Homepage Jolie
In Memoriam Petra, mijn zusje
portretje jolie
         webcam in de kelder

         weblog december

         en iedereen een spetterend nieuw jaar!

         31 december 2010 21:29


         Als feestelijk einde van dit jaar bezochten we het Kerstcircus. Een lieftallig circus, iets kleiner dan Carré maar minstens zo professioneel, waar je dichtbij de Piste kon zitten en de ene na de andere verbluffende act kon aanschouwen. Op mijn facebook-pagina zijn 12 circusfoto's te bekijken [dit album ook voor niet-facebook-leden] :-)

         Dan wens ik iedereen, alle Familie, Vrienden, Lezers, ook alle (mij) Grote Onbekenden (ik zie wel eens in mijn stats dat dat er best veel zijn..) het Allerbeste voor 2011!
         Veel liefs, niet alleen een fijne avond, maar ook een Heel Goed Jaar!

         [reacties]

         KerstMies: krabpaal met waterbak

         27 december 2010 12:52


         Ik moet jullie iets schandaligs vertellen. Mijn krabpaal met drinkbak gaat weer weg!

         Ik vond het al zo verdacht vriendelijk. Normaal zijn die mensen in mijn huis helemaal niet zo vriendelijk. Als je eens wist wat ik allemaal niet mag! Plantenpotten bijvoorbeeld, die staan mij altijd in de weg. Dacht je dat ik ze van het raamkozijn mocht duwen? Mooi niet. Blaadjes eten, krabben, graven en poepen in bloempotten mag al helemáál niet. Ik vraag me wel ns af waarom mensen die dingen eigenlijk mijn huis in halen.

         Nu had ik dus een megagigantisch-geweldige krabpaal gekregen. Met waterbak. Vol kattenspeeltjes. Een beetje lullige kattespeeltjes, dat wel, want ik mocht niet op de lichtjes kauwen, en met een paar tikjes teveel lagen de speelballen op de grond: in scherven. Of, zoals dat poppetje met die spaanse naam, El Niño, dat in een mandje onder de boom lag: paar tikjes, boem uit z'n mandje: hand eraf. Nou èn! Dacht ik nog even leuk te voetballen met die losse hand. Nee hoor, dat schijnt alleen een zekere Maradona te mogen.

         Maar nu schijnt die paal dus weer weg te moeten. Met waterbak, speeltjes en al. Onbegrijpelijke wezens, die mensen.

         [reacties]

         kerstkitsch

         26 december 2010 00:15


         Het kan nog één dag dit jaar: de kerstkitsch.

         In ons kerststalletje, ooit gekregen van Anneke en Louis, ontbreken weliswaar de Ezel en Jozef, maar de Drie Wijzen reizen vrolijk door de hele huiskamer. Net als de Engel, het kribbetje, de schaapjes, de Herder en Maria. Hier klinkt dus ook de hele dag: Jongens, als Papa erop gaat staan, is het stuk... Niet dat de dames de grootste kerstkitschvernielers zijn, dat is Miesje. Maar dat katje verdient daar eigenlijk een eigen stukje over, onder de titel KerstMies ;-)

         Het lichtgevende kerstboompje —eigenlijk (lege) aansteker die L. als peuter kreeg van vrienden— heeft bewezen heel wat sterker te zijn. Die zwerft al jaren tussen het speelgoed, totdat hij tussen de kerstkitsch belandde. Wat zou een vensterbankstraat zijn zonder knipperende kerstboom, nietwaar ;-)

         De foto's zijn aanklikbaar voor inzoomen en bijschrift.

         [reacties]

         IJspegels en IJslandse vulkanen

         25 december 2010 12:00


         Als een vlindervleugelslag een orkaan kan veroorzaken, waarom zou vulkaanstof dan geen strenge winter kunnen veroorzaken?

         Iedereen aan wie ik terloops die vraag stel, wuift 'm weg: ik zou te ver doordenken en het stofwolkje zou te klein zijn geweest voor enig weer-effect. Laat staan voor een temperatuurdip meer dan een half jaar later.

         Toch ben ik niet overtuigd door alle tegenargumenten :-) ;-) Wie zegt dat de vulkaanstofwolk de opwarming van het oceaanwater afgelopen zomer niet heeft getemperd? Misschien was dat precies genoeg kou, om samen met de afnemende zonneactiviteit een extra-strenge winter te veroorzaken.

         In 1783/84 wist een IJslandse vulkaan immers ook al een extreem-strenge winter te veroorzaken. Waarom zou er dan in deze eeuw geen enkel temperatuurseffect op een vulkaanuitbarsting volgen?

         In elk geval zie ik hier in de straat dingen die ik mijn hele leven nog nooit gezien heb: regenpijpen, die bijna allemaal zijn veranderd in pràchtige, 5 meter hoge ijspegels. Vulkaanstof, zonnevlekken of niet, :-) zo mooi glinsterend, dat het zich nauwelijks laat fotograferen.

         De regenpijp op de foto, is die vlak naast onze muur, op het huis van onze buren.

         [reacties]

         kerstvoorpret en voorbereidingen

         24 december 2010 23:49


         Juist op feestdagen moet natuurlijk wèl mijn reputatie als feestdagenlogster (quote: © Mack) houden ;-) ;-) Vandaar dat ik eindelijk (even snel ;-)) de kerstfotootjes van afgelopen weken upload... :-)

         De foto's zijn aanklikbaar voor inzoomen en bijschrift.

