting bloggen, die welgemeende kritiek moeten wissen.
Goed. Ik heb mijn lezerschap beeindigd. Zonder de man zijn grenzeloze cynisme en bitterheid kwalijk te nemen. Het is, helaas, waarschijnlijk de leeftijd :-/
Gelukkig kent het Nederlandse taalgebied meer bloglichten, -fakkels en -sterren dan zwarte gaten :-)
zondag 11 januari 2015 om 00:28
Afgelopen 10 jaar heb ik er al vaker over nagedacht: Hoe zou Nederland eruit zien met Aboutaleb als minister president?
Dan zouden we een premier hebben die zegt: "Wij moeten investeren in een Wij-samenleving, waar plek is voor iedereen ongeacht afkomst, geloof en huidskleur." Die het niet alleen zegt, maar ook probeert waar te maken in zijn stad. Een HTS-er, geen corps-bal. Een man die arabische poezie vertaalt. Een premier met een dubbel paspoort, net als 1,2 miljoen andere Nederlanders.
Zodoende werd ik blij van de
column van Paul Verspeek die ik vanochtend las.
Maarja. Moet je een goed mens zo'n hondebaan gunnen?
donderdag 8 januari 2015 om 17:56
Hope Sandoval's naam leerde ik kennen dankzij haar bijdrage aan Sometimes Always van The Jesus and Mary Chain.
Ze schrijft al sinds de jaren '80 haar eigen songs, waar wikipedia woorden aan geeft als dream pop, psychedelic, alternative rock, folk rock.
Ik zou haar muziek samenvatten als eerlijk, lieftallig met een sombere schaduw. Haar introverte optreden past wonderlijk goed bij haar muziek: als ik me Hope Sandoval's songs voorstel met hysterisch-camerazoekende Eurovisie-songfestival-sterretjes... Nee, ik kan me daar niets moois bij voorstellen :-)
Gek genoeg doet ze me qua uiterlijk vaak denken aan mijn vaders zusjes en moeder. Enfin, op dagen die ik toch als treurig ervaar, zoals deze dag, luister ik graag naar Hope Sandoval...
woensdag 7 januari 2015 om 23:42
Hoe kun je reageren op de aanslag op de redactie van Charlie Hebdo ? Op twitter heb ik meer dan 1000 reacties voorbij laten komen —ja, geshockeerd— en hoe verontwaardigd of raak de cartoons-over-de-cartoonisten-moorden ook waren, mij sprak de song in de tweet van Wim Koevoet het meest aan: Dumb All Over - Frank Zappa:
Religious fanatics
Can make it be all gone
(I mean it won't blow up
'N disappear
It'll just look ugly
For a thousand years...)
You can't run a country
By a book of religion
Not by a heap
Or a lump or a smidgeon
Of foolish rules
Of ancient date
Designed to make
You all feel great
While you fold, spindle
And mutilate
Those unbelievers
From a neighboring state
[...] lyrics
Dat is het. Dumb All Over. De rest laat ik over aan de eerstschrijvende collega-bloggers, Mack en Mike, oh en Franbu, en verder is het nog stil, maarja, wat kun je er ook over zeggen :(
woensdag 7 januari 2015 om 09:34
Het jaar is natuurlijk alweer een week begonnen, dus tijd voor de op-één-na-niet-serieuze —zeg ik er even bij voor de hooggeachte Aspergerianen onder de lezers ;-) voorspellingen voor 2015:
1) De nieuwe Facebook-voorwaarden leiden zodra ze ingaan op 30 januari, tot een Blog-revival
2) Terug-in-de-tijd-reizen wordt mogelijk met de OV-Chipkaart, helaas nog alleen als gevolg van onjuist-ingestelde incheck-klokken
3) De Opiniepeilers komen met een App waarmee je, door één keer al je gegevens in te vullen, automatisch aan elke enquête deelneemt zonder ooit nog een vraag te beantwoorden
4) Google koopt Microsoft op, om Desktop Operating System marktaandeel te krijgen
5) Facebook koopt Wordpress op, om elke bestaande blog te kunnen ‘implementeren’ (u weet wat dat betekent bij Facebook) in Facebook
En nu maar hopen dat hooguit punt 1 ooit waar wordt ;-)
zondag 4 januari 2015 om 18:45
Misschien heeft het wel voordelen om Overal Erg Laat Achter te komen.... ;-) Dan kan ik tenminste nog 'ns van verbazing van mijn stoel vallen — van iets dat iedere muziekluisteraar al weet.
Ik luisterde nl. net naar Pink Floyd, en wat hoorde ik.....? Het onmiskenbare vioolgeluid van Stéphane Grappelli! Huh?
