Homepage Jolie
In Memoriam Petra, mijn zusje
portretje jolie
         webcam in de kelder

         Jolies weblog

         Kerstgedachte (de zoveelste... *smile*)

         24 december 2013 20:07


         Soms denk ik... er is meer tussen hemel en aarde dan op het eerste gezicht zichtbaar... Net zat ik namelijk bij mijn computer te mijmeren Hmmm, dat kerstcadeautje voor de Postbode gaat niet meer lukken vóór de kerst...

         We hebben hier in huis namelijk de traditie dat we elk jaar onze Postbode's een kerstpakketje geven. En dit jaar hadden we onze Postmevrouw nog net op de fiets kunnen inhalen, maar de Postmeneer-van-de-pakjes waren we misgelopen. We hadden ook helemaal niets besteld, en dan moet je maar de mazzel hebben dat je iets aanpakt voor afwezige buren, en meteen het kerstpakketje kunt geven.

         En op dàt moment, midden in die gedachte, ging de bel, en daar was de Postbode-die-ik-misgelopen was. Kerstavond, en ja hoor, nog aan het bezorgen. Wat was ik blij dat ik het pakje had klaarstaan.

         Eigenlijk ben ik opgevoed met de gedachte 'laat uw linkerhand niet weten wat uw rechterhand doet' (lees: wat je weggeeft mag niemand, hooguit de Allerhoogste, weten.)

         Maar deze tijd heeft zoveel negativiteit, zoveel commercie, zoveel onderbuiksprekerij (als het aan meneer Wilders ligt dan moeten onze hardwerkende Postmevrouw en Postmeneer naar een ander land, hier helemaal niet ver vandaan en even 'christelijk' als het onze, maar dat zal Wilders allemaal worst wezen), dat ik me op kerstavond permitteer er tòch over te schrijven.

         Als we allemaal kijken naar onze naaste, directe omgeving, en het kleinigheidje, het gebaar, het compliment-in-plaats-van-kritiek, voorrang geven.... Dan... ja, wat dan? Dan doet ieder wat binnen zijn bereik ligt, en... is er misschien inderdaad méér tussen hemel en aarde.
         :-)
         Fijne kerstdagen allemaal!

         Reacties

         Voeg je reactie toe:

         Type hieronder je reactie.


           RSS  php-icon © mailto: Jolie, 2002, 2015