         [reacties]

         haakpatroon voor een vrolijk kerstengeltje

         24 december 2010 01:38


         Van mijn ene Oma vertelt men dat ze handwerkles gaf (ze was daar zelf bescheiden over) en over mijn andere Oma heb ik wel eens gehoord dat ze zó goed kon handwerken, dat mijn vader nog als baby in allerlei handwerkbladen gestaan heeft. Gehuld in de kleertjes die mijn Oma breide bij het afgebeelde telpatroon.

         Zo heb ik breien van één van mijn Oma's geleerd op m'n 5e, en wanneer ik heb leren haken weet ik niet eens meer. De laatste tijd haak en brei ik de meeste dingen zonder patroon. Wat ik soms best jammer vind: zodra iemand om het patroontje vraagt, heb ik er geen antwoord op. Of het antwoord ziet er zo uit, als een hanepotig haakpatroontje voor een zonnebloem. Maar ik weet nu waarom: het blijkt best lastig, zo'n patroon netjes uittellen en uittekenen. Het is gewoon zelfs méér werk dan zo'n heel engeltje haken! :-)

         Enfin, speciaal voor de Kerst — eh, voor iedereen die zich verveelt op Kerstdagen ;-) Hier kun je 'm downloaden: het haakpatroon van het kerstengeltje. Gebruikt garen: DMC Cotton Perle ‘1’. Elk ander haak-katoen en bijpassende haaknaald kan uiteraard ook. En... nog een uitleg hoe je de haaksteken maakt :-)

         Iedereen heel fijne, gezellige Kerstdagen gewenst!

         [reacties]

         fotogeniek weeralarm

         21 december 2010 12:17


         En dan hier alsnog de eerdergenoemde foto's van het winterweer ;-)

         De foto's zijn aanklikbaar voor inzoomen en bijschrift.

         [reacties]

         grieperig stemmetje

         20 december 2010 12:07


         Zo zie je maar weer, klop hout roepen is volkomen nutteloos bijgeloof ;-) Ik had de woorden “vanuit een bed een grieperig stemmetje (vandaag gelukkig niet, klop hout,) nog maar net geupload, of ik hoorde vanuit bed een grieperig stemmetje Mama ik heb gekotst...

         Even probeerde ik Edwin nog met het klusje op te zadelen — ik was iets aan het doen met naald en draad en Rudolf-het-Roodneuzige-Rendier dat ik vorig jaar al, in een vlaag van ijdele hoop dat de dames zoiets zèlf in elkaar kunnen zetten, had aangeschaft. Maar al gauw bleek er meer hulp nodig om kind, vloer, muur, voorleesboekjes en beddengoed te ontdoen van ontbonden tomatenspagettisauce.

         Als het me lukt (er staat ook nog grafisch werk voor Arnoud op de agenda :)) zal ik zeker de geplande logjes uploaden als engelhaakpatroontje, sneeuw, schoolkerstdiner —ho: laat ik het hele lijstje even als plaatje meesturen, misschien haalt een ander er iets leuks uit :-) :-)

         Eén x raden welke song ik in mijn hoofd hoor... ;-) The Rolling Stones - You can't always get what you want (but if you try sometimes, you just might find, you get what you need) .... ;-)

         [reacties]

         veel ongepubliceerde blogjes

         19 december 2010 13:24


         Zoals Mack en Yukiko hier al terecht opmerkten, het blijft maar stil ;-}

         Sorry, sorry, sorry! (Ôh! wat heb ik eigenlijk een hekel aan dat woord ;-) ;-) ;-)) Het is niet zo dat ik niet aan mijn weblog denk, integendeel: elke dag maak ik wel een fotoserie.

         Maar die bereikt maar zelden mijn weblog.

         Zodra mijn zitvlak de stoel hier raakt, staat er iemand te springen naast mijn bureau ;-) hoor ik een deurbel, telefoon, (of vanaf de WC, mama! billen afvegen,) of hoor ik vanuit een bed een grieperig stemmetje (vandaag gelukkig niet, klop hout,) of schreeuwt iemand ontzet dat ze in kattekots is gaan staan, of gaat er ergens een wekker die meldt dat ik elders verwacht wordt: de deur uit moet, pannen moet afgieten of iets uit de oven moet halen.

         Ja, natuurlijk: die bezigheden heeft iederéén :-) En iederéén heeft onbeantwoorde mail, achterstallige kerstkaarten, wasgoed, vaat, rommel, ongelezen kranten en en en en en.

         Ik dacht nu juist dat ik goed bezig was ;-) door af en toe, regelmatig, te denken: Achterstallige mail? Mòrgen kan ik ook nog antwoorden. Of: Wat is het leven eigenlijk maar kort. Laat ik gewoon bedankjes maken voor àlle ouders die met het Kerstdiner geholpen hebben: vóór je het weet, ben je te laat met iemand bedanken.

         :-)

         En ja, die eindeloze rij met mappen vol dagelijkse foto's, die ZIJN er natuurlijk gewoon ;-) Op mijn computer, that is ;-)

         En, zoals je hierboven kunt zien, ook als ongepubliceerde blogjes in mijn CMS. Blogjes die na een paar dagen van oponthoud niet actueel meer zijn. Nahja, sorry: ik hoop dat u mij wilt vergeven ;-) Het feit dat er nog mensen over klagen, betekent in elk geval dat er nog een paar lezers zijn ;-) ;-) ;-)

         [reacties]

         sinterklaasimpressie

         6 december 2010 23:45


         Even snel een samenvatting uploaden van afgelopen weken ;-)

         De foto's zijn aanklikbaar voor inzoomen en bijschrift.

         [reacties]


           RSS  php-icon © mailto: Jolie, 2002, 2015