Homepage Jolie
In Memoriam Petra, mijn zusje
portretje jolie
         webcam in de kelder

         Jolies weblog

         haakpatroon voor een vrolijk kerstengeltje

         24 december 2010 01:38


         Van mijn ene Oma vertelt men dat ze handwerkles gaf (ze was daar zelf bescheiden over) en over mijn andere Oma heb ik wel eens gehoord dat ze zó goed kon handwerken, dat mijn vader nog als baby in allerlei handwerkbladen gestaan heeft. Gehuld in de kleertjes die mijn Oma breide bij het afgebeelde telpatroon.

         Zo heb ik breien van één van mijn Oma's geleerd op m'n 5e, en wanneer ik heb leren haken weet ik niet eens meer. De laatste tijd haak en brei ik de meeste dingen zonder patroon. Wat ik soms best jammer vind: zodra iemand om het patroontje vraagt, heb ik er geen antwoord op. Of het antwoord ziet er zo uit, als een hanepotig haakpatroontje voor een zonnebloem. Maar ik weet nu waarom: het blijkt best lastig, zo'n patroon netjes uittellen en uittekenen. Het is gewoon zelfs méér werk dan zo'n heel engeltje haken! :-)

         Enfin, speciaal voor de Kerst — eh, voor iedereen die zich verveelt op Kerstdagen ;-) Hier kun je 'm downloaden: het haakpatroon van het kerstengeltje. Gebruikt garen: DMC Cotton Perle ‘1’. Elk ander haak-katoen en bijpassende haaknaald kan uiteraard ook. En... nog een uitleg hoe je de haaksteken maakt :-)

         Iedereen heel fijne, gezellige Kerstdagen gewenst!

         Reacties

         Voeg je reactie toe:

         Type hieronder je reactie.


           RSS  php-icon © mailto: Jolie, 2002, 2015