Het is maar goed dat mijn Vinyl-verzameling al 7 jaar noodgedwongen in verhuisdozen zit. Zonder dat ruimteprobleem —de dozen bleven ook bij deze verhuizing op de Geuzenweg vanwege ruimtegebrek in de wagen ;-} had ik m'n stapel Grappelli-LP's en Pink Floyd LP's gewoon kunnen draaien. En... was ik er nooit achtergekomen dat een passage die Grappelli in 1975 met Pink Floyd mee-improviseerde, 35 jaar later alsnog is uitgegeven — en nu via YouTube is te beluisteren.
Het getuigt wel van lef, van zowel Grappelli als van de Pink Floyd-bandleden. Hoewel ik beide genres al tientallen jaren luister had ik ze nooit in één song verwacht.
zondag 4 januari 2015 om 12:37
Als dochter van mijn vader —die lesgaf aan toekomstige aardrijkskundeleraren— zou ik hier natuurlijk meteen aan moeten meedoen :-) De RIPE Atlas Hackathon 2015, een weekend lang visualisaties genereren voor/met het RIPE Atlas team. Het beste team kan een aardige prijs winnen en alle resultaten blijven beschikbaar voor toekomstige ontwikkelaars. Voorbeelden kun je hier zien: RIPE Atlas - visualisatie-kaarten.
Ja, ik heb er over nagedacht, al was het maar omdat ik enorme waardering heb voor Vesna's werk, kennis en ideeen :-)
Maar nee, helaas, ik beperk me tot hier over de Hackathon schrijven. Omdat ik er simpelweg.. te verlegen voor ben :-) Hier kon ik beschaafd jokken: "ik kan niet een heel weekend gemist worden." Maar dat zou bullonzin zijn, ik kan natuurlijk best gemist worden. Ik zou gewoon vrrrrreeeeselijk opzien tegen een heel weekend vol vrijwel onbekende mensen. Niks voor moi, kortom ;-)
Maar wieweet zijn er onder de (kennissen van de) lezers ontwikkelaars en vormgevers die zo'n weekend een heerlijke uitdaging vinden, of een goede stap voor op hun cv, een leuke manier om geestverwanten te ontmoeten...
...vandaar deze, bij mijn weten eerste, nederlandstalige post over de RIPE Atlas Hackathon in Amsterdam, op 27-29 maart a.s.!
vrijdag 2 januari 2015 om 22:37
Heerst er plotseling Statistieken-koorts onder de Wordpress-bloggers? Ik tel al gauw vier Blogposts over de Wordpress-jaarstats, bij Ximaar, bij Rob Hamilton en twee bij Mack. Oh, en als ik zoek naar het kromme Nederlands van WP: ‘De statistieken hulpaapjes van WordPress.com heeft een 2014 jaarlijks rapport voor deze blog voorbereid.’ levert Google er nog 1290 blogposts bij ;-)
In mijn herinnering verschijnt onwillekeurig het statistieken-script dat de BOFH-jongens van XS4ALL vroeger draaiden, onder de naam Ego-Booster. (Bytheway: heeft u ooit een lap Perl-code gezien met een treffender naam?)
De output van het script zag er veel slechter uit dan dat van Wordpress. Het mooiste dat destijds kon gebeuren was dat de browser vastliep: dan waren er ZOVEEL bezoekers geweest, dat de toenmalige webbrowser de script-output niet aankon ;-)
Hier ontbreekt het statistieken-script, zelfs Google-analytics heb ik ooit verbannen.
Ja, ik heb zo'n tellertje, waarmee ik 'de referrers van laatste 20 bezoekers' kan zien. En die komen gewoonlijk allemaal OF om een kalender te downloaden, OF om een politievirus van hun computer te verwijderen. Verder lijdt het ding vooral aan geheugenverlies.
Natuurlijk (nouja..) kan ik de Apache-access.log opzoeken — maar zoals u in de flard hierboven in het plaatje kunt zien, is het leven daar te kort voor ;-) Dat is net zoiets als strootjes in een hooiberg tellen, en alleen fictieve persoonlijkheden als Penelope Garcia of Abby Sciuto doen dat.
Maar om Mack een hart onder de riem te steken, heb ik handmatig het aantal stukjes geteld dat ik in 2014 postte. Eén-en-vijftig. Niet eens één per week! Het is dus maar goed dat ik niet kan meedoen aan de Statistieken-koorts. Het zou hier geen Ego-Booster maar een Ego-breker geweest zijn ;-)
Zonder gekheid, ik ben er tevreden mee. Heel 2014 las ik leuke reacties, op elk stukje. En hoe leuk is het als mensen je kalender downloaden en op hun ijskast hangen, of weer een stapje verder zijn met het weghalen van een virus?
Dus lieve lezers, zolang jullie ondanks m'n soms-schrijven nog af en toe een reactie typen, heb ik geen statistieken nodig :-) daarvoor allemaal van harte bedankt!
vrijdag 2 januari 2015 om 00:53
Kleine vuurwerk-impressie op YouTube (2 minuten, kinderen met sterretjes, buren met lampion en siervuurwerk :-))
|