Homepage Jolie
In Memoriam Petra, mijn zusje
portretje jolie
         webcam in de kelder

         Jolies weblog

         Statistieken-koorts

         2 januari 2015 22:37


         Heerst er plotseling Statistieken-koorts onder de Wordpress-bloggers? Ik tel al gauw vier Blogposts over de Wordpress-jaarstats, bij Ximaar, bij Rob Hamilton en twee bij Mack. Oh, en als ik zoek naar het kromme Nederlands van WP: ‘De statistieken hulpaapjes van WordPress.com heeft een 2014 jaarlijks rapport voor deze blog voorbereid.’ levert Google er nog 1290 blogposts bij ;-)

         In mijn herinnering verschijnt onwillekeurig het statistieken-script dat de BOFH-jongens van XS4ALL vroeger draaiden, onder de naam Ego-Booster. (Bytheway: heeft u ooit een lap Perl-code gezien met een treffender naam?)

         De output van het script zag er veel slechter uit dan dat van Wordpress. Het mooiste dat destijds kon gebeuren was dat de browser vastliep: dan waren er ZOVEEL bezoekers geweest, dat de toenmalige webbrowser de script-output niet aankon ;-)

         Hier ontbreekt het statistieken-script, zelfs Google-analytics heb ik ooit verbannen.
         Ja, ik heb zo'n tellertje, waarmee ik 'de referrers van laatste 20 bezoekers' kan zien. En die komen gewoonlijk allemaal OF om een kalender te downloaden, OF om een politievirus van hun computer te verwijderen. Verder lijdt het ding vooral aan geheugenverlies.

         Natuurlijk (nouja..) kan ik de Apache-access.log opzoeken — maar zoals u in de flard hierboven in het plaatje kunt zien, is het leven daar te kort voor ;-) Dat is net zoiets als strootjes in een hooiberg tellen, en alleen fictieve persoonlijkheden als Penelope Garcia of Abby Sciuto doen dat.

         Maar om Mack een hart onder de riem te steken, heb ik handmatig het aantal stukjes geteld dat ik in 2014 postte. Eén-en-vijftig. Niet eens één per week! Het is dus maar goed dat ik niet kan meedoen aan de Statistieken-koorts. Het zou hier geen Ego-Booster maar een Ego-breker geweest zijn ;-)

         Zonder gekheid, ik ben er tevreden mee. Heel 2014 las ik leuke reacties, op elk stukje. En hoe leuk is het als mensen je kalender downloaden en op hun ijskast hangen, of weer een stapje verder zijn met het weghalen van een virus?

         Dus lieve lezers, zolang jullie ondanks m'n soms-schrijven nog af en toe een reactie typen, heb ik geen statistieken nodig :-) daarvoor allemaal van harte bedankt!

         Reacties

         Voeg je reactie toe:

         Type hieronder je reactie.


           RSS  php-icon © mailto: Jolie, 2002, 2015