Homepage Jolie
In Memoriam Petra, mijn zusje
portretje jolie
         webcam in de kelder

         Jolies weblog

         Ghostery, cookie- en spookvrij

         12 januari 2015 13:31


         Terug naar de web- en internet-tips :)

         Ghostery: ik las er laatst een discussie over, maar die was besloten. Dus kan ik er alleen zèlf iets over schrijven.

         U heeft het vast wel 'ns meegemaakt: je zoekt iets, een product of een technische tip, en ontvangt daarna maandenlang ‘passende’ reclames in je Browser.

         Dat lijkt misschien onschuldig, maar kan zich ontpoppen tot een plaag. Zo kan een keer googlen naar ‘miskraam’ je nog maandenlang advertenties met Verloskundige Nodig!? opleveren tot na de uitgerekende datum. Die nooit kwam.

         En dan heb ik het nog niet eens over alle bedrijven die de laatste jaren alleen maar méér moeite zijn gaan doen een profiel van je samen te stellen. De Cookie-wetgeving heeft daaraan niets veranderd.

         Ghostery is een simpele plugin waarmee je de volgsystemen die websites gebruiken kunt inzien en uitschakelen. Ik heb 'm geïnstalleerd en heb er tot nu toe alleen maar lol van.

         In de besloten discussie kwam de vraag naarvoren wat Ghostery dan weer met die informatie doet. Niets, tenzij je aangeeft te willen meedoen aan hun anonieme GhostRank.
         Dus wie wat minder getracked wil worden... hier is 'ie te downloaden.

         P.S.: U hoeft trouwens niet bang te zijn dat ik nu "Ghostified" op uw blog kom lezen ;-) Ik ben veel te dol op Cookies die mijn naam ingevuld houden.

         P.P.S: Wel denk ik erover Done ;-) om mijn eigen tracker-ding eruit te gooien. Zo'n blauw spook naast mijn URL... ;-} En het zegt me niks dan dat "kalenders" het meestgezochte onderwerp hier is.

         P.P.P.S. (sjonge jonge ;-)): ik heb nog een kleine handleiding gemaakt...

         Reacties

         Voeg je reactie toe:

         Type hieronder je reactie.


           RSS  php-icon © mailto: Jolie, 2002, 2015